Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@03:32:38 GMT

یک روش تشخیص تقلب در بازار برنج کشور

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۳۹۱۸۰

اختلاط برنج ایرانی با خارجی از نمونه معضلاتی است که اصالت و سلامت برنج را برای خریداران زیر سؤال برده، معضلی که با سودجویی عده‌ای از فعالان حوزه فروش و توزیع برنج رقم می خورد.

باشگاه خبرنگاران جوان: برنج از نمونه محصولات استراتژیک در سفره غذایی خانوارهای ایرانی به شمار می رود که کم و بیش، اکثریت قریب به اتفاق خانواده ها، آن را خریداری و مصرف می کنند، البته وجود تقاضای نسبتاً مطلوب در هر حوزه و عرصه ای، می تواند بستر و روند سوء استفاده عده معدودی را هموار و تسریع نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به تبع این اصل و قاعده نانوشته، در ارتباط با عرضه و فروش برنج نیز مصداق دارد، موضوعی که هر از چند گاهی ابعادی از این سوء استفاده ها علنی و رسانه ای می شود.

احمد طارمی فلاح، یکی از فعالان حوزه کشت، تولید و فروش برنج اظهار داشت: بعضاً شاهدیم تفاوت جدی و معنادارِ ملموسی از حیث ظاهری میان برنج های خارجی و ایرانی وجود ندارد و همین وجه تشابهات بستر ساز سوء استفاده از متقاضیان و خریداران برنج می شود.

وی افزود: استمرار این وضعیت، تبعات و پیامدهای مخرب و منفی در پی خواهد داشت که تعطیلی و ورشکستگی مراکز تولید برنج، بیکاری فعالان این عرصه و فراتر از آن، به مخاطره افتادن سلامت و امنیت غذایی کشور از نمونه های آن به شمار می رود.

این فعال عرصه کشت و فروش برنج عنوان کرد: بعضاً مشاهده می شود برخی از افراد و گروه های فعال و ذی‌نفع در بازار برنج با اختلاط برنج ایرانی با برنج خارجی درصدد کسب سود هر چه بیشتر از جامعه هدف هستند.

طارمی گفت: در این میان اختلاط برنج تایلندی بیش از دیگر برنج های خارجی انجام می پذیرد، زیرا همسانی رنگ آن با برنج ایرانی، ضریب و درصد بروز هر گونه شک و شبهه‌ای در ارتباط با سلامت و اصالت برنج مذکور را به حداقل ممکن کاهش می دهد.

وی در خصوص راهکارهای مؤثر برای پیشگیری از چنین سودجویی هایی گفت: بر اساس تدابیر اتخاذ شده، مقرر است در آینده ای نزدیک با استفاده و بهره گیری از روش های موسوم به ژنوتایپی، نظارت و کنترل دقیق تری بر برنج ها انجام پذیرد.

طارمی گفت: امید است طرح و دستورکار مذکور از حیث اجرایی به تأخیر نیفتد و با لحاظ نمودن جدیت هر چه بیشتر در این خصوص، برای همیشه زمینه و بستر سوء استفاده های این‌چنینی رفع و محدود شود که قطعاً خروجی آن در حفظ سلامت و بهداشت عمومی جامعه و جلوگیری از سودجویی های این‌چنینی نمود پیدا خواهد کرد.
ضرورت تشدید برخوردها با عوامل مرتبط با برنج های اختلاطی

احد میرباقری، یکی از توزیع کنندگان عمده برنج در استان تهران با اشاره به سودهای کلانی که سودجویان از محل فروش چنین برنج هایی به جیب می زنند گفت: عمق برخوردها با این عارضه باید به بالاترین سطح ممکن ( متناسب با تخلفات انجام شده ) ارتقاء یابد تا اساساً ریسکِ تخلف و انحراف در بخش مذکور به میزانی افزایش یابد که حتی به مخیله و ذهن سودجویان ، کسب منافع آن‌چنانی با اتکای به روش های نامتعارف و غیر انسانی، خطور نکند.

وی افزود: البته برای حصول توفیقات هر چه بیشتر، دقت نظر و هوشیاریِ مردم نیز تعیین کننده به نظر می رسد، زیرا در برخی مواقع نرخ گذاری برنج به روشنی موید تقلبی بودن آن است اما با این وجود بخش قابل توجهی از جامعه مصرف کننده به آن اقبال نشان می دهد.

میر باقری گفت: در شرایطی که برنج ایرانی از کشاورز 11 هزار تومان (در هر کیلو) خریداری می شود، فروش و عرضه آن با قیمت های 7 تا 8 هزار تومان در سطح بازار به هیچ عنوان منطقی به نظر نمی رسد و یقیناً پشت پرده چنین برنج هایی اغلب به اختلاط ، تقلب و سودجویی های احتمالی معطوف می شود که امید است با تعریف و طراحی تدابیر مقتضی، ضریب تقلب در این بخش به حداقل ممکن کاهش یابد که قطعاً با حصول این امر خطیر در حمایت از کشاورزان و شالیکاران زحمتکش و به تبع آن تولید برنج ایرانی ، به توفیقات سازنده تری دست خواهیم یافت

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۳۹۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است

مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: در این شرایط خاص کشور با توجه به جنگ اقتصادی، حرکت اقتصادی رو به جلو جای شکرگزاری دارد.

او افزود: ما در دنیا منابع خدادادی هیدروکربوری را داریم که شکر آن استفاده درست از آن می شود.

وی ادامه داد: استفاده از این منابع تبدیل به ارزش افزوده است. علی الرغم تحریم ها وزارت نفت اقدامات موثری انجام داده است به عنوان مثال فاز ۱۴ پارس جنوبی که تماماً ایرانی است.

به گفته ابهری ورود سرمایه گذاری به بالا دست در دولت سیزدهم رقم خورد.

دبیر انجمن کارفرمایان پتروشیمی خاطر نشان کرد: طی مدتی کوتاه انقلابی برای صدور مجوز ها در وزارت نفت صورت گرفت و روند آن تسریع شد.

وی ادامه داد: قطعاً سرمایه‌گذاری پتروشیمی ها برای کشور مفید و مثمر ثمر است و با توجه به شعار سال الزاماتی نیز در این زمینه وجود دارد.

ابهری با اشاره به قراردادی که امروز منعقد شد خاطر نشان کرد: با این قراردادها هم بخش خصوصی به یکی از مهمترین سرمایه گذاری ها ورود پیدا می‌کند که خود به آن نیاز دارد و هم در روند اقتصادی کشور مثمر ثمر خواهد بود.

مهدوی ابهری تصریح کرد: سرمایه گذاری در میادین و صرفه جویی در بخش گاز یکی از اهم فعالیت ها است ولی سخن کای این است که باید پتروشیمی‌ها در این بخش ورود کنند.ما باید در بخش گاز سرمایه‌گذاری کنیم و این آمادگی از سوی پتروشیمی‌ها مشکلی نیست.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران با اشاره به ناترازی گاز در کشور اضافه داد: فریادهایی که ما می زنیم برای سرمایه گذاری در میادین گازی، مصرف بهینه و صرفه‌جویی به دلیل این است که لطمه‌ای به تولید وارد نشود در حالی که باید سال‌های گذشته به آن فکر می‌کردیم

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • زیر ساخت‌ بازار فروش عشایر چهارمحال‌ و بختیاری فراهم می‌شود
  • انجمن واردکنندگان برنج : چرا برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج رسما اعلام نمی‌شود؟
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال