Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@16:32:45 GMT

معرفی سامانه «سجام» در راستای پیشگیری از وقوع جرم

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۴۰۳۳۱

دبیر اجرایی سامانه سجام (سیستم جامع اطلاعات مردمی) روند فعال سازی و شرح وظایف این سامانه را تشریح کرد.

مهدی رحیمی دبیر اجرایی سامانه سجام با بیان اینکه سامانه سجام زیرمجموعه یک فرآیند اجرایی است، گفت: این سامانه برای ستاد مردمی پیشگیری از وقوع جرم در نظر گرفته شده است تا اقدامات ستاد از طریق این سامانه انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ستاد مسبوق به سابقه بوده که با عنوان «ستادهای پیشگیری و حفاظت اجتماعی» که سابقا در دادگستری ها از سال ٨٣ فعالیت می کردند، مجددا باز تاسیس شد، ولی با توجه به رویکرد جدید فعالیتش را از سال ٩٥ شروع کرد و آیین نامه و مسائل اجرایی آن ابلاغ شد.

رحیمی عنوان کرد: در این زمینه استان‌ها شروع به جذب نیرو کردند. این به معنای استخدام کردن مردم نیست، بلکه مردم به صورت داوطلبانه درخواست عضویت و فعالیت در سامانه را داشتند. پس از طراحی، سامانه به صورت اینترنتی در بستر وب قرار گرفت تا افراد بتوانند به صورت عمومی نام خود را ثبت و خوداظهاری کنند که درخواست عضویت دارند. در نهایت اقدامات این افراد که درخواست عضویت داشتند از طریق سامانه انجام می شود و به آنها آموزش می‌دهیم و سازماندهی می‌کنیم و گزارشات و نظرات و پیشنهادات آنها را در حوزه های مختلفی که به صورت عمومی اعلام می کنیم، بررسی می کنیم. در ادامه در حوزه های اولویت دار کشور از آنها خدمات و اطلاعات دریافت کنیم. یکی از کارکردهایی که می توانیم در حال حاضر برای ستاد متصور شویم موضوع دریافت گزارش ها و نظرات است، البته مسائل دیگری هم هست که ان شاء الله در آینده اعلام و ابلاغ می شود.

وی افزود: در نظرداریم از اعضا بهره برداری کنیم، لیکن فعلا تمرکز روی دریافت گزارش‌هاست. این گزارش ها در سطح سامانه به صورت اینترنتی و رایانه‌ای گردش خواهد داشت. گزارشاتی که از افراد دریافت می شود به صورت محرمانه و ناشناس در سیستم ما ثبت می شود و پس از ثبت و تایید مسئولین هسته ای و استانی ما از طریق سامانه دولت بواسطه ارتباطی که با دستگاه های دولتی داریم گزارش ها را برای دستگاه‌های دولتی می‌فرستیم و مطالبه‌گری خواهیم داشت تا ان شاء الله دستگاه های دولتی نواقص را برطرف کنند. در نتیجه آنها عملکرد و بازخورد را به ما اطلاع دهند و ما آن را خدمت مردم اعلام کنیم.

دبیر اجرایی ستاد سجام با بیان اینکه کارگاه آموزشی مربیان آموزشی سجام را برگزار کرده‌ایم، اظهار کرد: از هر استان ٥ نفر را در مرحله اول دعوت کردیم تا آموزش‌های اولیه و لازم به آنها داده شود و بتوانند در سطح استان همین آموزش‌ها را به اعضای خود ارائه دهند و آنها هم فعالیت خود را به صورت حداکثری و با تمام توان آغاز کنند.

وی اضافه کرد: از ٣١ استان برای شرکت در این کارگاه‌ها دعوت شد و به ٤ گروه تقسیم شدند. در گروه اول استان‌های چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، سمنان، تهران، قم، اصفهان، آذربایجان غربی و بوشهر حضور داشتند. در گروه دوم هرمزگان، ایلام، خوزستان، کرمانشاه، کردستان، البرز، قزوین و زنجان و در گروه سوم از استان های فارس، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، کرمان، یزد و سیستان و بلوچستان دعوت به عمل آمد و در نهایت در گروه چهارم از استان های گیلان، لرستان، مرکزی، گلستان، مازندران، همدان، اردبیل و آذربایجان شرقی در این کارگروه ها حضور داشتند.

رحیمی در ادامه آماده نبودن امکانات و بسترهای ارتباطی را از مهمترین نواقصی که عملیاتی شدن سامانه را با تاخیر مواجه کرد بود، دانست و افزود: بسترهای ارتباطی این سامانه در سطح کشور آماده نبود و امکان ارتباطی ما کامل نشده بود. امسال خدا را شکر تا پایان سال ٩٥ این سامانه تکمیل شد. امیدواریم امسال با تمام توان کار را شروع کنیم. استان‌ها هم آمادگی خود را اعلام کردند و اقداماتی را انجام دادند. تاکنون حدود ١٣ هزار نفر نیرو به صورت داوطلبانه در سامانه ثبت نام کردند و اطلاعات خود را ارائه کردند. اطلاعات آنها شخصی و محرمانه نبوده و نیازی هم به اطلاعات محرمانه آنها نداریم؛ زیرا قصد داریم از خدمات و کمک های آنها استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه اصلی ترین کاری که قبلا هم در کار این ستاد متصور بود موضوع معضلات محلات و مناطق و شهرستان‌ها توسط خود مردم بود، خاطر نشان کرد: در حال حاضر گزارش‌هایی که از مردم دریافت می کنیم به این دلیل که آنها در بطن کار و اصلی ترین صحنه ها هستند و مسائل را بهتر می بینند. در نتیجه اطلاعات را از خود مردم می گیریم و مطالبه گری از دستگاه های دولتی انجام می شود و در نهایت اقدامات صورت گرفته را به خود مردم اطلاع رسانی می کنیم. ان شاءالله بتوانیم دستگاه های دولتی را فعال کنیم تا اقدامات را انجام دهند. در گذشته بنا بر این بود که دستگاه قضایی برخوردهای قضایی داشته باشند ولی به این سمت رفتیم که بواسطه تعامل و همکاری ای که با مردم داریم از طرف دیگر هم با دستگاه های دولتی داشته باشیم تا بتوانند مشکلات و معضلات را رفع کنند و با ایجاد امنیت، مشکلات مردم رفع شود.

دبیر اجرایی سامانه سجام عنوان کرد: یکی از مقوله های مهم در حوزه پیشگیری از وقوع جرم بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات است، گفت: بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات در صورت تحقق می تواند نقش بسزایی در اصلاح روند امور جامعه داشته باشد.

وی اظهار کرد: با گسترش فناوری اطلاعات، تمام ابعاد زندگی بشر دچار تحول بنیادین شده و ادامه این روند می‌تواند در ایجاد شفافیت، پاسخگویی، صداقت، تسهیل، تسریع و ترویج سیاست ها و راهبردهای پیشگیری از وقوع جرم بسیار کارآمد و موثر باشد. بسیاری از دولت ها اجرای قوانین شفاف را با استفاده از ابتکارات مبانی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات یعنی از طریق دولت الکترونیک انجام می دهند. دولت الکترونیک یک دولت بدون دیوار و ساختمان و دارای سازمان های مجازی بوده که خدمات دولتی را به موقع و به هنگام در اختیار شهروندان قرار می دهد.

رحیمی با بیان اینکه امروزه ایجاد دولت الکترونیک علاوه بر ایجاد ارتباط تنگاتنگ، لحظه ای و بسیار نزدیک دولت و مردم دارای نتایج بسیار زیاد و مفیدی از جمله کاهش هزینه ها و افزایش دقت، سرعت و دائمی شدن بهبود در روندها، فرآیندها و... نیز می باشد، گفت: از این رو ستاد مردمی پیشگیری از وقوع جرم مکانیزم فعالیت های اعضاء ستاد را مبانی سامانه الکترونیکی تعریف نموده است. این سامانه با هدف ثبت نام، آموزش و سازماندهی افراد، دریافت گزارشات اعضای هسته های مردمی در سریعترین زمان، تقویت توانمندی و مهارت های لازم افراد در به کارگیری از ابزارهای نوین فناوری اطلاعات و همچنین هدایت گزارشات مردمی به سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی ذیربط برای پیگیری لازم شکل گرفت،

رحیمی افزود: فرآیند اجرایی سامانه به این شکل است که متقاضیان عضویت در سراسر کشور از طریق سامانه ثبت نام می کنند و پس از آن بررسی و تطبیق مشخصات متقاضی عضویت، احراز هویت و استعلام های مورد نیاز در این رابطه صورت می گیرد. در مرحله بعد صلاحیت عضو تایید می شود و پس از احراز هویت کد عضویتی برای آن تعریف می‌شود، پس از آن متقاضیان تایید شده در سامانه سازماندهی می شوند.

وی افزود: آموزش اعضا به صورت گروه های مجازی از طریق سامانه و به صورت آموزش برخط (آنلاین) است. طبق آموزش‌های ارائه شده از طریق سامانه گزارشات اعضای هسته‌های مردمی دریافت می شود و پس از تایید صحت گزارش ارسال شده از سوی اعضاء توسط مسئولین هسته ها، گزارشات تایید شده از سوی مسئولان هسته ها توسط ستاد استانی بررسی و تایید ثانویه می شوند. در مرحله بعد گزارشات ارسالی توسط ستادهای استانی به صورت نهایی تایید می شوند و به مراجع ذیربط انعکاس داده می شوند و به منظور بازخوردگیری، گزارشات ارسالی به مراجع ذیربط پیگیری می شوند.

دبیر اجرایی سامانه سجام در پایان خاطرنشان کرد: در نهایت از طریق این سامانه به منظور بهره برداری توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گزارش جامع سالیانه تهیه می شود و پس از جمع بندی به ریاست محترم قوه قضاییه ارائه می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۴۰۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام کرد: همزمان با هفته گرامیداشت مقام معلم و در راستای یکپارچگی سازمانی، شفافیت حداکثری، نظارت هوشمند و انضباط مدیریتی به عنوان یکی از مطالبات و خواسته‌های فرهنگیان، «سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان» تحت عنوان «پنجره» امروز آغاز به کار کرد.

به گزارش ایسنا، محسن احمدی تصریح کرد: این سامانه، نخستین اقدام برای دستیابی به سیستم های کنترل هوشمند و از مهمترین زیرساخت‌های نوین و فناورانه برای مدیریت و نظارت همه جانبه و داده محور فعالیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان محسوب می‌شود و به طور دقیق تر، این سامانه پنجره‌ای برای نظارت مستمر و آنلاین بر جریان اطلاعات و اسناد عملکردی هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

وی افزود: هدف از طراحی و تولید این سامانه، ساماندهی و حفظ اسناد و اطلاعات شرکت‌های زیر مجموعه صندوق، حفظ و توسعه شفافیت و آگاهی، حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران (فرهنگیان)، نظارت موثر بر حسن اجرای قوانین و مقررات، تسهیل فرآیند تهیه و افشای اطلاعات، ایجاد هماهنگی بین واحدهای درون سازمانی و گام مثبتی در جهت پیشگیری از وقوع مشکلات است.

«پنجره» یک محصول دانش‌بنیان و بومی


مدیرعامل صندوق با اشاره به قابلیت‌ها و ظرفیتهای این مجموعه بزرگ اقتصادی اظهار کرد: پنجره محصولی است که به صورت کاملاً بومی و اختصاصی، توسط شرکت دانش‌بنیان پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی از شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان طراحی و تولید شده است.

احمدی تاکید کرد: از آنجا که نظارت و شفافیت دو روی یک سکه هستند، این سامانه از طریق افزایش شفافیت، امکان پایش و ارزیابی دقیق، سریع و جامع برای کلیه ذینفعان را فراهم می‌کند.

ایجاد سامانه جامع صندوق ذخیره برای یکپارچگی سازمانی و افزایش انضباط مدیریتی و کنترلی


مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه سامانه پنجره، بخشی از برنامه و راهبرد جامع صندوق به منظور توسعه زیرساخت‌های نوین نظارتی و مدیریتی می باشد افزود هدف پنجره نظارت همه جانبه و داده‌محور بر فعالیت‌ها و عملکرد هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

احمدی در همین زمینه افزود: در تکمیل این رویکرد، سامانه یکپارچه برنامه، بودجه و عملکرد، با هدف پایش منظم میزان تحقق اهداف کمی و کیفی برنامه و بودجه سالیانه هر یک از هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه و مقایسه با شاخص‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

توسعه و تکمیل سامانه جامع هوش تجاری در آینده نزدیک


مدیرعامل صندوق با اعلام اینکه ایجاد و راه اندازی سامانه جامع هوش تجاری (BI) اختصاصی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز هدف گذاری شده است اظهار کرد: سامانه هوش تجاری به ‌منظور کنترل متمرکز بر روی شاخص‌های قابل اندازه‌گیری مدیریتی و در شرکت‌های تابعه، تحلیل مبتنی بر داده و اطلاعات عملکرد شرکت‌ها و مقایسه با یکدیگر و شرکت‌های فعال در صنعت مشابه، احصاء چالش‌ها و مشکلات پیش روی شرکت‌ها و انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش‌بینی روند درآمدزایی و سود و زیان بنگاه‌های اقتصادی در حال تکمیل و توسعه است.

وی بیان کرد: اعمال مدیریت اثربخش‌تر و افزایش بهره‌وری سازمانی در تمام زنجیره ارزش اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان از مزایای این سامانه است که در آینده نزدیک در چند فاز طراحی شده و در صندوق استقرار خواهد یافت.

امکان نظارت دقیق و برخط ذینفعان بر کلیه فعالیت‌های صندوق


محسن احمدی همچنین گفت: در بخش حقوقی نیز سامانه مدیریت امور دعاوی با هدف نظارت اثربخش بر پرونده‌های حقوقی شرکت‌ها و به اشتراک‌گذاری درس‌آموخته‌های شرکت‌ها با یکدیگر پیش‌بینی شده است.

وی در پایان تصریح کرد: این سامانه‌ها که در مجموع سیستم نظارتی و شفافیت صندوق ذخیره فرهنگیان را تشکیل می‌دهند، ابزار بسیار مهمی در اختیار کلیه ذینفعان به ویژه فرهنگیان خواهد بود تا از این طریق بر دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری این مجموعه عظیم اقتصادی نظارت و کنترل دقیق داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل صندوق ذخیره فرهنگیان، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درخصوص چگونگی دسترسی به سامانه هوشمند پنجره خاطرنشان کرد: بعد از تکمیل مرحله ورود داده‌ها و اطلاعات به این سیستم و طی یک زمان بندی مشخص بتدریج همه ذی‌نفعان به اطلاعات سامانه پنجره دسترسی خواهند داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار مدیریت بحران برای تهرانی‌ها
  • بهانه‌ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید | مبادلات طلا ساماندهی خواهد شد؟ | پاسخ سازمان مالیاتی به ابهامات صنف طلافروشان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان
  • بهانه‎ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید
  • رقیبی تازه برای گوگل؛ موتور جستجو ChatGPT احتمالاً این هفته معرفی می‌شود
  • تداوم وقوع رگبار و تندباد در خوزستان
  • سد و سازه‌های آبی این شهر هم سر ریز شد
  • خرید بلیط اتوبوس از این به بعد با کدملی امکان پذیر است!
  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • کاهش ۲۴ درصدی ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در شهرستان بهارستان