Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@12:46:57 GMT

کاهش 41 درصدی صادرات در استان اردبیل

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۴۳۲۶۴

کاهش 41 درصدی صادرات در استان اردبیل



دبیر کل اتاق بازرگانی اردبیل گفت: صادرات استان اردبیل در سال گذشته به نسبت سال ماقبل آن 41 درصد از نظر ارزش کاهش یافته است.
به گزارش ایسنا منطقه اردبیل ؛ وثوقی ایرانی در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخشببخصوصی اردبیل به مشکلات و معضلات تجارت خارجی استان اشاره کرد و گفت: هر چند دستگاه های مختلف در این حوزه دخیل هستند اما همچنان وضعیت صادرات ما خوشایند نبوده به طوری که در سال گذشته به نسبت سال ماقبل آن ما با 41 درصد کاهش ارزش صاردات روبه‌رو هستیم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به افزایش صادرات چمدانی تا 302 درصد در استان اشاره کرد و گفت: این جای تامل دارد که تجار ما به جای صادرات قطعی به فکر صادرات چمدانی هستند که باید در این حوزه یک تحقیق و بررسی انجام شود.
دبیر کل اتاق بازرگانی اردبیل بیان کرد: در صادرات سیب‌زمینی نیز 66 درصد کاهش صادرات را در استان شاهد هستیم گفت: در صدور کارت بازرگانی نیز در چهار ماهه امسال با یک وضعیت رکود و کاهش صدور روبه‌رو هستیم که در این زمینه نیز باید بررسی‌های دقیقی انجام شود . وثوقی ایرانی با یادآوری اینکه در کنار صادرات، واردات ما نیز در سال‌های اخیر با افت عجیبی روبه‌رو بوده است، گفت: عمده واردات ما از مبادی ترکیه و فدرال آلمان بوده که در نقطه مقابل بیشترین صادرات ما به جمهوری آذربایجان و عراق انجام شده است . وی دلایل کاهش حجم صادرات کشورمان را یادآور شد و گفت: ارزش‌گذاری پایین نرخ محصولات صادراتی،‌ افزایش روزافزون قیمت تمام شده کالاهای ایرانی، ورود دلالان به عرصه صادرات، حضور در بازارهای جهانی، بالا بودن قیمت تمام شده و همچنین افزایش قیمت هزینه حمل و نقل و تثبیت نرخ ارز علیرغم تورم انباشت شده در سال‌های اخیر و پرداخت نشدن مشوق‌های صادراتی از دلایل کاهش حجم صادرات کشور است.
دبیر کل اتاق بازرگانی اردبیل ضعف برندسازی در کالاهای ایرانی را به ویژه در حوزه صادرات و عدم حضور در پیما‌ن‌های منطقه‌ای را از دیگر دلایل کاهش حجم صادرات کشورمان اعلام کرد . وثوقی ایرانی به دلایل استانی نیز اشاره کرد و گفت تک بازاری و تک محصولی صادرات ما به تجارت استان اردبیل ضربه وارد کرده به طوری که 70 درصد تجار ما با کشور آذربایجان کار می‌کنند در حالی که اقتصاد آذربایجان ضعیف بوده و ما با افت ارزش پول آذربایجان روبه‌رو هستیم.
وی صدور کالا از گمرک بیله‌سوار را به نسبت گذشته ضعیف اعلام کرد و افزود: با توجه به بالا بودن قیمت تمام شده سیب‌زمینی چندان رغبتی به صادرات سیب‌زمینی از گمرک بیله سوار وجود ندارد در حالی که قیمت تمام شده محصول وارداتی سیب‌‌زمینی از فرانسه و روسیه به جمهوری آذربایجان ارزان تمام می‌شود.
دبیر کل اتاق بازرگانی اردبیل بیان کرد: ما در استان اردبیل با عدم سرمایه‌گذاری خارجی روبه‌رو هستیم به طوری که در سال‌های اخیر حتی یک دلار نیز سرمایه‌گذاری خارجی در استان انجام نشده و انتظار می‌رود با تنوع‌بخشی به محصولات صادراتی و کسب بازارهای جدید بتوانیم در این زمینه یک اتفاق مهمی را رقم بزنیم.

.


انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۴۳۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت

صادرات انواع محصولات کشاورزی تا پایان سال گذشته از ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت.

به گزارش ایسنا، حامد نجفی علمدارلو - قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: براساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تامین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگام زنجیره تامین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تامین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش سرقت در اردبیل
  • افزایش ۱۲ درصدی درآمد داروخانه‌های هلال احمر اردبیل
  • افزایش ۱۲ درصدی درآمد داروخانه های هلال احمر اردبیل
  • نمایش توانمندی صادراتی اردبیل در نمایشگاه اکسپوی ایران
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳