Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-18@06:18:42 GMT

کدام وزرای پیشنهادی رای اعتماد مجلس را ندارند؟

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۴۴۵۰۷

بعد از معرفی کابینه دولت روحانی واکنش‌ها نسبت به آن بسیار متفاوت بود و گویا نه کابینه پیشنهادی همان بود که نماینده‌ها انتظار داشتند و نه واکنش مجلس همان بود که دولت پیشبینی می‌کرد. همین مسئله رای اعتماد برخی وزرا را در هاله ای از ابهام فرو برده و با اما و اگرهای بسیاری مواجه کرده است.

به گزارش فرارو؛ بالاخره بعد از گمانه‌زنی‌ها و شایعه‌های متعدد و متنوع طی دو ماه اخیر، روز گذشته حسن روحانی کابینه دولت دوازدهم را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد و در این لیست 8 چهره جدید حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این لیست بسیاری را غافلگیر و حتی عصبانی کرد.

البته آن دسته که لیست وزرا زمینه ناراحتی و عصبانیتشان را فراهم کرد در مجلس حضور ندارند و غالبا کاربران شبکه‌های اجتماعی هستند. آنها که طی این مدت با هشتگ کابینه 24میلیونی مطالباتی را از حسن روحانی مطرح کرده بودند از روز گذشته دولت را متهم به بی‌توجه‌ای به مطالبات کردند و تاکید داشتند این وزرا به هیچ عنوان گزینه‌هایی نیستند که انتظارش را داشتند.

اما آنچه که آینده کابینه را رقم می‌زند در بهارستان رخ می دهد و آن هم جلسه رای اعتماد مجلس است که آن هم با توجه به مهلت یک هفته‌ای مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی از زمان اعلام اسامی آنها، جلسات مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی از سه‌شنبه آینده برگزار خواهد شد.

با این حال گویا بخشی از نمایندگان مجلس هم با کاربران شبکه‌های اجتماعی هم‌نظر هستند و حتی تا حدی از چهره‌های حاضر در لیست غافلگیر شدند که حاضر به پاسخگویی به خبرنگاران در مجلس نبودند و زمانی که با این پرسش مواجه می‌شدند که «نظرتان درباره کابینه چیست» اظهار می کردند که بسیار لیست عجیبی بود و آنقدر غافلگیر شدیم که ترجیج می دهیم، موقتا درباره آن اظهار نظر نکنیم.

همین واکنش‌ها این شائبه را تقویت کرده است که رویکرد نمایندگان با کابینه تا حدود زیادی متفاوت از آنچه که روحانی انتظار دارد باشد و هرچند حسینعلی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور معتقد است نسبت به رای آوری وزرای پیشنهادی خیلی خوشبین و بسیار امیدوار هستند اما گویا قرار است، هفته آینده روحانی و وزرای پیشنهادی روزهای سختی را سپری کنند و برخی از آنها رای اعتماد مجلس را کسب نکنند.

این را جعفرزاده نایب رئیس فراکسیون مستقلین مجلس هم به آن اشاره کرده و گفته است که افتادن 3 وزیر پیشنهادی قطعی است چون اوضاع رحمانی فضلی وزیر پیشنهادی کشور، جهرمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و بطحایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اصلا خوب نیست.

البته پیش تر فراکسیون امید هم نسبت به گزینه های احتمالی دولت واکنش نشان داده بودند و اعلام کردند 7 وزیر پیشنهادی نمی توانند رأی اعتماد بگیرند. البته این پیش از معرفی رسمی وزرا بود و بعد از آن گویا طی جلسات و گفت‌وگوها میان این فراکسیون و دولت یا گفت‌وگوهای داخلی فراکسیون این تعداد به سه نفر تقلیل پیدا کرد. این را الیاس حضرتی اعلام کرد و در صفحه توییتری خود نوشت: برآيند نظرات همكارانم در مراسم تحليف نشان می‌دهد كه دو، سه وزير رای اعتماد نمی‌گیرند. وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش کمترین شانس را دارد.

این موضوع بعد از معرفی کابینه میان نمایندگان تا حدود زیادی مشهود بود. حتی پارسایی سخنگوی فراکسیون امید در این باره گفت: در مورد برخی وزرا پیش فرض منفی و در مورد برخی دیگر پیش فرض مثبت وجود دارد که باید ببینیم جمع بندی فراکسیون چه خواهد بود. ممکن است نظرات مثبت و منفی در مورد برخی وزرا وجود داشته باشد، اما نهایتا خرد جمعی در فراکسیون به جمع بندی خواهد رسید.

اما گویا در بخش هایی از این موضوع با فراکسیون مستقلین هم نظر هستند و آن هم در خصوص رحمانی فضلی گزینه پیشنهادی برای وزارت کشور است و در کنار او شاید مانند فراکسیون مستقلین با وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و ارتباطات مخالفت نداشته باشند اما علی ربیعی وزیر پیشنهادی کار از افرادی است که اصلاح‎طلبان عملکردش را در دولت یازدهم مثبت نمی دانند. به همین دلیل هم پارسایی عنوان کرد که این افراد از گزینه هایی بودند که روی عدم معرفی آنها در کابینه جدید تاکیدات زیادی بود ولی باز در کابینه حضور دارند و باید پس از ارزیابی برنامه های جدید آنها تصمیم بگیریم که آیا به آنها رای بدهیم یا خیر.

بنابراین مشخص است که چهار وزیر یعنی وزرای کشور، کار،ارتباطات و آموزش و پروش از جمله وزرایی هستند که در روز رای اعتماد از سوی فراکسیون مستقلین و امید مورد انتقاد شدید قرار می گیرند و احتمال این که رای اکثریت را بدست نیاورند وجود دارد . هرچند جلسات انفرادی وزرای پیشنهایدی روحانی با فراکسیون ها امروز آغاز شده است و ممکن است با حضور در این جلسات بتوانند نظر اکثریت را تغییر دهند.

اما نکته قابل توجه در خصوص کابینه پیشنهادی حسن روحانی این است که تا این لحظه فراکسیون ولایی هیچ کدام از وزرا را رد و موضع منفی نسبت به کابینه اتخاذ نکردند. بطوری که حواد کریمی قدوسی عضو این فراکسیون در گفت‌وگو با فرارو عنوان کرد: فراکسیون ولایی تا این لحظه نسبت به کابینه نگاه منفی ندارد و موضعش مثبت است. هرچند باید طی جلسات با وزرا برنامه های آنها را بررسی کنیم اما با کلیت کابینه موافق هستیم.

البته در نقطه مقابل این افراد چهره‌هایی حضور دارند که تا این لحظه حمایت فراکسیون‌ها از آنها قطعی شده است. محمد جواد ظریف، محمود علوی و حسن قاضی زاده هاشمی با فراکسیون های مستقلین و ولایی دیدار داشتند که بعد از آن فراکسیون مستقلین اعلام کرد که ظریف و علوی در نشست فراکسیون مستقلین ولایی حاضر شدند و مباحث خود را مطرح کردند و این درحالی است که به هر حال به نظر فراکسیون هر دو نفر این وزرا کارنامه نسبتاً خوبی داشته‌اند و فراکسیون نیز در مجموع از حضورشان در دولت دوازدهم حمایت می‌کند.

از سوی دیگر فراکسیون ولایی هم با قاضی زاده جلسه ای برگزار کرد و سخنگوی این فراکسیون اعلام کرد که رویکرد مجموعه فراکسیون نمایندگان ولایی نسبت به معرفی مجدد آقای قاضی‌زاده هاشمی در وزارت بهداشت مثبت بود و اعضای فراکسیون به‌ اتفاق خواستار ادامه فعالیت ایشان در وزارت بهداشت شدند.

بنابراین هرچند از روز گذشته ربیعی، آذری جهرمی، حاتمی، زنگنه، رحمانی فضلی، شریعتمداری، آخوندی، آوایی و بی طرف از جمله وزرای پیشنهادی هستند که روز گذشته در کمیسیون‌ها و فراکسیون های مختلف مجلس حاضر شدند و برنامه هایشان را توضیح دادند، اما تا اینجای کار شرایط سه وزیر تا حدود زیادی مشخص شده است.

با همه این تفاسیر وضعیت کابینه تا حدود زیادی پیش از سه شنبه هفته آینده که قرار است جلسه رای اعتماد در صحن علنی برگزار شود، مشخص می‌شود اما تا این لحظه همانطور که اشاره شد چهار وزیر قرار است با مخالفت فراکسیون مستقلین و امید مواجه شوند. اما در این میان قطعا روحانی مسیر سختی پیش‌رو خواهد داشت. زیرا علاوه بر این موضوع‌ها نارضایتی و حتی عصبانیت حامیانش در مجلس و سطح جامعه همچنان از عدم معرفی وزیر زن شکایت دارند این را از نقاط ضعف بزرگ کابینه می دانند و از این مسئله بسیار عصبانی هستند.

به طوری که پروانه سلحشوری عضو فراکسیون امید در گفت‌وگو با فرارو با انتقاد از عدم حضور زنان در کابینه و ابراز نارضایتی از این اقدام روحانی گفت: باید به آقای روحانی بگوییم حالا که با رای 24 میلیون نفری رئیس جمهور شده اید، مچکریم که بر خلاف شعارهای انتخاباتی، نصف جامعه را نادیده گرفته اید و هیچ وزیر زنی را در کابینه معرفی نکرده اید.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۴۴۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خارجه مصر پیام ایران را به رژیم اسرائیل رسانده است

یک منبع آگاه در گفتگو با تسنیم خبر داد که در خلال تماس تلفنی وزرای خارجه ایران و مصر پیام هشداری جهت ارسال به رژیم صهیونیستی داده شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، یک منبع آگاه در گفتگو با تسنیم خبر داد که در خلال تماس تلفنی وزرای خارجه ایران و مصر پیام هشداری جهت ارسال به رژیم صهیونیستی داده شده است.

وی افزود: پس از تماس تلفنی وزرای خارجه ایران و مصر، سامح شکری با وزیر خارجه رژیم صهیونیستی تماس برقرار کرده است.

پیشتر اخباری منتشر شده بود که تهران از طریق قاهره پیام هشدار مهم به رژیم اسرائیل ارسال کرده است.

ایران بارها به رژیم صهیونیستی و حامیان او هشدار داده است که در صورت خطای مجدد رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن منافع ایران، پاسخی فوری و سخت در انتظار اوست.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در رایزنی‌های دیپلماتیک خود با همتایانش از برخی کشورها این هشدار را داده است که در صورت تجاوز مجدد رژیم اسرائیل پاسخ ایران فوری، سخت و فراگیر خواهد بود.

ایران همچنین هشداری را به مقامات آمریکایی داده مبنی بر اینکه در صورت حمایت از رژیم صهیونیستی منافع این کشور در منطقه مورد هدف ایران قرار خواهد گرفت.

وزیر امور خارجه کشورمان در نشستی با سفرا و نمایندگان خارجی مقیم در تهران با اشاره به رایزنی‌های خود با وزرای خارجه منطقه گفت: ما به‌دنبال هدف قرار دادن افراد و پایگاه‌های آمریکا در منطقه نیستیم، تأکید کردیم که ما هرگز از توسعه تنش در منطقه استقبال نکرده‌ایم، لیکن هشدار دادیم چنانچه از فضا و یا سرزمین کشورهای موردنظر آمریکا برای دفاع و حمایت جانبدارانه از تل‌آویو استفاده کند، ناچاراً پایگاه نظامی آمریکا در آن کشور مورد هدف قرار خواهد گرفت.

شکاف میان سران اشغالگران پس از پاسخ موشکی پهپادی ایرانواکنش عربستان به پاسخ موشکی پهپادی ایران به اسرائیلکمک 10 کشور به اسرائیل در رهگیری پهپادها و موشک‌های ایران

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چین: هرگز فعالیت‌های جدایی‌طلبان تایوان را تحمل نخواهیم کرد
  • مقدرات مجلس آینده در اختیار «پشم» است /جبهه پایداری اهل معامله است چون صندلی برایش مهم است نه ارزش ها
  • طرح‌های عمرانی با حضور وزرا در شهرستان‌های سمنان افتتاح می‌شود
  • گفت‌وگوی وزرای دفاع آمریکا و قطر درباره حمله ایران
  • طرح های عمرانی با حضور وزرا در شهرستان های سمنان افتتاح می شود
  • وزیر خارجه مصر پیام ایران را به رژیم اسرائیل رسانده است
  • گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و اسلوونی
  • اختلاف شدید میان اعضای کابینه نتانیاهو درباره حمله ایران/ هشدار مهم آمریکا به اسرائیل درباره پاسخ به ایران/ گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا انگلیس و آلمان درباره اوضاع خاورمیانه/ احضار سفیر و کاردار ایران از سوی وزارت خارجه فرانسه و انگلیس
  • اختلاف شدید میان اعضای کابینه نتانیاهو درباره حمله ایران/ هشدار مهم آمریکا به اسرائیل درباره پاسخ به ایران/ گفتگوی وزرای خارجه آمریکا انگلیس و آلمان درباره اوضاع خاورمیانه/ احضار سفیر و کاردار ایران از سوی وزارت خارجه فرانسه و انگلیس
  • کدام مقامات اسرائیل پیشنهاد واکنش فوری به حمله ایران دادند؟ | حمله ای که کابینه جنگ رژیم صهیونیستی را به هم ریخت