Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-05@21:32:01 GMT

بازار مکاره انتخاب رشته برای کنکوری ها

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۴۴۷۵۵

موسسه های مشاوره تحصیلی که سال های اخیر، قارچ گونه در سراسر کشور رشد یافته اند، این روزها اوج فعالیتشان را می گذرانند و هر یک سعی دارند با تبلیغات آنچنانی و جذب مشتری و در نتیجه، کسب سود بیشتر، گوی سبقت از رقیبان بربایند.

به گزارش صدای ایران از ایرنا، بازار موسسه های مشاوره برای انتخاب رشته کنکوری ها در سالهای گذشته برایشان همیشه سکه بوده و به واسطه ناآگاهی شهروندان و یا دلسوزی والدین دانش آموزان برای آینده کودکانشان، مبالغ هنگفتی که گاهی به رقم های میلیونی نیز می رسد؛ روانه جیب خود می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این موسسه ها که نه مورد تایید وزارت علوم هستند و نه مورد قبول سازمان سنجش، با شیوه های تبلیغاتی فریبنده بازار کاسبی داغی برای خودشان تهیه کرده اند.

مرکز مشاوره .... یکی از هزاران نمونه از این موسسات است که در تبلیغاتش وعده قبولی 100 درصد و تضمینی انتخاب رشته کنکور سراسری ۹۶ را داده و مدعی شده که عملکردش کاملا علمی بوده و بهترین انتخاب های ممکن را برای کنکوری ها در 10 مرحله انجام می دهد.

خبرنگار ایرنا یک روز قبل از آغاز فرآیند انتخاب رشته داوطلبان آزمون سراسری 96 (چهارشنبه، 18 مردادماه) برای صحت و سقم این موضوع با این مرکز تماس گرفته و در گفت و گو با یکی از کارشناسانش، اقدامات آنها را جویا می شود که در پاسخ گفته شد: ظرفیت پذیرش محدود بوده و به صورت حضوری و غیرحضوری و دستی و کامپیوتری و بدون خطا تحت نظر برترین مشاوره تحصیلی که عضو انجمن بین المللی مشاوره، عضو انجمن مشاوره آمریکا، عضو انجمن مشاوره ایران و عضو کمیته تخصصی مشاوره تحصیلی کشور است؛ صورت می پذیرد.

کارشناس این مرکز ادامه داد: هر داوطلب با توجه به رتبه ای که کسب کرده و بر اساس ارجحیت خود در بهترین انتخاب ممکن قبول خواهد شد و تضمین می‌شود در صورتی که در برخی انتخاب ها قبول نشود، نمره لازم برای آن را کسب نکرده و قطعا با این رتبه، هیچ فردی در کل کشور آن رشته ها را قبول نخواهد شد؛ این یعنی بهترین انتخابی که می توانید داشته باشید.

وی افزود: قبل از فرایند تعیین رشته، توضیحات کامل راجع به رشته ها، دانشگاه ها و شرایط شغلی و تحصیلی ارائه خواهد شد و بعد از تکمیل اطلاعات، انتخاب رشته شروع می شود.

این کارشناس درباره چگونگی ثبت تقاضا برای استفاده از خدمات مشاوره انتخاب رشته در این مرکز نیز توضیح داد: بایستی مبلغ 5 میلیون ریال به شماره حساب آقای «ش» واریز کنید و سپس با داشتن فیش بانکی به موسسه حضور یابید.

وی یادآور شد: البته بعید می دانم که دیگر جایی برای ثبت نام داشته باشیم چرا که از پنجشنبه مشاوره ها شروع می شود و باید خیلی ارادت داشته باشم تا اسم شما را هم در لیست مذکور قرار دهد.

این فرد خاطرنشان کرد: تمامی وقت های دکتر از قبل رزرو شده و امروز (چهارشنبه) هم در همایش یکی از دانشگاه های معتبر دولتی تهران حضور دارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر فرد در انتخاب رشته انجام شده به اهداف تعیین شده نرسد؛ مبلغش بازگشت داده می شود یا نه؟ نیز گفت: به هیچ عنوان مبلغ واریزی، برگردانده نمی شود.
این فرد در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا موسسه آنها دارای مجوز قانونی است نیز گفت: مطمئنا باید داشته باشد اما من در جریان نیستم.

این مورد و صدها و بلکه هزاران مورد مشابه، نشانگر دریافت مبالغ هنگفت از سوی اینگونه موسسات و پاسخگو نبودن آنها در قبال عملکردشان و نهایتا متضرر شدن داوطلبان آزمون سراسری و خانواده های آنهاست.

هرچند، انتخاب رشته داوطلبان آزمون سراسری 96 در سایت سازمان سنجش از امروز، 19 مردادماه آغاز شده و تا 23 مرداد ادامه خواهد داشت، اما مراکز غیر مجاز مشاوره انتخاب رشته تحصیلی، از هفته ها قبل دست به کار شده و بساط مشاوره ‌های تحصیلی را به راه انداخته‌ اند.

این بازار مکاره مراکز غیرمجاز از امروز، رنگارنگ تر هم می شود و به دلیل سودهای هنگفت و نبود نظارت‌ های دقیق، انتظار می‌رود تا پایان مهلت قانونی انتخاب رشته، تعداد این مراکز افزایش پیدا کند.

با وجود آن که اداره ‌های آموزش و پرورش مراکز استان‌ها و شهرستان ‌های کشور، فهرست مراکز مجاز مشاوره انتخاب رشته را اعلام کرده و کنکوری‌ها می‌توانند با مراجعه به سایت این ادارات از مراکز مجاز مشاوره انتخاب رشته در شهرشان آگاه شوند، اما بسیاری از آموزشگاه‌ های کنکور و حتی افرادی که موسسه آموزشی هم ندارند، با ارائه راهنمایی های غیرعلمی و مشاوره‌ های دور از واقعیت، داوطلب انتخاب رشته کنکور را گمراه کنند.

وجه اشتراک بیشتر موسسه های غیرمجاز مشاوره انتخاب رشته، وعده قبولی 100 درصد و تضمینی به داوطلبان کنکور است؛ یعنی در همان مرحله اول با هر ترفند ممکن، اعتماد داوطلب را جلب کرده و ادعا می‌کنند که محال است با مشاوره‌های آنها جلو بروید و در رشته دلخواهتان قبول نشوید.

یکی دیگر از اشتراکات موسسه های غیرمجاز انتخاب رشته این ادعای آنهاست که مشاورانشان از نخبگان علمی بوده و از مراکزی همچون وزارت علوم و یا سازمان سنجش، مجوز مشاوره دارند که این مطلب را حسین توکلی، مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تکذیب می کند.

وی با تاکید بر اینکه سازمان سنجش آموزش کشور به هیچ کدام از موسسات مجاز و غیرمجاز، مجوزی برای مشاوره انتخاب رشته نداده است؛ می گوید: بهترین فرد برای انتخاب رشته، خود فرد داوطلب است و اگر داوطلبی دفترچه کنکور را با دقت مطالعه کند، نیازی به مشاوره گرفتن از هیچ کدام از این مراکز وجود ندارد.

توکلی با اشاره به اینکه خود فرد می تواند متخصص ترین کارشناس برای انتخاب رشته خودش باشد، به داوطلبان کنکور توصیه کرد شخصا رشته مورد علاقه خود را انتخاب و اطلاعات لازم را پیرامون آن رشته به دست بیاورند و سپس برای تکمیل فرم انتخاب رشته اقدام کنند.

وی می گوید: سازمان سنجش در سال های اخیر ویژه نامه انتخاب رشته را چاپ و در اختیار داوطلبان قرار می دهد که امسال نیز این ویژه نامه به موقع در اختیار داوطلبان قرار داده است و در این ویژه نامه، چگونگی انتخاب رشته و توصیه های ضروری به داوطلبان برای انتخاب رشته های مورد علاقه شان شرح داده است.

مشاور عالی سازمان سنجش تاکید می کند: اگر داوطلب، دفترچه چند صفحه ای راهنمای انتخاب رشته را دقیق بخواند و اطلاعات اضافی را از ویژه نامه کسب کند می تواند یک انتخاب رشته خوب داشته باشد و موفق شود.

مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور در ادامه از انتشار نرم افزار راهنمای انتخاب رشته مجازی بر روی سایت سازمان سنجش خبر داده و می افزاید: داوطلبان می توانند با مراجعه به این سایت آن را خریداری کنند.

توکلی درباره ویژگی های این نرم افزار راهنما توضیح می دهد: این نرم افزار به داوطلب، این امکان را می دهد که با توجه به وضعیت علمی و نمره خود که در آزمون سراسری سال 1396 کسب کرده است خود را با داوطلب مشابه در آزمون سراسری سال 95 مقایسه و امکان قبولی خود را در کدرشته محل های مختلف، مشاهده کند.

وی تاکید می کند: در همین راستا، تمام تغییرات شرایط و ضوابط گزینش آزمون سراسری سال ۹۶ در فایل اطلاعات آزمون سراسری ۹۵ اعمال شد.

به گفته توکلی، نرم افزار راهنمای انتخاب رشته مجازی برای داوطلبان گروه های آزمایشی ریاضی و فنی، علوم انسانی، هنر و زبان های خارجی از ساعت 22 روز سه شنبه 17 مردادماه بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قرار گرفته است.

وی ادامه می دهد: این نرم افزار برای داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی نیز از چهارشنبه شب، 18 مردادماه از طریق سایت سازمان سنجش در دسترس متقاضیان قرار گرفته است.

مشاور عالی سازمان سنجش یادآور می شود: داوطلبان برای تهیه این نرم افزار لازم است مبلغ 20 هزار تومان از طریق سایت سازمان سنجش پرداخت کنند.

توکلی، ضریب اطمینان و دقت این نرم افزار در پیش بینی رشته ها و محل قبولی داوطلبان را بسیار بالا و بیش از 90 درصد عنوان کرد.

مهلت انتخاب رشته داوطلبان آزمون سراسری سال 96 که قصد انتخاب رشته محل های دانشگاه آزاد را دارند نیز از امروز، 19 مردادماه از طریق سایت مرکز سنجش این دانشگاه به نشانی www.azmoon.org آغاز شده و تا پنجشنبه، 26 مردادماه ادامه خواهد داشت.

برای شرکت در آزمون سراسری سال 96 در مجموع، تعداد 929 هزار و 791 داوطلب ثبت نام کردند و در نهایت برای یک میلیون و 93 هزار و 197 کارت ورود به جلسه آزمون صادر شد که از این تعداد، 657 هزار و 613 کارت برای داوطلبان زن و تعداد 435 هزار و 584 کارت برای داوطلبان مرد بود.

آزمون سراسری 96 برای تمامی گروه های آزمایشی در دو نوبت صبح و بعد از ظهر روزهای 15 و16 تیرماه در 372 شهرستان برگزار شد.

نتایج و فهرست اسامی پذیرفته شدگان نهایی این آزمون در نیمه شهریورماه اعلام خواهد شد.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۴۴۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز؛ پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی/نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمه‌ها

محسن زارعی ضمن یادآوری مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تاثیر ۵۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سراسری ۱۴۰۳ افزود: بنابراین ۵۰ درصد آزمون سراسری از سابقه تحصیلی در پایه دوازدهم محاسبه می‌شود که شامل تاثیر نمرات دروس عمومی و اختصاصی است که از طریق آزمون‌ نهایی خرداد سال جاری تولید می‌شود.

نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمه‌های متقاضی شرکت در کنکور ۱۴۰۳

وی در خصوص نحوه تولید سوابق تحصیلی برای فارغ التحصیلان سال‌های قبل توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: در خصوص فارغ التحصیلان سال ۱۴۰۲، صرفا امتحانات نهایی خرداد آن ها به عنوان سوابقشان در نظر گرفته می‌شود.

زارعی تاکید کرد: اما در مورد دیگر افرادی که پیش‌تر از سال ۱۴۰۲ فارغ التحصیل شده‌اند نیز، همه آزمون‌های نهایی آن ها به عنوان سابقه لحاظ خواهد شد. این در حالیست که فارغ التحصیلان ۱۳۸۴ به قبل که سابقه ندارند، چون در هیچ سامانه‌ای این سابقه ثبت و ضبط نشده، اگر داوطلب شرکت در آزمون سراسری سال جاری هستند، حتما باید برای گروه آزمایشی کنکوری که شرکت می کنند، سابقه تحصیلی را تولید کنند.

به گفته رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش، فارغ التحصیلان ۱۳۸۴ به بعد باید حتما کنترل کنند که بنابر گروه آزمایشی که انتخاب می‌کنند، سوابق آن ها کامل است و یا نواقصی دارند و اگر این نواقص وجود داشت نسبت به رفع آن اقدام کنند.

وی با اشاره به فارغ‌اتحصیلان پشت کنکوری که باید سوابق تحصیلی خود را ایجاد و آن را تایید کنند توضیحاتی کامل‌تر ارائه و یادآور شد: مشاهده سوابق تحصیلی از نهم اردیبهشت آغاز شده و درگاه ورودی آن از طریق وبگاه سازمان سنجش به آدرس my.sanjesh.org  امکانپذیر و از این طریق وارد سامانه آموزش و پرورش خواهند شد. دیگر افراد هم می توانند از طریق سایت my.medu.ir وارد و سابقه تحصیلی خود را مشاهده کنند. کسانی که سوابقشان متناسب با گروه آزمایشی است که در آن شرکت خواهند کرد، گزینه «تایید» را انتخاب و به محض این انتخاب، کار آن ها تمام می‌شود.

افرادی که به سوابق خود اعتراض دارند چه کنند؟

زارعی با بیان اینکه ممکن است بعضی افراد نسبت به بخشی از سوابق خود و یا کل آن اعتراضی داشته باشند گفت: یعنی ممکن است مغایرتی وجود داشته باشد که در این صورت زمانی که اعلام مغایرت برای هر درس می‌کنند، باید مستندی که دال بر وجود مغایرت باشد را بارگذاری کنند یعنی اگر کارنامه‌ای دارند بارگذاری کنند؛ به محضی که این کار انجام  شود سامانه به صورت خودکار بررسی‌ها را انجام و اصلاح صورت می‌گیرد و این افراد در مراجعه مجدد، اصلاح را دریافت می کنند؛ اگر هم دریافت نکنند باید به سنجش مناطق تحصیلی خود مراجعه و پیگیرشوند تا اصلاح را انجام دهند و حتما تایید این اصلاح را دریافت کنند چرا که در غیر اینصورت یعنی سابقه را تایید نکرده‌اند و در ارسال سوابق دچار مشکل می‌شوند.

وی با بیان اینکه تا پایان روز شنبه ۱۵ اردیبهشت دسترسی به سامانه مشاهده و تایید سوابق تحصیلی فعال است به طوریکه بیش از ۱۰۰هزار نفر از داوطلبان برای مشاهده و دریافت سوابق مراجعه کرده‌اند که حدود ۶۰۰ نفر اعلام مغایرت و بقیه سوابق خود را تایید کرده‌اند اظهار کرد: ثبت نام برای ترمیم نمره داوطلبان نیز فعال شده است. همه افراد متناسب با گروه آزمایشی خود می توانند ایجاد سابقه کنند و در این خصوص افراد محدودیتی در انتخاب دروس مدنظر برای ایجاد سابقه ندارند. نمره دروس هم به افراد نمایش داده می شود تا اگر احیانا بخواهند با عنوان «ترمیم»، نمره خود را ارتقا بدهند، باز هم محدودیت نداشته و از یک تا چند درس و یا همه دروس را می‌توانند برای ترمیم انتخاب و هزینه آن را پراخت و در امتحان مربوطه شرکت کنند.

رئیس مرکز ارزش‌یابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش با تاکید بر اینکه در انتخاب دروس برای ترمیم نمره، هیچ فردی هیچ محدودیتی از نظر تعداد دروس انتخابی ندارد بیان کرد: ممکن است فردی در انتخاب دروس خود دچار تردید شود که آیا می‌تواند خود را برای امتحان آماده کند یا خیر؟ که این افراد می توانند دروس مدنظر خود را انتخاب کرده اما اگر تا روز امتحان آمادگی نداشتند، می توانند در آن امتحان شرکت نکنند و شرکت نکردن به منزله این است که اصلا درسی را برای امتحان انتخاب نکرده و این انتخاب برای آن ها همچنان محفوظ می‌ماند.

زارعی ادامه داد: بعد از تایید، انتخاب محل آزمون است که در چه شهرستانی می‌خواهند آزمون بدهند و این را نیز داوطلبان متناسب با محل سکونت خود انتخاب می‌کنند. سپس کار حوزه‌بندی است که در حوزه بندی ممکن است مثلا در یک مرکز استان ناحیه‌ای را انتخاب کنند که امکان حوزه بندی مقدور نباشد لذا به ناحیه دیگری منتقل می شوند اما در تفکیک شهرستان‌ها، ترتیب شهرستانی را که داوطلبان انتخاب کرده‌اند، رعایت می شود. نام محل آزمون نیز بعد از پروسه حوزه‌بندی دقیق مشخص است.

زارعی در ادامه توصیه‌هایی به داوطلبان داشت و گفت: متقاضیان هنگام مشاهده سوابق تحصیلی حتما مشخصات هویتی خود را نیز کنترل کنند تا اگر مغایرتی وجود داشت، همان جا اعلام کنند؛ سامانه این را از سامانه ثبت‌احوال بازخوانی می کند تا اگر تغییراتی انجام اما اعمال نشده، دوباره اعمال شود.

وی از داوطلبان خواست حتما تصویر سال جاری خود را بارگذاری کنند چرا که کارت ورود به جلسه متناسب با همان تصویر صادر می‌شود. همچنین باید دقت کنند تصویر بارگذاری شده با تصویر مدرک شناسایی آن ها مطابقت داشته باشد چرا که در صورت وجود مغایرت، در زمان ورود به محل آزمون دچار مشکل می‌شوند.

تایید و مشاهده سوابق تحصیلی خود را به ساعات پایانی موکول نکنید

زارعی همچنین از متقاضیان خواست تایید و مشاهده سوابق تحصیلی خود را به ساعات پایانی مهلت مقرر (پایان روز ۱۵ اردیبهشت) موکول نکنند و در این باره تاکید کرد: در ساعات پایانی  ترافیک مراجعات زیاد خواهد شد و ممکن است سامانه کند شود.

هزینه ایجاد سابقه و ترمیم نمره

وی هزینه ترمیم نمره هر درس را مبلغ ۵۰ هزار تومان اعلام و خاطر نشان کرد: طبق مصوبه هیئت وزیران افراد برای تایید سوابق خود که به سازمان سنجش ارسال خواهد شد مبلغ ۵۰۰ هزار ریال باید پرداخت کنند. همچنین برای هر عنوان درسی که به عنوان ایجاد سابقه و یا ترمیم انتخاب می‌کنند نیز باید ۵۰۰ هزار ریال از طریق سامانه و به صورت برخط پرداخت کنند و به محض اینکه این مراحل انجام شد، دروس انتخابی آن ها هم به عنوان ایجاد سابقه و هم ترمیم نهایی می‌شود؛ بالطبع درسی را که سابقه‌ای در آن ندارند با عنوان ایجاد سابقه و  اما در درسی که سابقه دارند اما می خواهند نمره آن را ارتقا دهند، با عنوان ترمیم انتخاب می‌کنند.

نحوه ایجاد سابقه تحصیلی توسط دوازدهمی‌ها

زارعی با تاکید بر اینکه تمام این توضیحات ویژه فارغ‌التحصیلان(افراد دارای دیپلم) بود، در خصوص ایجاد سوابق تحصیلی برای دانش آموزان پایه دوازدهم گفت: دانش‌آموزانی که در گروه آزمایشی متناظر رشته تحصیلی خود در کنکور سراسری شرکت خواهند کرد الان هیچ نیازی به مراجعه به سامانه برای تایید و مشاهده سوابق خود ندارند و همه مراحل مربوطه این افراد بعد از پایان امتحانات خرداد و اعلام نتایج اطلاع رسانی می‌شود که چه زمانی برای این امر مراجعه کنند؛ آن هنگام این افراد نیز باید همین مراحل ذکر شده در بالا را طی کنند.

رئیس مرکز ارزش‌یابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش درباره دانش‌آموزانی که در رشته‌های غیرمتناظر در آزمون سراسری شرکت کرده‌اند گفت: مثلا دانش آموزی با رشته ریاضی در گروه علوم تجربی شرکت کرده، این دانش آموز حتما باید سابقه تحصیلی در رشته علوم تجربی ایجاد کند البته در دروس مشترک اعم تخصصی و عمومی نیازی به این ندارند اما در درسی که سابقه ندارند مثل زیست شناسی، حتما باید سابقه ایجاد کنند و در خرداد آن درس را حتما باید امتحان دهند.

هنرستانی ها چطور سابقه ایجاد کنند؟

وی افزود: هنرجویان هنرستانی ها بدلیل آنکه آزمون داخلی دارند، سابقه تحصیلی ندارند بنابراین، این دسته اگر در گروه آزمایشی هنر شرکت کنند باید دروس عمومی شاخه خود را انتخاب کنند و نیازی نیست دروس عمومی شاخه نظری را انتخاب کنند؛ اما در پایه دوازدهم چون درس زبان خارجی ندارند، امتحان شاخه نظری از آنها گرفته می‌شود که کد درس مشخص است. دانش آموزان در پایه دهم و یازدهم نیز می‌توانند از اکنون برای ایجاد سابقه اقدام کنند تا در پایه دوازدهم با دانش آموزان شاخه نظری امتحان دهند اما باید دروس عمومی خود را امتحان دهند. اگر افراد بنای شرکت در گروه آزمایشی دیگری را دارند طبعاً باید متناسب با گروه انتخابی، سابقه تحصیلی را ایجاد کنند یعنی دروس مربوطه را انتخاب و در آزمونش‌ شرکت کنند. این موضوع اختیاری است و اجباری در کار نیست اگر حتی تصور کنند بعدا در گروه آزمایشی دیگری شرکت کنند نیز به آن ها اختیار داده می‌شود تا سابقه خود را تولید کنند.

وی خطاب به معترضان به سوابق که باید مدارک و ادله خود را بارگذاری کنند اما ممکن است تا مهلت تعیین شده نتوانند ادله خود را بدست بیاورند گفت: به محض اعتراض، سامانه شروع به بررسی می‌کند و بخش اعظمی از اعتراضات به این شکل رفع می‌شود ولی به افرادی که پیامک ارسال و نیاز به مراجعه حضوری دارند حتما فرصت کافی برای رفع مغایرت داده می‌شود و نگرانی نداشته باشند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ضرورت سنجش کیفی روند نظارت بازرسان بر بازار
  • امروز، پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی
  • کلید پنجاه و یکمین آزمون دستیار پزشکی فردا منتشر می‌شود
  • اعلام معرفی پذیرفته شدگان مرحله اول مصاحبه دکتری تا دهه اول خرداد
  • آخرین مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی
  • مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی امروز پایان می‌یابد
  • آمار نهایی انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • امروز؛ پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی/نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمه‌ها
  • انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری
  • آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد