Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-19@07:00:15 GMT

درمان استریا یا ترک های پوستی در دوران بارداری

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۴۴۹۵۹

بروز ترک های پوستی را می توان از جمله ناخوشایند ترین اختلالات پوستی به شمار آورد که اغلب بانوان درگیر آن هستند؛ ترک های پوستی به علل مختلفی ایجاد می شوند و روش های متفاوتی نیز برای درمان آنها وجود دارد. از جمله علل اصلی ایجاد برخی ترک های پوستی بارداری است! عوامل مختلفی در این امر دخیل هستند؛ در ادامه مطلب قصد داریم تا به بررسی علل ایجاد ترک های پوستی یا استریا و روش های درمان آن بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با دکتر سلام همراه باشید.

استریا یا ترک های پوستی

استریا یا ترک های پوستی ضایعات پوستی هستند که به دلیل نازک شدن لایه درم (کلاژن) و اپیدرم پوست به شکل بریدگی اغلب در نواحی تحت فشار مثل ران، باسن، شکم و سینه ها ایجاد میشود. ترک های پوستی هنگام بلوغ، اغلب روی ران ها، باسن و سینه ها ایجاد می شوند ولی در دوران حاملگی این ترک ها بیشتر در نواحی شکم و سینه ها بروز می کنند.

بارداری باعث کشیدگی پوست شکم می شود. ولی علل ایجاد آثار کشیدگی فراتر از این هاست. عوامل ژنتیکی نیز می توانند در این قضیه نقش داشته باشند. چنانچه مادرتان هم چنین آثاری در دوران بارداری خود داشته است، شما هم احتمالاً دچار این مشکل خواهید شد.

آثار کشیدگی در افراد مختلف متفاوت است. ایجاد این ترک های پوست در دوران بارداری به رنگ پوستتان بستگی دارد. این آثار ممکن است در ابتدا به رنگ صورتی، قهوه ای مایل به قرمز، قهوه ای و یا قهوه ای تیره باشند و با گذشت زمان کم رنگ تر شده و به رنگ های براق تر تبدیل شوند.

مهمترین عامل کشیدگی پوست به طور ناگهانی است که مثلاً در بارداری و بلوغ شاهد آن هستیم ولی کشیدگی پوست تنها یکی از عوامل ایجاد ترکهای پوستی است و عوامل درونی نیز در بروز آن ها مؤثر می باشند. از جمله این عوامل تغییرات هورمونی است که سبب عدم تعادل در فیبروبلاست ها (سلول های تولید کننده الاستین و کلاژن) می شود که این امر منجر به کاهش تعداد و کیفیت فیبرهای کلاژن و الاستین می گردد. در نتیجه پوست فیبرهای کلاژن دچار پارگی شده و پوست حالت ترک خوردگی پیدا میکند. بیماریهای زمینهای و مصرف داروهای مختلف مخصوصاً داروهای کورتونی نیز میتواند در پیدایش این ضایعات موثر باشد. استفاده طولانی از کورتونهای موضعی قوی نیز میتواند باعث ایجاد استریا یا ترکهای پوستی شود. به همین دلیل توصیه میشود که کورتونهای موضعی فقط زیر نظر پزشک مصرف شود تا عوارض آن در بیمار ظاهر نشود.

وراثت نیز در پیدایش استریا نقش دارد. استریا در نژاد قفقازی بیش از سایر نژادها دیده میشود. از نظر ظاهری این ترک ها در ابتدا قرمز تا بنفش رنگ هستند ولی با گذشت زمان به تدریج سفید رنگ می شوند. ترک های پوستی اغلب در هنگام بلوغ، بارداری و تغییرات وزنی شدید ایجاد میشوند. حدود 30% افراد هنگام بلوغ و حدود 77% خانمها هنگام بارداری مبتلا به استریا یا ترکهای پوستی میشوند.

در مورد بارداری، سن اولین بارداری در بروز ترکهای بسیار مهم است. به طوریکه اغلب بانوانی که در سنین بین ۱۶ تا ۲۰ سالگی باردار شده اند دچار ترک های پوستی می شوند، در حالی که احتمال بروز این ترک ها در بانوانی که اولین بارداری آنها پس از ۳۵ سالگی است بسیار کمتر است. این ترک ها، معمولاً بعد از ماه چهارم بارداری ایجاد می شوند. ترک ها حتی ممکن است پس از زایمان نیز ایجاد شوند. در بعضی از افراد اولین بارداری بدون ایجاد ترک های پوستی طی میشود ولی در بارداری های بعدی بیمار دچار است.

علل آسیب رسیدن به درم چیست؟

– وقتی پوست تحت کشش قرار می‌گیرد الیاف کلاژن پوست در ناحیه درم آسیب می‌بیند و به صورت خطوط قابل مشاهده در سطح پوست ظاهر می‌شوند.

▪ پس اینکه گفته می‌شود استریا در افرادی بروز می‌کند که دچار افزایش وزن و بعد کاهش وزن می‌شوند، صحیح است؟

– تا حدی. علت بروز استریا دقیقا شناسایی نشده است ولی گفته می‌شود این مشکل تحت‌تاثیر هورمون‌ها و بیشتر در سنین بلوغ که اندازه نواحی مختلف بدن بزرگ می‌شود، بروز می‌کند. البته استریا در افراد مبتلا به بیماری کوشینگ یا کسانی که داروهای استروییدی موضعی یا خوراکی به مدت طولانی مصرف می‌کنند، دیده می‌شود.

درمان ترک های پوستی بارداری

استریا از جمله اختلالات پوستی است که به سختی قابل درمان است؛ اما جای نگرانی نیست چون اینگونه ترک های پوستی در قسمت هایی به وجود می آیند که همیشه در زیر لباس قرار دارند و مشکلی را برای ظاهر شما ایجاد نخواهند کرد؛ البته برخی افراد علاقمند هستند تا این ترک ها را از بین ببرند که به بررسی این روش ها می پردازیم.

در حال حاضر استریا درمان قطعی ندارد. البته مصرف کرم‌های موضعی تقویت‌کننده بافت کلاژن، کرم‌های رتینوییدی و کرم‌های حاوی ترکیب‌های اسید میوه و کرم‌های حاوی ویتامین C می‌توانند تا حدی موثر باشند. مصرف کرم‌های رتینوییدی در دوران بارداری ممنوع است و به خانم‌های باردار توصیه می‌شود از کرم‌های حاوی اسیدهیالورونیک (ماده‌ای که از تولد تا پیری توسط لایه درونی پوست ساخته می‌شود و به قوام پوست کمک می‌کند. در کرم‌های آرایشی هم از این ماده استفاده می‌شود) استفاده کنند. برخی از انواع لیزر هم می‌توانند موثر باشد و قطر استریا را کمتر کنند اما انجام آنها در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.

روغن جوانه گندم

یافته های علمی زیادی در خصوص تاثیر درمان های خانگی از قبیل روغن جوانه گندم بر درمان آثار کشیدگی پوست وجود ندارد. اما در مطالعه جدیدی مشخص شد که روغن جوانه گندم به بهبود ترک پوستی در مراحل اولیه دوران حاملگی  کمک می کند.

 گلیکولیک اسید

گلیکولیک اسید یک آلفا هیدروکسی اسید است. این ماده با افزایش ساخت کلاژن روی آثار کشیدگی اثر می گذارد. اسید گلیکولیک در دوزهای بالا از طریق درماتولوژیست تزریق می شود.

 ویتامین C

مصرف ویتامین C نیز می تواند تولید کلاژن را افزایش دهد و به کاهش آثار کشیدگی در مراحل اولیه کمک کند. برای اثر گذاری بیشتر، آن را با گلیکولیک اسید ترکیب کنید. مکمل های ویتامین C هم می توانند مؤثر واقع شوند .

فراورده های حاوی پپتید

فراورده های حاوی پپتید عموماً به عنوان کرم های ترمیم کننده به بازار عرضه می شوند و اتلاف پول و وقت هستند زیرا  هیچ اطلاعات متقاعد کننده ای مبنی بر اثر گذاری آنها وجود ندارد.

رتینوئیدها

رتینوئید ها درافزایش تولید کلاژن و کشسانی طی مراحل اولیه حاملگی نسبتاً مؤثر شناخته شده اند. اما اگر باردار یا شیرده هستید، باید از استفاده آن اجتناب کنید. رتینوئیدها شامل رتینول، ترتینوئین و داروهایی از قبیل دیفرین ، رتین  A و تازوراک هستند.

 گلیکولیک اسید همراه با رتینوئیدها

مصرف این ترکیبات با هم ممکن است نتایج بهتری داشته باشند. اما زمانی که باردار یا شیرده هستید نباید از رتینوئید ها استفاده کنید.

  درمان ترک های پوستی با لیزر

امروزه درمان با لیزر بسیار رایج است و از جمله روش های بسیار محبوب بشمار می آید که هم پزشکان و هم بیماران هردو راغب به انجام آن هستند، زیرا در این نوع درمان هم روند بهبودی با سرعت بسیار بیشتری طی خواهد شد و هم اینکه نیازی به عمل جراحی و سایر فرآیند های طاقت فرسا نیست.

این روش درمانی محبوب توسط بسیاری از متخصصان پوست انجام می شود و روی نشانه های کشیدگی پوست هم امتحان شده است.

لیزر، سنتز کلاژن های سالم را که باظهور آثار کشیدگی آسیب دیده بودند را افزایش می دهد.” از لیزر جهت درمان آثار کشیدگی قرمز، بنفش یا سفید استفاده می شود.

لیزر به روش عروقی نیز بدون برداشتن سطح پوست قرمزی را از بین می برد و در افزایش تولید کلاژن موثر است. یکی دیگر از روش هایی که به کاهش آثار کشیدگی های قدیمی تر و پیشرونده کمک می کند، لیزر به سبک موضعی است.

این نوع لیزر بخشهای کوچکی از پوست را که اغلب مشبک هستند مورد هدف قرار می دهد. و با پر کردن خطوط آثار کشیدگی آنها را محوتر می کند .

در این باره بیشتر بخوانید: توصیه هایی ساده برای درمان ترک پوستی

هرگونه کپی برداری با لینک دهی مستقیم به سایت دکتر سلام مجاز است

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۴۴۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر ناباروری با این نوع از رژیم‌های لاغری

به گزارش خبرآنلاین ،ناباروری اغلب در کوتاه‌مدت یا بلندمدت افراد را دچار مشکل می‌کند و آنان را در معرض فشارهای خانوادگی و اجتماعی قرار می‌دهد.

ایرنا در خبری نوشت:بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی ۱۵ درصد کل زوج‌های جهان نوعی از ناباروری را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند، عددی که در ایران به ۲۲ درصد هم می‌رسد. طبق آمارها، در ایران حدود ۴ میلیون زوج نابارور وجود دارد. گروهی از زوج‌های نابارور کنونی، نابارور ثانویه هستند؛ یعنی آنها زوج های باروری بوده‌اند که بنا به دلایلی همچون سبک زندگی، تغذیه، تأخیر در فرزند آوری و ... قدرت باروری خود را از دست‌داده‌اند اما یکی از سؤالات رایج این است که آیا ورزش و کاهش وزن می تواند شانس باروری را کاهش یا افزایش دهد؟

برای پاسخ به این سؤال به سراغ دکتر آتوسا کریمی، متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ درمان ناباروری و عضو هیات علمی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا رفتیم و درباره تأثیر ورزش در باروری و ناباروری با ایشان به گفت‌وگو پرداختیم.

ورزش شانس باروری را افزایش می‌دهد

تحقیقات نشان می‌دهد که حدود ۱۲ درصد از ناباروری‌ها به دلیل وجود چربی بیش‌ازحد و اضافه‌وزن است. دکتر کریمی با اشاره به این موضوع یکی از روش‌های افزایش شانس باروری را ورزش و کاهش وزن می داند: «کسانی که ورزش می‌کنند معمولاً سبک زندگی سالم‌تری خواهند داشت و اندازه شاخص توده بدنی‌شان در اندازه ایده‌ال تنظیم می‌شود لذا احتمال اینکه دچار چاقی مفرط شوند، بسیار پایین است.شاخص توده بدنی این‌گونه به دست می‌آید که وزن(برحسب کیلو گرم )را تقسیم‌بر مجذور قد (برحسب متر) فرد می‌کنند و اگر شاخص توده بدنی عددی مابین ۵ /۱۸تا ۹/۲۴ باشد، وزن فرد ایده‌آل است اما شاخص توده بدنی از ۲۵تا۹ /۲۹ اضافه‌وزن، ۳۰ تا ۹/۳۴چاقی و شاخص توده بدنی بالای ۳۵ چاقی مفرط به‌حساب می‌آید. از طرف دیگر، کسانی که ورزش می‌کنند تمایلشان به مصرف دخانیات کمتر می‌شود و از این‌جهت، افراد سالم‌تری هستند وخون رسانی به همه اندام های آنان از جمله دستگاه تولید مثل بیشتر می باشد و در نتیجه شانس باروری در این افراد بیشتر است. همچنین زنان چاقی که تصمیم به اقدام برای بارداری دارند با ورزش می‌توانند شانس باروری را افزایش دهند زیرا چربی، اطراف تخمدان‌ها و لگن را فرا می‌گیرد و با ایجاد اختلال در سوخت وساز قند خون واختلال کارکرد هورمون های جنسی سبب کاهش تخم گذاری وکاهش باروری می‌گردد. همچنین درصورت نیاز به انجام روش‌های پیشرفته کمک باروری مانند IVF و میکرواینجکشن دسترسی به تخمدان‌ها درحین عمل‌، مشکل خواهد بود؛ از طرفی، خانم‌های چاق برای درمان ناباوری به دوز داروهای بیشتری نیاز دارند و همین مسئله باعث افزایش هزینه دارو، پاسخ‌دهی کمتر و جراحی سخت‌تر خواهد شد.»

لاغری مفرط منجر به ناباروری می‌شود

به گفته کریمی همان‌طور که چاقی و شاخص بدنی بالای ۲۵ احتمال باروری را کاهش می‌دهد، لاغری مفرط و شاخص توده بدنی پایین‌تر از ۵/۱۸ نیز می‌تواند منجر به ناباروری شود.

این فلوشیپ درمان ناباروری می‌گوید: «زمانی که وزن و بافت چربی خانم‌ها از یک حدی کمتر می‌شود، به‌صورت فیزیولوژیک تخمک‌گذاری و خون‌ریزی‌های ماهانه متوقف می‌شود و به‌صورت موقت ناباروری اتفاق می‌افتد که اگر در این مرحله، فرد به پزشک مراجعه نکند و زیر نظر متخصص تغذیه وزنش را اصلاح نکند، ممکن است ناباروری طولانی‌مدت و حتی غیرقابل‌برگشت شود. بنابراین، افراد باید خودشان را در محدوده وزنی مناسب (شاخص توده بدنی ۵/۱۸ تا۹/۲۴) نگه‌دارند. همچنین کسانی که در شاخص توده بدنی نرمال قرار دارند، با ورزش می‌توانند شانس باروری را افزایش دهند و در صورت باروری، دوران بارداری بهتر و سالم‌تری را سپری کنند.»

تأثیر ورزش در کاهش عوارض بارداری خانم‌های چاق

کریمی می‌گوید عوارض بارداری در خانم‌هایی که اضافه‌وزن دارند بیشتر است: «زنان چاق حتی در صورت بارداری عوارضی مانند سقط‌ جنین،افزایش فشارخون یا مسمومیت حاملگی، لخته شدن خون درریه ها واندام‌ها و... بیشتر از بانوانی تست که وزن نرمال دارند. ورزش کمک می‌کند تا خون‌رسانی به همه اندام‌ها واز جمله تخمدان‌هاورحم افزایش یابدواحتمال پذیرش بافت پوششی رحم برای لانه گزینی جنین بیشتر شود. همچنین با خون‌رسانی بهتر به تخمدان‌ها، فولیکول‌ها و تخمک‌های باکیفیت بهتری تولید می‌شود.»

ورزش چه زمانی شانس باروری را کاهش می‌دهد؟

کریمی در پاسخ به این سؤال می‌گوید: «ما برحسب شرایط بیماران در برخی مقاطع به آن‌ها توصیه می‌کنیم که از انجام ورزش‌های سنگین خودداری کنند. به‌عنوان‌مثال، خانم‌هایی که تحت درمان IVF قرار دارند به دلیل مصرف داروهای تحریک تخمک‌گذاری تزریقی که سبب رشد فولیکول ها در تخمدان می گردد باید از انجام ورزش‌های سنگین مثل دراز و نشست، حرکات ژیمناستیک و تردمیل با سرعت زیاد خودداری کنند زیرا احتمال دارد به تخمدان‌ها ضربه بخورد یا تخمدان‌ها در اثر حرکات شدید دچار پیچ‌خوردگی(تورشن) شوند که این مسئله باعث می‌شود خون‌رسانی تخمدان دچار مشکل شود اما پیاده‌روی با سرعت ملایم برای این بانوان نه‌تنها مشکلی ندارد بلکه به بهبود شرایط نیز کمک خواهد کرد؛ بنابراین تا زمانی که بیماری در سیکل IVF قرار نگرفته و داروهای تزریقی هورمونی دریافت نکرده، محدودیتی برای انجام ورزش ندارد.»

همچنین بانوانی که برای آنان انتقال جنین انجام شده است، در دوره پس از انتقال جنین از ورزش های سنگین خودداری کنند اما پیاده روی سبک وکوتاه مدت منعی ندارد. بانوان باردار در طول دوره بارداری برای نوع ومدت زمان حرکات ورزشی مناسب باید حتما با متخصص زنان مشورت کنند به عنوان مثال بانوان بارداری که جفت در بخش پایینی رحم قرار گرفته است باید از فعالیت های بدنی سنگین خودداری کنند وپزشک درمورد محدوده فعالیت مجاز، برحسب سن بارداری وشرایط بیمارتصمیم گیری خواهد کرد.

تحت نظر متخصص تغذیه رژیم بگیرید

این روزها کاهش وزن و تناسب‌اندام به دغدغه‌ای برای زنان جوان تبدیل‌شده است. ازآنجایی‌که حین بارداری وزن بدن مادر افزایش می‌یابد، برخی زنان قبل از باردارشدن اقدام به کاهش وزن می‌کنند؛ دکتر کریمی دراین‌باره می‌گوید: «در صورت اضافه وزن وچاقی کاهش وزن قبل از اقدام به بارداری پیشنهاد می‌شود، به‌ ویژه زنانی که دچار تنبلی تخمدان ( تخمدان پلی کیستیک )ودارای اضافه وزن هستند حتماً قبل از بارداری باید وزنشان را کاهش دهند زیرا چربی زیاد در بدن این افراد باعث افزایش مقاومت به انسولین واختلال در سوخت وساز قند وچربی خون وهورمون های جنسی می شود و به ناباروری دامن می‌زند. با کاهش وزن، مقاومت به انسولین کاهش می یابد وسوخت وساز قند وچربی وکارکرد هورمون ها تنظیم می گردد وسرانجام خون‌ریزی‌های ماهانه منظم شده و تخمک‌گذاری‌ها آغاز می‌شود به طوری که برخیاز افراد که دارای تخمدان های پلی کیستیک هستند پس از کاهش وزن، خودبه‌خود باردار می‌شوند اما دقت کنید که کاهش وزن حتماً باید تحت نظر متخصص تغذیه انجام شود و رژیم‌های خودسرانه و فوری ممنوع است زیرا برخی افراد بدون توجه به نیازهای بدن، برای کاهش وزن تنها از یک ماده غذایی استفاده می‌کنند و خودشان را از مواد غذایی دیگر محروم می‌کنند که این امر به‌مرورزمان باعث کمبود ویتامین‌ها و املاح شده و مشکلاتی مانند ریزش مو، چروک شدن پوست، آسیب به ارگان‌های داخلی و تشدید ناباروری را به دنبال خواهد داشت.»

این فلوشیپ نازایی تأکید می‌کند: «چنانچه افراد زیر نظر متخصص تغذیه اقدام به کاهش وزن نمایند، می‌توانند مقدار مناسب و درعین‌حال متنوعی از مواد غذایی و ویتامین‌ها را دریافت کنند و وزنشان را در مدت‌زمان مناسب با رژیم علمی کاهش دهند. همچنین این نوع کاهش وزن کمک می‌کند تا سلامتی مو و پوست افراد حفظ شود و در عین حال شانس باروری را افزایش می‌دهد.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896035

دیگر خبرها

  • آنچه باید درباره اختلال شخصیت ضد اجتماعی و عوامل بروز آن بدانید
  • این ۵ عادت سلامت پوست را به خطر می‌اندازند
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • کسانی که پوست حساس دارند فقط با این روش از ویتامین C استفاده کنند
  • ۱۰ خاصیت شگفت انگیز اسفناج در بارداری
  • همه چیز در مورد کرم زینک اکساید
  • نسخه‌ای کامل برای خلاص شدن از آلرژی بهاری
  • خطر ناباروری با این نوع از رژیم‌های لاغری
  • علت عجیب کهیرهای پوستی
  • خواص روغن ماکادمیا برای پوست و مو