Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@02:25:15 GMT

سوره‌اي براي برآورده شدن تمامي حاجت‌ها

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۴۷۲۲۷

خبرگزاري آريا - در متن زير به سوره مبارکه " آل عمران " به عنوان سوره‌اي براي برآورده شدن حاجت‌هاي دنيا و آخرت مي‌پردازيم.


به گزارش جام نيوز، هر يک از سوره هاي قرآن کريم از فضيلت مربوط به خود برخوردارند از اين رو قرائت آن ها باعث کسب فضيلت براي فرد قاري مي شود.

يکي از سوره هاي مبارکه قرآن کريم که خواندن آن ثواب بسياري را براي فرد به همراه دارد، سوره آل عمران است که در ادامه به فضائل اين سوره مبارکه مي پردازيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



فضيلت و خواص سوره آل عمران
سوره آل عمران سومين سوره قرآن کريم است که 200 آيه دارد . يکي از مشخصات بارز اين سوره، که در قريب به پنجاه آيه ( يعني آيه 121 تا 165) جلب نظر مي کند عبارت است از: توصيف غزوه احد، و ثبت و ضبط رويدادهاي مربوط به آن، و ارائه درس ها وعبرت ها در لابلاي آن.

به دنبال توصيف از غزوه احد، بيان و گزارشي راجع به فضيلت شهادت و منزلت شهداء در پيشگاه پروردگار جلب نظر مي کند، و قضيه و داستاني از غزوه حمراء الاسد و دعوت مردم به صبر و ثبات و پايداري نيز ضمن آياتي از اين سوره مطرح شده است.

در پايان سوره تصوير و تابلوي جالبي از دعاي مومنان و استجابت اين دعا از سوي پروردگار جهان ترسيم گرديده است. اين سوره در سال سوم هجرت پس از جنگ احد ، در مدينه نازل شد .

وجه تسميه سوره آل عمران
عمران نام سه نفر از اشخاص مشهور بوده است: نام پدرحضرت موسي (ع) ، پدر حضرت مريم (ع) و پدر حضرت علي (ع ) که بيشتر به ابوطالب مشهور بوده است. ولي در اين سوره ببيشتر منظور از آل عمران ، پدر حضرت مريم و همسرش و حضرت مريم (ع) و حضرت عيسي (ع) است . اين کلمه دو بار در اين سوره به کار رفته است .

سوره آل عمران ياد آور طبقات و رده هايي از انسان ها است که خداوند متعال آنها را از ميان جامعه بشري گزينش و انتخاب کرده است، و اينان عبارتند از: آدم، نوح ، آل ابراهيم و آل عمران.

محتواي سوره
در اين سوره مطالب زيادي از جمله : ماجراي جنگ احد ، مطالب فراواني راجع به جهاد ، مباهله ، دعوت يهود به اسلام ، امر به صبر و پايداري ، بيان فضيلت شهدا و چند دعاي زيبا آمده است. به طور كلي مي توان محتواي سوره را به چند بخش تقسيم کرد:

1- بخش مهمي از اين سوره از توحيد و صفات خداوند و معاد و معارف اسلامي بحث مي کند .

2- بخش ديگري پيرامون جهاد و دستورات مهم آن و حيات جاويدان شهيدان در راه خدا ، همچنين درس هاي عبرتي که در دو غزوه بدر و احد بود سخن مي گويد .

3- در قسمتي از اين سوره ، به يک سلسله احکام اسلامي در زمينه لزوم وحدت مسلمين ، خانه كعبه ، فريضه حج ، امر به معروف و نهي از منکر ، تولي و تبري ، مسأله امانت ، انفاق در راه خدا ، ترك دروغ، مقاومت و پايمردي در مقابل دشمن ، صبر در مقابل مشکلات و آزمايش هاي مختلف و خداوند در هر حال، اشاره شده است.

4- بخشي از تاريخ انبيا از جمله آدم و نوح و ابراهيم و موسي و عيسي و داستان مريم و مقامات اين زن بزرگ نيز ذکر شده است.

اهداف و مقاصد سوره آل عمران
سراسر آيات سوره آل عمران، مدني است، اما نبايد آن را از سوره هاي نخستيني دانست که در مدينه نازل شدند، چرا که اين سوره پس از گذر مدتي طولاني- که مسلمين طي اين مدت در مدينه به سر بردند- نازل گرديد. ضمن همين مدت طولاني بود که رويدادهاي مربوط به فتح و پيروزي و يا هزيمت و شکست مسلمين، دگرگوني مطلوبي در حالاتشان به ارمغان آورده ، و اوضاع را متحول ساخت.

در سوره آل عمران از غزوات بدر و احد و حمراء الاسد و بدر اخير که در شعبان سال چهارم هجري روي داد ، سخن رفته است. سوره مزبور پس از سوره انفال نازل گرديد .

فضيلت قرائت سوره
نبي اکرم (ص) فرمودند :« هر کس سوره آل عمران را بخواند به تعداد آيات آن ، اماني بر پل دوزخ به او مي دهند.»

حضرت امام صادق (ع) فرمودند: هر کس سوره آل عمران را بخواند روز قيامت همراه او و روي سرش سايه اي خواهد بود.

حضرت رسول اکرم (ص) فرمودند: هر کس سوره آل عمران را در روز جمعه بخواند تا وقتي که خورشيد غروب کند خدا و فرشتگان براي او درود مي فرستند.

و نيز فرمودند: هر کس در شب آيات آخر سوره آل عمران را بخواند اين گونه است که همه آن شب را عبادت کرده است.

آثار و برکات سوره آل عمران
- اگر آيه 8 اين سوره را بجاي دردناک بخوانند شفا يابد: « ربنا لا تزغ قلوبنا ...»

- چون کسي از خانه خارج شود آيات آخر سوره آل عمران و قدر و حمد و آية الکرسي را بخواند که موجب بر آورده شدن حاجت هاي دنيا و آخرت است .

- براي گشايش کارها بايد هر روز 350 بار آيه 73 «قُلْ إِنَّ الْفَضْلَ بِيَدِ اللّهِ يُؤْتِيهِ مَن يَشَاء وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ » ؛ بگو : فضيلت به دست خداست ، به هر کس خواهد آن را عطا مي کند ، که او بخشاينده و دانا است.

جهت درمان درد معده
هر کس با ايمان اين آيه را «« رَبَّنَا لاَ تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنتَ الْوَهَّابُ » بر خرما با نيت خالص و توجه به خدا و معني آن بخواند و به کسي دهد که او را درد معده باشد تا بخورد شفا يابد.

جهت آسان شدن وضع حمل
از حضرت امام جعفر صادق عليه السلام منقول است: هر کس با ايمان سوره مبارکه آل عمران را با نيت خالص و توجه به خدا و معني آن بنويسد چون زن حامله اي آن را با خود دارد وضع حمل بر او آسان مي شود.

ايمني از شر ظالم
اگر کسي با ايمان آيات (122-126) را در نيمه شب جمعه بنويسد به شرطي که نويسنده با وضو باشد:

إِذْ هَمَّت طَّآئِفَتَانِ مِنكُمْ أَن تَفْشَلاَ وَاللّهُ وَلِيُّهُمَا وَعَلَى اللّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ ﴿122﴾
وَلَقَدْ نَصَرَكُمُ اللّهُ بِبَدْرٍ وَأَنتُمْ أَذِلَّةٌ فَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ ﴿123﴾
إِذْ تَقُولُ لِلْمُؤْمِنِينَ أَلَن يَكْفِيكُمْ أَن يُمِدَّكُمْ رَبُّكُم بِثَلاَثَةِ آلاَفٍ مِّنَ الْمَلآئِكَةِ مُنزَلِينَ ﴿124﴾
بَلَى إِن تَصْبِرُواْ وَتَتَّقُواْ وَيَأْتُوكُم مِّن فَوْرِهِمْ هَذَا يُمْدِدْكُمْ رَبُّكُم بِخَمْسَةِ آلافٍ مِّنَ الْمَلآئِكَةِ مُسَوِّمِينَ ﴿125﴾
وَمَا جَعَلَهُ اللّهُ إِلاَّ بُشْرَى لَكُمْ وَلِتَطْمَئِنَّ قُلُوبُكُم بِهِ وَمَا النَّصْرُ إِلاَّ مِنْ عِندِ اللّهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ ﴿126﴾

و چون نماز صبح بگذارد بنشيند تا وقت طلوع آفتاب و به ذکر و تسبيح مشغول شود چون آفتاب بلند شود دو رکعت نماز بگذارد و در ررکعت اول (فاتحه) و آية الکرسي را با نيت خالص و توجه به معني آن بخواند و در رکعت دوم سوره فاتحه و آيات(285-286 بقره):

« آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْهِ مِن رَّبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللّهِ وَمَلآئِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لاَ نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ وَقَالُواْ سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ ﴿285﴾ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ رَبَّنَا لاَ تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلاَ تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلاَ تُحَمِّلْنَا مَا لاَ طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَآ أَنتَ مَوْلاَنَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ ﴿286﴾»

را با نيت خالص و توجه به خدا و معني آن بخواند و چون سلام نماز دهد 7بار استغفار بگويد: استغفرالله ربي و اتوب اليه» و سپس 7 بار بگويد: حَسبي اللهُ لا اله الا هو عليه توَکّلتُ و هو ربُّ العرشُ العظيم.

سپس تجديد وضو کند و اين آيات را نوشته با خود دارد اگر از ظالمي ترسد ترس او زايل شود و قوت قلب حاصل گردد.

حل مشکلات سخت
اگر کسي با ايمان را مهمّي سخت پيش آيد 40 روز و هر روز 40 نوبت بعد از نماز صبح اين آيه را با نيت خالص و توجه به خدا و معني ان بخواند مهم او کفايت مي شود.

ميزان
115



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۴۷۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج

به گزارش خبرگزازای خبرآنلاین از سنندج، اسعد فرهادی رئیس حوزه هنری استان کردستان در گفتگویی خبری با تبریک فرارسیدن میلاد خجسته حضرت معصومه (س) و روز دختر گفت: نقش آفرینی و حضور دختران و زنان این سرزمین در طول دوران انقلاب اسلامی با سرلوحه قراردادن ویژگی های یک زن مسلمان ایرانی و کمک در توسعه کشور و استان بسیار چشمگیر بوده است.

وی ادامه داد: حضور بانوان در عرصه های مختلف علمی و دانشگاهی، فرهنگی و هنری، سیاسی و اقتصادی ، ورزشی و اجتماعی نشان از توجه جدی نظام اسلامی به جایگاه واقعی زن در جامعه اسلامی است.

فرهادی تصریح کرد: در بخش فرهنگ و هنر هم امروز بانوان هنرمند در رشته های مختلف هنری حضوری جدی و بسیار پر اهمیتی را دارند که خلق آثار شایان توجه هنری مؤید همین امر است.

فرهادی در ادامه به نمایشگاه سیاه قلم بانوان هنرجوی حوزه هنری اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه حاصل یک سال فعالیت ۲۵ بانوی هنرجو است که زیر نظر مدرس دوره خانم فرنوش درخشانی از ساعت ۱۷ روز یکشنبه ۱۶ آذرماه ۱۴۰۳ به مدت یک هفته آثار خود را در معرض نمایش علاقه مندان قرار می دهند.

رئیس حوزه هنری استان کردستان ادامه داد: در این نمایشگاه که نخستین نمایشگاه تخصصی این هنر در استان محسوب می گردد ۴۶ اثر هنرجویان تا ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۳ همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ آماده بازدید علاقه مندان است.

بانو فرنوش درخشانی مدرس کلاس های سیاه قلم حوزه هنری آنش آموخته مهندسی فناوری اطلاعات بیش از یک دهه است که به صورت تخصصی در زمینه طراحی و سیاقلم از مبتدی تا حرفه ای در آموزشگاه های هنری و مدارس سنندج مشغول به آموزش هستند که حاصل آن تربیت صدها هنرجوی توانمند در این زمینه است.

برگزاری چندین نمایشگاه انفرادی و گروهی و حضور در برنامه های مختلف هنری بخشی از موفقیت های این بانوی هنرمند محسوب می گردد.

کلاس های آموزشی این هنرمند همه روزه در محل حوزه هنری استان کردستان دائر است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903044

دیگر خبرها

  • فضیلت‌های شهید مطهری باید در بین طلاب و روحانیون نهادینه شود
  • نگاه تقریبی شیخ بهایی، وجه امتیاز او به شمار می‌رفت
  • پاسخ به شبهه قرآنی تحلیلگر اسرائیلی در توجیه غصب سرزمین فلسطین
  • خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی «سیاه قلم‌های بانوان» کردستانی در گالری سوره سنندج
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • اجرای برنامه همخوانی قرآن در بنا‌های تاریخی قزوین
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد