Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-03-28@19:42:50 GMT

راه درمان زیاد خوابیدن چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۴۷۸۴۴

این افراد همیشه احساس خستگی می‌کنند و این وضعیت به علت تأثیر بد روی تحصیل و کار شخص می‌تواند مشکل‌زا شود. حتی خواب‌آلودگی مفرط می‌تواند باعث حوادث رانندگی شود.
علائم پرخوابی و راه های درمان آن
بر اساس مقاله‌ای که در نشریه Psychosomatics منتشر شده، سن متوسط بروز علایم خواب‌آلودگی مفرط ۱۷ تا ۲۴ سالگی و این وضعیت اگر بررسی و درمان نشود، روی کیفیت زندگی شخص تأثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نشانه‌ها و علایم
خواب‌آلودگی مفرط می‌تواند ناشی از یک بیماری زمینه‌ای یا داروها باشد.
-به خواب فرو رفتن چند بار در طی روز
-این افراد برای مقابله با حس خواب‌آلودگی نیاز به چرت‌هایی در طول روز پیدا می‌کنند، اما بعد از برخاستن از چرت‌ها، سرحال نمی‌شوند.
-علیرغم اینکه بیش از ۹ ساعت می‌خوابند، باز هم احساس خستگی می‌کنند.
-در برخاستن از خواب مشکل دارند.
-احساس گیجی یا پرخاشگری در زمانی که برای برخاستن از خواب تلاش می‌کنند.

راه درمان زیاد خوابیدن چیست؟
تقسیم‌بندی
-پرخوابی حاد: یک ماه یا کمتر طول می‌کشد
-پرخوابی تحت‌حاد: یک تا سه ماه طول می‌کشد.
-پرخوابی مداوم: بیشتر از سه ماه طول می‌کشد
پرخوابی تا حد زیادی شبیه یک اختلال خواب دیگر به نام فلج خواب یا نارکولپسی است، منتها در نارکولپسی، خواب به صورت حمله‌ای رخ می‌دهد ولی در خواب‌آلودگی مفرط، میل به خواب به صورت تدریجی بر شخص غلبه می‌کند.
دلایل خواب‌آلودگی مفرط
محتمل است که در مغز این اشخاص مواد شیمیایی که احساس خواب‌آلودگی را باعث می‌شوند، بیشتر باشد. اینها تقریبا شبیه قرص‌های خواب عمل می‌کنند. گرچه هنوز ماده یا مولکول اختصاصی برای خواب‌آلودگی پیدا نشده، اما گمان می‌رود که این مواد با تداخل و تعامل با گابا GABA (گاما آمینو بوتیریک اسید) عمل می‌کنند.
داروهای خواب‌آور هم دقیقا با اثر بر همین ماده، باعث خواب رفتن شما می‌شوند.

عوامل خطر یا ریسک فاکتورها:
-استرس
-مصرف زیاد الکل
-سابقه قبلی عفونت ویروسی
-سابقه قبلی ضربه سر
-سابقه خانوادگی پرخوابی مفرط
-سابقه افسردگی، سوء استفاده از مواد، اخلال افسردگی دوقطبی، بیماری آلزایمر و پارکینسون

البته در موارد زیادی دلیل خاصی برای پرخوابی پیدا نمی‌شود. اصطلاحا به این موارد، پرخوابی ایدیوپاتیک گفته می‌شود. گمان می‌رود که یک صدم تا دو صدم درصد کل جمعیت، مبتلا به این وضعیت باشند.
تشخیص پرخوابی
پزشک باید نخست این سؤالات را از بیمار بپرسد:
-اولین بار کی متوجه شدید که خواب‌آلودگی غیرطبیعی دارید؟
-آیا متوجه شده‌اید که چیزی خواب‌آلودگی‌تان را بهتر یا بدتر کند؟
-آیا در حال حاضر بیماری خاصی دارید؟
-الگوهای خواب شما چگونه‌اند؟ (ساعتی که شخص خواب‌اش را شروع می‌کند، عادات قبل از خواب، اینکه از خواب در طی شب بلند می‌شود یا نه- زمان برخاستن، چرت‌های روزانه)
-محیطی که در آن می‌خوابید را توصیف کنید.
-داروهای مصرفی
بعد از همه اینها پزشک ممکن است صلاح بداند که بیمار به آزمایشگاه خواب معرفی شود.

آزمایشگاه خواب چیست؟
از بیمار دعوت می‌شود که یک شب در بخش یا آزمایشگاه خواب بخوابد تا همه اطلاعات بدنی او در حین خواب با ابزارهای جانبی با دقت بررسی و پایش شوند.
در این جین با دستگاه پالس اکسیمتری غلظت اکسیژن خون او مدام ارزیابی می‌شود. نوار قالب او ثبت می‌شود و امواج مغزی او پایش می‌شود.
این طوری می‌توان مشخص کرد که علت خواب‌آلودگی روزانه شخص آیا می‌تواند به خاطر دلایلی مانند آپنه انسدادی باشد یا نه. در آپنه حین خواب، شخص به صورت متناوب در حین خواب، دچار قطع شدن موقت تنفس می‌شود، ناخودآگاه از خواب می‌پرد و بعد از مدت کوتاهی دوباره به خواب می‌رود.
در حین روز او ممکن است اصلا آن حمله‌های آپنه را به خاطر نیاورد، اما کیفیت خواب او مختل شده و بنابراین اجساس خواب آلودگی می‌کند.

آیا درمانی برای پرخوابی وجود دارد؟
داروهای محرک مثل:
-آمفتامین
-متیل فنیدیت
-مودافنیل


داروهایی که برای درمان وضعیت پزشکی جانبی ایجادکننده خواب باید مصرف شوند:
-کلونیدین
-لوو دوپا
-بروموکریپتین
-ضدافسردگی‌ها از جمله ضدافسردگی‌های گروه MAOI

درمان غیردارویی شامل توصیه‌هایی برای رعایت بهداشت خواب یا تغییر سبک زندگی است:
-پرهیز از محرک‌هایی مانند کافئین یا نیکوتین قبل از خواب
-اعتدال در مصرف الکل.
-پرهیز از غذاهایی که سوزش سر دل ایجاد می‌کنند یا باعث سوء هاضمه می‌شوند. مثل غذاهای خیلی چرب، پرادویه، نوشیدنی‌های پر از شکر، مرکبات قبل از خواب
-توجه به نور کافی خانه در طی روز و تاریک کردن اتاق خواب در حین خواب
-تنظیم یک برنامه روتین برای خواب که در آن شخص سر ساعت مشخصی عادت کند که به خواب برود.
-تنظیم دمای مناسب اتاق خواب- پرهیز از منابع نور مصنوعی در محیط خواب و قبل از خواب رفتن، مثلا استفاده از گوشی و تبلت قبل از خواب – رختخواب راحت

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۴۷۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادت ها و سنت های مفید مردم ژاپن که هر کسی می تواند از آن ها استفاده کند

از خواب گرفته تا ورزش، ژاپنی ها رویکرد متفاوتی در مقایسه با بقیه ی دنیا دارند. در این مطلب هم می خواهیم درباره ی عادت ها و رسومات خاص مردم ژاپن صحبت کنیم که در واقع مفید هستد و هر کسی می تواند از آن ها استفاده کند.

۱- پیاده روی را به ورزش ترجیح می دهند

به گزارش روزیاتو، ژاپنی ها علاقه ی زیادی به داشتن فعالیت فیزیکی دارند. یکی از ورزش های محبوب آن ها پیاده روی است. آن ها می توانند در حین پیاده روی با یکدیگر هم صحبت کنند، بنابراین این ورزش برایشان هم مفید است و هم لذتبخش.

۲- با غذا آب نمی خورند

در رستوران های بسیاری از کشورهای دنیا به همراه غذا آب سرو می شود. اما رستوران های ژاپنی اغلب اینگونه نیستند. ژاپنی ها اعتقادها دارند نوشیدن آب می تواند هضم غذا را برای بدن دشوار کند.

وقتی به همراه غذای خود آب می نوشید، بزاق دهان رقیق می شود. این امر باعث ترشح اسید معده می شود که کار آن هضم موادد غذایی است. در نتیجه، معده سیگنال های ضعیف تری برای تجزیه ی مواد غذایی دریافت می کند، امری که می تواند منجر به نفخ شود.

به علاوه، خوردن آب به همراه غذا باعث می شود معده پُر و به آن فشار وارد شود، گویی که غذای سنگینی خورده باشید. این امر می تواند برخی مشکلات پزشکی را تشدید کند و ریسک رفلاکس اسید معده را افزایش دهد. از آنجایی که نوشیدن آب در حین خوردن غذا باعث می شود بدن آنزیم های گوارشی بیشتری تولید کند، امری که می تواند عوارض مختلفی از جمله سوزش معده داشته باشد.

۳- روی زمین غذا می خورند

وقتی چهار زانو روی زمین می نشینید و غذا می خورید، همزمان بدون هیچ تلاش و زحمتی یوگا هم می کنید. اعتقاد بر این است که چهار زانو نشستن باعث می شود خون بیشتری به سمت معده جریان پیدا کند، امری که کمک می کند مواد غذایی راحت تر هضم شوند و بتوانید بیشتر ویتامین ها و مواد مغذی آن ها را دریافت کنید.

وقتی به جلو خم می شوید تا غذا را از بشقاب تان بردارید و بعد هم به حالت اول خود برمی گردید تا غذا را ببلعید، عضلات شکم تان قوی می شود که این امر می تواند جلوی نفخ را بگیرد.

غذا خوردن روی زمین به عملکرد بهتر عصب واگ کمک می کند. از دستگاه گوارش تان هورمونی به نام لپتین ترشح می شود که با ارسال سیگنال به عصب واگ، سیر شدن تان را به آن خبر می دهد. اگر عصب واگ درست کار کند، این امر می تواند جلوی پرخوری شما را بگیرد.

نشستن طولانی مدت بر روی صندلی ممکن است باعث پشت درد شود و در نهایت به دیسک های ستون فقرات فشار وارد کند، اما وقتی روی زمین می نشینید زانوها و لگن تان کش می آید.

وقتی مدت زیادی را روی صندلی می نشینید، لگن تان خشک می شود. با این حال، نشستن روی زمین به شما این امکان را می دهد که لگن و زانوهای خود را کشش دهید، امری که باعث افزایش انعطاف پذیری مفصل ها می شود. برخی حالت های نشستن، مثل زانو زدن و چمباتمه زدن، عضلات را حتی وقتی در حال استراحت هستید هم به کار می گیرد، چون شما را به درگیر کردن عضلاتی وامی دارند که هنگام نشستن روی صندلی فعال نیستند.

۴- زوج ها جدا از یکدیگر می خوابند

اولین دلیل تصمیم زوج های ژاپنی برای جدا خوابیدن از یکدیگر، متفاوت بودن برنامه ی کاری آن ها است. بیدار کردن شریک زندگی خود صرفاً به این خاطر که باید دیر از سر کار به خانه برگردید یا مجبور هستید زود خانه را به مقصد محل کارتان ترک کنید، باعث مختل شدن خواب او خواهد شد. به همین دلیل جدا کردن محل خواب خود منطقی به نظر می رسد. این کار به زن و شوهر این امکان را می دهد که خواب راحت تری را بدون مزاحمت تجربه کنند.

۵- روی زمین می خوابند

خوابیدن روی زمین فواید مختلفی برای سلامتی دارد. خوابیدن بر روی یک سطح صاف و سفت برای پشت مفید است و ممکن است شما را از پشت درد چندین ساله تان خلاص کند. درست است خوابیدن روی تخت راحت تر است، اما تشک تخت ممکن است به مرور زمان شروع به فرو رفتن کند و باعث خمیده شده ستون فقرات شود، امری که منجر به پشت درد می شود.

به همین دلیل کارشناسان حتی توصیه می کنند در صورت نرمی زیاد تشک تخت، در زیر آن یک تخته قرار دهید. خوابیدن روی زمین همچنین باعث می شود ستون فقرات در تراز بماند و بدن در حالتی غیر طبیعی قرار نگیرد.

خوابیدن روی زمین باعث بهبود گردش خون هم می شود، چرا که در این حالت وزن بدن به طور مساوی پخش می شود و فشار کمتری به قسمت های مختلف بدن وارد می شود. خوابیدن در حالت طبیعی مانع از به خواب رفتن دست ها و پاها به دلیل نامناسب بودن گردش خون هم می شود. عدم گردش خون مناسب می تواند باعث بروز مشکلاتی مانند لخته شدن خون و واریس هم شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خستگی، خواب آلودگی و واژگونی علت اصلی تصادفات کرمان
  • خواب آلودگی راننده از اصفهان به سمت دامغان علت تصادف خونین بود
  • خواب آلودگی راننده عامل تصادف مرگبار جاده جندق - معلمان
  • خستگی و خواب آلودگی علت حادثه امروز سمنان
  • روش بسیار آسان برای جلوگیری از خواب آلودگی در هنگام رانندگی
  • تعداد کشته‌های تصادفات نوروزی به ۵۸۵ نفر رسید
  • ◄ کاهش بیش از ۵۰ درصدی تلفات جاده ای / خواب آلودگی و خستگی، مهمترین عامل تصادفات
  • خواب آلودگی راننده پراید در محور دماوند - تهران حادثه آفرید
  • ۷۰ درصد تصادفات فوتی استان اصفهان ناشی از خستگی و خواب آلودگی راننده بوده است
  • عادت ها و سنت های مفید مردم ژاپن که هر کسی می تواند از آن ها استفاده کند