Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@23:08:24 GMT

برگزاری نخستین جشنواره آلبالوی ملایر

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۴۹۰۱۰

نخستین جشنواره آلبالوی شهرستان ملایر، در فضایی شاد و مفرح با حضور مسئولان، شهروندان و اهالی روستاها و گردشگرانی از سراسر نقاط ایران همزان با پخش زنده از شبکه سراسری رادیوی جوان با اجرای برنامه زنده «موج جوونی» برگزار شد.

به گزارش ایسنا، شامگاه گذشته پارک کریم‌خان‌زند شهر زنگنه میزبان نخستین جشنواره آلبالوی استان همدان بود، برپایی غرفه‌های متنوع از سوغات بخش زنگنه شامل لواشک، آلبالو، ترشی، پخت آش سنتی، صنایع دستی، منبت‌کاری، گلیم و سوغات شهر ملایر جلوه‌ای خاص به این مراسم داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان اجرای زنده برنامه موج جوونی و پخش زنده این برنامه از شبکه رادیوی جوان همراه با سخنرانی مسئولان ملایر و اجرای موسیقی و برگزاری مسابقه، خاطره‌ای خوش از این مراسم در ذهن مردم بر جای گذاشت و قرار است امشب هم این پارک با اجرای برنامه‌های متنوع تیم رادیوی جوان میزبان گردشگران و مردم باشد.

450 هکتار اراضی ملایر تحت کشت درختان آلبالو هستند

بخشدار زند از توابع ملایر در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایسنا گفت: بیشترین برداشت آلبالو در خط اراک و روستاهای زنگنه‌سفلی، کساوند، سیاه‌چغا، کمازان، گلپرآباد، احمدیه و شهر زنگنه است.

حمید امیدی با بیان اینکه سالانه بین 3500 تا 4000 تُن آلبالو از باغات این بخش برداشت می‌شود، افزود: شهرستان ملایر با داشتن 450 هکتار اراضی تحت کشت درختان آلبالو در زمینه تولید و برداشت این محصول رتبه اول استان همدان را دارد.

وی عنوان کرد: در برگزاری جشنواره آلبالوی بخش زند تلاش شده با همکاری شهرداری، اداره میراث فرهنگی و گردشگری و شرکت‌های مسافرتی و هتلداران، جذب توریست صورت گیرد و تعداد قابل توجهی گردشگر در این مراسم حضور داشته باشند.

امیدی یادآور شد: نخستین جشنواره کشوری آلبالو، در شهرستان خوی برگزار شده است و شهر زنگنه به عنوان دومین برگزارکننده این جشنواره به شمار می‌رود.

وی، هدف اصلی برگزاری این جشنواره را شناساندن توانمندی‌های این بخش در سطح کشور و معرفی جاذبه‌های گردشگری و توریستی بخش زند و جذب گردشگر برای رونق اقتصادی عنوان کرد و گفت: با تحقق این امر، محرومیت‌زدایی شده و به سمت توسعه‌یافتگی حرکت خواهیم کرد.

بخشدار زند از برگزاری برنامه‌های هنری شامل تئاتر و موسیقی سنتی تقدیر از 3 نفر از باغداران نمونه در زمینه برداشت آلبالو با معرفی جهادکشاورزی، با حضور مسئولان شهرستان خبر داد.

وی با بیان اینکه اطلاع‌رسانی گسترده‌ای در رابطه با برگزاری نخستین جشنواره آلبالو بخش زند صورت گرفته است، افزود: این بخش دارای جاذبه‌های گردشگری فراوانی چون سد کلان، مسیر توریستی روستای کساوند به سمت شهر زنگنه با آب و هوایی مطبوع و مناظر دلنشین است.با همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به دنبال ایجاد خانه‌های بوم‌گردی در روستای مهدویه بخش زند هستیم تا از این طریق بتوانیم سبب رونق صنعت توریسم شویم.

وجود 21 هزار هکتار از سطح باغات استان همدان در ملایر

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی شهرستان همدان نیز با بیان اینکه ملایر در بحث باغداری جایگاه ویژه‌ای در استان دارد، اظهار کرد: در استان همدان 75 هزار هکتار اراضی باغی وجود دارد که ملایر 21 هزار هکتار از سطح باغات استان همدان را به خود اختصاص داده است.

شهرام پرورش در حاشیه نخستین جشنواره آلبالوی استان همدان به میزبانی شهر زنگنه به خبرنگار ایسنا گفت: 2.5 درصد محصولات کشاورزی کشور در استان همدان تولید و عرضه می‌شود.

وی با اشاره به استعدادیابی انجام شده در تمام 9 شهرستان استان همدان، ادامه داد: روند ثبت ملایر به علوان شهر جهانی انگور درحال پیگیری است و هم‌اکنون 10 هزار هکتار از باغات انگور استان در ملایر وجود دارد.

پرورش با بیان اینکه در سال زراعی گذشته 133 هزار تن انواع کشمش در سطح کشور تولید شد، عنوان کرد: 33 هزار تن کشمش فقط در ملایر تولید شده و این شهرستان بعد از قزوین دومین تولیدکننده این محصول در سطح کشور به شمار می‌روند.

معاون سازمان جهادکشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: در بخش سخت‌افزاری نیز به دنبال ارتقای دانش و فن‌آوری و تجهیزات کشاورزی هستیم و در تلاشیم تا از ایده‌ها، تفکرات و تخصص جوانان فارغ‌التحصیل کشور در حوزه کشاورزی استفاده کنیم.

گزارش از: مهناز روزبهانی، خبرنگار ایسنا

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۴۹۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: در راستای حفظ آثار تاریخی به جای مانده از نیاکان، یک خانواده ملایری ۵۹ شیء تاریخی را به اداره میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آثار باستانی، دفینه‌ها و گنجینه‌های مادی و معنوی هر ملت و میراث‌فرهنگی آن‌ها محسوب می‌شود.

وی افزود: اشیا و آثار باستانی بیان کننده پیشینه تاریخی و تمدن هر کشور و سرزمین است. قدمت تاریخی این اشیا سبب ارزشمند بودن آن‌ها و اعتبار تاریخی ملت‌ها می‌شود، به نحوی که برای نگهداری و مراقبت از این هویت‌های تاریخی هر ملت باید همه احساس مسئولیت کند و هزینه‌های هنگفتی در سال از سوی دولت‌ها برای این موضوع پرداخت می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان خاطرنشان کرد: در هر خانه‌ای کتابی، نوشته‌ای، فرشی، گلدانی، تابلو و میراثی از پدران و مادران و گذشتگان وجود دارد که با حساسیت خاصی نگهداری می‌شود و برای اعضای آن خانه از ارزش و اعتبار ویژه‌ای برخوردار است، چراکه نشان‌دهنده هویت فرهنگی، میراث خانوادگی و ارزش‌های یک خاندان است.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: حفظ آثار تاریخی و فرهنگی در یک منطقه نیز همین جایگاه را میان اعضای یک جامعه دارد و نشان‌دهنده هویت و تمدن یک ملت است، به ویژه ملتی همچون ایران که تمدنی بسیار قدیمی و درخشان دارد و زمانی که بسیاری از جوامع غربی و شرقی هنوز به وجود نیامده بود، ایران از تمدن غنی و پیشرفته برخوردار بود.

وی اضافه کرد: این اشیا و آثار تاریخی و فرهنگی همچون اجداد ما هستند و به دلیل اینکه حاصل هنر و نبوغ پیشینیان ما است، باید در حفاظت و حراست از این میراث نهایت دقت و کوشش را به عمل آوریم و چه خوب است که برای ماندگاری بهتر آثار تاریخی در اختیار موزه‌ها و مخازن امن قرار گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان تاکید کرد: اهدای آثار تاریخی یکی از راه‌های حفظ اشیا، اموال فرهنگی و غنی‌سازی موزه‌ها به لحاظ داشته‌های فرهنگی و آثار است که در راستای حفظ آثار تاریخی به جای مانده از نیاکان، یک خانواده ملایری ۵۹ شیء تاریخی را به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا کرد که امیدواریم این کار پسندیده در جامعه ما ادامه‌دار باشد.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: با توجه به رویه موجود در قوانین و ضوابط موزه‌های دنیا مبنی بر اینکه اگر فرد یا سازمانی آثار تاریخی خود را به مرجع و منبع اصلی بازگردانند، آثار اهدایی به نام آن‌ها در تاریخ کشور ثبت و بر همین اساس اشیا به نام خانواده محبی ثبت خواهد شد.

وی گفت: این اشیا توسط مسعود محبی از ایرانیان ساکن آمریکا و بعد از فوت پدرشان به موزه لطفعلیان ملایر اهدا شد که شامل ۵۹ شیء تاریخی با قدمت‌های مختلف است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: این اشیا برای دوران مختلف پیش از تاریخ، دوران تاریخی اسلامی و معاصر از جمله پیه‌سوز، پیکرک‌های کوچک، انگشتر، باروت‌دان، ابریق و ظروف مختلف کاربردی است که پس از کارشناسی به منظور طی فرآیندهای قانونی تحویل امین اموال استان شد.

معصوم‌علیزاده با اشاره به اینکه اصالت و هویت بیش از نیمی از این مجموعه به صورت قطعی تأیید شده است، افزود: تعیین اصالت تعدادی دیگر از این آثار به پژوهش و مطالعات دقیق‌تری نیاز دارد.

کد خبر 749012

دیگر خبرها

  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • برگزاری روزهای تدبر قرآنی در ملایر
  • همدان، میزبان برگزاری مسابقات قهرمانی وزنه‌برداری کشور
  • تحول خوبی در بوکس کشور ایجاد شده است/ همدان استعدادهای خوبی دارد
  • همدان قهرمان مسابقات بوکس نوجوانان کشور شد
  • معرفی برترین‌های پیکار‌های بوکس انتخابی تیم ملی نوجوانان در ملایر
  • برگزاری چهل و دومین جشنواره فرهنگی - هنری «امید فردا» در همدان
  • زمان برگزاری نخستین جشنواره پایان‌نامه برتر حقوقی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر