Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@18:09:02 GMT

طرح گردشگری در تالاب استیل متوقف شده است

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۴۹۰۸۰

طرح گردشگری در تالاب استیل متوقف شده است

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛در مورد تخریب صورت گرفته در تالاب استیل در شهرستان آستارا اظهار کرد: دو هفته پیش از طریق گزارش مردمی از تخریب صورت گرفته در تالاب استیل مطلع شدم. بلافاصله با اداره کل محیط زیست استان گیلان مکاتبه کردم و دستور ارائه گزارش در مورد وضعیت تالاب استیل دادم.

وی افزود: بر اساس گزارش ارائه شده از سوی اداره کل محیط زیست گیلان، تالاب استیل بر اثر اقدام یک‌سویه شهرداری آستارا دچار تخریب شده که محیط زیست استان به محض اطلاع، کار را متوقف کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گشتاسب میگونی در پاسخ به این پرسش که چرا اداره کل محیط زیست گیلان و به‌ویژه محیط زیست آستارا متوجه تغییرات و تخریب در تالاب استیل نشده و قبل از آغاز تصرفات، اقدام قانونی انجام نداده است، گفت: انتقاد و اعتراض دارم که چرا اداره کل محیط زیست مستقر در منطقه قبل از خاکریزی در تالاب، دست به اقدام مقابله‌ای نزده و از این کار خودداری نکرده است؟ از همین رو دفاتر ذیربط در سازمان محیط زیست نظیر دفتر بازرسی عملکرد باید پیگیر عدم ورود به موقع مسئولان و ماموران محیط زیست در ممانعت از تخریب تالاب باشند.

مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به لایحه پنج ماده‌ای حفاظت از تالاب‌ها که اخیرا به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، گفت: بر اساس ماده ۱ لایحه حفاظت از تالاب‌ها، هر گونه اقدام تخریبی در تالاب‌های کشور ممنوع است و تشخیص اقدامات تخریبی بر عهده سازمان محیط زیست گذاشته شده است و ادارات کل محیط زیست استان‌ها موظف به اجرای این قانون هستند.

اگرچه هنوز نگرانی‌هایی در مورد تخریب تالاب استیل به منظور ساخت پیست دوچرخه‌سواری از سوی شهروندان پابرجاست ولی قربانعلی محمدپور - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان- تاکید دارد که عملیات عمرانی در تالاب استیل توسط شهرداری آستارا به طور کامل متوقف و شن‌های ریخته شده در تالاب جمع‌آوری شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان با اشاره به جزییات تخریب تالاب استیل اظهار کرد: حدود یک ماه پیش شهرداری آستارا بدون داشتن مجوز به تالاب استیل ورود و عملیات عمرانی برای ساخت مسیر دوچرخه‌سواری در این تالاب را آغاز کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی ماموران حفاظت محیط زیست متوجه انجام عملیات عمرانی در تالاب استیل شدند، گفت: شهرداری آستارا ۱۰ روز قبل از انجام کار عمرانی در تالاب استیل، استعلامی از اداره کل محیط زیست گیلان داشت که اعلام کردیم اظهارنظر در مورد طرح گردشگری منوط به ارسال طرح به اداره محیط زیست استان است ولی آنها از ارسال طرح اجتناب و بدون داشتن مجوز کار عمرانی را در تالاب استیل شروع کردند.

محمدپورافزود: حدود یک ماه پیش یک روز پنجشنبه بعد از ساعت کاری خبر انجام کارهای عمرانی در تالاب استیل به ما رسید که همکاران یگان حفاظت محیط زیست بلافاصله نسبت به توقف کار اقدام کردند و توانستند طی یکی دو ساعت ماشین‌آلات آن‌ها را توقیف کنند.

رای شورای تامین آستارا به توقف خاکبرداری از تالاب استیل

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گیلان با اشاره به مطرح شدن موضوع تالاب استیل در شورای تامین آستارا اظهار کرد: در این جلسه شهردارآستارا موظف شد نسبت به خاکبرداری مسیر ۱۵۰ تا ۱۷۰متری داخل تالاب استیل که جاده‌سازی کرده بود، اقدام کند.

محمدپور در مورد شرایط کنونی تالاب استیل گفت: چند روز بعد از توقف کار عمرانی در تالاب استیل، شهرداری آستارا نسبت به جمع‌آوری شن و ماسه ریخته شده اقدام کرد. در حال حاضر شهرداری همه کارهای عمرانی انجام شده در تالاب استیل و خاکریزی‌ها را به حالت اول برگردانده است و شن و ماسه‌ای را که ریخته شده بود جمع کردند.

وی افزود: بر اساس نامه‌ای که برای فرماندار آستارا ارسال کردیم، تقاضا کردیم جاده‌ ۱۵۰ متری که قبل از سال ۹۱ در تالاب استیل ایجاد شده، برداشته شود.

از شهرداری آستارا شکایتی نشده است

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گیلان در پاسخ به این پرسش که شکایت از شهرداری آستارا در چه مرحله‌ای است؟ گفت: فعلا شکایتی از شهرداری صورت نگرفته؛ چون تالاب به شرایط اول بازگردانده شده است.

محمدپور در مورد سرنوشت طرح گردشگری در تالاب استیل گفت: برای هر گونه عملیات عمرانی حتما باید شهرداری آستارا طرح گردشگری خود را به اداره محیط زیست استان گیلان ارسال کند. در حال حاضر طرح گردشگری به اداره گردشگری استان واصل شده و منتظر آن هستیم که طرح خود را به محیط زیست تالاب استیل تالابی است که در هفت کیلومتری شهر آستارا و در حاشیه جاده رشت به آستارا قرار دارد. این تالاب یکی از مناطق نمونه گردشگری و توریستی شهر آستارا به شمار می‌رود.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

توقف طرح گردشگری در تالاب استیل

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۴۹۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند که این یکی از آسیب‌های جدی حوزه محیط زیست است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، اقبال حمیدی، امروز چهارم اردیبهشت_ در نشست خبری با خبرنگاران استان کردستان اظهار کرد: از سوم تا نهم اردیبهشت به نام هفته زمین پاک نامگذاری شده است که در این هفته برنامه‌هایی اجرایی می‌شود، از جمله آن با همکاری انجمن‌های زیست محیطی به صورت نمادین نسبت به پاکسازی مناطق گردشگری از زباله اقدام خواهد شد.

وی افزود: معضلات زیست محیطی با افزایش جمعیت روز به روز بیشتر می‌شود و ما نیازمند فرهنگ‌سازی در این مورد هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به ابلاغ آئین نامه کاهش مصرف پلاستیک در کشور، خاطرنشان کرد: سازمان صمت مکلف شده است که در طول مدت پنج سال، هر سال ۲۰ درصد از واحدهایی که نسبت به تولید پلاستیک همچون کیسه پلاستیکی اقدام می‌کنند را با مواد دوستدار محیط زیست جایگزین کند.

حمیدی ادامه داد: سرانه مصرف روزانه پلاستیک هر نفر سه کیسه است که سالانه بالغ بر ۱۰ میلیون تُن پلاستیک در کشور مصرف می‌شود.

وی فعالیت‌های معادن، آتش‌سوزی جنگل‌ها و حریق بقایای محصولات کشاورزی توسط کشاورزان را از دیگر معضلات زیست محیطی استان برشمرد و اضافه کرد: کمتر از دو درصد روستاهای استان مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب هستند و این فاضلاب وارد آبراه‌های پایین دست روستا می‌شود که یکی از عوامل اصلی آلوده شدن خاک است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: کانون داخلی گرد و غبار در استان کردستان وجود ندارد و در یکی دو سال اخیر مشکلی بابت گرد و غبار کشورهای همسایه نداشته‌ایم.

خودروهای فرسوده، عامل اصلی آلودگی هوای شهر سنندج

حمیدی تصریح کرد: بالغ بر ۸۰ تا ۹۰ درصد آلودگی هوای شهر سنندج ناشی از خودروها و سیستم حمل و نقل فرسوده است چون بیش از ۸۰ درصد حمل و نقل عمومی این شهر فرسوده است.

وی افزود: در مورد حل این مشکل با شهرداری سنندج رایزنی‌های لازم را انجام داده‌ایم اما تاکنون جوابی نگرفته‌ایم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان، واژگونی تانکرهای حامل سوخت را از دیگر عوامل آلودگی خاک استان دانست و گفت: از سال ۱۳۸۷ تاکنون حدود ۳۰۰ مورد واژگونی تانکر سوخت را در استان داشته‌ایم که نیاز هست پلیس راهور نظارت‌های خود را بر تردد این تانکرها در مسیرها دارای ممنوعیت بیشتر کند.

حمیدی ادامه داد: پسماند شهرها و روستاهای استان نیز از دیگر عوامل آلودگی خاک استان است، به نحوی که از حدود ۱۷۰۰ روستای استان فقط ۸۰۰ روستا دارای جایگاه زباله منطبق بر شرایط لازم هستند.

وی اضافه کرد: شهرداری‌های استان کردستان نیز مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند که این یکی از آسیب‌های جدی حوزه محیط زیست و خاک و هوا بوده و موجب افزایش سگ‌های ولگرد و مشکلات زیست محیطی و بهداشتی شده است.

شهرداری‌ها مسئله پسماند را در اولویت قرار دهند

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: مشکل زباله و پسماند تا زمانی که در اولویت شهرداری‌ها قرار نگیرد این مشکل حل نخواهد شد.

حمیدی گفت: بحث تفکیک از مبدا زباله باید نهادینه شود و اگر مدیریت پسماند به صورت سامانه‌ای صورت گیرد قاعدتاً مشکلاتی همچون افزایش سگ‌های ولگرد و سایر مشکلات بهداشتی کمتر می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر شهرداری‌های استان مسئله دفع اصولی زباله و پسماند را رعایت نکنند به مراجع قضائی معرفی می‌شوند.

کد خبر 747167

دیگر خبرها

  • سهم همدان از اقتصاد گردشگری افزایش یابد
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک ۵۰۰ سال زمان لازم است
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند
  •  مراسم روز جهانی زمین پاک در خانه محیط زیست آستارا