Web Analytics Made Easy - Statcounter

ائمه جمعه آذربایجان غربی در خطبه‌های این هفته نماز به جوان‌گرایی در کابینه دولت دوازدهم و برطرف کردن چالش‌های اقتصادی در چهار سال آینده تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرستان‌های آذربایجان غربی، امام جمعه شهرستان چایپاره در خطبه‌های این هفته نماز جمعه با توصیه نمازگزاران به رعایت تقوای الهی اظهار داشت: مراسم تحلیف رئیس جمهور برگزار شد و رئیس‌ جمهور بدون هیچ فشاری از طرف رقیب ترکیب کابینه را با 17 عضو که 9 تن آن‌ها از دولت یازدهم هستند به مجلس معرفی کردند که در صورت اخذ رأی اعتماد از مجلس بر صندلی وزارت خود بار دیگر تکیه خواهند زد و در این ترکیب شاهد 8 عضو جدید هستیم و تکلیف وزارت علوم هم به روزهای آینده واگذار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام رسول جمشیدی افزود: رقبای روحانی هیچ سهمی از کابینه دوازدهم ندارند و روحانی کابینه یک دست خود را با خیالی آسوده معرفی کرده است و اگر هم فشاری بوده صرفاً از طرف طیف اصلاحات بوده است که هر کدام سهمی از قدرت می‌خواستند.

وی گفت: عبور از چالش‌های اقتصادی از جمله اشتغال و تولید مهم‌ترین درخواست مردم از دولت دوازدهم است و تیم اقتصادی دولت باید توانمند‌تر وارد کارزار دولت دوازدهم شود و باید تلاش کند تا چالش‌های اقتصادی دولت را برطرف کند و مردم از روحانی در دولت دوازدهم کابینه‌ای متعهد‌تر، کارآمد‌تر و انقلابی‌تر می‌خواهند تا بتوانند مشکلات را از پیش روی کشور بردارند.

خطیب نماز جمعه چایپاره خاطرنشان کرد: شایسته‌سالاری، جوان‌گرایی و کار جهادی سه ویژگی وزرای دولت جدید باید باشد و مدیرانی که در هیئت دولت کهولت سن دارند بهتر است در اتاق‌های فکر تجربه‌های خود را به مدیران جوان و کارآمد منتقل کنند و متاسفانه کابینه هیئت دولت یازدهم از پیر‌ترین دولت‌های پس از انقلاب بود و شاید بخشی از ناکارآمدی‌های آن به همین علت باشد.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری تصریح کرد: حج دارای بیشترین ظرفیت اجتماعی است و مکانی برای ابراز عقیدهٔ امت اسلامی است و امروزه قضیهٔ مسجدالاقصی مطرح است چرا که صهیونیست‌ها جری و گستاخ شده‌اند و به خود حق داده‌اند که به صاحبان اصلی مسجدالاقصی سخت بگیرند و مانع ورود نمازگزاران به مسجد الاقصی می‌شوند و امت اسلامی بهتر از حج جایی را می‌تواند پیدا کند که دربارهٔ مسجدالاقصی اظهارنظر کند.

امام جمعه چایپاره بیان کرد: بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط بخش مهمی از صنعت به شمار می‌‌روند که متاسفانه با وجود ارزش‌آفرینی و نقشی که در رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی دارند با موانع و مشکلات زیادی روبرو بوده و این موانع‌گاه منجر به تعطیلی برخی از این واحدهای صنعتی می‌شود و شهرک صنعتی شهرستان چایپاره در صورت حمایت مسولان می‌تواند برای چند صد نفر اشتغال ایجاد کند.

دولت دوازدهم به سمت جوان گرایی حرکت کند

امام جمعه تکاب نیز در خطبه‌های نماز جمعه این شهرستان با اشاره به فرارسیدن ایام اعزام حجاج به مکه مکرمه اظهار داشت: حجاج ایران اسلامی باید سخنان مقام معظم رهبری را سرلوحه سفر خود قرار دهند و یکی از موضوعات خرید اجناس داخلی است که باید حجاج از خرید اجناس کشورهای دیگر پرهیز کنند.

حجت الاسلام عیسی برادری افزود: حجاج باید روحیه استکبارستیزی را مورد توجه قرار دهند و عده‌ای هستند که در این میان به مسافرت حجاج و اعزام آنا به مکه مکرمه خرده می‌گیرند و خواستار صرف چنین هزینه‌هایی در راه فقرا و مساکین می‌شوند ولی در قبال مسافرت به کشورهای اروپایی و خارجی هیچ سخنی بر لب نمی‌آورند.

وی با اشاره به مراسم تحلیف ریاست جمهوری گفت: در مراسم تحلیف ریاست جمهوری دوازدهم تعداد 105 کشور در تهران حضور داشتند که نشان از محبوبیت نظام جمهوری اسلامی ایران در بین جهانیان است و به جرات می‌گوییم که آمریکا به هیچ وجه نمی‌تواند ما را در جهان منزوی کند.

خطیب نماز جمعه تکاب تصریح کرد: از مسئولان کشوری انتظار می‌رود که به مسائل کشوری بیش از پیش توجه کنند و اجرای برنامه ششم یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت دوازدهم باید باشد و در همه حال باید استکبارستیز باشند و در تعاملات خود به طرف مقابل بیش از اندازه اعتماد نکنند.

وی خاطرنشان کرد: کابینه دولت یازدهم که یکی از پیر‌ترین کابینه‌های نظام جمهوری اسلامی ایران بود باید در این دوره این موضوع تغییر کند و به سمت جوان گرایی حرکت کنند و افراد کهنسال تجربیات خود را به جوانان منتقل کنند چرا که نتوانستیم به نتیجه خوبی با افراد کهنسال برسیم.

برادری یادآور شد: شهرستان تکاب یکی از شهرستان‌های معنوی کشورمان است و موضوع حجاب و عفاف به خوبی رعایت می‌شود ولی اخیرا این موضوع به مشکل برخورده است و در برخی تالارهای سطح شهر این مهم رعایت نمی‌شود و مسئولان باید از چنین کارهایی جلوگیری کنند تا خدشه‌ای به حجاب وارد نشود.

وی تاکید کرد: امروز به عنوان روز حمایت از صنایع کوچک معرفی شده است بنابراین مسئولان باید به صنایع کوچک بسیار توجه کنند چرا که سبب ایجاد اشتغال می‌شوند و سالانه بیش از یک هزار و 200 تن گوشت قرمز، 240 تن عسل و 32 هزار تن شیر تولید می‌شود که اغلب از صنایع کوچک هستند بنابراین باید ابزار چنین کارهایی فراهم باشد تا بتوانیم صنایع کوچک را حفظ کنیم.

دولت بودجه دفاعی کشورمان را کاهش ندهد

امام جمعه شاهین دژ نیز در خطبه‌های نماز جمعه این شهرستان با اشاره به روز مقاومت اسلامی اظهار داشت: این روز همانند دیگر نعمات الهی است که بر ما ارزانی داشته است و مقاومت اسلامی سبب سرافرازی مقاومت کنندگان و در ‌‌نهایت ایران اسلامی است که برای همگان عزت نفس به ارمغان می‌آورد.

حجت‌الاسلام نقی باقری افزود: آزادگان سفیران ایران در بند اسارت بودند که بر جان دشمنان لرزه می‌افکنند و با اقدامات خود به هیچ وجه به دشمن باج نمی‌دهند ولی امروزه افرادی وجود دارند که با کارهای ناشایست خود وجهه یک ملت با سرافت را زیر سوال می‌برند.

وی خاطرنشان کرد: سلفی گرفتن برخی از نمایندگان با موگرینی که وی و متحدان وی ایران اسلامی را در همه حال وحشی خطاب می‌کنند شرم‌آور‌ترین حرکت است و ثبت چنین یادگاری‌هایی سبب سرافکندگی ماست و مسئولان باید از چنین اقداماتی در آینده پرهیز کنند.

خطیب نماز جمعه شاهین دژ یادآور شد: بازداشت تعداد 27 نفر از داعشیان توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) یکی از افتخارات کشورمان است که با این پیشگیری‌ها امنیت را در داخل کشور و فرای مرزهای کشور تثبیت می‌کنند و اگر چنینی افرادی نبودند امنیت کنونی را نداشتیم و از دولت درخواست می‌کنیم تا بودجه دفاعی را کاهش ندهد.

شورا با مردم مشورت و تعاون داشته باشد

امام جمعه بوکان نیز در خطبه‌های امروز نماز جمعه بوکان با تاکید رعایت عدالت در زندگی هر انسانی اظهار داشت: انسان‌ها باید در زندگی خود عدالت داشته و به ویژه در زندگی مشترک عادل باشند و به همدیگر خیانت نکنند یکی خود را بر‌تر از دیگری نداند و گذشت داشته باشند.

ماموستا عبدالرحمن خلیفه‌زاده بیان کرد: خانواده‌ها باید در تربیت فرزندان خود بسیار بکوشند و آن‌ها را بر اساس تعالیم اسلام تربیت کنند تا منحرف نشوند و آگاه باشند تا دشمن در آن‌ها نفوذ نکند.

خلیفه زاره افزود: اگر فرزندان بر اساس تعالیم اسلامی تربیت شوند از گناه کردن به دور می‌شوند و جامعه پاکی به وجود می‌آید که نه قتلی در آن است و نه دزدی و نه دورویی و نه نفاق، پس دنیا فانی است و انسان نباید به آن دل ببندد بلکه باید بر اساس اصول اسلامی زندگی کند.

امام جمعه بوکان در بخش دیگری از خطبه‌های امروز با اشاره به امر زکات گفت: زکات دادن از مال امری است که سبب تطهیر مال و کمک به نیازمندان و کاهش فقر در جامعه می‌شود، لازم است زکات مال را پرداخت کنیم و نیازمندان را فراموش نکنیم تا آن‌ها هم دلی شاد داشته باشند.

وی با اشاره به آغاز کار شوراهای اسلامی شهر و روستا و اهمیت تعاون اظهار کرد: شورا نهاد مهم و مردمی است که نماینده مردم و پل ارتباطی مردم با نهادهای دولتی هستند و به همین دلیل تعاون و مشورت در آن‌ها پرنگ‌تر است و باید در اداره شهر و روستا با مردم تعاون داشته و مشورت کنند تا شهر به خوبی اداره شود و از ناهماهنگی و نارضایتی بین مردم هم جلوگیری شود.

ایستادگی ملت ایران مقابل زورگویان همیشه پیروزی به ارمغان آورده

امام جمعه شهرستان میاندوآب نیز در خطبه‌های این هفته نماز جمعه شهرستان میاندوآب با اشاره به پویش وزارت ارشاد از مردم 31 استان اظهار داشت: وزارت ارشاد در این پویش نتیجه مطالبات مردم را جمع‌آوری کرده است که طبق این پویش اولویت‌های مشکلات مردم مواردی همچون گرانی و تورم، فقر و نبود امکانات، بی‌عدالتی و تبعیض و دیگر موارد مشخص شده است.

حجت‌الاسلامحمید حسن‌زاده بیان کرد: این پویش نشان دهنده آن است که مردم به درستی به مشکلات خود را بیان کرده‌اند و حقیقتا مشکلات امروزه جامعه ما مواردی است که مردم در پویش ذکر شده اظهار کرده‌اند.

وی افزود: به همین سبب دولت دوازدهم و کابینه جدید باید این اولویت‌ها و مشکلات مردم را مدنظر قرار دهد و مقام معظم رهبری نیز در مراسم تنفیذ به مسئله پرداختن به مشکلات مردم به ویژه مشکلات معیشتی و اقتصادی اشاره کردند.

حسن‌زاده گفت: امروزه باید با اتحاد خود سعی در حل مشکلات مردم داشته باشیم برای مثال اگر ایران بتواند بازار کشور عراق را به دست گیرد بیشتر مشکلات اقتصادی ایران حل می‌شود چرا که عراق یک میلیارد بشکه صادرات نفت دارد و تولیدات آن چنانی ندارد پس این مورد فرصت مناسبی برای ایران است که بازار کشور عراق را به دست گیرد.

امام جمعه میاندوآب بیان کرد: زمانی پیروز شده‌ایم که در مقابل سلطه طلبان ایستادگی کردیم و زمانی شکست خورده‌ایم که در مقابل آن‌ها عقب نشینی کرده‌ایم بنابراین این موضوع باد سرلوحه کار دولت و مسئولین باشد.

اهل سنت در تمامی صحنه‌های جمهوری اسلامی ایران حضور دارند

امام جمعه مهاباد نیز ضمن تبریک روز خبرنگار و گرامیداشت یاد و خاطره شهید صارمی اظهار داشت: خبرنگاران قشر زحمتکش، دلسوز و فداکار جامعه هستند که شایسته است همواره مقام آن‌ها ارج نهاده شود.

ماموستا عبدالقادر سهرابی گفت: بسیاری از پیامبران الهی در مقام نبی بودند که نبی یعنی خبر دهنده و خبرنگار هم که خبر دهنده است و این خود نشان از مقام معنوی این قشر در نزد خداوند متعال است.

وی با انتقاد از شیوه دعوت و برگزاری مراسم تحلیف ریاست جمهوری عنوان کرد: در مراسم تحلیف رئیس جمهور نمایندگانی از همه اقوام و ملت‌ها حضور داشتند اما متاسفانه یک نفر از علمای اهل سنت از طوایف مختلف دعوت نشده بودند.

وی افزود: مقام معظم رهبری در سفر خود به شهر مهاباد مردم این شهر را افرادی هوشمند و با استعداد معرفی کردند و اکنون سوال ما از رئیس مجلس این است که آیا از میان این افراد یک نفر لایق حضور در مراسم تحلیف نبوده است.

امام جمعه مهاباد خاطرنشان کرد: ما در هیچ یک از صحنه‌ها و بزنگاه‌های جمهوری اسلامی ایران میدان را خالی نکردیم و در جبهه‌های جنگ هم حضور فعالی داشتیم به گونه‌ای که هیچ دشمنی از مرزهای کردنشین جرات ورود به خاک کشور را به خود نداده است.

انتهای پیام/

R41361/P1357/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۵۱۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید

به منظور حضور هرچه بیشتر مردم در اقتصاد ملی لازم است مردم و یا به تعبیری بخش خصوصی توانمند در ایران شکل بگیرد تا امکان مسئولیت‌پذیری هرچه بیشتر در اقتصاد را داشته باشد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم،  حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به‌مناسبت آغاز سال 1403، سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند. رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت در یادداشتی به قلم آقای میلاد بیگی، کارشناس مسائل اقتصادی به بررسی اهمیت «احیای دولت قوی» به‌مثابه پیش‌نیاز تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم» پرداخته است.

 در سالهای اخیر، شعار سال بر محور «تولید» تعیین شده‌ است. مسئله‌ی تقویت تولید داخلی به حدی در اندیشه‌ی اقتصادی رهبر معظم انقلاب جدی است که در پیام تاریخی خود به مناسبت آغاز مسئولیت رهبری فرمودند: «باید روند تولید داخلی، اعم از تولیدات کشاورزی و صنعتی شتاب گیرد.» 1368/03/18 از آن روز تا کنون، «تولید» یکی از پرتکرارترین کلیدواژگان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است. در کنار این مسئله همچنین مشارکت دادن مردم در اقتصاد ملی نیز یک امر ضروری در شرایط کنونی ایران است که شعار امسال نیز به آن اختصاص یافته است. برای آنکه ضرورت و چیستی این امر روشن شود لازم است که به تبیین این مفهوم و نحوه دستیابی به آن پرداخته شود.
 
 الف) مردمی‌سازی؛ یک بسیج عمومی
در مردمی‌سازی اقتصاد، هدف ایجاد یک بسیج عمومی به منظور مشارکت‌دادن و مسئولیت‌گرفتن مردم در اقتصاد ملی است. بسیج عمومی زمانی شکل می‌گیرد که یک ایده‌ی کلان سیاسی و گفتمان وابسته به آن از سوی دولت مطرح شود. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، دولت باید یک «برنامه‌ی کلان و نقشه‌ی جامع» داشته باشد. این برنامه‌ی کلان ضمن روشن نمودن جهت حرکت و تصویرسازی از آینده، اولاً نوعی دعوت مردم به پذیرش مسئولیت در اقتصاد است و سرمایه‌های عمومی و اراده‌های مردمی را به خود جذب می‌کند. ثانیاً همگرایی و هماهنگی در ساختار اداره‌ی جامعه را شکل داده و به نحوی دولت را بازسازی می‌کند. در فقدان چنین طرحی، هر عملی صرفاً منجر به پراکنده‌کاری کورکورانه خواهد شد.

بنابراین مسئله‌ی مشارکت کردم در اقتصاد اساساً متفاوت از دو نگاه افراطی «اقتصاد دولتی» و «اقتصاد بازاری و آزادسازی اقتصادی» است و نباید آن‌ را به مواردی همچون خصوصی‌سازی و آزادسازی تقلیل داد؛ بلکه باید توجهات را به وضعیت اقتصاد ملی ایران (وضع موجود) و هدف برآمده از ایده سیاسی دولت (وضع مطلوب) معطوف کرد. رهبر معظم انقلاب اخیراً در واکنش به این تصور نادرست، بیان داشتند که «دولت در مسائل اقتصادی، ستادی عمل کند؛ هدایت کند؛ در مسئله‌ی آمایش سرزمینی، مسئله‌ی نوع فعّالیّت اقتصادی که باید هر جا انجام بگیرد، نظارت کند، مراقبت کند که تخلّفی به وجود نیاید. عامل هم مردم [باشند]. مردم هم عمل اقتصادی را انجام بدهند؛ یعنی تفکیک بین وظایف دولت و وظایف مردم.» 1403/01/15
 
 ب) مردمی‌سازی طرحی از مسئولیت‌پذیری دولت
بنابراین پیش‌نیاز مردمی‌سازی این است که دولت خود را ذیل یک ایده سیاسی بازیابی نموده و بر اساس آن مسئولیت‌های خود را بازتعریف نماید. حتی انجام وظایفی همچون «نظارت» و «تنظیم‌گری» که از مسئولیت‌های مهم دولت در اقتصاد هستند نیز نیازمند دولتی است که اولاً بداند چه چیزی می‌خواهد و بر اساس آن بنا دارد اراده‌های عمومی جامعه را به چه سمتی معطوف کند. ثانیاً ابزارهای سیاست‌گذاری و جهت‌دهی را فراهم کرده باشد. سوم اینکه امکان نظارت بر این فرایندها را نیز در خود شکل داده باشد. چنین دولتی از قضا دولتی بسیار مقتدر با مسئولیت‌های فراوان است. از همین رو مشارکت‌دادن مردم در اقتصاد و گذار از تصدی‌گری دولتی به تنظیم‌گری و نظارت، نباید به معنای شانه‌خالی‌کردن دولت از مسئولیت‌های ذاتی خود و تضعیف دولت باشد. به عبارت دیگر مردمی‌سازی به معنای کنار گذاشتن دولت نیست، بلکه دقیقاً به معنای «احیای دولت قوی» است.
 
 ج) توانمندسازی عمومی از مجرای توانمندسازی دولتی
به منظور حضور هرچه بیشتر مردم در اقتصاد ملی لازم است مردم و یا به تعبیری بخش خصوصی توانمند در ایران شکل بگیرد تا امکان مسئولیت‌پذیری هرچه بیشتر در اقتصاد را داشته باشد. هرچند تاکنون ظرفیت‌های خوبی در بخش خصوصی ایران شکل گرفته، اما در نسبت با نقشی که بخش خصوصی باید در ایران آینده ایفا کند اندک است. به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب توان‌بخشی به بخش خصوصی را نیز از وظایف دولت (و حاکمیت) می‌دانند. طبیعی است دولتی که بخواهد نقش توانمندسازی -یا به تعبیری قابلگی- را برای بخش خصوصی و توده‌های مردم ایفا کند، خود نیازمند ظرفیت بسیار بالایی است و این مهم زمانی محقق می‌شود که دولت بداند چه نقشی را باید به بخش خصوصی واگذار کند و چگونه باید توانمندسازی عمومی را راهبری کند.
 
 د) اجتناب از برداشت‌های اشتباه از مشارکت مردم در جهش تولید

در پایان ذکر این نکته ضروری است که دولت قوی، دولتی است که با درس‌آموزی از تجربیات گذشته و اجتناب از برداشت‌های اشتباه در مورد «مشارکت مردم در جهش تولید» به تکرار سیاست‌های اشتباه نمی‌پردازد؛ چرا که آزموده را آزمودن خطاست. برخی از این برداشت‌های اشتباه عبارتند از:


 1- تکه‌تکه کردن بخش‌های مختلف زنجیره‌های ارزش تحت عنوان مشارکت عمومی
یکی از اشتباهات مهم در مورد مشارکت‌ مردم در اقتصاد این است که وجود واحدهای بزرگ اقتصادی در تناقض با اقتصاد مردمی درک شود و تبدیل واحدهای بزرگ و بهره‌ور اقتصادی به کارگاه‌های متعدد در دستور کار قرار گیرد. در شرایط کنونی در بسیاری از حوزه‌ها، ساختار اقتصادی به نحوی است که با واحدهای تولیدی بسیار کوچک و پراکنده مواجه هستیم. واحدهایی که بسیار آسیب‌پذیر هستند و به دلیل عدم امکان دستیابی به صرفه‌های مقیاس، توان عمیق‌شدن در زنجیره‌های ارزش را از کشور سلب می‌کنند. در چنین شرایطی حرکت به سمت تکه‌تکه کردن بخش‌های مختلف زنجیره‌ی ارزش در ایران اشتباهی بزرگ است.

 2- خرد کردن مالکیت شرکت‌ها تحت عنوان مشارکت عمومی
این تلقی که «منظور از مشارکت عمومی، خرد کردن سهام شرکت‌ها میان مردم است» نیز صحیح نیست؛ چرا که عموما به دلیل امکان‌ناپذیر بودن تجمیع سهام‌های خرد در شرکت‌ها، یا با تداوم نقش‌آفرینی دولت در اداره آن بنگاه‌ها مواجه خواهیم شد و یا باید شاهد آشفتگی در اداره‌ی این بنگاه‌ها باشیم.

 3- خصوصی‌سازی کورکورانه با هدف تامین بودجه دولت
یک آفت بزرگ در مواجهه با مردمی‌سازی در دوره‌های وجود کسری‌های بودجه برای دولت، گرایش به خصوصی‌سازی صرفا با هدف رد دیون دولت و تامین کسری بودجه، بدون توجه به پیش‌نیازها و ضرورت‌های واگذاری شرکت‌های دولتی است. متاسفانه در دو دهه‌ی گذشته به کرات این اتفاق افتاده و ثمره‌ی خصوصی‌سازی از یک سو خلع ید دولت و خالی‌شدن دولت از ابزارها و از دیگر سو، عدم تغییر محسوس کارآمدی و بهره‌وری در اداره شرکت‌ها -و حتی گاه از بین رفتن ساختار سرمایه‌ی بنگاه‌ها- بوده است.
 
 4- واگذاری شرکت‌های دولتی با هدف مسئولیت‌گریزی دولت از تعهدات ذاتی
همانطور که پیش‌تر اشاره شد، واگذاری شرکت‌های دولتی نباید با نگاه شانه‌ خالی کردن دولت از مسئولیت و از روی ناچاری باشد. این تلقی ساده انگارانه است که صرفاً با واگذاری شرکت‌های بزرگ از سوی دولت به بخش خصوصی، بدون آنکه دولت توان تنظیم‌گری و نظارت را در خود ارتقا داده باشد و شکل جدیدی از مسئولیت را پذیرفته باشد، وضعیت شرکت‌های دولتی به‌سامان خواهد شد.

منبع: KHAMENEI.IR

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم اجرای وعده صادق اقتصادی در کشور
  • دولت عزم خود را برای بازدارندگی در عرصه اقتصادی جزم‌ کند
  • لزوم توجه دولت به مشارکت و امنیت خاطر مردم در سرمایه‌ گذاری‌ ها
  • اصواگرایان به دنبال تسویه حساب درون گروهی در مجلس دوازدهم؟/ پیش‌بینی متفاوت رشیدی کوچی از پارلمان آینده
  • مغان طلاست نباید در قواره مس بماند/گمرک بیله سوار نبض اقتصاد مغان
  • مشکلات اقتصادی و معیشتی مهمترین دغدغه مردم است
  • چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد