Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در سال‌های بسیار نزدیک همین مقدار صادرات غیرنفتی‌مان را هم نمی‌توانیم انجام دهیم، گفت: کشورهای عضو WTO با یکدیگر تجارت می‌کنند و کشورهای بیرون این سازمان از گردونه تجارت خارج می‌شوند.

مجیدرضا حریری در گفت‌وگو با فارس، در مورد کاهش 9.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 درصدی صادرات غیرنفتی گفت: طی چند سال گذشته و از سال 92 تاکنون کاهش صادرات را داشته‌ایم اما در دو سال اخیر با توجه به اینکه کاهش واردات بیشتر بوده، کاهش صادرات تحت پوشش کاهش واردات نمایان نشد.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین بیان داشت: بنابراین با توجه به اینکه کاهش واردات از کاهش صادرات بیشتر بوده، تراز تجاری مثبت شد و این امر منجر به ذوق‌زدگی برخی شده بود.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه سهم ایران از تجارت جهانی روزبه‌روز در حال کمتر شدن است، افزود: در حال حاضر سهم ایران از تجارت جهانی با احتساب صادرات محصولات نفتی و غیرنفتی 35 صدم درصد، در حالی‌که با توجه به اینکه ایران 1.2 درصد جمعیت دنیا را شامل می‌شود، سهم ما از تجارت جهانی باید 1.2 درصد باشد.

حریری به یکی از علل کاهش صادرات اشاره کرد و گفت: بخش عمده‌ای از صادرات غیرنفتی ما را محصولات پتروشیمی و میعانات گازی تشکیل می‌دهد که قیمت این محصولات متأثر از قیمت نفت است و با کاهش ارزش نفت، ارزش صادرات هم کاهش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه برای اقتصاد کشور سیاست تجاری بین‌المللی تعریف نشده است، افزود: تحت عنوان شعار دلسوزانه حمایت از تولید، سیاست اقتصادی ما سیاست جایگزینی واردات است.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با تأکید بر اینکه سیاست درست این است که سیاست توسعه صادرات را پیش بگیریم، اظهار داشت: برای تحقق این سیاست هم باید همه ابزارهای تولیدمان در اختیار صادرات باشد.

وی گفت: وقتی سیاست حمایت از تولید تحت عنوان جایگزینی واردات را انجام می‌دهیم، یعنی اینکه قرار است ما فقط برای داخل کشور تولید کنیم و بنابراین کالاهایی هم که تولید می‌شود به لحاظ قیمت و کیفیت قابل رقابت با کالاها در سطح بین‌المللی نیست.

حریری بیان داشت: وحشت ما از پیوستن به WTO تحت عنوان شعارهای حمایت از تولید است.

وی بابیان اینکه در سال‌های بسیار نزدیک حدود 4-3 سال آینده همین مقدار صادرات غیرنفتی را هم به‌جز محصولات پتروشیمی و میعانات گازی نمی‌توانیم انجام دهیم، گفت: زیرا کشورهای عضو WTO با یکدیگر تجارت می‌کنند و کشورهایی که بیرون از این سازمان بیرون هستند یا از گردونه تجارت با این کشورها خارج می‌شوند یا با تعرفه‌های تبعیض‌آمیز مواجه می‌شوند.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: تعرفه‌های بالا منجر به از دست رفتن قدرت رقابت ما می‌شود، بنابراین باید یک بازنگری عاقلانه در تجارت انجام دهیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۵۲۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه صادرات ایران افتتاح شد

مدرسه صادرات ایران از سوی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت همزمان با ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی افتتاح شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، مدرسه صادرات از سوی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت همزمان در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی افتتاح شد.

مرتضی کارگر رئیس هیات عامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اظهار داشت: این موسسه سابقه 30ساله دارد، بحث صادرات محور بودن دوره‌های آموزشی در مدرسه صادرات در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: هشت دوره جامع آموزشی در این مدرسه برای تجار و صادرکنندگان برگزار می‌شود.

به گفته رئیس هیات عامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، دوره‌های جامع صادرات محصولات پتروشیمی، صادرات فراورده‌های نفتی، محصولات معدنی و فلزی، محصولات کشاورزی، صادرات خدمات و مصالح ساختمانی، دوره جامع خرده‌فروشی صادراتی و تربیت کارشناسی صادرات در مدرسه صادرات برگزار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر به سامانه WWW.IBTC.ir مراجعه کنند.

کارگر با اشاره به اینکه مرکز آموزش بازرگانی در راستای رسالت خود مبنی بر ارتقای دانش و مهارت فعالان اقتصادی، اقدام به تأسیس مدرسه صادرات کرده است گفت: این پایگاه آموزشی با تمرکز بر آموزش، مشاوره و ارائه اطلاعات تجاری، به دنبال توانمندسازی صادرکنندگان و کمک به توسعه صادرات کشور است.

وی عنوان کرد: کمک به حل چالش‌های صادرات، ارائه راهکارهای عملی برای افزایش صادرات، ارتقای دسترسی به داده‌های تجاری و سامانه‌های اطلاعاتی، ارائه اطلاعات به‌روز در مورد بازارهای هدف، معرفی فرصت‌های صادراتی، ارتقای دانش و مهارت‌های صادراتی، افزایش شانس موفقیت در صادرات، کاهش هزینه‌ها و ریسک صادرات و دسترسی به شبکه‌ای از متخصصان و صادرکنندگان از مهم‌ترین اهداف راه‌اندازی این مدرسه است.

رئیس هیات عامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت ابراز کرد: مدرسه صادرات با تکیه بر تجارب و تخصص مرکز آموزش بازرگانی، در تلاش است تا به عنوان مرجعی معتبر در زمینه آموزش و مشاوره صادرات شناخته شود. این پایگاه آموزشی با ارائه خدمات نوین و کارآمد، به دنبال کمک به توسعه صادرات کشور و رونق اقتصادی ایران است.

*برگزاری  دوره های تخصصی برای تجار

محمد وحیدی مدیرعامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در باره جزییات این مدرسه گفت: در این مدرسه به صورت تخصصی بر روی کالاهای صادرات محور تمرکز کرده‌ایم 12 موضوع کالایی مشخص شده است.

وی افزود: در این مدرسه بر روی کشورهای مقاصد صادراتی فعالیت آموزشی خواهیم کرد.

مدیرعامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صادرات در زنجیره ارزشمندتری قرار دارد، گفت: صادرات محور کردن کالاها منجر به تقویت فعالیت‌های کسب و کارها و استانداردسازی کالاها در عرصه بین‌المللی می‌شود.

وی تاکید کرد: شبکه‌سازی در صادرات و تجارت از مهم‌ترین مسایلی است که در این مدرسه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

وحیدی خاطرنشان کرد: مدرسه صادرات با تمرکز بر کالاهای صادرات محور و کشورهای هدف صادرات راه‌اندازی شده که در آن دوره‌های تخصصی و علمی برای تجار و بازرگانان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳ درخواست عجیب روس ها از ایران در نمایشگاه اکسپو!
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • وزیر صمت مطرح کرد: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • همراه پرخرج
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود