Web Analytics Made Easy - Statcounter

ادعای اخیر رئیس جمهور آمریکا مبنی بر نقض برجام توسط ایران، فارغ از اینکه چنین اظهاراتی اساسا صحت ندارد، را می توان نوعی مقدمه چینی زودهنگام برای نقض رسمی برجام از سوی کاخ سفید دانست.

به گزارش جماران،ادعای اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا مبنی بر نقض برجام توسط جمهوری اسلامی ایران از ابعاد مختلفی قابل بررسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از اینکه چنین اظهاراتی اساسا صحت ندارد، آن را می توان نوعی مقدمه چینی زودهنگام برای نقض رسمی برجام از سوی کاخ سفید دانست.

منابع خبری اعلام کرده اند که ترامپ در گزارش سه ماهه بعدی خود در خصوص برجام، رسما عدم پایبندی کشورمان به توافق هسته ای را اعلام خواهد کرد . برخی منابع خبری نیز اعلام کرده اند که متعاقب این گزارش، ایالات متحده آمریکا رسما از برجام خارج خواهد شد.

واقعیت امر این است که رویکرد دولت ترامپ در قبال توافق هسته ای، از قبل نیز قابل پیش بینی بود. ترامپ و معاون وی مایک پنس در جریان رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ ایالات متحده آمریکا صراحتا از توافق هسته ای با ایران به عنوان بدترین توافق تاریخ نام برده و خواستار لغو این توافق شده بودند.

حتی ترامپ یکبار در سخنرانی انتخاباتی خود به اعضای لابی آیپک وعده داد که توافق هسته ای را در نخستین روز از حضورش در کاخ سفید پاره کند. با این حال پس از پیروزی ترامپ در رقابت های انتخاباتی و راهیابی وی به کاخ سفید، وی دریافت که خروج از توافق هسته ای آسان نیست و مقدماتی لازم دارد! یکی از این مقدمات، القای عدم پایبندی جمهوری اسلامی ایران به برجام بوده است. با این حال ترامپ در تحقق این هدف خود موفق نبود.

گزارشهای رسمی آژانس بین المللی انرژی اتمی، شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا دال بر پایبندی ایران نسبت به برجام، قدرت مانور ترامپ در قبال توافق هسته ای و لغو آن را به شدت محدود ساخته است. با این حال به نظر می رسد رئیس جمهور آمریکا تصمیم خود برای خروج از برجام را اتخاذ کرده است.

کنار گذاشتن رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا از کمیته بررسی برجام نشان می دهد که ترامپ برای خروج از توافق هسته ای بسیار تعجیل دارد. وی حتی هشدارهای وزیر امور خارجه خود را نیز در این خصوص نادیده انگاشته است.

حتی وضع تحریمهای غیر هسته ای با مشارکت کنگره آمریکا علیه ایران نیز ترامپ را در این خصوص اقناع نکرده است. اخیرا منابع رسانه ای در آمریکا اعلام کردند که ترامپ در صدد مذاکرات دوباره بر سر برجام است. اصلی ترین هدف ترامپ از برگزاری دوباره مذاکرات هسته ای، اعمال فشار بر ایران برای بازرسی از پایگاههای نظامی کشورمان است.

این در حالیست که اساسا مذاکره دوباره بر سر برجام و از آن مهم تر، بازرسی از اماکن نظامی کشورمان خط قرمز جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود. در چنین شرایطی ترامپ با تصمیم خود مبنی بر خروج از توافق هسته ای، در مقابل جامعه جهانی قرار خواهد گرفت.

لازم به ذکر است که مشاوران باراک اوباما به ترامپ در خصوص خروج از توافق هسته ای هشدار داده اند. این در حالیست که مقامات دولت قبلی آمریکا نیز عملا چندین بار برجام را به صورت علنی نقض کرده و با وضع تحریمهای جدید علیه ایران و ممانعت از عادی سازی روابط بانکی و تجاری با ایران، در مسیر خلاف توافق هسته ای گام برداشتند.

در هر حال، دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان باید از اکنون خود را برای خروج رسمی دولت آمریکا ازتوافق هسته ای آماده کند.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۵۳۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت

دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا گفته است که در صورت انتخاب مجدد، کمکی به اوکراین اختصاص نخواهد داد، مگر اینکه اروپا نیز بودجه‌ای برای کمک به این کشور اختصاص دهد.

رئیس جمهور سابق آمریکا در مصاحبه با مجله تایم گفت: "اگر اروپا به اندازه مبالغی که آمریکا برای کمک به اوکراین متحمل می‌شود، ما نیز پرداخت نخواهم کرد. اگر اروپا نپردازد، پس چرا ما باید پرداخت کنیم. "

در ۱۰ فوریه، ترامپ که متقاضی نامزدی ریاست جمهوری آمریکا از حزب جمهوری خواه است، در گفتگو با هواداران خود در کارولینای جنوبی، از یکی از دیدارهایش با رهبران کشور‌های عضو ناتو در زمانی که رئیس جمهور آمریکا بود گفت. به گفته وی، سپس یکی از همکاران خارجی وی از او پرسید که آیا ایالات متحده آماده است تا در صورت تهدید احتمالی روسیه و در صورت عدم پرداخت کمک مالی به ناتو، ایالات متحده از این اتحاد دفاع کند. ترامپ پاسخ داد که از چنین اتحادی دفاع نخواهد کرد و علاوه بر این، روسیه را تشویق خواهد کرد تا هر کاری که می‌خواهد انجام دهد. رئیس جمهور سابق مشخص نکرد که این مکالمه چه زمانی و در کجا انجام شده است.

روسیه بار‌ها موضع خود را در مورد وضعیت پیرامون اوکراین در سطوح مختلف نشان داده است. همانطور که ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه پیشتر اشاره کرد، مسکو همیشه برای حل دیپلماتیک بحران آماده بوده و می‌ماند و آماده پاسخگویی به پیشنهادات واقعا جدی است، در حالی که رژیم کی‌یف مذاکرات با روسیه را قطع و ممنوع کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • رسانه صهیونیستی: توقف جنگ و خروج اشغالگران، شرط السنوار برای توافق است
  • توقف جنگ و خروج اشغالگران، شرط السنوار برای توافق است
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • خروج رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق آتش‌بس صحت ندارد
  •  سخنگوی حماس : تکذیب ادعای خروج برخی رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق تبادل اسرا
  • آشنایی با قانون مدنی؛ مقدمه
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود