Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی کیادلیری رئیس انجمن جنگلبانی ایرا با اشاره به اینکه روند کلی آتش‌سوزی جنگل‌ها در کشور دو برابر افزایش یافته است، گفت: بارندگی‌های امسال باعث شد علوفه زیادی در منطقه زاگرس رشد کند و در ماه‌های گرم سال این علوفه خشک شده و ریسک آتش‌سوزی بالاتر رود.

وی با اظهار نگرانی از تغییر الگوی آتش‌سوزی و طول مدت آنها در دهه گذشته گفت: زمان‌بندی آتش‌سوزی‌ها نیز در این دهه تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس انجمن جنگلبانی ایران اظهارداشت: اگر در دهه‌های پیشین در ماه‌های خاصی از سال آتش‌سوزی اتفاق می‌افتاد در حال حاضر ما در ماه‌های دیگر هم درگیر آتش‌سوزی هستیم.

وی ادامه داد: الگوی آتش‌سوزی در منطقه زاگرس بدین گونه بود که تنها در پاییز شاهد آتش‌سوزی بودیم اما این روند تغییر کرده است.

کیادلیری با بیان اینکه در دهه گذشته حدود 1 یک دهم سلسیوس افزایش دما داشته‌ایم ابراز داشت: با این افزایش دما 70 درصد بارندگی‌ها کاهش یافته و از طرفی هم عامل اشتعال تغییر کرده است.

به عقیده وی در حال حاضر 80 تا 85 درصد از آتش‌سوزی‌ها از سوی عامل انسانی اتفاق می‌افتد.

کیادلیری در خصوص عمدی یا غیرعمدی بودن آتش‌سوزی جنگل‌ها اظهارداشت: اینکه آتش‌سوزی‌ها عمدی یا غیر عمدی باشد مهم نیست، آنچه مهم است این است که شرایط محیطی و اقلیمی کاملاً مهیا است.

وی در ادامه نبود ابزار و تجهیزات پیشگیری و پیش‌بینی را عامل گسترش آتش‌سوزی‌ها اعلام کرد.

به گفته رئیس انجمن جنگلبانی ایران، آن چیزی که مسئولان از شرایط اطفاء حریق در جنگل‌ها می‌گویند با آن چیزی که فعالان در این عرصه می‌بینند کاملاً متفاوت است،

این کارشناس تاکید کرد: عامل انسانی و افزایش ریسک آتش‌سوزی‌ها از سوی مردم را نمی‌شود کنترل کرد.

وی ادامه داد: آموزش‌های ما دراین زمینه ضعیف است اما باید توجه داشته باشیم در مناطقی مانند زاگرس، جنگل نشینان مردم فقیری هستند که با آتش زدن جنگل گاهی به کشت می‌پردازند.

کیادلیری عدم توجه دولت و صاحبان نفوذ و قدرت را عامل مهم دیگری در تخریب جنگلها دانست و گفت: روستا نشین فقیر وقتی جریان تخریب از سوی این عوامل قدرتمند را می‌بیند تصمیم می‌گیرد سهم خود را از جنگل برداشت کند.

وی در خصوص وضعیت جنگل‌های زاگرسی گفت: در مناطقی که گیاهان علفی رشد می‌کنند خطرات آتش‌سوزی بالا می‌رود و درختی که آلوده به آفات باشد امکان آتش‌سوزی را افزایش می‌دهد.

به عقیده وی جنگل‌های زاگرسی سالهاست از بین رفته‌اند چرا که اکوسیستم این منطقه از بین رفته است.

کیادلیری افزود: من در زاگرس جنگلی نمی‌بینم چرا که جنگل شامل مجموعه عناصر حیات وحش و گیاه است بنابراین احیای این منطقه بسیار دشوار و هزینه‌های بالایی می‌طلبد.

کیادلیری پیش‌بینی کرد در آینده نزدیک منطقه زاگرس بیابانی خواهد شد.

رئیس انجمن جنگلبانی ایران با بیان اینکه در آینده جنگل‌های هیرکانی تبدیل به جنگل‌های زاگرسی خواهند شد، گفت: احیای جنگل‌های زاگرسی نمی‌توانیم امیدوار باشیم اما برای احیای جنگل‌های هیرکانی فرصت بسیار کوتاهی داریم.

وی افزود: مرگ و میر دسته جمعی در جنگل‌های شمال کشور شروع شده است.

به گفته کیادلیری با ادامه این شرایط تا 30 سال آینده در شمال کشور جنگلی نخواهیم داشت چرا که آفاتی که 20 سال پیش گریبانگیر این جنگل‌ها شده است هنوز مهار نشده‌اند.

فارس

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۵۶۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • از توقیف خودرو ۱۷ میلیارد ریالی قاچاق تا دستگیری عامل آتش سوزی عمدی منزل در فارس
  • تغییر الگوی ساخت مسکن نیازی جدیست
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • راه اندازی مرکز آنژیوگرافی ملایر در آینده‌ای نزدیک
  • راه اندازی مرکز آنژیوگرافی ملایر در آینده ای نزدیک
  • ببینید | ️جبلی: در آینده نزدیک تکلیف حق پخش ورزش مشخص خواهد شد‌
  • جبلی: در آینده نزدیک تکلیف حق پخش ورزش مشخص خواهد شد +فیلم
  • انهدام دو انبار بزرگ نفت روسیه توسط پهپادهای اوکراین/ استقرار ۱۶۰۰۰ سرباز و جنگنده انگلیسی در لهستان 
  • رفع فیلتر گوگل پلی در آینده نزدیک !