Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@02:53:47 GMT

زاهدی: آموزش‌وپرورش را به بنگاه سیاسی تبدیل کرده‌اند

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۵۸۴۰۸

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه هم اکنون این تصور ایجاد شده است که آموزش و پرورش به لحاظ مدیریت باید به یک بنگاه سیاسی تبدیل شود، گفت: اکثر مباحث تحول بنیادین عملیاتی نشده است.

خبرگزاری تسنیم:رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه هم اکنون این تصور ایجاد شده است که آموزش و پرورش به لحاظ مدیریت باید به یک بنگاه سیاسی تبدیل شود، گفت: اکثر مباحث تحول بنیادین عملیاتی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدمهدی زاهدی در رابطه با اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اظهار کرد: اکثر مباحث مربوط به سند تحول عملیاتی نشده است و این سند در 8 فصل تنظیم شده که فصل هفتم در 23 محور اصلی به اهداف عملیاتی و راهکارها اشاره دارد.
وی افزود: شاهد بودیم که با عنوان اجرای سند تحول بنیادین، پایه ششم را بدون تامین معلم مورد نیاز و کلاس‌های درس مورد نیاز به دوره ابتدایی اضافه کردند، تا پیش از آن اغلب مدارس کلاس‌هایشان برای 5 پایه بود و با اضافه شدن پایه ششم مجبور شدند آزمایشگاه یا حتی اتاق سرایدار را کلاس درس کنند.

* آموزش‌وپرورش را به لحاظ مدیریت به بنگاه سیاسی تبدیل کردند

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه نگاه سیاسی به مدیریت آموزش و پرورش و آموزش عالی نیز یکی از مشکلات کشور است، گفت: هم اکنون این تصور ایجاد شده است که آموزش و پرورش به لحاظ مدیریت باید به یک بنگاه سیاسی تبدیل شود و به جریان سیاسی حاکم وابسته باشد تا در جهت تامین اهداف آن حرکت کند.

زاهدی ادامه داد: در چهار سال گذشته وزرایی به آموزش‌وپرورش آمدند که برنامه‌های فرهنگی مختلفی را اجرا کردند اما تا چه اندازه به صورت تخصصی سند تحول بنیادین را دنبال کردند همچنین افرادی براساس وابستگی به جریان‌های سیاسی و بدون توجه به صلاحیت‌های تخصصی به عنوان مدیران آموزش‌وپرورش انتخاب شدند.

وی با اشاره به اینکه نگاه سیاسی به آموزش‌وپرورش در تمام دولت‌ها وجود دارد و در برخی موارد پررنگ‌تر و در برخی موارد کمرنگ‌تر بروز می‌کند، افزود: هم‌اکنون برای هدایت استعداد تحصیلی دانش‌آموزان مشکلاتی وجود دارد به گونه‌ای که اکثر دانش‌آموزان به رشته تجربی گرایش دارند به دلیل آنکه جایگاه اجتماعی و درآمد آن در سطح بالایی قرار دارد و این باعث شده در کنکور بیش از 500 هزار نفر داوطلب رشته تجربی باشند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس عنوان کرد: نظام صلاحیت‌های حرفه‌ای و پرداخت حقوق و دستمزد در کشور به خوبی جانیفتاده است و نوعی بی‌عدالتی را شاهد هستیم، این عامل بیرونی بر آموزش‌وپرورش تأثیر گذاشته است و دانش‌آموزان تمایلی برای حضور در رشته‌های فنی و مهارتی ندارند در حالیکه آینده این رشته‌ها بیشتر به نفعشان است؛ چرا در کشور به نیروهای کاردان و تربیت آنها توجه نمی‌کنیم تا بتوانند از صنعت گره‌گشایی کنند.

* وعده‌های تبلیغاتی بدون پشتوانه برای جذب رای فرهنگیان

زاهدی ادامه داد: بسیاری از نماینده‌های مجلس و کاندیداهای ریاست جمهوری برای تبلیغات، وعده‌های بسیاری درباره فرهنگیان می‌دهند اما وقتی به پُست می‌رسند نمی‌توانند آنها را محقق کنند و این مسئله باعث دلسردی فرهنگیان می‌شود؛ در سند تحول بنیادین به بحث رتبه‌بندی اشاره شده و آمده است، سنجش صلاحیت عمومی و تخصصی حرفه‌ای یعنی نظام رتبه‌بندی معلمان و طراحی و استقرار نظام خاص بازنشستگی فرهنگیان، برای تحقق این مسائل تا به امروز چه اقداماتی شده است؟

* طرح رتبه بندی اجرا شده در آموزش‌وپرورش رتبه بندی واقعی نیست

وی با اشاره به اینکه علت وعده‌های کاندیداها در ایام تبلیغات انتخاباتی، جمعیت بالای فرهنگیان و قدرت اثرگذاری آنهاست، افزود: سه سال قبل، مبلغی را به حقوق فرهنگیان اضافه کردند و گفتند این طرح رتبه بندی است اما بارها با مسئولان آموزش‌وپرورش و سازمان برنامه و بودجه جلسه گذاشتیم و بحث کردیم که کجای آن رتبه بندی است؟

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد:‌معلم انتظار دارد با او صادقانه رفتار و جایگاهش را حفظ کنیم اما زمانی که مشاهده می‌کند بدین صورت با او رفتار می‌شود، نتیجه منفی آن باعث دلسردی و تاثیر برکلاس درس می‌شود، کلاسی که معلم باید سند تحول بنیادین را در آن اجرا کند.

زاهدی مطرح کرد: زیرنظام‌های اصلی سند تحول بنیادین هنوز طراحی نشده است، یکی از مشکلات آموزش‌وپرورش بحث ساختار و تشکیلات است هم‌اکنون ادعا می‌کنند 70 هزار معلم مازاد داریم که از نظر ریالی سالانه مبلغ زیادی باید به آنها حقوق پرداخت شود و از سوی دیگر در برخی مناطق کمبود معلم داریم که برای جبران آن باید ساعات حق‌التدریس پرداخت شود.

وی در برنامه تلویزیونی پرسشگر با اشاره به اینکه برای اجرای سند تحول بنیادین باید ریل ایجاد کرد، گفت: ریل‌های اجرای سند تحول بنیادین، زیرنظام‌های آن است که باید طی مدت یک سال از زمان تصویب سند تدوین می‌شد اما تا به امروز تدوین نشده است و تا زیرنظام‌ها طراحی نشود نمی‌دانیم که به طور دقیق در این وزارتخانه چقدر بودجه نیاز داریم.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۵۸۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...

وزیر آموزش و پرورش گفت: دولت سیزدهم مرگ سند۲۰۳۰ را رسماً رقم زد، هنوز هم بودند کسانی که در بدنه دولت به سند۲۰۳۰ اعتقاد داشتند چرا که این سند به عنوان یک رویکرد در دولت پیشین وجود و در وزارت آموزش و پرورش دفتر داشت و حتی ردیف بودجه برای آن تخصیص داده شده بود.

رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش امشب ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در برنامه صف اول شبکه خبر ضمن تبریک روز معلم گفت: در مدارس ما محیط زبان آموزی شکل نمی‌گیرد و تفاوت موسسه با مدرسه هم همین است که در موسسه‌ها محیط زبان آموزی شکل می‌گیرد و بچه‌ها می‌توانند با هم حرف بزنند، اما زمانی که ۲ ساعت در هفته زبان یاد می‌گیرند که قطره چکانی است.

وزیر آموزش و پرورش افزود: دولت سیزدهم دو اتفاق را رقم زد نخست اینکه مرگ سند ۲۰۳۰ را رسماً اجرا کرد چرا که هنوز هم بودند کسانی که در بدنه دولت به سند ۲۰۳۰ اعتقاد داشتند.

وی ادامه داد: سند ۲۰۳۰ به عنوان یک رویکرد در دولت پیشین وجود و در وزارت آموزش و پرورش دفتر داشت و حتی ردیف بودجه برای آن تخصیص داده شده بود، در حالی که برای سند تحول بنیادین بودجه نداشتیم.

وی ادامه داد: واقعیت این است که همین امروز هم من نمی‌توانم با جرات بگویم که سند ۲۰۳۰ به طور کامل از بین رفته است چرا که ممکن است در وزارت آموزش و پرورش کسانی باشند که به این سند اعتقاد داشته باشند.

مراد صحرایی بیان کرد: ۲۰۳۰ یک سند تحول آموزشی بود که از بیرون کشور به ما دیکته شده بود و تقریباً تمامی بند‌های این سند نگران کننده بود که البته حرف‌های خوبی هم در این سند بود، اما دو حرف در ۲۰۳۰ مد نظر بود اینکه چرا زمانی که خودمان سند تحول داریم از بیرون کمک بگیریم و نکته دیگر این بود که برخی از موارد آن با فرهنگ ما سازگاری نداشت به عنوان مثال ما می‌گوییم عدالت جنسیتی و آن‌ها برابری جنسیتی می‌گویند.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: تمرکز جوهره استراتژیست و این دولت بر سند تحول بنیادین متمرکز شد.

وی افزود: مسئله بعدی این است که این دولت بهار سند تحول را رقم زد که به گواه افرادی که این سند را می‌شناسند بی‌سابقه است این سند یک منظومه کامل است و دنبال وقوع حیات طیبه است و یک پیکره یکپارچه منسجم دارد و نظریه تعلیم و تربیتی ماست و هر روز باید اجرا شود.

مراد صحرایی گفت: سند به این مهمی باید نقشه راه داشته باشد تا تمامی آن در کشور اجرا شود و همچنین رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که این سند نقشه نیاز دارد تا دقیق بگوید ما به کجا می‌رویم و همچنین قابل اندازه گیری باشد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: زمانی که کل سند به طور کامل اجرا شود می‌توانیم شاهد نتایج آن باشیم و خوشبختانه این نقشه در دولت سیزدهم نوشته شد.

وی تاکید کرد: پیشتر در سال‌های ۹۳ و ۹۷ هم این نقشه‌ها در آموزش و پرورش نوشته شده بودند، اما متاسفانه این نقشه‌ها از داخل اتاق وزیر و وزارتخانه بیرون نرفته بودند و دلایل آن هم دو دسته بودند یک سری از دلایل درونی و یک سری از دلایل بیرونی.

مراد صحرایی ادامه داد: دلیل درونی این بود که به نقطه تمرکز تبدیل نشده بود، چرا که یک رقیب «سند ۲۰۳۰» در کنار آن بود و نمی‌گذاشت این برنامه دیده شود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: در اجرای این سند یک ائتلاف ملی برای اعتلای تعلیم و تربیت نیاز است اساساً آموزش و پرورش محور اجرای سند است نه مجری تمام آن.

دیگر خبرها

  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پروش یک تکلیف ملی است
  • تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...
  • جایگاه معلم در سند تحول بنیادین کجاست؟
  • نقشه راه اجرایی‌سازیی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی
  • تصویب نقشه راه اجرایی سازیی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب سند اجرایی تحول بنیادین آموزش‌وپرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی