Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@18:31:29 GMT

پروفسور لطفعلي عسگرزاده پدر منطق فازي درگذشت

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۶۴۴۰۴

خبرگزاري آريا - پروفسور لطفعلي عسگرزاده (معروف به لطفي زاده)، بنيان گذار منطق فازي و استاد تمام دانشگاه برکلي کاليفرنيا، امروز در 96 سالگي درگذشت. وي در 15 بهمن 1299 در شهر باکو (که آن زمان جزئي از اتحاد جماهير شوروي بود) از پدري ايراني و مادري روس به دنيا آمد و تحصيلات ابتدايي را همان جا و به زبان روسي آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خانواده عسگرزاده زماني که لطفعلي 10 ساله بود به ايران مهاجرت کردند و او نيز تحصيلات خود را در تهران ادامه داده و به دبيرستان البرز و سپس دانشکده فني دانشگاه تهران رفت.
وي سال 1321 در رشته مهندسي برق از دانشگاه تهران فارغ التحصيل شد و سپس براي ادامه تحصيل در مقاطع کارشناسي ارشد و دکتري به آمريکا رفت. لطفي زاده پس از دريافت مدرک کارشناسي ارشد خود از MIT در همان رشته، دوره دکتري را در دانشگاه کلمبياي نيويورک گذراند و در اين دانشگاه به درجه استاد تمامي رسيد.
لازم به ذکر است که منطق فازي، در اصل رويکردي پيرامون رايانش است که بيشتر براساس «درجات درستي» شکل گرفته تا «درست و غلط بودن» که در علم کامپيوتر با صفر يا يک نمايش داده مي شوند.
اين ايده همانطور که در ابتداي اين مطلب اشاره شد نخستين بار توسط دکتر لطفي زاده مطرح گرديد که پيشتر روي موضوع مشکل سيستم هاي کامپيوتري در درک زبان طبيعي کار مي کرد.
زبان طبيعي (درست مانند ديگر فعاليت هايي که در زندگي انجام مي دهيم) به راحتي قابل تبديل کردن به صفر و يک نيست. با در نظر داشتن همين مساله منطق فازي دربرگيرنده صفر و يک به عنوان منتها درجه درستي است و همزمان وضعيت هاي مختلفي از واقعيت را هم در بين اين دو شامل مي شود. براي نمونه نتيجه مقايسه ميان دو مقوله نه ممکن است «بلند» باشد و نه «کوتاه» بلکه «رتبه سي و هشتم در بلندي» باشد.
منطق فازي را در اصل مي توان نزديک به شيوه عملکرد مغز انسان دانست. ما ديتا را جمع آوري مي کنيم و از تعدادي حقايق جزئي حقيقت هايي کلي تر مي سازيم و وقتي برخي آستانه ها را پشت سر مي گذاريم شاهد شکل گيري نتايج مشخصي نظير بروز حرکت در بدنمان هستيم.
منطق فازي در توسعه توانمندي هاي شبيه به انسان براي هوش مصنوعي اهميت بالايي دارد و گاهي اوقات از آن تحت عنوان هوش کلي مصنوعي ياد مي شود: ارائه توانمندي هاي شناختي کلي انسان در نرم افزار به نحوي که اگر هوش مصنوعي با يک مساله نا آشنا روبرو شد بتواند راهکار مناسب را بيابد.

گفتني است در اسفندماه سال 1394، دانشگاه تهران به پاس خدمات علمي پروفسور لطفي زاده، به اين دانش آموخته پيشين خود دکتري افتخاري اعطا کرد و از سرديس وي نيز رونمايي نمود. روحش شاد و يادش گرامي باد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۶۴۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده

دکتر غلامعلی جاودان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این مراسم ضمن تبریک روز استاد و معلم گفت: در توصیف مقام استاد و معلم حضرت علی (ع) می‌فرمایند که هرکسی جمله‌ای به من بیاموزد مرا بنده خود کرده است.

وی با بیان اینکه جایگاه استاد و معلم در ادبیات، معارف و فرهنگ ما بسیار بالاست، افزود: به‌طوری که معلمی را شغل انبیا و بسیار گرانقدر می‌دانیم.

دکتر جاودان اظهار کرد: استاد عراقی زاده، پیش از اینکه استاد دانشکده دندانپزشکی باشد استاد اخلاق است و همه ویژگی‌های یک استاد خوب را در خود دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: دکتر عراقی‌زاده در ارائه خدمات به مردم استان نقشی ویژه داشتند و چندین سال نیز در جایگاه رئیس دانشگاه به مردم خدمت کرده‌اند.

دکتر جاودان با اشاره به اینکه خدمات دکتر عراقی زاده در حوزه بهداشت، درمان و آموزش ماندگار بوده و به یادگار می‌ماند، افزود: بزرگترین یادگاری ایشان که با حمایت سایر اساتید اتفاق افتاده دانشکده دندانپزشکی هرمزگان است.

وی گفت: به یمن فرصتی که در دانشکده دندانپزشکی داشته‌ایم، توانسته‌ایم در دورترین نقاط استان نیز خدمات دندانپزشکی را به مردم عزیز ارائه دهیم.

وی در پایان افزود: بنابر دخواست اینجانب و معاون آموزشی دانشگاه مبنی بر ادامه همکاری استاد عراقی‌زاده با دانشگاه، از این پس ایشان در سمت مشاور رئیس دانشگاه در حوزه دندانپزشکی با ما همکاری داشته و از تجربیات و دانش ایشان بهره خواهیم برد.

همچنین دکتر عراقی‌زاده در این مراسم ضمن تشریح دوران تحصیل خود و تقارن آن با هشت سال دفاع مقدس، گفت: در سال‌های جنگ یکی از دوستانم که بعدا شهید شد، من را برای بورسیه تحصیلی خارج از کشور دانشجویان ثبت‌نام کرده بود و این‌گونه شد که من پس از شهادت برادرم عبدالمجید برای تحصیل به انگلستان رفتم و پس از سه سال دوباره به ایران برگشتم و در اینجا مشغول به خدمت شدم.

وی افزود: به بندرعباس عرق دارم و دوست دارم که رشد کند؛ چراکه به اعتقاد من بندرعباس نتوانسته جایگاه واقعی خود را در کشور اثبات کند.

دکتر عراقی‌زاده گفت: با پیگیری‌هایی که انجام شد دانشکده دندانپزشکی از سال ۸۷ با پذیرش ۱۰۰ درصد نیروی بومی آغاز به کار کرد.

وی افزود: تعدادی از دانشجو‌های قدیم دانشکده دندانپزشکی، درحال حاضر استاد این دانشکده هستند.

دکتر عراقی زاده گفت: متاسفانه توزیع امکانات در مناطق برخوردار و مناطق کمتر توسعه‌یافته عادلانه نیست و ما در استان هرمزگان نسبت دیگر استان‌ها عقب هستیم.

گفتنی است؛ دکتر عبدالمهدی عراقی‌زاده، متولد بهمن‌ماه ۱۳۳۹ در بندرعباس است و سمت‌هایی از جمله هیئت علمی و عضو هیئت رئیسه دانشکده دندانپزشکی شاهد تهران، مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دکتر مویدی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، ریاست دانشکده پرستاری، مامایی و پیراپزشکی، ریاست دانشگاه و قائم مقام وزیر در استان، مسئول راه‌اندازی دانشکده دندانپزشکی، سرپرست دانشکده دندانپزشکی، ریاست دانشکده پزشکی و با حفظ سمت ریاست دانشکده دندانپزشکی، ریاست دانشکده دندانپزشکی و عضو شورای دانشگاه، عضو هیئت رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان دانشگاه، عضو کارگروه بررسی صلاحیت عمومی اعضای هیئت علمی، عضو هیئت ممیزه دانشگاه و همچنین عضو هیئت اجرایی نصب و عزل اعضای هیئت علمی را در کارنامه درخشان خود دارد.

در پایان این مراسم به پاس زحمات ۳۵ ساله استاد عراقی زاده در دانشگاه از ایشان تقدیر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • پرفسور بالتازار چگونه دیده شد؟/ نقش جشنواره در افزایش انگیزه
  • برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده
  • اولین سخنگوی وزارت خارجه؛ زاده هوش مصنوعی
  • نصراللهی با اعتقاد به «ما می‌توانیم» روحیه جهادی را معنا می‌کرد
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکایی
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه