Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: هر چند روابط مسکو و واشنگتن همواره با فراز و نشیب‌های فراوانی رو به رو بوده اما آمریکا برای رسیدن به قدرت مدنظر خود باید با روسیه به تعامل برسد.

به گزارش ایسنا، موسسه بین المللی مطالعات دریای خزر با همکاری ایرآسیا عصر روز شنبه با برگزاری نشست" روند سیاست خارجی روسیه در نظام بین الملل" که با حضور اساتید و کارشناسان مربوط برگزار شد، به بررسی سیاست خارجی روسیه در عرصه بین الملل پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید مجتبی جلال‌زاده پژوهشگر و کاشناس مسائل آمریکا در این نشست با بیان اینکه وضعیت فعلی روابط روسیه و آمریکا در بدترین حالت خود قرار دارد، گفت: اوباما سعی کرد تعاملات دو کشور را با طرح بازسازی روابط بهبود بخشد. این طرح به تنش‌زدایی بین مسکو و واشنگتن معطوف بود که در نهایت هم نتیجه نداد و می‌توان دلیل این امر را رویکرد پوتین درخصوص الحاق کریمه دانست.

وی ادامه داد: تنش در راوبط دو کشور پس از اوباما تا جایی پیش رفت که وقتی در نشست خبری از ترامپ در مورد طرح بازنگری در روابط روسیه و آمریکا پرسیده شد او گفت کدام بازنگری؟

جلال‌زاده گفت: ترامپ روسیه را تهدید نمی‌داند و ترجیح می‌دهد به صورت موردی مسائل مربوط به روسیه را بررسی کند. در حقیقت می‌توان گفت دو کشور الگوی رقابت و همکاری توام را در پیش گرفته‌اند. البته نباید فراموش کرد که روابط دو کشور سال‌هاست که فراز و فرودهای فراوانی داشته و دوران مختلف از حالت شرایط تنش زدایی به سمت جنگ سرد کم شدت و بازهم تنش زدایی رفته و دائم متغیر بوده است.

این کاشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه پس از فروپاشی اتحادیه شوری روس‌ها برای دو دهه به منظور جلب نظر مجامع بین المللی رویکردی منزوی داشته، افزود: اما با اتمام دوره اوباما شاهد بحث کریمه و وقایع گرجستان بودیم و پس از آن هم دیدیم که روس ها وارد جنگ سوریه شده و در آن حضوری پررنگ ایفا کردند.

وی ادامه داد: حس رقابت بین این دو ابر قدرت (روسیه و آمریکا) همواره پررنگ بوده، اما همکاری در منافع و تهدیدهای مشترک هم همواره جزئی از روابط آنها بوده است.

جلال‌زاده ادامه داد: یکی از این منافع مشترک بحث سوریه است هرچند که در بحران سوریه شاهدیم که روس‌ها خود را دارای منافع استراتژیک می بینند و حال اینکه آمریکایی‌ها هر چند حضور روس‌ها را پذیرفته‌اند، اما همچنان ادامه این حضور و ادامه اطلاق کریمه به روسیه را نمی‌پذیرند.

وی گفت: از افتراق‌های مسکو و واشنگتن هم می‌توان به اجرای برجام اشاره کرد. در این رابطه ترامپ بارها اعلام کرده است که از اجرای برجام خارج می شوند در حالی که روس ها بر ادامه آن پافشاری دارند.

این پژوهشگر مسائل آمریکا مقابله با افراط گرایی را از وجوه اشتراک دو کشور دانست و افزود: بحث انرژی و آینده آن هم جزء مشترکات دیگر آمریکا و روسیه است که در این زمینه توافق ها و قراردادهایی بین آنها منعقد شده است.

وی گفت: به طور کلی در دوره کنونی ایالات متحده در سیاست خارجی و حتی داخلی خود هم به نتیجه قطعی نرسیده و مرتب شاهد تغییر و تحول است و طرح استیضاح ترامپ هم در سنا مطرح است که اگر بخواهند به عظمت و قدرت مدنظر خود دست یابند قطعا باید به تعاملی با روس دست یابند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۶۴۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پسکوف: روسیه پیروز جنگ است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه اعلام کرد که روسیه و اروپا باید برای تعامل در آینده آماده شوند.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه روز جمعه اعلام کرد که روسیه هیچ کشوری را در اروپا تهدید نمی کند و انتظار دارد که هیچ کشور اروپایی نیز تهدیدی برای روسیه نباشد.

سخنگوی ریاست جمهوری روسیه تاکید کرد که روسیه و اروپا دیگر نمی توانند روابطی مانند گذشته داشته باشند و مسکو تجربیات فعلی را در نظر خواهد گرفت.

پسکوف گفت که عملیات ویژه نظامی با موفقیت برای روسیه به پایان می رسد و پس از آن روسیه و اروپا باید در خصوص نحوه تعامل با هم به توافق برسند.

سخنگوی کرملین تاکید کرد که مقدمات سفر رییس جمهور روسیه به چین در مراحل پایانی آماده سازی است و مسائل زیادی در دستور کار این سفر قرار دارد.

کد خبر 6089136

دیگر خبرها

  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند
  • امیدواری برای توسعه روزافزون روابط دوجانبه ایران و آفریقای جنوبی
  • پسکوف: روسیه پیروز جنگ است
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • آمریکا نباید از خط‌قرمزها عبور کند
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد
  • ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است