Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -


پوست صورت خانم‌هاي باردار در دوران بارداري حساس‌تر مي‌شود

فشار جسمي تغييريافته در دوران بارداري اغلب براي خانم‌هاي باردار دشوار است. اما با چند ترفند کوچک مي‌توان اين ناراحتي را کاهش داد. خانم‌هايي که آگاهانه با اين وضعيت تغييريافته کنار مي‌آيند، احساس خوشايندي با شرايط ايجادشده خواهند داشت و بعد از تولد کودک آسان‌تر به وضعيت اوليه خود برمي‌گردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوران بارداري بدن خانم‌ها تغيير مي‌کند.

نه‌تنها شکم به‌طور پيوسته رشد مي‌کند، بلکه کل ارگانيسم خود را با وضعيت تغييريافته و نيازهاي کودک سازگار خواهد کرد. براي بدن مادر اين يک فشار بزرگ است. با وجود تنش خانم باردار مي‌تواند احساس خوشايندي داشته باشد، البته اگر حس جديد بدنش را بپذيرد و از چند توصيه تبعيت کند.

1 ماساژ شکم با روغن
شکم در راس بارداري قرار دارد. گرچه پوست از طريق استروژن الاستيک‌تر مي‌شود، اما مراقبت‌هاي ويژه براي پيشگيري از ترک و علائم کشش ضروري است. روزانه پس از دوش گرفتن روغن نرم و لطيف استفاده کنيد و به آرامي روي پوست شکم ماساژ دهيد. ماساژ را محتاطانه با نوک انگشت انجام دهيد. براي اينکه پوست انعطاف‌پذيرتر شود، روغن را به شکل دوراني پخش کنيد.

2 مراقبت محتاطانه از پوست صورت
پوست صورت خانم‌هاي باردار در دوران بارداري حساس‌تر مي‌شود. اغلب تاثيرات مثبت است؛ لکه‌هاي پوستي ناپديد مي‌شوند و چهره‌اي تازه به فرد مي‌دهند، اما در مقابل اين مورد ممکن است پوست بي‌نهايت خشک شود. در دوران بارداري تنها از لوسيون شستشو با pH خنثي بسيار ملايم استفاده کنيد و هرگز از لوسيون صورت الکلي استفاده نکنيد زيرا پوست را خشک مي‌کند.

3 استفاده از شامپوي ملايم
موها نيز از طريق تغييرات هورموني در طول دوره بارداري در معرض فشار قرار مي‌گيرند. بسياري اوقات خانم‌هاي باردار به‌‌دليل داشتن موهاي بسيار چرب، شکننده و بدحالت در اين دوران رنج مي‌برند. از طرفي، ممکن است موها انعطاف‌پذيرتر و پرپشت‌تر از قبل به‌نظر برسند. در هر صورت، براي مراقبت از موها تنها بايد از شامپوي ملايم استفاده کنيد. از آب داغ براي آبکشي موها يا حتي باد گرم سشوار براي خشک کردن موها استفاده نکنيد.

4 استفاده از پاک‌کننده مناسب صورت
جوش دوران بارداري، حتي با بهترين ماده ضدجوش روي پوست صورت تميز نشده نمي‌تواند موثرباشد بنابراين، پاکسازي کامل صورت صبح‌ها و شب‌ها ضروري است.

از آنجا که صابون معمولي به لايه محافظ پوست آسيب مي‌رساند، بهتر است استفاده نشود. در غير اين صورت باکتري‌ها به‌راحتي مي‌توانند مستقر شوند و مشکل لکه‌هاي پوستي در دوره بارداري را تشديد کنند. پاک‌کننده آرايشي و بهداشتي طبيعي و خوب عوامل مصنوعي ندارد، در عوض سورفاکتانت(ترکيباتي آلي) که مشتق‌شده از مواد گياهي است در آن وجود دارد. اگر چه اين فوم‌ها کف نمي‌کنند، اما با محيط‌زيست سازگار و براي پوست مناسب‌اند.

در دوران بارداري تنها از لوسيون شستشو با pH خنثي بسيار ملايم استفاده کنيد

5 حمام بخار صورت
حمام بخار صورت آماده‌سازي بسيار خوب براي رطوبت‌رساني يا ماسک صورت ضدآکنه پس از آن است.

بخار منافذ پوست را باز و تميز مي‌کند و به عنوان درمان خانگي به شيوه طبيعي در برابر آکنه و جوش موثر است. حمام بخار بهترين روش براي پاکسازي عمقي و مراقبت از پوست است.

• مواد لازم: 2-1 ليتر آب داغ، يک کاسه بزرگ، 3 کيسه چاي بابونه و يک حوله آماده کنيد.

• روش کار: کيسه‌هاي چاي را داخل کاسه آب جوش قرار دهيد. سر خود را به سمت کاسه خم کنيد و با يک حوله طوري که هيچ بخاري نتواند بيرون رود روي سر و کاسه را بپوشانيد. اگر براي اولين بار در حمام از بخار صورت استفاده مي‌کنيد يا پوست حساسي داريد، 10دقيقه زمان کافي است.

به احساس خود توجه کنيد. اگر احساس مي‌کنيد بخار بيش از حد گرم است مي‌توانيد حوله را بلند کنيد و تهويه کوتاهي انجام دهيد.

اگر به‌طور منظم حمام بخار بگيريد، متوجه خواهيد شد هيچ چيز پوست شما را عمقي‌تر و موثرتر تميز نخواهد کرد.

6 استفاده از ماسک روغن درخت چاي براي لکه‌هاي بارداري
به‌راحتي و به‌صورت انتخابي مي‌توانيد روغن درخت چاي را براي درمان جوش در دوران بارداري استفاده کنيد. ماسک جوش خاک‌رس و روغن درخت چاي به‌سرعت ساخته مي‌شود.

• مواد لازم: 2-1 قطره روغن درخت چاي ارگانيک، 1 قاشق غذاخوري خاک‌رس و آب.

• طرزتهيه: براي تهيه اين ماسک تمام مواد را با هم ترکيب کنيد و خمير حاصل را روي پوست تميز به جز اطراف چشم قرار دهيد.20-15 دقيقه زمان براي تاثيرگذاري لازم است. صورت را با آب ولرم بشوييد و از مرطوب‌کننده مناسب استفاده کنيد.

7 استفاده از ماسک مخمر جوش
مخمر تاثير ضد باکتري و ضدالتهابي دارد بنابراين از روند درمان طبيعي پوست پشتيباني مي‌کند.

براي تهيه ماسک مخمر ابتدا داخل يک کاسه مخمر تازه را با 4 قاشق غذاخوري شير ولرم ترکيب کنيد و خمير به‌دست آمده را روي صورت قرار دهيد (به‌جز اطراف چشم ولب) تا خشک شود سپس با آب بشوييد و پوست را با مرطوب‌کننده مناسب پوشش دهيد.

8 استفاده از ماسک خاک‌رس براي رفع لکه‌هاي پوستي
خاک‌رس چربي باقيمانده را مي‌گيرد و تاثير ضدالتهابي دارد و تا حدودي تاثير خشکي روي پوست مي‌گذارد. پوست با تاثير گرماي تشکيل‌شده گردش خون پيدا مي‌کند و با اکسيژن تامين مي‌شود.

خاک‌رس را با آب به ميزاني مخلوط کنيد که خمير منسجمي به‌دست آيد. خمير را 30-15دقيقه روي صورت قرار دهيد تا خشک شود سپس با آب ولرم بشوييد.

9 لايه‌بردار براي خانم‌هاي بارداري که پوست حساس دارند
خانم‌هايي که با وجود جوش يا آکنه پوست حساس‌تري دارند بايد هنگام انتخاب لايه‌بردار مکانيکي بدن مراقب باشند.

براي پوست‌هاي حساس مواد ساينده طبيعي مانند بلغور جو دوسر مناسب‌تر است.

براي اسکراب بلغور جو دوسر، 4 قاشق غذاخوري بلغور جو دوسر و آب نياز داريد.

مواد تشکيل‌دهنده را در يک کاسه بريزيد و با چنگال هم بزنيد تا به شکل خمير کرمي درآيد و با حرکات دايره‌اي روي صورت پخش کنيد.

منبع: هفته نامه سلامت/برترين ها



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۶۷۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست

محققان بازبینی نظام‌مند از تحقیقات مشاهده‌ای و مداخله‌ای انجام دادند که رابطه بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسان را در مکان‌های مختلف آناتومیکی ارزیابی می‌کرد.

به گزارش ایسنا، آنان دریافتند که قرار گرفتن در معرض فضای سبز با افزایش تنوع و ترکیب تغییر یافته میکروبیوتای روده و پوست مرتبط است.

زمینه

در سال‌های اخیر، نتایج تحقیقات به‌طور فزاینده‌ای بر مزایای سلامتی بالقوه قرار گرفتن در معرض فضای سبز، ازجمله سلامت روان و کاهش خطر بیماری متمرکز شده است.

اگرچه یافته‌ها پیچیده هستند، میکروبیوتای انسانی که برای عملکرد سیستم ایمنی و سلامت متابولیک حیاتی محسوب می‌شود، ممکن است تحت تاثیر فضای سبز قرار گیرد. درک این رابطه می‌تواند مکانیسم‌های زیربنایی اثرات سلامت فضای سبز را مشخص کند.

بررسی نظام‌مند با هدف ترکیب شواهد مشاهده‌ای و مداخله‌ای در مورد تأثیر فضای سبز بر تنوع و ترکیب میکروبیوتای انسانی در بین جمعیت‌ها، مواجهه‌ها و نتایج مختلف، به‌دنبال شفاف‌سازی شکاف‌های دانش موجود و اطلاع‌رسانی به مداخلات و سیاست‌های بهداشت عمومی است.

روش‌ها شامل بررسی‌های قبلی و تدوین راهبردهای جستجو برای پایگاه‌های داده، با معیارهای خاص برای انتخاب تحقیق بر اساس اصول جمعیت، مواجهه، مقایسه‌ شدن، نتیجه و تحقیق بود.

دو محقق به‌طور مستقل جستجو، سوابق غربالگری و استخراج داده‌ها را انجام دادند. آنان خطر سوگیری را با ترکیب شواهد و دستورالعمل‌هایی برای بررسی‌های نظام‌مند بدون متاآنالیز ارزیابی کردند. قطعیت شواهد با استفاده از چارچوب درجه‌بندی توصیه‌ها، ارزیابی، توسعه و سنجش، نتایج و اصول تحقیق مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته‌ها

پس از چندین دور غربالگری، ترکیب کیفی شامل ۲۰ مقاله از ۳۵ کشور، ازجمله فنلاند، کانادا، ایالات‌متحده، چین، هلند، بریتانیا، هند و استرالیا بود. نیمی از تحقیقات طرح‌های مقطعی، یک تحقیق گروهی و بقیه طرح‌های مداخله‌ای شامل ۲ کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده بودند.

تحقیقات مشاهده‌ای از معیارهای عینی استفاده می‌کنند مانند شاخص نرمال‌شده تفاوت پوشش گیاهی، درصد فضای سبز، یا متغیرهای باینری که از تصاویر ماهواره‌ای یا نقشه‌های زمین منشأ می‌گیرند و تخصیص دقیق مواجهه با فضای سبز را تضمین می‌کند. تحقیقات مداخله‌ای شامل فعالیت‌هایی مانند مالیدن دست‌ها به خاک، مشغول شدن به فعالیت‌ در پارک، یا ایجاد فضای سبز در مهدکودک‌ها برای مدت‌های مختلف بود.

۲۰ تحقیق، جوامع میکروبی را در نقاط مختلف بدن انسان روده (۱۳ تحقیق)، پوست (۱۰ تحقیق)، حفره دهان (پنج تحقیق)، حفره بینی (پنج تحقیق)، و ناحیه چشم (یک تحقیق) بررسی کردند.

توالی ژنتیکی که ژن ریبونوکلئیک اسید ریبوزومی ۱۶ اس را هدف قرار می‌داد، با عناصر پردازش مانند بینش کمی در مورد محیط زیست میکروبی، مجموعه تجزیه و تحلیل توالی برای تحقیق روی میکروبیوتا (Mothur)، یا ابزار تجزیه و تحلیل توالی منحصر به‌فرد (Usearch) مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیک مشترک بود. نتایج شامل تنوع آلفا، تنوع بتا و فراوانی نسبی گونه‌ها بود.

تحقیقات گنجانده شده از نظر خطر سوگیری مورد ارزیابی قرار گرفتند که سه مورد به‌دلیل سوگیری مخدوش‌کننده به‌عنوان "جدی" رتبه‌بندی شدند. چهار تحقیق دارای خطر «با احتمال زیاد» از منابع دیگر، مانند رویکردهای آماری نامناسب بودند. حجم نمونه کوچک، قابلیت اطمینان را در برخی از تحقیقات مداخله‌ای به خطر انداخت.

به‌طور کلی، تحقیقات نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض فضای سبز با تنوع زیستی آلفای بیشتر، ترکیبات کلی تغییر یافته و تغییر فراوانی نسبی گونه‌ها در میکروبیوتای روده انسان مرتبط است، همانطور که توسط ۱۲ تحقیق از ۱۳ تحقیق، شامل طرح‌های مقطعی و مداخله‌ای گزارش شده است.

مطالعات مقطعی ارتباط متنوعی از قرار گرفتن در معرض فضای سبز با تنوع آلفا، تنوع بتا و فراوانی گونه‌های خاص را نشان داد. مطالعات مداخله‌ای اثرات مثبتی بر تنوع آلفا و فراوانی گونه‌های خاص پس از مداخلات فضای سبز نشان می‌دهد.

از ۱۰ تحقیقی که رابطه بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای پوست انسان را بررسی می‌کند، مطالعات مقطعی و مداخله‌ای ارتباط مثبت بین فضای سبز و تنوع آلفای میکروبیوتای پوست، ترکیبات تغییر یافته و تغییرات در فراوانی گونه‌ها را نشان می‌دهد.

تحقیقات مشاهده‌ای ارتباط با پوشش جنگلی و زمین کشاورزی را برجسته می‌کند، در حالی که مداخلات افزایش تنوع آلفا و ترکیبات تغییر یافته با فعالیت‌های فضای سبز را نشان می‌دهد.

چندین تحقیق ارتباط بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسان را در حفره‌های دهان، بینی و چشم بررسی کردند. یافته‌های ترکیبی مشاهده شد؛ تحقیقات میکروبیوتای دهان افزایش فراوانی را با فضای سبز نزدیک نشان داد، در حالی که تحقیقات میکروبیوتای بینی نتایج متناقضی را گزارش کردند.

میکروبیوتای چشمی ارتباط معناداری با فضای سبز نشان نداد. تحقیقات مداخله‌ای نشان داد که فعالیت‌های فضای سبز ممکن است بر تنوع میکروبیوتای بینی تاثیر مثبتی داشته باشد.

ارزیابی قطعیت شواهد در فضای سبز و میکروبیوتای انسانی در نقاط مختلف بدن متفاوت است. رتبه‌بندی‌های اولیه بالا یا متوسط بودند، اما به‌دلیل عدم دقت و نتایج متناقض به متوسط یا پایین تنزل یافتند. به‌طور کلی، قطعیت شواهد برای فضای سبز و میکروبیوتا در تمام نقاط بدن به‌عنوان بسیار کم ارزیابی شد.

نتیجه‌گیری

این بررسی نظام‌مند ۲۰ تحقیق را در مورد قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسانی، بیشتر در اروپا و آمریکای شمالی ارزیابی کرد. شواهد نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض فضای سبز تنوع میکروبیوتای روده و پوست را افزایش می‌دهد و باکتری‌های مفید را نسبت به عوامل بیماری‌زا ترجیح می‌دهد.

هرچند ناهمگونی تحقیق، محدودیت‌های طراحی، و سوگیری‌ها ذکر شد اما یافته‌ها اغلب با بررسی‌های قبلی مطابقت دارند و ارزیابی جامع‌تری ارائه می‌دهند. مکانیسم‌ها شامل قرار گرفتن در معرض میکروب‌های مختلف محیطی، کاهش آلاینده‌های هوا و بهبود سبک زندگی است.

مطالعات طولی و مداخله‌ای بیشتر با در نظر گرفتن جنبه‌های مختلف فضای سبز، ویژگی‌های شرکت‌کننده و عملکرد میکروبیوتا توصیه می‌شود.

یافته‌های این تحقیق در مجله Environmental International منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • موثرترین و بهترین روتین پوستی روز و شب کدام اند؟
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست
  • بررسی نقش روتین پوستی در سلامت پوست
  • معجزه انبه برای سلامت بدن
  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • راهنمای انتخاب مانتو شلوار اداری در زمان بارداری
  • وقوع یک میلیون و ۹۰ هزار زایمان در کشور در سال گذشته/ زایمان طبیعی سبب کاهش مشکلات تنفسی جنین