Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد>تجاری - مالی - صندوق کالای پسته ظرف ۲هفته آینده در بورس‌کالا تشکیل می‌شود. صندوق کالای پسته در بازار اوراق گواهی سپرده پسته بورس‌کالا فعال خواهد شد.

قرار است بانك كشاورزي و بورس‌كالا در اين خصوص همكاري و هماهنگي لازم را انجام دهد. بورس‌كالاي ايران درنظر دارد زمينه عرضه پسته را در رينگ صادراتي فراهم كند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براي اين منظور بازار پسته بورس‌كالا در فصل برداشت اين محصول يعني شهريور و مهر به سرعت توسعه مي‌يابد و شرايط براي عرضه اوراق گواهي سپرده كالاي پسته فراهم مي‌شود.

قرار است تدوين استاندارد گونه‌هاي مختلف پسته هم به بورس‌كالا اعلام و براي فراهم شدن شرايط عرضه و معامله اين محصول در بورس‌كالا نهايي شود.از طرف ديگر ظرف هفته جاري نشست مشترك نمايندگان استان كرمان، بانك كشاورزي و صندوق توسعه ملي با محوريت اصلاح ساختار بازار محصول پسته برگزار مي‌شود. قرار است بانك كشاورزي اعتبار خريد پسته از تابلوي بورس‌كالا را تأمين كند. علاوه بر اين قرار است بانك كشاورزي تسهيلات لازم را براي پذيرش انبارها و اوراق گواهي سپرده كالايي در بورس‌كالاي ايران ارائه دهد.

جزئيات فعاليت صندوق پسته

محمدرضا پورابراهيمي، رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي اعلام كرد: صندوق كالاي پسته ظرف 2هفته آينده در بورس‌كالا تشكيل مي‌شود. به گفته پورابراهيمي اين صندوق كالايي جديد با همكاري كارگزاري بانك كشاورزي تاسيس خواهد شد. پورابراهيمي با اشاره به تسهيل فرايند تأمين مالي توليد‌كنندگان پسته از مسير بورس‌كالا اعلام كرد:

بايد ورود و عرضه محصول در بورس‌كالا به‌عنوان شرط اعطاي تسهيلات به كشاورزان از محل منابع، بانك كشاورزي يا صندوق توسعه ملي تعيين شود.او با اشاره به مشوق‌هايي كه مجلس براي عرضه‌كنندگان محصولات در بورس‌كالا درنظر گرفته، تأكيد كرد: در قانون بودجه سال آينده، يكسري مشوق‌هاي مالياتي را براي خريداران و عرضه‌كنندگان محصول از بورس‌كالا درنظر خواهيم گرفت. در كنار آن تسهيل فرايند دريافت اوراق گواهي سپرده كالايي را به‌عنوان ضمانت دريافت تسهيلات هم مدنظر خواهيم داشت.

بورس‌كالا حلال مشكلات بازار پسته

رئيس كميسيون اقتصادي مجلس بر اجراي كار مطالعاتي به‌منظور تدوين استراتژي فعاليت در حوزه صادرات پسته را مورد تأكيد قرار داد و اعلام كرد: بسياري از مشكلات حوزه صادرات با ايجاد بازار پسته در بورس‌كالاي ايران حل خواهد شد.نماينده مردم كرمان در مجلس گفت: اقدامات لازم براي تاسيس بورس پسته در استان كرمان انجام شده است. امسال براي نخستين بار در فصل برداشت محصول، پسته در بورس‌كالا عرضه مي‌شود.

رئيس كميسيون اقتصادي مجلس با بيان اينكه عزم و اراده لازم براي ساماندهي بازار پسته در استان كرمان شكل گرفته است، تأكيد كرد: در ساختار جديد با تاسيس بورس پسته به‌دنبال حل مشكلات موجود در حوزه صادرات پسته هستيم. او افزود: نبود كيفيت و استاندارد مشخص ازجمله مشكلات موجود بر سر راه صادرات پسته بوده است، اما مشكلاتي از اين دست در قالب ساختار بورس قابل رفع است.

وي گفت: در بورس‌كالا معاملات به‌صورت شفاف انجام مي‌شوند و تجميع منابع مالي يكي از كاركردهاي بورس است. او تأكيد كرد: يكي از ضعف‌هاي ما در حوزه صادرات اين است كه محصولات كشاورزي را به‌صورت خرد در بازار جهاني عرضه مي‌كنيم اما با تاسيس بورس پسته اين مشكل برطرف مي‌شود. پورابراهيمي ادامه داد: ظرفيت بسيار مهمي براي ايجاد تحول در ساختار توليد، تجارت و صادرات پسته وجود دارد و بايد از اين ظرفيت‌ها استفاده كنيم.

مزاياي عرضه در بورس‌كالا

حامد سلطاني‌نژاد، مديرعامل بورس‌كالاي ايران اعلام كرد: ارزش معاملات بورس‌كالاي ايران در سال گذشته معادل 6.5درصد از كل توليد ناخالص داخلي ايران بوده است. سلطاني‌نژاد با تأكيد بر اينكه بورس‌كالا به‌دنبال حذف هيچ‌كس نيست، تأكيد كرد: با ورود پسته به بورس‌كالا، فعالان بازار اين محصول مي‌توانند از مزاياي متعددي ازجمله قيمت عادلانه بهره‌مند شوند و بازار مستمري براي اين محصول ايجاد شود.

به گفته او بورس‌كالابه كشف منصفانه قيمت كالاهاي صادراتي كمك و از وارد شدن ضرر به توليدكنندگان جلوگيري مي‌كند.او با بيان اينكه در بورس‌كالا، محصولات به 2روش فيزيكي و اوراق گواهي سپرده عرضه مي‌شوند، افزود: سرمايه‌گذاران در بازار گواهي سپرده بورس‌كالا، از معافيت مالياتي برخوردارند.

برنامه عرضه پسته در بورس‌كالا

او با بيان اينكه پسته با هر دو روش فيزيكي و اوراق گواهي سپرده در بورس‌كالا عرضه مي‌شود، گفت: با عرضه پسته در قالب اوراق گواهي سپرده كالايي، از گردش بي‌رويه محصول در بازار كاسته مي‌شود و ريسك معاملات كاهش مي‌يابد. ضمن اينكه اوراق گواهي سپرده كالايي مي‌تواند به‌عنوان ضمانت اخذ تسهيلات از بانك‌ها ارائه شود. او تأكيد كرد: معاملات بلندمدت در قالب ابزارهاي مالي هدف بلندمدت بورس‌كالاست.

او تأكيد كرد: ايران مي‌تواند با بهره‌گيري از ابزارهاي مالي بورس‌كالا در بازارهاي جهاني بار ديگر به مرجع قيمت‌گذاري بازار پسته دنيا تبديل شود. ضمن اينكه اين ابزار به سرمايه‌گذاران كمك مي‌كند تا قيمت پسته ايران را در بلندمدت مديريت كنند. او اعلام كرد: البته رسيدن به جايگاه تعيين‌كننده قيمت پسته در بازارهاي خارجي به‌وجود يك بازار منسجم و آينده‌نگر و داراي ابزارهاي مالي مطلوب نياز دارد.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۶۷۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، شاخص کل بورس تهران بازار سرمایه در اولین روز هفته ثبات نسبی داشت. امروز (شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۵۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بازار سرمایه به روند کج‌دار و مریز هفته‌های اخیر ادامه داده باشد.

شاخص هم‌وزن نیز ۱۳۹۵ واحد رشد کرد و در عدد ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد ایستاد.

امروز بیش از ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان بود.

صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت اما شپنا و شستا تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، کاما و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه فرابورس ایران ۸۵ واحد افت کرد و به ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحد رسید.

تعداد معاملات فرابورس بیش از ۲۲۵ هزار فقره به ارزش ۶۷۶۳ میلیارد تومان بود.

آریا و شگویا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما تجلی تاثیر مثبت ایجاد کرد. خاور، کرمان و کرومیت نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند.

کد خبر 847484 برچسب‌ها شاخص کل بورس خبر مهم بورس تهران بورس - فرا بورس

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس