Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@22:47:26 GMT

تهديد كره شمالي و اتهامات ايران

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۶۸۰۴۹

تهديد كره شمالي و اتهامات ايران


پس از بحران موشكي «كوبا» در اوايل دهه ٦٠ ميلادي، نگراني از جنگ هسته اي در جهان زمينه انعقاد معاهده و توافقنامه هايي را فراهم ساخت. معاهده ان پي تي مشهورترين محصول نگراني آن دوره است كه از اواخر دهه ٦٠ به مباني چانه زني اضافه شد و مدتهاست كه دستاويز همكاري قدرتها براي مهار كشورهايي مي باشد كه بدون جلب رضايت بزرگان در پي دستيابي به تكنولوژي هسته اي هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اشاره به خطر جنگ هسته اي همواره خاطره «كوبا» را به ميان مي كشد اما«ايران»، «كره شمالي»، «عراق»، «ليبي» و «سوريه» كشورهايي مي باشند كه جنجال دستيابيشان به تكنولوژي هسته اي، تمركز بر چرايي تقويت مداوم زرادخانه قدرت هاي جهاني را به چگونگي پيشبرد برنامه هاي هسته اي در اين چند كشور منحرف كرده است. (جالب اينكه همين شش كشور از سوي جرج بوش پسر ملقب به «شرارت» شدند و سال ها در اين صفت نيز اشتراك داشتند.«ايران، كره شمالي، عراق» محور شرارت و «ليبي سوريه كوبا» آنسوي محور شرارت)
ان پي تي بر عدم اشاعه تسليحات هسته اي متمركز است، پرونده هاي اتهامي كه از سوي قدرت ها تحت عنوان «تسليحات هسته اي» مطرح مي شوند، نتنها به برنامه «هسته اي» كشورها مي پردازند بلكه كنترل «تسليحات» ايشان را نيز در اهداف خود دارند. اين پرونده ها مبتني بر موضوع تسليحات هسته اي موجساز اجماع جهاني هستند و هر از چندي تمركز بر عملكرد يكي از كشورهاي نامبرده، هماهنگي و همسويي را در جهان سازماندهي كرده است.
پس از فروپاشي اتحاد شوروي فصلي نو آغاز شد. عراق و كره شمالي درگير بازرسي هاي پرونده اتهامي تسليحات هسته اي شدند و اجماع جهاني شكل گرفته بر سر مقابله با تهديدات آن دو كشور، سال ها بعد براي پرداختن به ايران و ليبي نيز بكار آمد. (پرونده هسته اي سوريه در اوايل ناآرامي هاي جاري در اين كشور، از سوي شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي به شوراي امنيت سازمان ملل ارجاع شد اما به علت آغاز جنگ داخلي سوريه به تحميلات و مذاكرات نرسيد.)

هر چهار كشور عراق، كره شمالي، ايران و ليبي به مذاكراتي نشستند و هر كدام به عوض رفع تحريم ها معاملاتي داشتند. هر چهار كشور با اتهام بي صداقتي روبرو شدند و مباحث «نقض فاحش يا تخلف»، «موانع رفع تحريم»، «روح توافق»، «برنامه تسليحاتي و موشكي»، «محدوده بازرسي ها»، «پولشويي» و ... را طي دوران تعامل تجربه كردند.
نتيجه همه مذاكرات در ابتدا «توافق تاريخي» خوانده مي شد و پس از چندي يك توافق حداقلي كه تكميل آن به تجديد نظراتي نياز دارد! علاوه بر شباهت سرفصل اختلافات اجرايي و يكساني اهداف، رويدادهاي هر پرونده بر روند پروندهاي ديگر موثر بوده زيرا اين ها اجزاي به هم پيوسته موضوع كلي تهديد تسليحات هسته اي برشمرده مي شوند.(نرمش سريع ايران، ليبي و كره شمالي پس از حمله سال ٢٠٠٣ به عراق، يك نمونه بارز وابستگي پرونده هاست.)
اكنون ليبي و عراق خنثي شده و ايران همراه كره شمالي همچنان در پرونده هسته اي گرفتارند، دو كشور دو راه جدا برگزيده اند اما به نظر مي رسد از تجارب يكديگر بهره برمي دارند آنچنانكه قدرت ها نيز از عكس العمل جامع نسبت به رفتار هر كدام براي تاثير بر موقعيت ديگري غفلت نمي كنند.
كره شمالي خود را از تعهدات ان پي تي فارغ كرده و تسليحات هسته اي را به رخ مي كشد. ايران هم بار ديگر با برجام به معامله اي وارد شده كه همان مباحث تكراري پرونده هاي پيشين بر آن سايه انداخته (تخلف و نقض فاحش، روح توافق، برنامه موشكي، رفع تحريم، دسترسي هاي نامحدود و ...) و حتي ادبيات چانه زني هر روز بيشتر مشابه ايام تعامل عراق با قدرت ها مي شود اما بر خلاف عراق يا ليبي، ايران هرگز دست از موشك برنداشته چون آگاه است كه در تيررس بودن متحدان و منافع امريكا، سطحي از بازدارندگي را تامين مي كند.
جنجال اخير و تهديدات لفظي آمريكا و كره شمالي عليه يكديگر دست كم تاكنون به شدت نمونه مشابه آن در ٢٠١٣ (ماه هاي پيش از توافق موقت ژنو) نرسيده اما راي ١٥ عضو شوراي امنيت در تصويب قطعنامه اخير عليه كره شمالي، زنگ هشدار آغاز فصل نو اجماع سازي را به صدا درآورده است. اجماعي كه بنا بر تجارب پيشين ايران را نيز در شمول توجه خود خواهد گرفت آنچنانكه همزمان با غوغاي تهديدات كره شمالي، مقامات امريكا هوشيارانه و مكرر از تخلفات ايران سخن مي گويند و اتهامات را روز به روز افزايش مي دهند.
پرونده هاي هسته اي ايران و كره شمالي اشتراكاتي در تاريخچه دارند لذا تهييج براي اجماع سازي نيازمند بزرگنمايي تهديد تسليحات هر دو كشور است. طرف برجامي ايران به مدد ترسيم عواقب بكارگيري سلاح هسته اي و خروج از رژيم نظارت و بازرسي، تحميل مطالباتي در حداكثر ظرفيت برجام را پيگيري مي كند اما ايران از تجربه عراق و ليبي و كره شمالي درس ها آموخته و پيشروي يا عقب نشيني از خاكريزهاي خود را در سر نمي پروراند حتي اگر توافق هسته اي مقرراتي ديگر داشته باشد.
چندي است كه رييس جمهور كنوني امريكا نيز آشكارا عنوان «كشورهاي ياغي و سركش» را براي در كنار هم گذاشتن «ايران و كره شمالي و سوريه» بكار گرفته كه يادآور همان حكايت محور شرارت است. موقعيت حساس تري در پيش خواهيم داشت زيرا با اقدامات هدفمند ترامپ، دامنه اجماع سازي به رهبري امريكا در حال گسترش و تقويت مي باشد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۶۸۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از اسلام آباد،‌ درحالیکه همزمان با سفر موفقیت آمیز «دکتر سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان، آمریکا در ادامه سنگ اندازی‌های خود را تقویت مناسبات دو کشور همسایه، دولت اسلام آباد را از خطر تحریم احتمالی آگاه ساخت، بسیاری از کارشناسان، اندیشمندان و کاربران شبکه‌های اجتماعی این کشور این رویکرد را محکوم کردند.
«علامه عارف واحدی» دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان در پیامی اعلام کرد: تهدیدات دولت اسلام آباد از سوی آمریکا همزمان با امضای تفاهم‌نامه‌های تجاری میان ایران و پاکستان را به شدت محکوم می‌کنیم.
وی افزود: مردم پاکستان از دولت خود توقع دارند قاطعانه در مقابل این رویکرد آمریکا ایستاده و منافع ملی پاکستان را در اولویت قرار دهند.
«ملیحه لودهی» نماینده سابق پاکستان در سازمان ملل نیز در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره روابط ایران و پاکستان گفت: این موضوع که روابط خوب ایران و پاکستان مطابق با منافع آمریکا نیست، هیچ اهمیتی ندارد.
وی با تاکید بر اهمیت سفر موفق رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان افزود: روابط دولت اسلام آباد با کشور‌های همسایه باید مطابق با منافع ملی باشد.
همچنین بسیاری دیگر از کاربران شبکه‌های اجتماعی در پاکستان در پست‌هایی این رویکرد تکراری آمریکا مبنی بر سنگ اندازی در روابط ایران و پاکستان را محکوم کرده و خواستار موضع قاطع دولتمردان اسلام آباد شدند.
گفتنی است پس از امضای ۸ سند همکاری میان ایران و پاکستان در بخش‌های مختلف از جمله حوزه تجاری در جریان سفر آقای رئیسی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی پیرامون این تفاهم‌نامه‌ها گفت: کشور‌های علاقه‌مند به توسعه روابط تجاری با ایران باید خطر تحریم‌های اقتصادی را نیز در نظر بگیرند.

 

دیگر خبرها

  • افزایش خشم چین علیه اتهام زنی‌های جاسوسی از طرف آلمان
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است
  • گسترش اعتراضات دانشجویی در پایتخت آمریکا
  • کره شمالی: تحریم‌های آمریکا به حلقه‌ای بر گردن واشنگتن تبدیل شده است
  • اتهامات این ۱۰۴ نفر را پنهان نکنید + فیلم | به فکر امنیت ملی خود باشید
  • پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • ۲۰ کیلوگرم تریاک در عملیات مشترک پلیسی در خراسان شمالی کشف شد