Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش درباره رواج خودزنی در میان دانش‌آموزان گفت: عدم مدیریت متمرکز در ساختار آموزش و پرورش و کمبود نیروی انسانی متخصص از جمله چالش‌های روبه‌رو شدن با آسیب‌های اجتماعی در مدارس است.
مهدی فیض،‌ معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش درباره رواج خودزنی میان دانش‌آموزان گفت: در آموزش و پرورش بخش‌های مختلفی وجود دارد که در این مسئله تاثیر‌گذار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاوران مدارس در حوزه معاونت پرورشی، اداره کل پیشگیری در آسیب‌های اجتماعی در معاونت سلامت و انجمن اولیا و مربیان از بخش‌هایی هستند که این موضوع را در مدارس بررسی و پیگیری می‌کنند.
او با تاکید بر اینکه مدیریت متمرکزی در رابطه با مسائل اجتماعی از جمله خودزنی دانش‌آموزان وجود ندارد،‌ گفت: در تلاش هستیم، تمرکز مدیریتی نسبت به این موضوع ایجاد شود تا به عنوان یک مسئله محوری آسیب‌های اجتماعی و اختلالات رفتاری بررسی شود. این موضوع یکی از مسائل جدی در آموزش و پرورش است که باید به شکل متمرکز به آن پرداخته شود.
فیض با اشاره به اینکه مسئولیت حوزه پرورشی درباره این موضوع پیشگیری است، گفت: درمان مسئله خودزنی میان دانش‌آموزان برعهده بخش‌های دیگر آموزش و پرورش است. در مقوله پیشگیری بحث آموزش‌های آن به دو بخش رسمی و غیررسمی تقسیم می‌شود. بخش رسمی به عهده دبیران دروس دینی،‌ قرآن و سبک زندگی است و بخش غیررسمی آن به عهده معاونت پژوهشی است.
اصلاح ساختار در آموزش و پرورش غیرممکن است
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با بیان اینکه سهم حوزه پرورشی در این موضوع کم است،‌ افزود: هیچ دیواری کوتاه‌تر از معاونت پرورشی نیست، همه اتفاقات در نهایت به گردن این حوزه است در حالی که در بحث مدیریت و اجرا دیگران سهم بیشتری نسبت به معاونت پرورشی دارند. در این مسئله نیز فقط جنبه پیشگیری به معاونت پرورشی مربوط می‌شود.
او گفت: معاونت پرورشی با آموزش‌های فوق برنامه برای این موضوع اقداماتی انجام داده،‌ البته عده‌ای از این آموزش‌ها استفاده نمی‌کنند. این برنامه‌ها با مشارکت دانش‌آموزان برگزار می‌شود. برنامه‌ها برای افزایش اعتماد به نفس دانش‌آموزان و احساس کارآمدی و مفید بودن برای جامعه و ایجاد احساسات مثبت ‌طراحی شده که در مدارس اجرا می‌شود.
فیض درباره کاستی‌های حوزه پرورشی در وزارت آموزش و پرورش گفت: فرماندهی واحد یا تمرکز مدیریت در این حوزه وجود ندارد. آسیب‌های اجتماعی و جلسات اولیای دانش‌آموزان باید زیر نظر معاون پرورشی قرار بگیرد تا بر روی آسیب‌های اجتماعی تمرکز ایجاد شود.
وی ادامه داد: همچنین در معاونت پرورشی که از گذشته برای ما به ارث گذاشته شده، هیچ ساختار مطالعات فرهنگی و برنامه‌ریزی فرهنگی و تربیتی وجود ندارد از طرفی اصلاح ساختار موجود نیز با شرایط کنونی تقریبا غیرممکن است. همین‌طور هیچ ساختار ارزیابی یا سنجش عملکرد نیز در این مجموعه وجود ندارد. یعنی تاثیر فعالیت‌های ما مشخص نمی‌شود.
20 هزار مشاور تا 5 سال آینده جذب می‌شوند
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه الگوی برنامه‌ریزی راهبردی فرهنگی در معاونت پرورشی وجود ندارد، گفت: فقدان این ساختارها مشکلاتی زیادی ایجاد می‌کند. امیدواریم بتوانیم این مسئله را در معاونت پرورشی اصلاح کنیم.
او افزود: در شبکه نیروی انسانی آموزش و پرورش نقص وجود دارد. بیش از صدهزار مدرسه در سطح کشور فعالیت می‌کنند که حدود 30 درصد این مدارس مشاور مستقر دارند. مابقی این مدارس مشاور ندارند یا مشاور آنها به صورت مستقر نیست و مسئولیت دو یا سه مدرسه دیگر را نیز به عهده دارند و به دلیل رفت و آمد بیشتر وقت مشاور گرفته می‌شود.
وی تصریح کرد: حتی یک مشاور در چند شهرستان یا چند روستا در حال سرویس‌دهی به مدارس است که بازدهی او را کاهش می‌دهد. ارزش وجود مشاور در مدارس به حضور تمام وقت است تا از نزدیک با مسائل دانش‌آموزان آشنا باشد و بتواند پیشگیری‌های لازم را کند.
فیض گفت: از طرفی رشته تحصیلی برخی مشاوران،‌ روانشناسی یا مشاوره نبوده و از رشته‌های دیگر وارد این حوزه شدند، البته دوره‌های آموزشی کوتاه مدت دیده‌اند. اگر رشته تخصصی‌شان مشاوره باشد می‌توانند تاثیر بیشتری در این زمینه بگذارند.
او افزود: معاونت پرورشی ظرف 5 سال آینده 20 هزار مشاور جذب می‌کند، البته این پروسه طولانی است و همین‌طور انتخاب این تعداد مشاور با توجه به متقاضیان و گذشتن از فیلترهای آموزش و پرورش نگران کننده است. یعنی حداقل دو یا سه برابر باید داوطلب وجود داشته باشد که در نهایت پیش‌بینی می‌شود ظرفیت 20 هزار برای جذب مشاور در عمل جذب نخواهد شد، اما باید برنامه‌ریزی داشته باشیم که در 5 سال یا 7 آینده این نقصان را برطرف کنیم.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۷۲۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام پورثانی با حضور در برنامه ثریا با اشاره به اینکه متأسفانه در سال‌های قبل مربی پرورشی مدرسه به عنوان یک کارمند درجه ۲ و نیروی دم دستی نگاه می‌شد گفت: لزوماً هم مربی پرورشی کلاسی نداشته بود. همان طور که می‌بینیم امروز هم نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما فقط در پایه هفتم و هشتم یک درس تفکر و سبک زندگی داریم، در پایه‌های دیگر درس خاصی در امور تربیتی نداریم؛ مربی‌های پرورشی هم ابزار مناسب برای اهداف خود را ندارند.

در فضا، محتوا و نیروی انسانی کمبود داریم

وی با بیان اینکه فضا، محتوا و نیروی انسانی سه ضلع کار تربیتی است گفت: در هر سه ضلع ما دچار کمبود و مشکل هستیم. کار تربیتی تنها به وسیله آموزش و پرورش قابل جمع نیست؛ وظایف آموزش و پرورش هم با دیگر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست. رهبری هم برای مسئله تاکید کردند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: ما باید عرصه را برای همه دغدغه‌مندان عرصه تربیتی فراهم کنیم. یکی از موانعی که نمی‌توانستیم بعد از ظهر مدارس و پنج شنبه‌ها را در اختیار امور تربیتی قرار دهیم خوشبختانه با برنامه هفتم توسعه عملیاتی کردیم.

وی با اشاره به اینکه درب آموزش و پرورش به روی همه دغدغه‌مندان عرصه فرهنگی و تربیتی باز است؛ گفت: ۵۰ هزار گروه جهاد تبیین در سراسر کشور بزرگترین عملیات جهاد تبیین را راه اندازی کردند. اعتقاد ما و شعار دولت هم همین است که اگر می‌خواهیم در آموزش و پرورش اتفاقی بیفتد چاره‌ای جز ورود با ضابطه گروه‌های جهادی ندارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شاخص اصلی ما رسیدن به حیات طیبه منطبق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. البته برخی معتقد بودند وزارت آموزش و پرورش باید به نام وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر یابد؛ سند تحول هم بر مبنای تربیت است و حتی پیوست برنامه درسی آن را هم دیده است. طرح اتقان را هم با هدف تقویت روحانیت در مدارس راه اندازی کردیم.

معلوم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند

وی در خصوص باز بودن درب مدارس به روی دانش آموزان در روزهای پایانی هفته گفت: ما سند جامع اوقات فراغت دانش آموزان را نوشته‌ایم. تمام اوقاتی که دانش آموز در اختیار مدرسه نیست و معلوم هم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند. آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تربیت، باید برای تمامی اوقات دانش آموز برنامه داشته باشد.

لزوم فعال شدن ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد باید فعال شوند گفت: ما آماده میزبانی همه گروه‌های مردمی را که در چهارچوب انقلاب فعالیت کنند؛ در تابستان داریم. در ۷۲۵ منطقه آموزش و پرورش یک دبیرخانه اوقات فراغت داریم؛ هر فردی که دغدغه مند امور تربیتی است و برای این موضوع برنامه دارد می‌تواند به دبیرخانه مراجعه کند. ما این آمادگی این مسأله را داریم و معتقدیم که درب مدارس را هم به روی گروه‌های مردمی باز می‌کنیم.

کد خبر 6097727 علی قدمی

دیگر خبرها

  • جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳
  • مدارس در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرند
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • عملیاتی کردن فرامین رهبری در وزارت آموزش و پرورش
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی