Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-02@03:17:55 GMT

افزایش 7 درصدی تولید حبوبات در سال 96

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۷۲۵۶۴

افزایش 7 درصدی تولید حبوبات در سال 96

به گزارش ایلنا، دکتر کاوه خاکسار مدیر کل دفتر امور غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت در خصوص سطح زیر کشت حبوبات را 823 هزار هکتار در سال جاری عنوان کرد و اظهار داشت: برداشت حبوبات در برخی از استان های کشور ادامه دارد.

وی یادآور شد:میزان تولید حبوبات در سال گذشته 690 هزار تن بوده است.

خاکسار با بیان این که تا امروز عملکرد تولید نخود 560 کیلوگرم در هکتار و در سال گذشته 535 کیلوگرم، عدس 610 کیلو گرم و سال قبل 593 کیلوگرم بوده است، گفت: عملکرد تولید سایر حبوبات مانند باقلا و ماش تغییری نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تغییر زمان کشت از بهاره به پاییزه را از برنامه ها و سیاست های معاونت امور زراعت در راستای افزایش ضریب خوداتکایی و توسعه حبوبات دیم بیان و تصریح کرد: داشتن ارقام مناسب ، پابلند، مقاوم به سرما، تهیه سموم علف کش و برنامه مبارزه با علف های هرز و توسعه کاشت و برداشت مکانیزه از الزامات این برنامه می باشد.

مدیر کل دفتر امور غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت خاطر نشان کرد: جمع کشت پاییزه و انتظاری عدس و نخود دیم از 38 هزار و 874 هکتار در سال گذشته به 63 هزار و 970 هکتار رسیده که حاکی از افزایش دو برابری آن است و اگر بخواهیم در پایان برنامه ششم توسعه به 100 درصد خوداتکایی در حبوبات برسیم این سیاست باید ادامه یابد.

وی کل نیاز کشور به حبوبات را 760 هزار تن دانست و در عین حال گفت: هدف ما از تولید حبوبات تنها رفع نیاز داخلی نیست بلکه با توجه به ظرفیت های موجود در کشور و استفاده از بارندگی ها در تولید این محصول در فصل پاییز، موضوع صادرات را نیز دنبال می کنیم.

خاکسار درباره ارقام جدید حبوبات اذعان داشت: امسال بذر دو رقم خارجی نخود موسوم به آزکان به مقدار 68 تن و آکسو دو تن در اختیار کشاورزان قرار دادیم که در استان های مختلف به صورت پایلوت کشت بهاره و پاییزه شده است.

وی عملکرد تولید نخود کشور را 400 تا 450 کیلو گرم و عملکرد رقم جدید آزکان را طبق گزارش ها 800 تا 1200 کیلوگرم در هر هکتار در کشت پاییزه عنوان کرد.

خاکسار افزود: امسال دو رقم داخلی نخود به نام سعید و منصور معرفی شده که بذرمادری رقم منصور در سطح 190 هکتار کشت شده تا بذر گواهی شده آن در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

وی ادامه داد: رقم سعید نیز مخصوص مناطق سرد و مناسب کشت پاییزه است که بذر آن در مرحله تکثیر است.

مدیر کل دفتر امور غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت درباره تهیه سموم علف کش نیز اظهار داشت: یک نوع سم در مرحله تست است که امسال در صورت تایید می تواند برای کشت های پاییزه مورد استفاده قرار گیرد در این صورت کشت پاییزه و انتظاری به سرعت توسعه می یابد و موجب افزایش عملکرد تولید و درآمد کشاورزان خواهد شد.

وی همچنین بر کاشت و برداشت مکانیزه حبوبات برای توسعه کشت پاییزه و انتظاری و کاهش هزینه ها تاکید کرد و گفت: عملکرد تولید نخود به صورت دست پاش 300 کیلوگرم در هکتار است و از این رو کشت مستقیم و ردیفی توسط کارنده ها باید توسعه یابد.

خاکسار از تدوین برنامه کشت مکانیزه 500 هزار هکتار مزارع نخود خبر داد و اعلام کرد: در صورت تامین اعتبار و فراهم شدن امکانات، تا آخر برنامه ششم توسعه، کشت نخود مکانیزه و ردیفی خواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر ما حداقل به 500 دستگاه کارنده نخود و عدس و 50 دستگاه هدکمباین برداشت نیاز داریم که امیدواریم با تلاش کشاورزان بتوانم کشت مکانیزه را گسترش دهیم.

مدیر کل دفتر امور غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت درباره برنامه اقتصاد مقاومتی در زمینه حبوبات اظهار داشت: طبق این برنامه در سال جاری باید 280 هزار تن نخود، 99 هزار تن عدس، 273 هزار تن لوبیا و 63 هزا رتن سایر حبوبات تولید کنیم که پیش بینی می کنیم امسال 290 هزار تن نخود، 85 هزار تن عدس، 280 هزار تن لوبیا و 92 هزار تن سایر حبوبات در کشور تولید شود که این تولیدات نسبت به سال گذشته افزایش نشان می دهد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۷۲۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی و تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۳ بعدازظهر امروز (چهارشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار و ۵ درخواست وزارت نفت برای توسعه میادین نفت و گاز خصوصاً در مناطق مشترک با کشورهای همسایه مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت.

محمد مخبر در این جلسه با تأکید بر لزوم ارائه مباحثی اساسی و زیرساختی در شورای اقتصاد گفت: مهمترین معیار برای برنامه‌ریزی اقتصادی کشور انتخاب شعار سال توسط مقام معظم رهبری است که باید ریل گذاری اقتصادی در این راستا انجام پذیرد.

معاون اول رئیس جمهور ضمن تاکید بر ارائه گزارشی دقیق از وضعیت اجرای شعار سال گذشته در جلسه آتی، ادامه داد: در دولت برنامه‌ای برای تحقق شعار امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» تهیه و تصویب شده که باید در جلسات آتی شورای اقتصاد نحوه اجرای آن مورد بررسی قرار گرفته و به صورت دائم پایش شود.

وی با تأکید بر اینکه در زمینه تحقق جهش تولید اقدامات و تصمیمات بسیار خوبی در دولت اتخاذ شده، تصریح کرد: باید برای افزایش مشارکت مردمی در راستای جهش تولید نیز با کمک مجلس شورای اسلامی برنامه‌ها و طرح‌های لازم پیش بینی شود تا مردم بدانند مشارکت مردمی در اقتصاد و تولید چگونه امکان پذیر و عملیاتی است.

وی خاطرنشان کرد دولت سیزدهم در ابتدای سال جاری با همکاری اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، سازمان‌های مردم نهاد و جریان‌های فعال اقتصادی در حال تسریع و آماده سازی بسترهای لازم برای حضور مردم در اقتصاد و بهره گیری از امکانات و ظرفیت‌های موجود است.

مخبر در این جلسه که رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای جهاد کشاورزی، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رؤسای سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان مربوطه حضور داشتند، بر ضرورت اجرای هر چه سریع‌تر طرح‌های توسعه‌ای میادین مشترک نفت و گاز تاکید کرد و در ادامه طرح «افزایش سقف اعتباری و زمانی قراردادهای طرح توسعه میدان گاز پارس جنوبی» و همچنین طرح «احداث مخزنگاه شهید مهدوی بندرعباس» تصویب شد.

همچنین کلیات طرح «توسعه و بهره برداری میادین نفت سامان و دلاوران»، طرح «بهبود بازیافت، افزایش تولید و انجام عملیات بهره برداری یکپارچه میدان مشترک نفتی آزداگان» و طرح «بهبود بازیافت و افزایش تولید و بهره برداری میدان مشترک نفتی آذر» مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد پس از برگزاری جلسات مشترک وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه در خصوص جزئیات طرح‌های مذکور، تصمیمات جلسه ابلاغ شود.

گفتنی است درخصوص طرح توسعه میدان گاز پارس جنوبی با افزایش مبلغ اعتباری به میزان ۳/۰۷ میلیارد دلار، ۲۱ حلقه چاه تکمیل و ۴۲ میلیون متر مکعب گاز روزانه به ظرفیت کشور اضافه می‌شود.

کد خبر 6094537 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • افزایش کارخانه‌های تولید آرد کامل/ برنامه‌ریزی غنی‌سازی آرد با «ویتامین دی»
  • افزایش ۱۸ درصدی تولید پتروشیمی ارومیه در ۱۴۰۲
  • تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • بررسی و تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • آغاز خرید مرغ تولید خوزستان توسط شرکت پشتیبانی امور دام
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • باید برای افزایش تولید نگاه‌ها ‌به خلیج فارس جذب شو‌د + فیلم