Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: هیچ مقام نظامی در دنیا فکر نمی‌کرد که بتوانیم به اقیانوس آرام برویم، آفریقا را دور بزنیم و به کانال سوئز نیز برسیم ولی ما توانستیم.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، امیر دریادار «حبیب الله سیاری» در مراسم رونمایی از کتب فرماندهان نداجا و نوشت افزار با نمادهای نیروی دریایی در حوزه هنری گفت: کشور ما از شمال و جنوب کشوری دریایی است و هر سه نوع دریا را ما در اقلیم خود داریم، بسته، نیمه بسته و باز که به آب‌های آزاد ارتباط دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دریا برای هر کشوری حائز اهمیت است. دریا هم می‌تواند تهدید باشد و هم فرصت، اگر در کشوری که به دریا متصل است انسان‌هایی هوشمند و عالم و پر تلاش باشند، دریا فرصت است و اگر اینچنین نباشد تهدید خواهد بود.

امیر سیاری عنوان کرد: کشور ایران در دریا منافع بسیار زیادی دارد. منابع عظیم غذایی و انرژی از جمله این منافع هستند. ما استفاده زیادی از انرژی تجدیدپذیر دریا می‌توانیم انجام دهیم مانند حرکات امواج و بادها. همچنین بیش از 90 درصد از صادرات و واردات ما از دریا است، لذا می‌توانیم مشاغل زیادی در حوزه دریا و سواحل ایجاد کنیم. این‌ها منابع ما هستند که با توجه به همین موضوع می‌توانیم به اهمیت دریا پی ببریم.

وی افزود: اهمیت دریا مربوط به امروز نیست، شما می‌بینید در تاریخ که پرتغالی‌ها به سواحل جنوبی ما آمدند و 150 سال ساکن شدند و بعد از آن انگلیسی‌ها آمدند. من به شما می‌گویم که عامل بدبختی ما در حوزه دریا همین‌ها بودند. در زمان حضور آن‌ها، بندر جاسک و اطراف آن مهمترین سواحل منطقه بودند ولی استکبار و حکومت‌های نالایق قبل از انقلاب، ما را از سواحل و توجه به دریا دور کردند تا به ثروت و قدرت دریا دست پیدا نکنیم، پس عامل دوری ما از دریا در گذشته استکبار جهانی بود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: نظریه بازگشت به دریا که توسط نیروی دریایی ارتش دنبال می‌شود از تدابیر فرماندهی معظم کل قوا استخراج شده است. ایشان توجه بسیار زیادی به فرهنگ‌سازی دارند. مقام معظم رهبری فرمودند که بروید و در دانشگاه‌ها صحبت کنید و جلسه بگذارید؛ لذا این کار را انجام دادیم. ایشان همچنین فرمودند که به نسل جوان توجه کنید؛ لذا رفتیم و در مدارس نیروی دریایی ارتش را معرفی کردیم. رهبری فرمودند در کتاب‌های جغرافیا این مطالب را بیاورید تا نوجوانان و جوانان کشور به اهمیت دریا پی ببرند که الحمدلله به تازگی مطالبی در این رابطه در کتاب جغرافیا آمده که قبلا نبوده است.

دریادار سیاری افزود: همکاری ما با حوزه هنری نیز در راستای همین تدابیر و برای فرهنگ‌سازی است که دو بعد دارد. بُعد اول معرفی ایثارگری‌های گذشته است تا نسل نوجوان و جوان بداند که چه کسانی از خود گذشتند و چه کسانی جان خود را دادند تا این کشور بماند. این الگوها باید معرفی شوند تا دشمن الگوهای تقلبی خود را وارد ذهن جوانان ما نکند ،اما بُعد دوم این فرهنگ‌سازی، شناساندن قهرمانانی هستند که الان حضور دارند، قهرمانانی که از خانواده می‌گذرند و به ماموریت‌های طولانی مانند اقیانوس اطلس می‌روند.

وی خاطرنشان کرد: هیچ مقام نظامی در دنیا فکر نمی‌کرد که بتوانیم به اقیانوس آرام برویم، آفریقا را دور بزنیم و به کانال سوئز نیز برسیم ولی ما توانستیم؛ روزی ما اعلام کردیم که به اطلس و بعد از آن به غرب اطلس خواهیم رفت، آمدند در شبکه CNN خط کشیدند از بندرعباس تا اطلس و گفتند به هیچ عنوان ایران توانایی ورود به اطلس و عبور از آن را ندارد ولی ما وارد اطلس شدیم و در آینده نزدیک به غرب اطلس هم خواهیم رفت و آن موقع است که ما روی نقشه خط بکشیم و به آن‌ها بگوییم که ما توانستیم و هر چه می‌گوییم بدون شک انجام خواهیم داد و از هیچ قدرتی هراس نداریم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۷۳۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماموریت در نیمکره جنوب زمین

در طول سال‌های گذشته، گسترش پدیده دزدان دریایی که منجر به ربایش بسیاری از کشتی‌های تجاری (از جمله چند کشتی ایرانی) شد، موجب شد کشورهای مختلف، نیروهای نظامی خود را برای مقابله با این پدیده به آب‌های بین‌المللی گسیل کنند و کشور ما نیز نقش پررنگی در این پاسداری از امنیت خطوط کشتیرانی (نه فقط در قبال کشتی‌های ایرانی) دارد.

به گزارش ایسنا، پایگاه بصیرت در یادداشتی به قلم مهدی بختیاری نوشت: همانطور که در اخبار آمد، نخستین ماموریت اقیانوسی و دوربرد نیروی دریایی سپاه در نیمکره جنوب زمین با ناو «شهید نادر مهدوی» در حال انجام است.

شناورهای سپاه پیش از این نیز چند ماموریت در آب های آزاد از جمله خلیج عدن انجام داده بودند که همین ناو شهید مهدوی نیز در برخی از آنها حضور داشته اما ماموریت اخیر از چند منظر قابل توجه است. فارغ از محل و نوع انجام ماموریت، سپاه شناوری را به نیمکره جنوب فرستاده که به لحاظ تجهیز به تسلیحات تهاجمی، با همه شناورهای ایرانی - چه در ارتش و چه سپاه- متفاوت است.

این شناور که اسفند ۱۴۰۱ به سازمان رزم ندسا ملحق شد، یکی از ۳ شناور اقیانوس‌پیما و دوربرد سپاه است که از میان آنها ۲ شناور (شهید مهدوی و شهید رودکی) تحویل شده و شناور دیگر (شهید باقری) نیز در آستانه تحویل قرار دارد. این شناورها در واقع شناورهایی هستند که با تغییر کاربرد و تسلیح به سامانه‌های رزمی، این امکان را به نیروی دریایی سپاه می‌دهند که ماموریت‌های مختلف خود در آب‌های دوردست و اقیانوسی را انجام دهد.

در این میان، برخی شناورها به لحاظ امکانات و تجهیزات با بقیه تفاوت‌هایی دارند. برای مثال، شناور شهید باقری قرار است یک شناور تخصصی «پهپادبر» باشد اما شناور مهدوی از لحاظ سامانه‌های موشکی‌ای که روی آن نصب شده، با بقیه متفاوت است.
شناور شهید مهدوی با تُناژ ۲۱۰۰ تُن، طول ۲۴۰ متر و عرض ۲۷ متر را باید نخستین شناور رزمی ایران دانست که به موشک‌های دوربرد بالستیک مجهز شده است.

بهمن سال گذشته برای نخستین بار، تصاویری از شلیک این موشک‌ها -که گفته می‌شود بُرد آنها ۱۷۰۰ کیلومتر است- منتشر شد که از داخل کانتینرهای تعبیه شده روی این شناور به سمت هدف شلیک شدند. علاوه بر این، شناور شهید مهدوی به موشک‌های کروز با بُردهای مختلف نیز تجهیز شده است؛ موشک‌های ۷۵۰ کیلومتری و البته ۲ هزار کیلومتری که پیش از این، فرمانده نیروی دریایی سپاه از آنها با عنوان «قدر ۴۷۴» نام برده بود.

در حوزه پدافند هوایی نیز در ابتدای رونمایی از این شناور، سامانه موشکی سوم خرداد (یکی از بهترین سامانه‌های موشکی پدافند هوایی سپاه) روی آن دیده شده بود.
 
نیروی دریایی سپاه پاسداران از اواخر دهه ۸۰ خورشیدی با تفکیک ماموریت از نیروی دریایی ارتش، مسؤول اصلی حراست از خلیج‌فارس و تنگه هرمز است اما در سال‌های اخیر، حضور در آب‌های دوردست و اقیانوسی نیز به ماموریت‌های این نیرو افزوده شده است و برای این منظور، طراحی، ساخت و به‌کارگیری تجهیزات جدید از جمله شناورهای سطحی و زیرسطحی در دستور کار قرار گرفته است.

مهم‌ترین اهداف این ماموریت‌ها در کنار ایجاد سیادت دریایی، حراست از خطوط مواصلاتی کشتیرانی کشورمان در آب های دوردست است.
بیش از ۷۰ درصد حجم تجارت جهان در دنیا از طریق دریا انجام می‌شود و کشور ما نیز با دارا بودن مرزهای طولانی دریایی، به عنوان یک کشور دریایی، برای حفظ امنیت شناورهای تجاری و نفتکش‌های خود نیاز به تقویت نیروهای دریایی ارتش و سپاه دارد.

نیروی دریایی ارتش بیش از یک دهه است که ناوگروه‌های خود را به صورت مداوم و بدون وقفه با همین هدف به آب‌های دوردست و خطرناکی نظیر خلیج عدن، تنگه باب‌المندب و دریای سرخ اعزام می‌کند.

در طول سال‌های گذشته، گسترش پدیده دزدان دریایی که منجر به ربایش بسیاری از کشتی‌های تجاری (از جمله چند کشتی ایرانی) شد، موجب شد کشورهای مختلف، نیروهای نظامی خود را برای مقابله با این پدیده به آب‌های بین‌المللی گسیل کنند و کشور ما نیز نقش پررنگی در این پاسداری از امنیت خطوط کشتیرانی (نه فقط در قبال کشتی‌های ایرانی) دارد.

علاوه بر این، در طول سال‌های گذشته، بارها کشتی‌های تجاری و نفتکش‌های ایرانی توسط نیروی دریایی برخی کشورها از جمله آمریکا و انگلیس مورد تجاوز و ربایش قرار گرفتند که البته همه آنها با پاسخ‌ متقابل ایران مواجه شده است.
حراست از این کشتی‌ها در برابر دزدان دریایی کلاسیک و مدرن نیازمند تقویت و افزایش ماموریت‌های دریایی ارتش و سپاه بود که به نظر می‌رسد در دستور کار جدی نیروهای مسلح قرار دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • این ناو سپاه پاسداران وارد نیمکره جنوبی زمین شد /ناو اقیانوس پیما مجهز به موشک بالستیک است
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت
  • ناو موشکی سپاه؛ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد
  • نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی با ناو «شهید مهدوی»
  • ناو موشکی سپاه را بیشتر بشناسید/ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است
  • بلینکن: به تنهایی قادر به رقابت با حضور فزاینده چین دراقیانوس آرام نیستیم
  • همه آن چیزی که باید از ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران بدانیم+ عکس
  • به تنهایی قادر به رقابت با حضور فزاینده چین دراقیانوس آرام نیستیم
  • ناو اقیانوس‌پیما و مجهز به موشک های بالستیک دوربرد سپاه از خط استوا گذشت +جزئیات مهم