Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی بازدید اهالی رسانه از شهرک صنعتی بیرجند، تولیدکنندگان از مردم و مسئولان خواهان حمایت از محصولات داخلی هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان،مسئول بسیج رسانه خراسان جنوبی و جمعی از خبرنگارانبه مناسبت روز حمایت از صنایع کوچکاز دو واحد صنعتی شهرک صنعتی بیرجند بازدید کرد.

سجاد رضایی، مسئول بسیج رسانه خراسان جنوبی در حاشیه این بازدید اظهار کرد: به مناسبت روز حمایت از صنایع کوچک برنامه ریزی انجام شد تا از دو واحد صنعتی بازدیدی به عمل آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از برنامه های ما در سال جاری در حوزه اقتصاد مقاومتی این است که ان شاءالله با برنامه هایی از این دست خبرنگاران را با کارگاه های اقتصادی زود بازده، واحد های صنعتی کوچک و هم با فعالیت های اقتصادی مردمی بیشتر آشنا شوند.

مسئول بسیج رسانه خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از بحث های اقتصاد مقاومتی استفاده از ظرفیت های داخلی و مردمی به منظور شکوفایی اقتصاد کشور است، گفت: در این زمینه بسیاری از صنعت های کوچک می تواند با سرمایه اندک موجب راه اندازی یک واحد صنعتی کوچک و تولید اشتغال شود که رسانه ها در این موارد می توانند با معرفی این کارگاه ها کمک بسیار خوبی را انجام دهند.

رضایی خاطرنشان کرد: ورود رسانه ها در زمینه معرفی واحدهای صنعتی باعث می شود مردم نیزدر این فضا ورود پیدا کنند و از واحدهای صنعتی حمایت کنند.

وی با تاکید بر حمایت از صنایع تولیدی، گفت: باید اقدامی صورت گیرد که مردم اعتماد کنند و رغبت پیدا کنند که در این زمینه سرمایه گذاری کنند و ثمره این حمایت جهش در فعالیت های تولیدی کشور خواهد بود.

مسئول بسیج رسانه خراسان جنوبی افزود: متاسفانه در حال حاضر بخش وسیعی از شهرک صنعتی بیرجند غیر فعال است اما با این حال هنوز هم واحدهایی هستند که با توجه به همه مشکلات همچنان فعال هستند.

شرکت عایق های رطوبتی ستاره شرق اولین واحدی صنعتی این بازدید بود که نرگس خاتمی مدیرعامل شرکت عایق های رطوبتی ستاره شرق درجمع اصحاب رسانه اظهار کرد: این واحد تولیدی با نصب و راه اندازی ماشین آلات مدرن و به روز و استفاده از نیروهای متخصص و مواد اولیه مرغوب در سال 1388 با اخذ پروانه بهره برداری مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی کار خود را آغاز کرد.

وی افزود: این واحد از ابتدای کار با چالش های و موانع زیادی روبرو بوده اما علی رغم همه این مشکلات توانسته ایم فعالیت خودمان را حفظ کنیم و همچنین در سال 92 به عنوان کارآفرین برتر استان معرفی شده ایم.

مدیرعامل شررکت عایق های رطوبتی ستاره شرق با بیان اینکه در سال 93 به عنوان صنعتگر نمونه استان معرفی شده ایم، گفت: همچنین در سال 95 نیز به عنوان واحد صنعتی نمونه استان معرفی شده ایم و سه سال پیاپی نیز عنوان صادرکننده برگزیده استان از آن خود کرده ایم.

خاتمی با اشاره به اینکه میزان سرمایه گذاری این واحد بالغ بر یک میلیارد و 800 میلیون تومان بوده است، گفت: 600 میلیون تومان از این مقدار از محل تسهیلات زودبازده صنایع کوچک اخذ کرده ایم که علی رغم بازار نامناسب توانستیم به موقع این تسهیلات را پرداخت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: درخواست ما این است که از محصولات داخل استان حمایت واقعی صورت گیرد چراکه این واحد تولیدی با بهترین کیفیت در حال انجام کار است اما متاسفانه یا بدلیل ناآگاهی مردم نسبت به کیفیت محصول ما و یا بی اهمیتی نسبت به حمایت از محصول استان نتوانسته ایم محصولمان را در داخل خراسان جنوبی به خوبی توزیع کنیم.

مدیرعامل شرکت عایق های رطوبتی ستاره شرق با اشاره به اینکه در کشورهای همجوار محصول این واحد به عنوان یک محصول باکیفیت شناخته شده است، گفت: این جای تاسف دارد که در داخل استان و کشور این حمایت صورت نمی گیرد و علی رغم اینکه همیشه مسئولان می گویند باید از محصول داخلی استفاده شود اما متاسفانه تاکنون شاهد این حمایت نبوده ایم.

خاتمی درخصوص سهمیه قیر خاطرنشان کرد: با رایزنی هایی که صورت گرفت ما توانسته قبل از دریافت مجوز واحد این سهمیه را اخذ کنیم و کار را شروع کردیم اما هنوز به تولید نرسیده بودیم این سهمیه حذف شد و باتوجه به اینکه از مواد اولیه مورد نیاز دور هستیم هزینه های گذافی را برای تهیه قیر که بیش از 70 درصد محصول ما را تشکیل می دهد متحمل شدیم.

وی ادامه داد: درخواست من از مسئولین این است که این سهمیه را به واحد ما اختصاص دهد چراکه در حال حاضر واحد به سختی فعالیت می کند.

مدیرعامل شرکت عایق های رطوبتی ستاره شرق با بیان اینکه این واحد اولین تولید کننده ایزوگام صددرصد پلیمری در شرق کشور است، افزود: اما با توجه به همه این شرایط شرکت سود دهی مناسبی ندارد و اکثر مشکلات ما در تهیه مواد اولیه است.

خاتمی با اشاره به اینکه اقداماتی در جهت توسعه شرکت انجام شده است، گفت: دلیل این توسعه این است که بتوانیم مواد اولیه مورد نیاز خودمان را تولید کنیم تا شاید بتوانیم کمکی کنیم به قیمت تمام شده محصولامان و این تاکنون 30درصد از این طرح توسعه انجام شده است.

وی افزود: باتوجه به اینکه سال 85 مجوز این واحد اخذ شد و از سال 88 آغاز به کار کرد اطراف واحد ما کاملا خالی بود اما فاضلابی که احداث شد با فاصله بسیاری از واحد ما احداث شد که اکنون برای انتقال فاضلاب با مشکل مواجه هستیم و باتوجه به اینکه اکنون هیچ استفاده ای از این شبکه فاضلاب نداریم هزینه دفع فاضلاب پرداخت می کنیم.

مدیرعامل شرکت عایق های رطوبتی ستاره شرق با گلایه از افزایش قیمت حامل های انرژی، گفت: انتظار داریم مسئولان در این زمینه ها به ما کمک کنند چراکه در شرایط کنونی با مشکلات مختلفی مواجه هستیم.

خاتمی با بیان اینکه این واحد با چهار نفر شروع به کار کرد، افزود: در حال حاضر یک شیفت ثابت داریم و بطور مستقیم 17 نفر مشغول به کار هستند.

وی با اشاره به ظرفیت تولید این واحد بیان کرد: ظرفیت اسمی 21 هزار تن در سال تعریف شده که در حال حاضر یک سوم این ظرفیت را تولید می کنیم.

مدیرعامل شرکت عایق های رطوبتی ستاره شرق با بیان اینکه عمده صادرات این واحد به کشور افغانستان است، افزود: در حال حاضر حدود 90 درصد از تولید ما بصورت صادرات است و تنها 10 درصد آن در داخل مصرف می شود.

در ادامه این برنامه از کارخانه تولید نانو عایق آکسون بازدید شد که صباغ زاده مدیرعامل این کارخانه، اظهار کرد: کاری که ما امروز در استان انجام می دهیم تولید انواع عایق های حرارتی و مواد تاخیر انداز آتش است که در آینده دو محصول دیگر رنگ های ترافیکی و مواد ضد خوردگی بتن را نیز خواهیم داشت.

وی با اشاره به هدر رفت انرژی در زندگی روزمره، افزود: باتوجه به اهمیت انرژی کاری که این شرکت کرد این است که محصولی را تولید کرده که با ضخامت یک میلی متر می تواند معادل 50 درصد از این هدر رفت جلوگیری کند.

مدیرعامل کارخانه تولید نانوعایق آکسون با اشاره به اینکه این محصول در بسیاری از کارخانه ها مورد استفاده قرار گرفته است، گفت: خوشبختانه بازخورد مناسبی داشته و رضایت‌مندی کامل را نسبت به این محصول داشته اند.

صباغ زاده با بیان اینکه این محصول یک انقلاب بزرگ در صنعت مدیریت انرژی است، افزود: محصول دیگر ما ضد آتش است که با استفاده از این محصول در سازه های فلزی باعث می شود که آن سازه معادل سه ساعت در مقابل آتش دوام بیاورد تا اطفا حریق انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: نوآوری این محصول برای اولین بار در کشور توسط ما انجام شده و مشابه داخلی ندارد و نسبت به مشابه خارجی خود از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه تر است.

مدیرعامل کارخانه تولید نانوعایق آکسون با بیان اینکه بخشی از کار درتهران انجام می شود، گفت: درواقع ما در این واحد کار میکس این محصول را انجام می دهیم و امیدواریم که شاهد در آینده تولید نیز در این واحد انجام شود.

صباغ زاده با بیان اینکه سرمایه گذاری اولیه حدود یک میلیارد تومان بوده است، گفت: در حال حاضر نیاز به حمایت خاصی نیستیم.

وی با اعلام رضایتمندی از بازار فروش این محصول بیان کرد: ما در حال حاضر صادرات نیز داریم و با توجه به اینکه در حال عبور از مرحله تکمیل فناوری خودمان هستیم بزودی وارد بازار خواهیم شد.

مدیرعامل کارخانه تولید نانوعایق آکسون خاطرنشان کرد: مواد اولیه این محصول کاملا بومی است به خارج از کشور هیچ نیازی نداریم.

صباغ زاده افزود: تحقیقات ما بر روی فرمول این محصول سه سال طول کشید و مدت پنج ماه شده که آغاز به کار کرده ایم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۷۴۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، معطوف به خبر منتشره به نقل از معاون صنایع عمومی وزارت صمت مبنی بر مهندسی سود تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی در بورس کالا، به رغم کاهش عرضه، توضیحات ذیل در راستای شفاف سازی اذهان عمومی در خصوص مشکلات کنونی صنایع پایین دستی، قابل ذکر است؛

در حال حاضر عمده مواد اولیه برخی از صنایع پایین دستی از بورس کالا و از تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی تامین می گردد و مطابق دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی مصوب ستاد تنظیم بازار، نحوه تعیین قیمت پایه محصولات پتروشیمی جهت عرضه در بورس کالا که بصورت هفتگی توسط دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی محاسبه و اعلام می گردد، می بایست مبتنی بر ۹۵ درصد قیمت فوب با تسعیر نرخ ارز تالار دوم یا نیمایی انجام پذیرد و حتی در مواردی نیز قیمت پایه محاسبه شده بر اساس قیمت محصولات صادراتی شرکت های پتروشیمی قابل اصلاح و بازنگری خواهد بود، به عبارتی تولیدکنندگان صنایع پایین دستی، مواد اولیه مورد نیاز خود را برای تولید کالای نهایی، جهت عرضه در بازار داخل، به قیمت جهانی و یا صادراتی تهیه می نمایند و به تبع آن تغییرات قیمت های جهانی و یا حتی ارز نیمایی نیز بصورت مستقیم بر قیمت محصولات پتروشیمی محور که همگی تولید داخل هستند، تاثیر گذار بوده و نهایتاً اثرات این سیاست صرفاً متوجه مردم است.

مضافاً اینکه به دلیل عدم تناسب میزان عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی در بورس کالا، بعضاً با ایجاد رقابت، قیمت ها در بورس حتی بالاتر از قیمت های جهانی در برخی محصولات عرضه می گردد که نتیجه ان، افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی صنایع پایین دستی، رشد قیمت ها در بازار و زیان مصرف کنندگان داخلی می باشد. علت عدم تناسب میزان عرضه و تقاضا در بورس، صرفاً، عملکرد وزارت صمت و بویژه معاونت صنایع عمومی است.

صدور پروانه های بهره برداری جدید بدون انجام بررسی های کارشناسی شاخص هایی از جمله نیاز کشور، وضعیت انحصار یا رقابت در بازار هر کالا و عدم توجه به پتانسیل های تولید مواد اولیه مورد نیاز آنها از سوی واحدهای پتروشیمی در بورس کالا به موازات وجود سهمیه مواد غیر واقعی برخی صنایع پایین دستی و عدم تناسب آن با میزان تولید واقعی انها به دلیل عدم انجام ظرفیت سنجی میزان تولیداظهاری از سوی تولیدکنندگان صنایع پایین دستی، از جمله دلایل افزایش تقاضا در بورس کالا محسوب می شوند. ضمن آنکه به دلیل تعیین نرخ ارز نیمایی برای قیمت گذاری محصولات پتروشیمی و تفاوت قابل توجه آن با ارز بازار ازاد، صرفه اقتصادی صادرات برخی محصولات بویژه محصولات نیمه خام افزایش یافته که این تقاضای صادراتی نیز موجب افزایش میزان تقاضا در بورس کالا شده که با وجود تذکر کارشناسان به ضرورت تفکیک تقاضای صادراتی و نیاز داخلی به محصولات پتروشیمی در بورس، به دلایل نامعلومی این امر تاکنون محقق نگردیده است.

پر واضح است نتیجه این موارد، صرفنظر از افزایش قیمت کالاهای نهایی در بازار داخل و تورم، منتج به سود قابل توجه برخی واحدهای پتروشیمی حتی پس از کسر درآمدهای صادراتی آنها، در قیاس با سود صنایع پایین دستی که بعضاً مشمول سیاست های تثبیتی قیمت و یا قیمت گذاری دستوری هستند، شده که بررسی اطلاعات سامانه کودال نیز گواه این ادعا است.

حال سوال اساسی و قابل تامل این است که هدف معاون صنایع عمومی از بیان اینگونه موضوعات بدیهی که سال هاست، صنایع پایین دستی با ان مواجه هستند چیست و چرا در شرایطی که انجمن ها و تشکل های متعددی نسبت به بیان مشکل و راهکارهای پیشنهادی اصلاحی اقدام نمودند و به راحتی امکان پیگیری و حل مشکل با اتخاذ سیاست های مدبرانه و با اخذ نظرات کارشناسان با تجربه جهت تغییر دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی و همچنین شیوه نرخ گذاری خوراک پتروشیمی ها و بورس کالا و مدیریت عرضه و تقاضا به نفع ثبات قیمت ها در بازار داخل وجود دارد، هیچگونه پیگیری از سوی معاونت صنایع عمومی صورت نپذیرفته است! قطعاً این قبیل مصاحبه ها و صرفاً بیان مشکلات بدیهی از سوی یک مسئول و متولی صنایع پایین دستی که وظیفه سیاست گذاری و پیگیری حل مشکلات را دارد، نشان از آن دارد که هدف صرفاً سیاست های نمایشی و شعار گونه و بدون ارائه هیچگونه راهکاری است و انتظار می رفت معاون صنایع عمومی به موازات بیان مشکل، طرح خود را نیز برای حل معضلات فوق الاشاره با هدف کمک به صنایع پایین دستی و مدیریت قیمت ها در بازار ارائه می نمود.

نمونه دیگری از مصاحبه های صورت گرفته از سوی برادران، می توان به اعلام خودکفایی در صنعت شوینده در زمان مسئولیت ایشان اشاره نمود و این در حالیست که بررسی آمار واردات محصولات شوینده در سال های گذشته نشان می دهد که بیش از ۱۰ سال است که صنعت شوینده خودکفا و واردات محصولات شوینده به صفر رسیده است. این موارد همگی نشان از نااگاهی ایشان از وضعیت حاکم بر صنایع مختلف دارد و ارائه اطلاعات غیر واقعی و صرفاً پوپولیستی، بدون انجام اقدامات اثر بخش و واقعی جهت حل مشکلات تولیدکنندگان، صرفاً دلسردی تولیدکنندگان بویژه صنایع پایین دستی را به دنبال داشته و نهایتاً اثرات مخرب آن متوجه مردم، دولت محترم و کشور خواهد بود و لذا بکارگیری مدیران با تجربه، صاحب فکر و اندیشه و عمل گرا در وزارت صمت برای کمک به وزیر صمت و دولت محترم در شرایط کنونی با پرهیز از رویکردهای سیاسی و سفارشی بیش از بیش ضروری است.

کد خبر 6093186

دیگر خبرها

  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد
  • تولیدات خوزستان در نمایشگاه اکسپو مورد توجه فعالان اقتصادی
  • تحقیقات و پژوهش نخبگان باید به سمت تولید ثروت برای جامعه برود
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • باز شدن پای محصولات صنعتی قزوین به بازار‌های بین المللی
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود