Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@21:33:22 GMT

عیسی کلانتری رئیس جدید سازمان محیط‌‌ زیست کیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۷۴۴۱۰

کلانتری درحالی رییس محیط زیست شده که ایران همچنان با معضلات محیط زیستی فراوانی دارد رییس‌ جمهور در حکمی عیسی کلانتری را به عنوان معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست منصوب کرد. اما او کیست؟ به گزارش خبرآنلاین، نام یکی دیگر از معاونان حسن روحانی امروز اعلام و عیسی کلانتری به عنون رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست منصوب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او سال ۱۳۵۴ لیسانس زراعت-اصلاح نباتات را از دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، فوق لیسانس فیزیولوژی زراعی از دانشگاه نبراسکا آمریکا و دکتری فیزیولوژی و بیوشیمی محصولات زراعی از دانشگاه ایالتی آیوا آمریکا است.

کلانتری که سابقه ۹ سال وزارت کشاورزی را در کارنامه دارد، در ۴سال گذشته یکی از چهره های زیست محیطی دولت یازدهم بوده است. او پس از نخستین مصوبه دولت در مرداد ۹۲ که به احیای دریاچه ارومیه اختصاص داشت، دبیر ستاد احیا دریاچه ارومیه شد. روند احیای دریاچه ارومیه تا پایان سال آبی ۹۴-۹۵ آنقدر چشمگیر بود که زمزمه هایی برای همین برنامه ریزی جهت احیای دیگر تالاب های روبه مرگ ایران شنیده می شود. هرچند که برخی مشکلات مالی موجب شده برنامه احیا در سال آبی جدید (۹۵-۹۶) عقب بیفتاد، اما ستاد احیا دریاچه ارومیه توانست در سال های گذشته روند تخریب دریاچه را متوقف کند و با اقدامات مختلف، تراز آبی دریاچه را بالا بیاورد.

کلانتری اکنون رییس سازمان محیط زیست شده است؛ سازمانی که البته فقط با چالش تالاب ها مواجه نیست؛ آلودگی هوای کلانشهرها، زمین‌خواری ها، خشکسالی، طوفان های گرد و خاک، سیل و فرسایش خاک مصائب بزرگ محیط زیستی ایران هستند که برای غلبه بر هرکدام برنامه های حداقل ۱۰ ساله وجود دارد و یا باید برنامه ریزی شود. هرچند که ایران تعهدات غیرالزام آور بین المللی محیط زیستی هم دارد و باید برای کاهش تولید گازهای گلخانه ای تلاش کند.

کلانتری درحالی سازمان محیط زیست را از معصومه ابتکار تحویل می گیرد که با تلاش های او، چند لایحه زیست محیطی مهم تصویب یا در آستانه تصویب در مجلس است و همچنین سیاست های کلی محیط زیست از سوی رهبر انقلاب ابلاغ شده است.

سوابق مدیریتی عیسی کلانتری را در ادامه می خوانید؛
ردیف سال مقام اقدامات 1 1377-1368 وزارت کشاورزی کلانتری وزیر کشاورزی در دولتهای اول و دوم اکبر هاشمی رفسنجانی بود، که در دولت سیدمحمد خاتمی پس از یک سال وزارتبه دلیل ادغام دو وزارتخانه کشاورزی و جهاد سازندگی کار وزارت را رها کرد و از سال 1381با تشکیل خانه کشاورز به عنوان یک تشکل سیاسی بخش کشاورز شد.
2 1381- تاکنون دبیر کل خانه کشاورز او در مدتی که دبیر کل خانه کشاورز بود بارها از برخی اقدامات زیست‌محیطی انتقاد کرد، در سال 1382 او در نامه‌ای به سید محمد خاتمی در مورد وضعیت دریاچه ارومیه به خاطر سدهای ساخته شده و در حال ساخت دوران وزارت حبیب‌الله بیطرف بر رودخانه‌های منتهی به آن هشدار داده بود.
کلانتری نوشته بود: «هدف از مزاحمت، توضیح وضعیت دریاچه ارومیه و نجات آن از مرگ حتمی که در چند سال آینده ممکن است اتفاق بیفتد می‌باشد. جناب آقای رئیس جمهور، قبل از احداث سد بر روی رودخانه‌های حوزه دریاچه ارومیه، این دریاچه می‌توانست سال‌های متمادی خشکسالی را تحمل نماید ولی از یک طرف با احداث سدهای مهاباد، زرینه‌رود، علویان و... که به هر دلیل مانع ورود صدها میلیون متر مکعب آب به دریاچه گردید، و از طرف دیگر بر اثر توسعه کشاورزی در خارج از حوزه سدهای فوق صدها میلیون متر مکعب آب جدید برداشت شد که سال به سال باعث کاهش آب ورودی به دریاچه و نهایتاً [کاهش] وسعت دریاچه گردید و علاوه بر آنها سه سد بزرگ شهرچای، ستارخان و سلماس در حوزه شهرهای ارومیه، تبریز و سلماس در دست احداث هستند که احتمالا تا دو سال دیگر به بهره‌برداری خواهند رسید و باز هم ورود آب به دریاچه را صدها میلیون متر مکعب دیگر کاهش خواهند داد، در نتیجه پیشبینی می‌شود که دریاچه در ۱۵ تا ۲۰ سال آتی در اکثر زمان از سال کاملاً خشک شود (با توجه به تبخیر ۱۵۰۰ میلیمتری و متوسط ۳۵۰ میلیمتر بارش سالانه در حوزه دریاچه) و مانند دریاچه آرال که با احداث کانال قره قوم فاجعه زیست محیطی بزرگی را به‌وجود آورد باعث فاجعه انسانی و زیست محیطی غیر قابل پیش‌بینی بشود...»
3 1392- تاکنون دبیر ستاد احیا دریاچه ارومیه
در سال 1392 با روی کار آمدن دولت حسن روحانی، ستاد احیا دریاچه ارومیه تشکیل شد و حمید چیت چیان وزیر نیروی دولت یازدهم، عیسی کلانتری را دبیر ستاد احیاء دریاچه ارومیه اعلام کرد.
در طول این مدت، اقدامات زیادی برای احیا دریاچه ارومیه انجام شد اقداماتی مثل عدم تحویل آب مازاد ورودی به سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه به بخش کشاورزی، کاهش 16 درصدی تحویل آب به 115000 هکتار از کشاورزی دشت‌های میاندوآب، مهاباد،حسنلو، قلعه‌چای و صوفی‌چای، لایروبی بیش از 85 کیلومتر از رودخانه‌های آجی‌چای، قلعه‌چای و صوفی‌چای در استان آذربایجان شرقی، اتصال رودخانه‌ زرینه‌رود به سیمینه‌رود به طول 25 کیلومتر، رها سازی صد‌ها میلیون کیلومتر آب از سد‌های مختلف و ...
این اقدامات نتیجه مثبتی هم داشت و تراز دریاچهدرياچه اروميه اي كه از سال 1374 تا سال 1393 متوسط سالانه 40 سانتي‌متر كاهش پیدا می‌کرد، در پايان سال 1395 ترازي كاملاً برابر با تاريخ مشابه خود در سال 1392 داشت. 4 1394 تاکنون مشاور معاون اول رئیس جمهور ایران
در امور آب، کشاورزی و محیط زیست.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۷۴۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی

به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه شورای‌عالی حفاظت محیط زیست که عصر امروز (پنجشنبه) به ریاست حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی تشکیل شد، ۶ دستور کار این جلسه، شامل رفع تعارضات محیط زیستی دستگاه‌های مختلف در استان‌های فارس، زنجان، خراسان شمالی، مازندران و اصفهان، ارتقای ۵ عرصه حفاظت شده، اصلاح، بازنگری و انتزاع در حدود و شمولیت ۵ منطقه حفاظت شده، تعدیل بهای مطالبه ضرر و زیان تلف شدن جانوران وحشی و تعیین تعرفه‌های آزمایشگاه‌های معتمد به تصویب رسید.

در این جلسه رئیس جمهور در سخنانی، مردمی کردن حفاظت از محیط زیست از طریق ایجاد حس مسؤولیت و دغدغه‌مندی در عموم مردم نسبت به حفاظت از محیط زندگی خود را از مهمترین مأموریت‌های سازمان و شورای‌عالی حفاظت محیط زیست دانست و تصریح کرد: تحقق این هدف نیازمند تهیه و تدوین طرحی جامع شامل تعریف دقیق ملاحظات زیست محیطی همراه با زمانبندی مشخص است.

رئیسی تلاش برای تحقق عدالت محیط زیستی و بهره‌گیری از روش‌ها و دستاوردهای دانش‌بنیان در راستای ارتقای سیاست‌ها و راهکارهای حفاظتی از محیط زیست را از دیگر مسئولیت‌ها و مأموریت‌های مهم سازمان و شورای حفاظت محیط زیست برشمرد و سازمان محیط زیست را موظف کرد علاوه بر به کارگیری فناوری‌های روز، با تعریف دقیق شاخص‌های زیست محیطی برای بهره‌برداران صنعتی، کشاورزی و عمرانی از عرصه‌های طبیعی و همچنین کمک گرفتن از ظرفیت دستگاه‌های مختلف مثل ظرفیت نیروهای نظامی و انتظامی که اشراف کاملی بر همه مناطق کشور دارند، ظرفیت و اثرگذاری اقدامات حفاظتی از محیط زیست کشور را ارتقا دهد.

رئیسی از همه کارشناسان ادارات محیط زیست خواست که در تعیین سیاست‌ها، بررسی درخواست‌های بهره‌برداران صنعتی، معدنی و کشاورزی و اقدامات حفاظتی از محیط زیست بر مبنای شاخص‌ها و مبانی قابل دفاع و اقناع‌کننده و نه صرفاً سوابق آن مناطق اعمال نظر کنند و اجازه ندهند بهره‌برداری و استفاده از ثروت‌های ملی و عمومی با دلایل غیرقابل دفاع متوقف شده یا با مشکل مواجه شود.

رئیس جمهور با اشاره به برخورداری کشور از بدنه کارشناسی ارزشمند، بر بهره‌گیری شایسته از نظرات کارشناسی و تخصصی در زمینه پاسخگویی به درخواست‌های بهره‌برداری از عرصه‌های طبیعی تاکید کرد و اظهار داشت: پس از اعمال دقیق قوانین و مقررات در ارائه مجوزها با رویکرد حل مسئله، قدم بعدی نظارت و پایش دقیق اجرای سیاست‌ها و چارچوب‌های حفاظتی از سوی بهره‌برداران و اعمال قاطع و جدی قانون علیه خاطیان و متخلفان است.

کد خبر 6095335 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • مناطق حادثه خیز در هنگام وقوع بارندگی شناسایی شدند
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است