Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وبسايت روزياتو - فروغ بيداري: 13 اوت، مصادف با 22 مرداد ماه به عنوان «روز جهاني چپ دست ها» نام گذاري شده است. از اين رو شايد برايتان جالب باشد که بدانيد چرا برخي از مردم چپ دست و بعضي ديگر، راست دست مي شوند.

چپ دست بودن را هرکسي به شکل خاص خود تعبير مي کند؛ برخي اعتقاد دارند که اين افراد از هوش بيشتري نسبت به راست دست ها برخوردار هستند و برخي نيز در گذشته تصور مي کردند که چپ دست ها شوم بوده و اين امر را يک عيب مي دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



البته اين طرز فکر به گذشته هاي نه چندان دور باز مي گردد. در آن زمان اگر مشخص مي شد کودکي چپ دست است، او را شيطاني و شوم فرض نموده و مجبورش مي کردند از دست راست خود براي نوشتن استفاده کند. حتي معلم هاي مدرسه که انسان هاي تحصيل کرده و فرهيخته اي محسوب مي شدند نيز دانش آموزان چپ دست را به نوشتن با دست راست مجبور مي کردند.

اما خوشبختانه دوره اين خرافه ها به پايان رسيده و انسان هاي اين زمانه به خوبي مي دادند که اين تفاوت به شيطاني يا معيوب بودن آن فرد مربوط نيست. اما دليل واقعي چپ دست شدن بعضي از آدم ها چيست؟

پيش از بيان نظريات مختلفي که در اين باب وجود دارد بد نيست اشاره کنيم که در حال حاضر بر اساس آمار، 85 درصد از مردم جهان راست دست و 15 درصد باقي مانده، چپ دست هستند. در ميان اين اقليت، نام افراد مشهور و سرشناسي همانند بيل گيتس، باراک اوباما و اپرا وينفري نيز به چشم مي خورد.

و اما دليل: بسياري از محققان اين امر را به ژنتيک افراد وابسته مي دانند. اما اين تمام ماجرا نيست. به گزارش پايگاه اينترنتي «اسميث سونيان» و در پي تحقيقي که در سال 2003 ميلادي صورت پذيرفت و در مجله ژنتيک PLOS نيز به چاپ رسيد، دانشمندان توانستند ژن ها و جهش هاي ژني که قادرند موجب توسعه «عدم تقارن راست دستي در بدن و مغز» شوند را کشف کنند.

با اينکه تاثير ژنتيک بر اين امر غير قابل انکار است اما برخي از متخصصان باور دارند که ژن ها در تعيين راست يا چپ دستي افراد فقط 25 درصد نقش داشته و راست يا چپ دست شدن اشخاص به صورت تصادفي و اصطلاحا رندم صورت مي پذيرد.

پيرو همين تفاوت نظرها، شايد بد نباشد اشاره کنيم که برخي از کارشناسان اعتقاد دارند که چپ دست ها از زور و قدرت بيشتري نسبت به بقيه برخوردار هستند.

اما دانشمندان ثابت کرده اند که بين دو دسته ياد شده هيچ تفاوتي به لحاظ اخلاقي يا رفتاري وجود ندارد و هر دو قشر مورد بحث، از نرخ برابرِ سازگاري، احساسي بودن، هوشياري، هيجاني بودن و ميزان تمرکز برخوردار هستند.

البته در برخي عرصه هاي زندگي همانند ورزش، چپ دست بودن يک مزيت محسوب مي گردد اما در مواقعي همانند صرف غذا بر سر ميز در کنار راست دست ها، اين امر يک مشکل اساسي محسوب مي گردد زيرا آرنج آنها به هم خورده و صرف غذا را به فعلي دشوار براي هر دو طرف بدل خواهد کرد.

با اين تفاسير، اگر دوست داريد در مورد اين اقليت جهاني بيشتر بدانيد، پيشنهاد مي کنيم اينفوگرافيک زير را از نظر بگذرانيد.











منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۷۴۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راست و دروغ تبلیغ محصولات غذایی در تلویزیون

عبدالعظیم بهفر، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: قوانین منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت به مانند "حروف والی" در زبان عربی هستند که گرچه نوشته می شوند اما خوانده نمی شوند. لذا، به رغم اینکه قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان در رسانه ملی مصوب است و هر ساله کالاهای آسیب رسان و غیر مجاز اعلام می شوند اما اجرای جدی این قانون در محاق قرار می گیرد و شوربختانه شاهد جلوه نمایی دشمنان سلامتی در رسانه ها هستیم.

وی افزود: عدول از این قانون هم به روش های مختلف صورت می گیرد و ادعاهای غیر واقعی یا اغراق در معرفی محصول پاشنه آشیل بسیاری از تبلیغات است، گاهی عنوان عوض می شود، گاهی با ایما و اشاره محصول را تبلیغ می کنند که البته در پس این اقدامات یک ترس از قانون مشاهده می شود؛ اما با تساهل و مداراهای اخیر برخی از شرکت‌ها و نشان های تجاری با چراغ سبز رسانه ملی در چشم قوانین زُل می زنند و آشکارا و مستقیم مخاطب را به مصرف محصولات آسیب رسان به سلامت دعوت می کنند.

بهفر در همین ارتباط به برگزاری جلسات مشترک با مسوولان رسانه ملی اشاره کرد و گفت: در جلساتی که با مسئولان رسانه ملی برگزار کرده ایم مهم‌ترین دلیل مدارا با تخلفات تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت را کم بودن بودجه و ضرورت اکتساب منابع مالی برای بقا و استمرار فعالیت ها عنوان می کنند که صحت سنجی این موضوع کار ارگان‌های بودجه ای است، اما آنچه اظهر من الشمس است، اینکه "هدف نمی تواند توجیه گر وسیله باشد"؛ شیوع بیماری‌های مختلفی مثل سرطان حتماً با مولفه غذاهای مضر مماس است و حتماً تغذیه غیر سالم در بسط سبک زندگی اشتباه تاثیرگذار است.

وی افزود: طبیعتاً یکی از مهم‌ترین ناظران در کنار ارگان‌های دیگر، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است و ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی با کسانی هستیم که با تخطی از قوانین سلامت، جامعه را تهدید می کنند؛ اما فرد فرد جامعه نیز باید نسبت به سلامت خود حساس باشد و دست از مطالبه گری به انحا مختلف بر ندارد.

سرپرست اداره کل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در واکنش به برخی ادعاهای نادرست در تبلیغات محصولات غذایی، تاکید کرد: در حوزه تبلیغات محصولات غذایی گاهی اوقات ادعاهای نادرست و خلاف واقع مطرح می شود که برخی از آنها اصولاً موضوعیت ندارد؛ مثلاً درج عنوان بدون کلسترول روی روغن های نباتی نیز از این دسته تبلیغات محسوب می شود؛ چرا که روغن های نباتی در اصل فاقد کلسترول بوده و تنها در روغن های حیوانی وجود دارد.

بهفر گفت: درج عنوان بدون افزودنی روی شیرهای استریل نیز از این دست تبلیغات است، چراکه شیرهای استریل نیازی به افزودنی یا نگهدارنده ندارند، چون داخل آن میکروبی وجود ندارد.

وی افزود: به هر حال بسیاری از اسنک ها، روغن ها، انواع سُس، آب‌میوه ها و نوشیدنی هایی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم، محصول یا شرکت و برند را تبلیغ می کنند غیر قانونی هستند و نباید در رسانه ملی یا هر رسانه دیگر تبلیغات داشته باشد.

سرپرست اداره کل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: یکی از موضوعاتی که در تبلیغات کالاهای آسیب رسان وجود دارد و برخی آن را بعنوان یک چالش بحساب می آورد کلی بودن دستورالعمل تبلیغات است که شاید بهتر باشد ارگان‌های مرتبط با این موضوع دستورالعمل را با شاخص های کمی قابل سنجش و اندازه گیری بروز رسانی کنند و دستورالعمل جدید را با جدیدت عملیاتی کنند

بهفر در پایان افزود: شورای سیاست گذاری سلامت صدا و سیما هم به عنوان فصل مشترکی در پیشبرد اهداف سلامت محور، می تواند در احیای اجرای قانون منع تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت در رسانه ملی نقش ایفا کند و ما هم آمادگی داریم تمامی امکانات خود در جهت اشاعه فرهنگ سلامت را در اختیار نهاد مهم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کشور قرار دهیم.

کد خبر 6092648 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: حمله اسرائیل به رفح یک فاجعه انسانی است
  • راست و دروغ تبلیغ محصولات غذایی در تلویزیون
  • خوشحالی مشکوک یک بازیکن پرسپولیس!
  • سخت‌ترین روز عبدالکریم در انتظار اوست
  • تلاش ناموفق جود: تمرکز کین به هم نخورد! (عکس)
  • بازیکن ایده‌آل از نظر آنتونیو رودیگر: پای چپ اوزیل، پای راست رونالدو
  • ترکیب منچستریونایتد متحول می‌شود/ ۳ بازیکن فروشی نیستند
  • پرسپولیس مقابل سپاهان چپ‌رو می‌شود!
  • نخست وزیر اسپانیا: استعفا نخواهم کرد