Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-28@05:32:49 GMT

میزان سموم در برخی محصولات بیش از ۱۰ درصد است

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۷۶۱۴۱

رویداد۲۴-رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ۹۷ درصد داروی مصرفی مردم از نظر کمی تولید داخل است، گفت: وضعیت ما از نظر مصرف سموم کشاورزی و آلاینده‌ها خوب نیست.رسول دیناروند؛ رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در طول چهار سال گذشته وضعیت سلامت جامعه بسیار تغییر کرده، اما هنوز برای رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله داریم اظهار کرد: در سال ۹۲ همزمان با روی کار آمدن دولت یازدهم ما با مشکلات عدیده‌ای در عرصه دارو مواجه بودیم اما خوشبختانه با مدیریت صحیح این مشکلات برطرف شده و در گزارش دولت که در صد روزه اول این دولت اعلام شد نیز آمده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه ما از همه ابزار ممکن برای مدیریت صحیح در عرصه غذا و دارو استفاده می‌کنیم گفت: تلاش داریم تا هزینه‌های پرداختی از جیب مردم برای دارو کاهش پیدا کند. همچنین هزینه‌های دارویی کشور نیز افزایشی نداشته باشد. اگرچه اقتصاد مقاومتی برای ما بسیار اهمیت دارد اما دسترسی سریع بیماران به دارو نیز برای مهم بوده و از همین رو سهم تولید داخل که در سال گذشته در زمینه دارو ۶۰ درصد بوده امسال به ۷۰ درصد رسیده است. همچنین میانگین داروهای وارداتی در طول چهار سال گذشته یک میلیارد دلار بوده که نسبت به چهار سال گذشته آن ۵۰۰ میلیون کاهش داشته است.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اولویت ما سلامت مردم است گفت: ما در زمینه کنترل مواد غذایی هیچ‌جا مماشات نداشتیم و ایستادگی‌های لازم را درباره کنترل این مواد به کار گرفتیم. همچنین اقدامات لازم برای کاهش شکر، نمک و... انجام شده است.

او در پاسخ به این سوال که آیا قیمت داروهای وارداتی با توجه به افزایش قیمت ارز افزایش داشته است گفت: نرخ ارز سیر صعودی داشته و واردات دارو نیز به نرخ ارز وابسته است اما ما سیاستی را پیگیری کردیم که شرایط تابع ما باشد نه ما تابع شرایط. از همین رو از شرکت‌های داروسازی و واردکننده دارو خواستیم تا در این زمینه به ما کمک کنند تا افزایش قیمت دارو را شاهد نباشیم.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه قیمت ارز مبادلاتی در طول چهار سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته است گفت: اگر ما تابع شرایط بودیم باید قیمت داروهای وارداتی امروز ۴۰ درصد افزایش داشت اما ما با کاهش قیمت ارزی دارو این شرایط را کنترل کردیم و اجازه افزایش ۴۰ درصدی را ندادیم.

دیناروند همچنین درباره قیمت‌گذاری دارو گفت: یکی از سیاست‌های ما این است در شش ماهه اول سال قیمت دارو‌ها را تغییر ندهیم البته این موضوع فشاری بر تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو وارد می‌کند و آن‌ها را با مشکل مواجه می‌سازد اما ما در این زمینه سختگیرانه رفتار می‌کنیم البته نمی‌توانیم به صنعت دارو و شرکت‌های تامین‌کننده دارو بیش از این فشار آورده و باعث شویم آن‌ها زیان ببینند. صنعت دارو باید سود ده باشد.

او همچنین درباره معوقات شرکت‌های بیمه‌ای نیز گفت: دولت و مجلس در این باره قول‌هایی را داده‌اند و ما امیدواریم که تحقق پیدا کند چرا که ادامه این روند باعث می‌شود همه دستاوردهای ما در معرض خطر بیفتد. تلاش‌هایی در این زمینه شده و ما امیدواریم این تلاش‌ها به نتیجه برسد.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره قاچاق دستگاه‌های سولاریوم نیز گفت: متاسفانه قاچاق در کشور ما پدیده منحوسی است ولی به صورت جدی پیگیری می‌شود و نمی‌توان به راحتی آن را از بین برد. دولت در چهار سال گذشته تلاش‌های بسیاری برای کاهش قاچاق انجام داده است و میزان قاچاق در طول این مدت ۵۰ درصد در کل کاهش پیدا کرده است.

او ادامه داد: کشفیات ما در دارو، غذا، مکمل‌ها و لوازم آرایشی سه برابر شده و مبارزه ما درباره قاچاق جدی‌تر است و قانون با جدیت اجرا می‌شود. قطعاً ما در این زمینه به کمک دیگر دستگاه‌ها نیز نیاز داریم چرا که کنترل ورودی کشور با ما نیست. ما در سطح توزیع می‌توانیم اقداماتمان را انجام دهیم.

او درباره مصرف بیش از حد سموم و کودهای شیمیایی و آلاینده‌های صنعتی نیز گفت: به هرحال کشاورزی در کشوری که با کم‌آبی مواجه است و حاصلخیز بودن زمین کم است با مشکل مواجه خواهد شد. کشاورزان تلاش دارند برای افزایش محصولات خود از راه‌های مختلف از جمله کاربرد سموم استفاده کنند. جلسات متعددی با وزارت جهاد کشاورزی برگزار شده اما این مشکل نیاز به آموزش دارد و جهاد کشاورزی باید در این زمینه به صورت جدی وارد شود.

دیناروند با بیان اینکه باید به سموم غیرمجاز مجوز داده نشود گفت: مسئولیت قانونی ما تعیین حد سموم مجاز است در کل وضعیت ما خوب نیست و در برخی از محصولات میزان سموم ۱۰ درصد بیش از حد مجاز است که این موضوع نگران کننده است.

او درباره کنترل واردات مواد غذایی گفت: برنج و گندم وارداتی تحت کنترل هستند اما باید ساماندهی در خصوص کنترل محصولات داخلی ایجاد شود و از آنجا که کنترل سخت است ما نیازمند آموزش به کشاورزان هستیم.

دیناروند درباره کیفیت داروهای تولید داخل نیز گفت: کیفیت داروهای تولید داخل براساس استانداردهای کشور صورت می‌گیرد. هر کشوری دستگاه نظارتی خاص خود را دارد و آن دستگاه وظیفه نظارت بر کنترل کیفیت دارو‌ها را برعهده دارد. ما تلاش می‌کنیم تا دارو‌ها از حداقل کیفیت برخوردار باشند. از همین رو سالانه ۱۰ الی ۲۰ قلم دارو چه وارداتی و چه تولید داخل از بازار به دلیل عدم کیفیت جمع‌آوری می‌شوند. درست است که اقتصاد مقاومتی برای ما مهم است اما بر روی ضوابط سازش نداریم و کیفیت را پایین نمی‌آوریم. براساس چارچوب نظارت و کنترل بر روی داروهای تولید داخل انجام می‌شود.

او تاکید کرد: مبنای قانون و تولید دارو و بسته‌بندی آن در داخل کشور ژنریک است از همین رو از قیمت حداقلی برخوردار بوده و بسته‌بندی شیک ندارد این عدم بسته‌بندی زیبا روی احساس مردم نسبت به کیفیت آن دارو تاثیرگذار است و ما تلاش می‌کنیم آن را برطرف کنیم. در حال حاضر ۹۷ درصد داروی مصرفی مردم از نظر کمی تولید داخل است و سه درصد آن از طریق واردات تامین می‌شود. همچنین ۷۰ درصد ارزش ریالی دارو در اختیار تولید داخل است.

او با بیان اینکه اگر اعتماد نباشد دارو اثر ندارد گفت: ما به زودی قرار است عضو پروتکل PICS شویم و این باعث می‌شود خود را با شرایط بازرسی در دنیا تطبیق دهیم.

وی همچنین درباره داروهای تولید داخل برای بیماران صعب‌العلاج گفت: سهم داروهای ایرانی که بیماران صعب‌العلاج استفاده می‌کنند از ۵۰ درصد به ۹۰ درصد رسیده است.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۷۶۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند

آفتاب‌‌نیوز :

کاهش فشار خون با سیر ما در این مقاله به موضوع کاهش فشار خون با سیر و نحوه مصرف سیر با این هدف می‌پردازیم.

فشار خون بالا از اصلی‌ترین عوامل بیماری‌های قلبی و عروقی است. یکی از روش‌های اولیه کنترل فشار خون بالا شامل تغییر در رژیم غذایی است. طبق گفته محققان بهداشت اضافه کردن سیر به رژیم غذایی می‌تواند فشار خون را به میزان متوسطی کاهش دهد.

سیر نقش مهمی در رژیم غذایی و همچنین دارویی تاریخ بشر داشته است و در فهرست فروش برتر ده گیاهان دارویی در بین مردم قرار گرفته است. این گیاه دارویی بیش از ۵۰۰۰ سال است که برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود و گزارشات کمی در مورد عوارض جانبی وجود دارد.

سیر (Allium sativum) سبزی‌ای است که از زمان‌های قدیم به‌عنوان یک داروی طبیعی برای کاهش فشار خون مورد استفاده قرار می‌گرفته است. طرفداران این روش درمانی بر این باورند که مصرف سیر به عنوان غذا یا مصرف عصاره سیر به شکل مکمل‌های غذایی می‌تواند به درمان فشار خون بالا یا جلوگیری از ایجاد فشار خون بالا کمک کند. در واقع، برخی از مطالعات گزارش می‌دهند که این دارو به اندازه دارو‌های استاندارد کاهش فشار خون موثر است، حتی با عوارض جانبی بسیار کمتر.

تصور می‌شود که سیر ممکن است تا حدی با تحریک تولید اکسید نیتریک (ترکیبی که نقش کلیدی در گشاد شدن رگ‌های خونی شما دارد) به کاهش فشار خون کمک کند. مروری بر چندین کارآزمایی بالینی نشان داده است که سیر باعث کاهش فشار خون سیستولیک و یا دیاستولیک می‌شود و اثر مفیدی در کنترل فشار خون بالا بالا دارد.

خواص کاهش فشار خون سیر با تولید سولفید هیدروژن و محتوای آلیسین آزاد شده از آلیین و آنزیم آلیناز مرتبط است. طبق یک تحقیق جدید، مکمل‌های سیر ممکن است فشار خون را به همان اندازه موثر کاهش دهند که برخی از دارو‌های مورد استفاده برای درمان فشار خون بالا می‌توانند.

مکمل با فرآورده‌های سیر ممکن است گزینه درمانی جایگزین یا مکمل قابل قبولی برای فشار خون بالا باشد. علاوه بر این، کارشناسان معتقدند که خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی سیر نیز ممکن است به توانایی آن در کاهش یا جلوگیری از افزایش فشار خون کمک کند.

سیر دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی طبیعی است. به کاهش کلسترول کمک می‌کند، از سرطان و چندین بیماری قلبی عروقی پیشگیری می‌کند و به طور همزمان به عنوان رقیق کننده خون عمل می‌کند. حتی می‌تواند ورم معده را درمان کند.

سیر حاوی ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین است که یکی از مفیدترین دارو‌های طبیعی فشار خون بالا است. آلیناز آنزیمی است که هنگام خرد کردن یا جویدن سیر خام آزاد می‌شود. سپس تحت یک سری واکنش‌ها قرار می‌گیرد و در نتیجه آلیسین تشکیل می‌شود. نحوه مصرف سیر برای کاهش فشار خون عبارتست از:

سیر خام: خوردن سیر تازه و خام یکی از دارو‌های گیاهی برای کنترل فشار خون بالا است. جویدن سیر خام آلیناز را برای آزادسازی حداکثر آلیسین فعال می‌کند. برای افزایش بهره‌مندی از خواص آن باید سیر طی یک تا دو ساعت پس از فعال شدن آلیسین مصرف شود. برای کنترل فشار خون می‌توانید این غذا را به طور منظم بخورید.

پودر سیر: گنجاندن سیر در رژیم غذایی روزانه می‌تواند فشار خون شما را کاهش دهد. حدود ۶۰۰ تا ۹۰۰ میلی گرم پودر سیر می‌تواند فشار خون را در حدود ۹ تا ۱۲ درصد کاهش دهد. دوز ۶۰۰ میلی گرم پودر سیر حاوی ۳.۶ میلی گرم آلیسین و ۹۰۰ میلی گرم حاوی ۵.۴ میلی گرم آلیسین است.

سالاد: همچنین می‌توانید ورقه‌های نازک سیر را مستقیماً به سالاد‌های مورد علاقه خود اضافه کنید. سیر خام خرد شده نیز گزینه خوبی برای تهیه سالاد‌های خوشمزه و در عین حال سالم است. این سالاد سیر رنده شده را بخشی از رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید و دیگر گیاهان گران قیمت برای فشار خون بالا را فراموش کنید.

ترکیب شیر و سیر: این نوشیدنی به عنوان دارو عمل می‌کند و برای سلامت کلی بدن شما نیز مفید است. برای تهیه این نوشیدنی به ده تا دوازده حبه سیر پوست کنده و خرد شده نیاز دارید. حبه‌های سیر را به شیر گرم اضافه کنید. حتی می‌توانید برای نتیجه بهتر یک قاشق غذا خوری عسل به نوشیدنی اضافه کنید.

یکی از درمان‌های خانگی توصیه شده برای کنترل فشار خون ترکیب ماست و سیر است. ماست و سیر باعث کاهش میزان چربی تجمع یافته در عروق و مسدود شدن آن‌ها می‌شود، در نتیجه مانع از افزایش فشار خون و همچنین گرفتگی رگ‌ها و حملات قلبی خواهد شد. بالا بودن سطح کلسترول مضر نیز یکی از علل گرفتگی شریان‌ها و افزایش فشار خون است، در این مورد نیز ماست و سیر با تاثیر مثبت در کاهش میزان کلسترل، به کنترل فشار خون کمک می‌کند.

برای تهیه مخلوط ماست و سیر باید سیر له یا رنده شده را با ماست اضافه کرد و برای داشتن طعم بهتر مقداری نعناع به آن افزود. این پیش غذا باید برای مدتی با معده خالی میل شود تا خواص تغذیه‌ای آن به طور کامل دریافت شود.

فشار خون بالا کنترل نشده علاوه بر افزایش خطر بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی، می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند آسیب کلیه، از دست دادن بینایی و حتی اختلال حافظه مرتبط شود. مسئله عوارض جانبی بر محبوبیت دار‌های طبیعی برای کاهش فشار خون نسبت به دارو‌های شیمیایی می‌افزاید.

از طرف دیگر با اینکه افزایش مصرف سیر ممکن است به بهبود سلامت و محافظت بدن در برابر فشار خون بالا کمک کند، مکمل‌های سیر نباید جایگزین مراقبت استاندارد فشار خون بالا استفاده شوند. هرچند سیر در مقادیر معمولی موجود در غذا احتمالاً برای اکثر افراد بی خطر است، اما مصرف بیش از حد آن عوارض جانبی متعددی (از جمله سوزش سر دل، حالت تهوع و اسهال) ایجاد می‌کند. همچنین افراد مبتلا به اختلالات خونریزی و زنان باردار یا شیرده نباید سیر مصرف کنند.

از آنجایی که سیر ممکن است لخته شدن خون را کندتر کند، مصرف آن همراه با دارو‌های رقیق کننده خون نیز می‌تواند خطر عوارض جانبی مانند خونریزی و کبودی را افزایش دهد. اگر قصد کاهش فشار خون با سیر را دارید، حتما قبل از شروع رژیم درمانی خود با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: عصرایران

دیگر خبرها

  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر
  • احیای مستقیم فولاد هرمزگان ۱۵ درصد فراتر از طراحی کارخانه
  • ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی کشور ساخت داخل است/ آمادگی برای فصل گرما