Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-27@17:20:58 GMT

خال اسپیلوس (اسپایلوس) چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۷۶۸۵۲

در مورد خال اسپیلوس چه می دانید؟ شاید در گذشته داشتن خال نوعی امتیاز و حتی از جمله ملاک های  زیبایی به شمار می آمد! اما امروزه اغلب افراد سعی دارند تا به نحوی خال های خود را از بین ببرند. خال به علت بروز برخی اختلالات در بدن به وجود می آید. خال های پوستی انواع مختلفی دارند که از جمله می توان به اسپیلوس یا همان اسپایلوس اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به بررسی چگونگی از بین بردن این نوع خال اشاره خواهیم کرد. با دکتر سلام همراه باشید.

خال چیست؟

تجمع خوش خیم سلول های ملانوسیتی درپوست با عنوان خال ملانوسیتی شناخته می شود. براساس محل قرار گرفتن ملانوسیت ها در پوست، خال ها را به سه دسته کلی تقسیم می کنند که عبارتند از:

خال های پیوستگاهی خال های مرکب خال های داخل درمی

این سه نوع خال در واقع مراحل مختلف تکامل یک خال ملانوسیتی است.

اکثریت خال ها اکتسابی هستند و از دوره کودکی به تدریج روی پوست ظاهر می شوند. برخی از خال ها در سن بلوغ ویا در دوران حاملگی ایجاد یا تشدید می شوند.تعداد خال ها تا ۳۰۰ سالگی افزایش می یابد.در یک فرد بزرگسال به طور متوسط ۲۰ تا ۳۰۰ عدد خال ها وجود دارد. افرادی که در معرض نور آفتاب بوده اند تعداد خال بیشتری دارند.

در دوران کودکی بیش از ۹۰ از خال ها از نوع پیوستگاهی هستند یعنی ملانوسیت ها در محل اتصال درم و اپیدرم تکثیر وتجمع یافته اند. با مرور زمان ملانوسیت ها به داخل درم مهاجرت کرده و در آنجا هم آشیانه تشکیل می دهند که به صورت خال مرکب دیده می شود.در سنین بالا تکثیر ملانوسیت ها در محل اتصال درم و اپیدرم متوقف می شود و فقط توده سلولی در داخل درم باقی می ماند در این صورت به آن خال داخل درمی اطلاق می گردد. زمان تبدیل خال ها به یکدیگر ثابت نیست.شاید یک خال همیشه پیوستگاهی بماند یا به سرعت به دو نوع دیگر تبدیل شود.

خال اسپایلوس (اسپیلوس) چیست؟

خال اسپیلوس به صورت ضایعات قهوه ای متعدد دیده می شود که در کنار هم قرار گرفته اند و اندازه آن ها می تواند از چند میلیمتر تا چند سانتی متر متغیر باشد.پوست زمینه این ضایعات طبیعی یا تیره تر از معمول است.سوار شدن ملانوم بدخیم روی این خال ها در چند مورد گزارش شده است بنابراین در صورت امکان باید خال اسپیلوس برداشته شود.

اسپایلوس (Nevus Spilus) در هر نقطه از بدن ممکن است ایجاد شود و شما را به دردسر بیاندازد. بروز این نوع خال یک اتفاق طبیعی است و برای هرکسی ممکن است رخ دهد. این نوع خال رنگدانه های بزرگ پوستی را ایجاد می کند و  اغلب کمر و یا سینه را تحت تاثیر قرار می دهد. نامهای دیگر خال اسپایلوس عبارتند ازSpeckled Lentiginous Nevusو Zosteriform Lentiginous Nevus.

در بیشتر موارد این خالها بدون علامت هستند و هیچ عارضه خاصی ایجاد نمی کنند بلکه تنها در برخی افراد ممکن است مشکلاتی برای زیبایی فرد به وجود بیاورند.

عوامل زمینه ساز خال اسپایلوس عبارتند از:

سندرمفاسیس (PHACES) سندرماپشتین (Epstein)

خال اسپایلوس خود به خود ایجاد می شود و علت آن ناشناخته است. به طور کلی نیازی به درمان این وضعیت نیست مگر اینکه مشکلاتی برایی زیبایی فرد ایجاد نماید. از آنجایی که این ضایعات پوستی به طور کلی خوش خیم هستند، پیش آگهی آن با درمان یا بدون آن عالیست.

عامل ایجاد خال اسپیلوس

عامل تشکیل این خال هنوز ناشناخته است. در برخی موارد محققان به جهش های ژنتیکی ظنین هستند اما این موارد هنوز به خوبی مشخص نشده اند.

این وضعیت ممکن است از بدو تولد وجود داشته باشد یا در هر سنی اتفاق بیفتد. با این حال عمدتا این نوع خال در کودکان و نوجوانان ایجاد می شود.از نظر جنسیت هم مردان و هم زنان تحت تاثیر این وضعیت قرار میگیرند و هیچ سوگیری جنسیتی مشاهده نمی شود. تمام قومیتها و نژادها از لحاظ ابتلا به خال اسپایلوس یکسان هستند.

 

 

عوارض اسپیلوس

– سندرم فاسیس ( یک اختلال مادردزادی نامتداول همانژیوم )
– سندرم اپشتین
– وضعیت پوستی نامتداول به نام phacomatosis pigmentokeratotica

لازم به ذکر است که داشتن یک عامل خطر به معنی ایجاد خال اسپایلوس نیست بلکه تنها احتمال آن را افزایش میدهد. برخی از عوامل زمینه ساز اهمیت بیشتری نسبت به بقیه دارند.از طرفی نداشتن هیچ یک از عوامل خطر به معنی عدم ابتلا به این وضعیت نیست.

 

 

درمان خال اسپایلوس

امروزه برداشتن خال ها عملی بسیار راحت و رایج است؛ شما می توانید به راحتی به مطب یک پزشک مراجعه کرده و خال خود را بردارید؛ البته روش درمان بستگی به نوع خال شما دارد که اسپایلوس از انواع ویژه به حساب می آید. اغلب برداشتن خال ها نوعی عمل زیبایی به شمار می آید، با این حال در موارد مشکوک به سرطان توصیه می شود خال حتما با جراحی برداشته شود (لیزر یا کوتر نشود) و جهت تعیین دقیق ماهیت به آزمایشگاه آسیب شناسی ارسال شود. این موارد عبارتند از:

۱- در یک فرد بزرگسال هر خالی که رشد کند و بزرگ تر شود و یا به هر نحوی دچار تغییر شکل شود .

۲- خال هایی که یک یا چند مورد از نشانه های زیر را داشته باشند :

الف- قرینه نبودن خال

ب- نامنظم بودن حاشیه خال

ج- یکنواخت نبودن رنگ خال

د- خال های بزرگ تر از ۷ میلیمتر

خال اسپیلوس به علت ظاهر نازیبا مشکلاتی را برای بیماران ایجاد می کند و درمان موثری برای آن وجود ندارد.

ممکن است متخصص پوست ترجیح دهد بر وضعیت خال نظارت مداوم داشته باشد. رویکرد صبر کردن و نظارت نیازی به درمان ندارد. گاهی پزشک ترجیح می دهد خال را با جراحی بردارد. معمولاً به دلایل زیبایی اینکار انجام میشود. با روش الکتروکوتر نیز میتوان خال را برداشت.فراموش نکنید چکاپ و غربالگری منظم اهمیت زیادی دارد.

 

 

درمان خال اسپیلوس با لیزر دی اکسید کربن

در بررسی های متخصصان متوجه اثربخشی خوب لیزر دی اکسید کربن بر خال اسپیلوس شدند، به همین دلیل مطالعه حاضر را جهت تعیین اثربخشی لیزر دی اکسید کربن در خال اسپیلوس انجام دادند. لیزر به کار رفته از نوع لیزر سونیک LS 500 (ساخت آلمان) با توان 3 وات و زمان 0.25 ثانیه و spot size 3 میلی متر بود.

یافته ها: 45 نفر از بیماران زن و 2 نفر مرد بودند. سن متوسط آن ها 20 سال و محل ضایعات در تمام موارد صورت بود. از بیماران فوق 2 نفر به علت بی اثر بودن یا عفونت محل تست از ادامه مطالعه حدف شدند. از 45 نفر بقیه 43 نفر (95.5٪) پاسخ مناسب داده و محل درمان بدون عارضه ای بهبود یافت. پس از یک سال در یک نفر از این 43 نفر عود ضایعه دیده شد.

نتیجه گیری: درمان با لیزر دی اکسید کربن می تواند روش درمان موثری در خال اسپیلوس باشد.

در این باره بیشتر بخوانید: پیشگیری و درمان خال های روی پوست

هرگونه کپی برداری با ذکر نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۷۶۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • مکملی که ریزش مو را درمان می‌کند
  • از روان تا درمان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب
  • کادر درمان آینده در لباس عروسی و دامادی
  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم