Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-06@16:39:19 GMT

سیستم‌های هوشمند مدیریت تصمیم‌گیری

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۷۷۰۸۷

سیستم‌های هوشمند مدیریت تصمیم‌گیری



تمامی سیستم‌هایی که شرکت‌کنندگان فعالی در تصمیم‌سازی کسب‌وکار هستند، به چند درجه تقسیم می‌شوند.

به واقع منطق موجود در سیستم‌های کسب‌وکار، سطح مشخصی از هوشمندی را ناشی می‌شود و سپس منطق تصمیم‌گیری استفاده شده، توسط کاربران تقویت می‌شود - که به عملیات کسب‌وکار هوشمند منجر می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنابراین اگر می‌خواهیم کل عملیات کسب‌وکار را هوشمندتر کنیم، بایستی روی تصمیم‌سازی در سراسر سیستم و کاربرانشان تمرکز کنیم.

مدیریت تصمیم در کسب‌وکار به صراحت به دنبال مشخص نمودن و بهبود دادن تصمیمات عملیاتی است و به منظور خودکارسازی آن ها، در سطح وسیعی از تکنولوژی های پیشرفته مدیریت تصمیم، مانند مدیریت قوانین تجارت، آنالیز و بهینه سازی پیشرفته، استفاده شده است.

همان‌گونه که ما در طول سال‌ها به دنبال خودکار نمودن عملیات کسب‌وکار بوده‌ایم، با منطق تصمیم‌گیری غیرقابل مدیریت و برنامه‌ریزی نشده‌ای، آنها را تبدیل به سیستم‌های تجاری کردیم و در عین حال مانع پیشرفت آنها شدیم.

به علاوه، مورد بدتر این بود که تصمیمات به صورت رسمی درون سیستم مدل‌سازی و پیاده‌سازی نشده بودند و بعضی تصمیم‌سازی‌های بحرانی اما عادی، به کاربران کسب‌وکار سپرده می‌شدند.
بنابراین تلاش‌ها برای خودکارسازی ناقص انجام می‌گرفت و دو اتفاق رایج می‌افتاد:

۱- منطق تصمیم‌گیری توسط اپراتورهای ماهر در سیستم‌های تجاری در داخل کُد گنجانده می‌شد.
۲- یا سیستم‌های کسب‌وکار را به منظور دریافت تصمیمات کسانی که می‌توانستند این نوع از تصمیمات را اتخاذ کنند، متوقف می‌نمودند.

در مورد اول، این سیستم‌ها نمی‌توانستند همانطور که شرایط کسب‌وکار تغییر می‌کند به سرعت تغییر کنند و در مورد دوم، این سیستم‌ها نمی‌توانستند به تنهایی اجرا شوند.

از این رو مهم است که با مدیریت تصمیم‌گیری ضمنی مقابله کنیم و تمامی تصمیمات ضمنی در عملیات کسب‌وکار را استخراج، مدل‌سازی و تحلیل کنیم.
هنگامی که تصمیم‌ها قابل مشاهده هستند، می‌توانند بهبود یافته و خودکار شوند؛ اما نباید فراموش کرد که تمامی تصمیم‌ها کاندید خودکار‌سازی نیستند، اما همه آنها کاندیدای بهبود هستند.


فرآیندهای هوشمند - سیستم های تراکنشی
اکثر سیستم‌های تجاری به سمت خودکارسازی (اتوماتیک‌سازی) فرآیندهای تجاری پیش می‌روند. منطق تصمیم‌گیری برای اتخاذ یک یا چند تصمیم اساسی عملیاتی بر طبق شرایطی مشخص لازم است – نظیر اعتبارسنجی، محاسبات یا مسیریابی -.
در سیستم کسب‌وکار ساده‌تر، منطق برنامه‌نویسی طوری نوشته شده بود که این تصمیم‌ها را خودکار کند و این برای مدتی مناسب بود.
همان‌طور که مرزهای خودکارسازی بزرگ و بزرگ‌تر شدند، منطق تصمیم در فرآیندهای تجاری خودکار نیز به تدریج پیچیده‌تر شدند.
اکنون هر زمان که محیط کسب‌وکار تغییر می‌کند، لازم است تا منطق تصمیم‌گیری کسب‌وکار نیز تغییر نماید و تلاش برای تغییر سیستم کسب‌وکار اغلب غیرعملی است.

مدیریت فرآیند کسب‌وکار، رویکردی است که اجازه می‌دهد تا سطحی از شفافیت در سیستم‌های تراکنشی وارد گردد.
در واقع، هدف این است که اجازه دهد، همان‌طور که محیط کسب‌وکار تغییر می‌کند، تغییرات سریعی بر روی فرآیندهای خودکار شده نیز اعمال شود و این امر با قرار دادن منطق تصمیم قابل تنظیم در پوسته فرآیند خودکار محقق می‌گردد.
این کار، موردی مانند چابکی را برای یک فرآیند مشخص و در سطحی جزئی را منجر می‌شود، اما از آنجایی که مدل تصمیم‌گیری سطح بالا برای گره زدن همه تصمیم‌ها به یکدیگر وجود ندارد، چابکی نمی‌تواند در شرایط کسب‌وکار بزرگ دیده شود.

در حالت ایده‌آل، یک مدل تصمیم‌گیری سلسله مراتبی باید به صورت موازی با تکنیک‌های مدل‌سازی معمول ساخته شده باشد.
توجه داشته باشید که تمامی تصمیم‌های تجاری که درون فرآیندها جاسازی شده‌اند به صورت صریح استخراج شده و در مدل تصمیم‌گیری قرار می‌گیرند.
در واقع، نه تنها این رویکرد یک تمرکز دقیق روی تصمیم‌ها را فعال می‌کند، بلکه اجازه پیاده‌سازی دسته‌ای از تکنولوژی‌های خاص را برای مدیریت تصمیم‌گیری کسب‌وکار و مدیریت فرآیندهای کسب‌وکار فراهم می‌نماید.


داشبوردهای هوشمند - سیستم‌های هوش تجاری
اطلاعات هوشمند موجود در گزارشات و داشبوردهای کسب‌وکار به عنوان سیستم‌های پشتیبان تصمیم‌گیری شناخته می‌شوند.
علت این موضوع در پشتیبانی آنها از تصمیمات اتخاذ شده توسط کاربران کسب‌وکار است. نکته قابل توجه این است که طراحی و الزامات این سیستم‌ها به صورت صریح در نظر گرفته نمی‌شود.
پیاده‌سازی در این سیستم‌ها به شدت بر روی الزامات رابط‌های کاربری تمرکز دارد و به همین دلیل روی مدل‌های تصمیمات فردی یا تصمیمات ضمنی یک تیم تمرکز انجام می‌گیرد.
جای تعجب نیست که اکثر پروژه‌ها و تیم‌های نگهداری به طور مداوم در حال تعقیب مجموعه بعدی از الزامات از مجموعه بعدی از کاربران در یک بازی بی‌پایان هستند.

داشبورد و نمایش ظاهری عناصر کلیدی برای تصمیم‌گیری انسانی هستند و نیاز است پیاده‌سازی آنها بر اساس مدل‌های تصمیم‌گیری باشند. اکثر تصمیمات تاکتیکی و عملیاتی می‌توانند استاندارد شوند و به تنظیمات فردی بستگی ندارند.
در واقع یکی از اهداف اصلی اکثر سازمان‌ها این است که بتوانند تصمیمات با ثبات و با معیار‌های استراتژیک بگیرند – این تصمیمات برای حکومت، مدیریت ریسک و رعایت مقررات صادر می‌شوند.

مدل تصمیم‌گیری صریح به همه کاربران کسب‌وکار و تیم‌های عملکرد اجازه می‌دهد تا اساسی برای بحث و ساختن توافقنامه داشته باشند؛ این اساس بر چگونگی تصمیم‌سازی و اینکه چگونه همه سطوح تصمیم‌گیری می‌توانند به شاخص‌های کلیدی عملکرد و عملیات‌های تجاری گره بخورند دلالت دارد.


پرتال‌های هوشمند - سیستم‌های تجربه کاربری
پرتال‌ها (مانند سیستم‌های خویش سرویس) سیستم‌های گردش کسب‌وکار به حساب می‌آیند. آنها برای تعامل کاربران با سیستم‌ها و همچنین سایر کاربران در نظر گرفته شده‌اند.
این امر بدین سبب است که اکثر سیستم‌ها برای پردازش منقطع راه‌اندازی شده‌اند که در آن سیستم‌ها در فرآیندهای خودکار به سرعت تغییر می‌کنند و سپس برای ورودی کاربر متوقف می‌شوند – که در اکثر اوقات یک تصمیم است.

توجه داشته باشید که نیاز است یک پرتال طوری طراحی شود که کاربران بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند و از آن مهم‌تر این است که این تصمیم‌ها بهتر درک شوند. در واقع بایستی سؤالات زیر مدنظر قرار داده شوند:

-اهداف یک کاربر که تصمیم باید از آنها پشتیبانی نماید، چه چیزهایی هستند؟
-اطلاعات موردنیاز چه هستند؟
-تخصص یا بینش موردنیاز چیست؟

مدل تصمیم‌گیری کامل، چگونگی خودکار شدن تصمیم‌گیری را در سیستم‌های مربوط به تصمیم‌های موردنیاز کاربر نشان می‌دهد.


تصمیم‌گیری در اولویت اول
هوشمندتر شدن به عنوان یک سازمان، یک نیاز حیاتی برای سود رقابتی است. این هوشمندی در زندگی، در سیستم‌ها، در فرآیندها، در داده‌ها و در فرهنگ ما وجود دارد – که همه آنها تصمیمات و عملیات کسب‌وکار را پیش می‌برد. بنابراین به منظور هوشمندتر شدن، نیاز داریم که تصمیم‌گیری را در اولویت اول قرار دهیم.


منبع: پایگاه دانش BPM رایورز

منبع: ايتنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۷۷۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین سایت تبلیغات کسب و کار (لیست کامل سایت‌های زودبازده داخلی و خارجی)

اگر بخواهید یک تبلیغ برای کسب‌وکار خود منتشر کنید، چگونه بهترین سایت تبلیغات کسب و کار را انتخاب می‌کنید؟ در این مقاله راهنمای کامل انتخاب بهترین‌ها ارائه می‌شود.

اگر بخواهید یک تبلیغ برای کسب‌وکار خود منتشر کنید، چگونه بهترین سایت تبلیغات کسب و کار را انتخاب می‌کنید؟ سایت‌های زیادی هستند که پذیرش تبلیغات دارند و شما می‌توانید تبلیغات بنری و کلیکی در آن‌ها بخرید. انتخاب بین انبوه سایت‌ها کار آسانی نیست. ولی در این مطلب با برخی از بهترین سایت‌های تبلیغ کسب‌وکار آشنا می‌شوید.

بهترین سایت‌های ایرانی برای تبلیغ کسب و کار

شما گزینه‌های زیادی بین سایت‌های ایرانی برای تبلیغ کسب‌وکار خود دارید. برخی از این سایت‌ها بر پایه سئو و نتایج گوگل بازدید بالایی دارند، برخی دیگر به صورت اختصاصی برای تبلیغ کسب‌وکارها طراحی شده‌اند و برخی دیگر در واقع جایگاهی برای معرفی محصول دارند که از آن طریق می‌توانید کسب‌وکارتان را معرفی کنید.

تبلیغات کلیکی و بنری

در بسیاری از سایت‌های پربازدید ایرانی مثل ورزش ۳ و سایت‌های خبری مثل ایسنا و اقتصاد آنلاین، شما می‌توانید با پرداخت هزینه به ازای هر کلیک یا به ازای نمایش بنر، اقدام به تبلیغ کسب و کار خود کنید. معمولاً تبلیغ در سایت‌های پربازدید از طریق واسطه‌هایی مانند یکتانت انجام می‌شود. هزینه هر کلیک بسته به میزان بازدید سایت و روزهایی که می‌خواهید تبلیغ بروید متفاوت است.

بهترینو؛ بهترین سایت تبلیغ کسب و کار

یکی از پلتفرم‌هایی که امکان تبلیغ کسب‌وکارتان را به شما می‌دهد، سایت بهترینو است. در بهترینو می‌توانید با ثبت کردن کسب‌وکارتان، به بهتر دیده شدن آن کمک کنید. برای مثال، اگر یک رستوران در مرکز شهر دارید، وقتی رستوران خود را در بهترینو ثبت کنید، از چند طریق دیده می‌شوید: زمانی که افراد به دنبال بهترین رستوران‌ها می‌گردند، رستوران شما هم نمایش داده می‌شود. همچنین زمانی که فردی در منطقه کسب‌وکار شما به دنبال یک رستوران باشد، می‌تواند آدرس و مشخصات رستوران شما را روی نقشه مشاهده کند.

ثبت کسب و کار در بهترینو فقط ۵ دقیقه از شما زمان می‌گیرد و هزینه‌ای هم ندارد اما با این کار در معرض دید ۵ میلیون بازدیدکننده ماهانه قرار می‌گیرید. همچنین می‌توانید بدون نیاز به داشتن سایت، در نتایج اول گوگل هم دیده شوید. برای همین است که تاکنون ۱۵۰ هزار کسب‌وکار به بهترینو اعتماد کرده‌اند.

دیوار و شیپور

دیگر سایت‌های ایرانی که می‌توانند میزبان تبلیغات کسب‌وکار شما باشند، دیوار و شیپور هستند. درست است که دیوار یا شیپور جایی برای تبلیغ محصولات به حساب می‌آیند، اما شما می‌توانید از این قابلیت برای نمایش کسب‌وکارتان استفاده ببرید. شما با معرفی و تبلیغ کسب و کار خود در این دو پلتفرم می‌توانید در معرض دید افراد بیشتری قرار بگیرید. از سایت های زیر نیز برای تبلیغ کسب و کار خود می‌توانید استفاده کنید :

ایستگاه کتاب اول میدانه آچاره نیازمندی‌ها ایفروش ایران تجارت بالون آگهی ۱ اشاره آگهی‌چی جویشگر شهر ۲۴ نیازمندی‌های اینترنتی نیازپرداز لوکوپوک شهرآگهی پیام سرا نیازمندی سانیاز سامانه بازارها مشاغل جو نیاز روز بهترین سایت تبلیغات کسب و کار در خارج از ایران

اگر بخواهید از بین گزینه‌های غیرایرانی به دنبال سایتی برای تبلیغ کسب و کار خود باشید، باید به اعتبار، میزان بازدید و همچنین هزینه سایت برای انجام تبلیغ توجه داشته باشید. در ادامه با برخی از مشهورترین و معتبرترین سایت‌های خارجی برای تبلیغ آشنا می‌شوید.

یوتیوب ادز

ویدئوهای یوتیوب بازدید بالایی دارند. استفاده از یوتیوب ادز و تبلیغات در یوتیوب می‌تواند نتایج بسیار خوبی برای کسب‌وکار شما داشته باشد. مخصوصاً اگر بتوانید یک سناریوی تبلیغاتی جذاب بنویسید و از پس هزینه‌های آن بربیایید، می‌توانید بازدهی خوبی بگیرید. همچنین شما می‌توانید با تعیین ویدئوهایی که بازدیدکننده ایرانی بالایی دارند، احتمال دیده شدن تبلیغات خود را افزایش دهید.

گوگل ادز

با گوگل ادز می‌توانید در سایت‌ها و اپلیکیشن‌های پربازدید تبلیغات بنری و ویدئویی بروید. از آنجایی‌که گوگل در بسیاری از سایت‌ها اجازه پخش تبلیغ دارد، استفاده از گوگل ادز می‌تواند نرخ تبدیل بالایی داشته باشد. مخصوصاً اگر اپلیکیشن یا سایت موردنظر خود را برای تبلیغ هدفمند و با دقت انتخاب کنید.

Yelp

وبسایت Yelp یک سایت تخصصی برای معرفی و بررسی کسب‌وکارهاست. شما می‌توانید با ثبت کسب‌وکار خود در Yelp.com به بیشتر دیده شدن وبسایت‌تان کمک کنید. البته نوع کسب‌وکارتان در اینکه از Yelp نتیجه خوبی بگیرید یا نه، بسیار اهمیت دارد. اگر مشتریان خارجی دارید یا قصد دارید یک تجارت بین‌المللی داشته باشید، این سایت می‌تواند کمک خوبی برای کسب‌وکار شما باشد تا خودتان را به افرادی خارج از ایران معرفی کنید.

Locanto

یکی دیگر از انواع سایت تبلیغ کسب و کار، سایت لوکانتو است. در این سایت می‌توانید ضمن ثبت و معرفی کسب‌وکارتان، آن را به صورت رایگان تبلیغ کنید. همچنین این امکان را دارید تا درباره وبسایت و کسب‌وکار خود بنویسید و مخاطبان بیشتری را جذب کنید. استفاده از سایت Locanto برای بیزینس‌های بین‌المللی پیشنهاد می‌شود.

شبکه‌های اجتماعی

لینکدین، اینستاگرام و توییتر از جمله شبکه‌های اجتماعی هستند که می‌توانند به عنوان سایت تبلیغ کسب و کار هم شناخته شوند. بسیاری از بیزینس‌ها با داشتن شبکه‌ای از مخاطبان در این بسترها، توانسته‌اند به افزایش آگاهی برند خود کمک کرده و نام برندشان را به تعداد بیشتری از افراد معرفی کنند. استفاده از شبکه‌های اجتماعی به تمامی صاحبان کسب و کار توصیه می‌شود. چراکه مخاطبان ایرانی نیز استفاده گسترده‌ای از شبکه‌های اجتماعی خارجی دارند و به نوعی شما می‌توانید با استفاده از این پلتفرم‌ها، کسب‌وکار خود را به رایگان تبلیغ کنید.

چگونه بهترین سایت تبلیغات کسب و کار را انتخاب کنیم؟

فاکتورهای مختلفی برای انتخاب بهترین سایت تبلیغات کسب و کار وجود دارد. برخی از آن‌ها به نوع کسب‌وکار شما برمی‌گردد: شما یک کسب‌وکار بین‌المللی و با مشتریان بین‌المللی هستید یا اینکه یک کسب‌وکار محلی با مشتریان ایرانی؟ در راه اول استفاده از سایت‌های خارجی توصیه می‌شود که البته هزینه بسیار بیشتری هم دارد.

درغیراین‌صورت، استفاده از سایت‌های ایرانی کارآمدتر است. چراکه تبلیغات شما در این سایت‌ها به صورت مستقیم به مشتریان بالقوه شما نمایش داده می‌شود؛ بدون اینکه هزینه تبلیغات شما به مسیر اشتباهی برود. در میان سایت‌های ایرانی هم، آن‌هایی که می‌توانند نام کسب‌وکار شما را در نتایج گوگل بیاورند در اولویت قرار دارند. برای مثال، یک تبلیغ بنری در یک وبسایت خبری، هرچقدر هم که بازدید بالایی داشته باشد، احتمال تبدیل شدن آن کم است. ولی یک تبلیغ در وبسایت بهترینو، می‌تواند پاسخ جستجوی یک کاربر و در نتیجه تبدیل آن به مشتری باشد.

جمع‌بندی

ثبت کسب‌وکار در سایت‌های درج آگهی می‌تواند به افزایش دیده شدن شما در اینترنت کمک کند. شما می‌توانید با این روش با کمترین هزینه، برای برند خود تبلیغ کنید. در این مطلب بهترین‌ سایت‌های تبلیغات کسب و کار به شما معرفی شده‌اند تا از این سرویس‌ها برای بیشتر دیده شدن کسب‌وکار خود استفاده کنید.

سوالات متداول ۱- بهترین سایت تبلیغ کسب و کار کدام است؟

بهترین سایت تبلیغات سایتی است که هزینه‌ای پایین و بازخوردی بالا داشته باشد. شما می‌توانید به ثبت رایگان کسب و کار در سایت بهترینو، کسب‌وکار خودتان را تبلیغ کنید.

۲- آیا تبلیغات در سایت‌های خارجی هزینه دارد؟

بله. تبلیغات در سایت‌های خارجی، چه با استفاده از واسطه‌هایی مثل یوتیوب ادز و گوگل ادز و چه بدون واسطه، هزینه‌هایی دارد. البته سایت‌هایی هم هستند مانند لوکانتو که امکانات تبلیغات رایگان را هم فراهم کرده‌اند.

کد خبر 751037

دیگر خبرها

  • تحویل گواهینامه های بین المللی به ذوب آهن اصفهان
  • اهمیت وجود پیش‌بینی مالی برای استارت‌آپ‌های کوچک چیست؟
  • بهترین سایت تبلیغات کسب و کار (لیست کامل سایت‌های زودبازده داخلی و خارجی)
  • مدیرعامل فصل بعد پرسپولیس مشخص شد | تصمیم مهم در جلسه ۳ نفره
  • آخرین مهلت الکترونیکی کردن مجوز‌های کسب وکار و دریافت شناسه یکتا
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • ۸۳درصد مشترکان برق قزوین کم‌مصرف هستند
  • با انتخاب یک تلفن سانترال حرفه ای، کسب و کارتان را مدیریت کنید
  • برپایی بازارچه کسب وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست