Web Analytics Made Easy - Statcounter

1-العوامیه شهر اعتراض نسبت به آل سعود

شهر العوامیه شهری شیعه‌نشین در استان «قطیف» منطقه‌ «الشرقیه» است که بر خلیج‌فارس مشرف می‌باشد. این شهر بر اساس آمار غیر رسمی جمعیتی بالغ بر30 هزار نفر دارد که مرکز تجمع انقلابی‌های شیعه‌ عربستان به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوری که با آغاز تحولات جهان عرب در سال 2011 اولین شهری که نسبت به تبعیض‌ها و فشارها دست به اعتراض زد شهر العوامیه بود.

از طرفی شهر مذکور محل اقامت و فعالیت شهید «شیخ نمر» مبارز ضد وهابیت و خاندان آل سعود بود که با اتهامات واهی همچون اقدام علیه امنیت ملی، تحریک برای فعالیت‌های تروریستی و همکاری با محور مقاومت در دی ماه 1394 توسط خاندان آل سعود به اعدام محکوم شده و به شهادت رسید.

العوامیه در میان شهرهای منطقه‌ الشرقیه بیشترین اعتراض و اعتصاب را نسبت به تبعیض و استعمار داخلی خاندان آل سعود در قبال شیعیان داشته است. به گونه‌ای که مساجد و مراکز تجمع شیعیان در این شهر بارها مورد هجوم و حمله‌ی نهادهای امنیتی و جریان‌های تکفیری وابسته به وهابیت قرار گرفته است.

2- «محمد بن سلمان» و تداوم رویکرد آل سعود در قبال شیعیان

با انتصاب «محمد بن سلمان» به ولیعهدی خاندان آل سعود، تبعیض، سرکوب و ارعاب شیعیان شدت و حدت بیشتری پیدا کرده است. از زمان استقرار بن سلمان در جایگاه ولیعهدی عربستان، شهر «العوامیه» در استان «قطیفِ» منطقه‌ «الشرقیة» شاهد جنایت و کشتار علیه شیعیان مظلومی است که از کمترین حقوق و مزایای شهروندی برخوردار هستند. به طوری که نیروهای امنیتی و نظامی سعودی، شهرک «المسورة» واقع در شهر العوامیه را به ویرانه تبدیل کرده‌اند. حجم تخریب و ویرانی شهر العوامیه به گونه‌ای است که برخی از کارشناسان و نهادهای حقوق بشری آن را با سوریه مقایسه می‌کنند.

بهانه نظامیان سعودی برای تخریب منازل و ساختمان‌های شهرک المسوره با خمپاره‌ها و جنگنده‌های سنگین، پناه گرفتن و مستقر شدن گروه‌های انقلابی شیعه است. این در حالی است که ساکنان شهرک المسوره ادعای نظامیان آل سعود را رد کرده و حاضر نیستند منازل و مشاغل خود را ترک نمایند.

در حملات نظامیان سعودی ده‌ها شیعه به شهادت رسیده و بیش از صدها نفر مجروح و زحمی شده‌اند. از طرفی به دلیل قطع وسائل ارتباط جمعی و سانسور شدید رسانه‌ها، تصاویر و اخبار اندکی به بیرون مخابره می‌شود.

هدف آل سعود از حملات مذکور تخریب شهرک و مجبور کردن ساکنان به مهاجرت است. اقدامی که در تعریف حقوقی از آن به «نسل کشی» تعبیر می‌شود. در همین زمینه بند دوم بیانیه سازمان ملل در مورد «نسل کشی» تصریح می‌کند که « هرگونه اقدام به نابودی کل یک گروه نژادی، ملی، مذهبی مانند کشتار دسته جمعی یک گروه خاص، ایجاد لطمات روانی و جسمانی بر یک گروه خاص، ضربه زدن تعمدی به افراد یک گروه خاص، تحمیل معیارهایی برای جلوگیری از تولد فرزندان آنها، جا به جایی اجباری فرزندان گروه‌ها به یکدیگر، طرح‌ریزی برای آسیب رساندن به گروهی خاص و مهاجرت اجباری همه از مصداق‌های بارز نسل‌کشی هستند.»

3-محمد بن سلمان و برخورد دوگانه در قبال مسائل داخلی

منش و کنش محمد بن سلمان از زمان قرار گرفتن در ساختار قدرت آل سعود، نشان می‌دهد وی در مسائل داخلی بر خلاف نهادها و شخصیت‌های محافظه‌کار از شخصیتی اصلاح‌گرایانه برخوردار است. کاهش و محدود کردن قدرت نهاد قوی و تأثیرگذار «امر به معروف و نهی از منکر» و قائل شدن حق رانندگی و رأی دادن برای زنان و برگزاری جشنواره‌های هنری و ورزشی مصادیقی هستند که ادعای مذکور را اعتبار می‌بخشند. از طرفی مفاد و دستورالعمل‌های سند چشم‌انداز 2030 نشان می‌دهد که بن سلمان توسعه‌ سیاسی، اجتماعی و فرهنگی عربستان را به عنوان هدف نشانه گرفته است. به طوری که برخی از کارشناسان و نهادهای محافظه‌کار، چشم‌انداز 2030 را «انقلاب فرهنگی» در لباس «اصلاح اقتصادی» می‌دانند.

با این اوصاف به نظر می‌رسد بن سلمان با وجود نگرش اصلاح‌گرایانه در قبال سایر مسائل، نسبت به شیعیان رویکرد گذشته‌ خاندان آل سعود را در پیش گرفته است. جنایت، کشتار و تخریب العوامیه و روستاهای تابعه مصداقی است که به ادعای یاد شده اعتبار می‌دهد. به عبارتی محمد بن سلمان در گفتار و رسانه‌ها علیه شیعیان موضع‌گیری نکرده اما در عمل نشان داده رویه‌ سنتی خاندان آل سعود در قبال شیعیان را ادامه می‌دهد. رویه‌ای که در آن هویت ملی برای یک شهروند سعودی در اعلام وفاداری نسبت به خاندان آل سعود و وهابیت متعصب و متصلب معنا پیدا می‌کند.

رویکرد خشن نهادهای امنیتی موجب شده ساکنان العوامیه به اعتراض و تظاهرات مبادرت ورزند، رژیم آل سعود همین تظاهرات را مبنا قرار داده و اعتراض کنندگان را به گروه‌های تروریستی منسوب می‌کند. به عبارتی با برنامه‌ریزی و توطئه‌ای از پیش طراحی شده تمهیدات سرکوب شیعیان در قالب گروه‌های تروریستی مهیا شده است. از اهداف اقدامات محمد بن سلمان در العوامیه می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

3-1-تشدید کمربند امنیتی در العوامیه

شهر العوامیه با وجود جمعیت کم، بیشترین اعتراض و اعتصاب را در قبال جنایت‌های آل سعود انجام داده است. به صورتی که بیشترین و اولین اعتراضات از شهر مذکور آغاز شده است. از طرفی العوامیه محل فعالیت و اقامت روحانیون برجسته‌ شیعه است که در به جنبش در آوردن ساکنان شهر نقش قابل توجهی دارند. همه‌ این مسائل نشان می‌دهد ضریب نفوذ امنیتی آل سعود بر العوامیه در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد. لذا اقدامات و حملات مزبور می‌تواند نقشه‌ و طرحی باشد که در صدد است نفوذ امنیتی آل سعود بر العوامیه را افزایش داده و عرصه را بر کنش گری و تحرکات شیعیان تنگ کند.

3-2-طرح بن سلمان برای تثبیت قدرت خود

شیعیان در طول تاریخ حاکمیت خاندان آل سعود بر شبه‌جزیره به واسطه‌ تبعیض‌هایی که در قبال آن‌ها صورت گرفته، همواره به عنوان اپوزیسیون و معترض حکومت به شمار رفته‌اند. این اعتراض شیعیان نمودهای بیرونی نیز داشته است. به شکلی که شیعیان چه شیعیان امامیه و چه شیعیان اسماعیلیه، بارها برای خاندان آل سعود مشکل امنیتی ایجاد کرده‌اند.

به طور مثال شیعیان اسماعیلیه در سال 2000 به دلیل بسته شدن مساجد و دستگیری روحانیون آن‌ها به مدت چند روز معابر و مراکز اصلی شهر نجران را مسدود کرده و به درگیری مسلحانه با نظامیان سعودی پرداختند. از سوی دیگر گروه «اخوان» در آغاز شکل‌گیری خود بین سال‌های 1916 تا 1927 هفت هزار اسماعیلی را قتل عام کردند.

شیعیان امامیه نیز همواره مخالف سلطنت آل سعود و وهابیت بوده و نسبت به تبعیض‌ها اعتراض نموده‌اند. این اعتراض با پیروی انقلاب اسلامی ایران قوت و قدرت بیشتری پیدا کرد. به گونه‌ای که شیعیان عربستان در سال 1358 به رهبری «شیخ حسن الصفار» «سازمان انقلاب اسلامی در شبه‌جزیره» را تشکیل داده و رادیکالیسم را سرلوحه‌ برخورد خود با رژیم آل سعود قرار دادند.

نهاد وهابیت و شخصیت‌های افراطی نیز به سهم خود نسبت به شیعیان تنفر و دشمنی دارند که قتل عام آن‌ها را بهترین رویکرد می‌دانند. لذا به نظر می‌رسد بن سلمان با اتخاذ رویکرد مشت آهنین در قبال شیعیان به دنبال تثبیت کامل قدرت خویش به عنوان شخصی است که توانسته مسئله‌ شیعیان و اعتراض آن‌ها را حل و فصل نماید.

نویسنده:

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۷۸۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده آیت الله سیستانی در ترکیه؛ تأکید بر وحدت و گفت و گوی دینی و نقش مثبت رهبران مذهبی / آینده شیعیان ترکیه، روشن است

 گردهم آیی بزرگ شیعیان ترکیه با عنوان «راه آزادی قدس، وحدت مسلمین است» با حضور نماینده تام الاختیار آیت الله العظمی سیستانی برگزار شد.

به گزارش شفقنا، در سفر فرهنگی و معنوی به ترکیه، سید جواد شهرستانی، علاوه بر حضور اجتماع حمایت از فلسطین، با شخصیت ها و گره ها و مجامع  مختلف شیعی، سنی و مسیحی ترکیه دیدار کرد. این سفر به منظور تقویت ارتباطات بین ادیان و مذاهب و دیدار با جامعه ی شیعیان ترکیه صورت گرفته است.

در گردهمایی بزرگ استانبول که با حضور چشم گیر و بی سابقه ی شیعیان و رهبران اهل تسنن و علویان و سرکنسول ایران و عراق و مسئولان شهری استانبول برگزار شد، حجت الاسلام رحمانی رييس موسسه آل البیت ترکیه در سخنان خود، ابتدا آیه سوم سوره مبارکه آل عمران را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: آیه ی شریفه ی «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا….»، به ما می آموزد، که باید قلب های ما با یکدیگر پیوند داشته و الفت داشته باشد. این کافی نیست که صرفا کنار هم بنشینیم، باید قلب های ما یکی باشد و در قلوب ما وحدت واقعی شکل گرفته باشد.

رحمانی ادامه داد: اگر این گونه نباشیم، در حقیقت  خود را در آتش افکنده ایم  و آن آتش  از جمله همان فتنه ی شکاف و درگیری مذهبی است که مخالفان مکتب پیامبر (ص) و اهل بیت علیهم السلام،  بین مسلمانان می اندازند. از آثار همین شکاف ها و دوگانگی ها است که شاهد هستیم، در حالی که در غزه ده ها هزار زن و کودک و انسان های بیگناه کشته شده اند، هنوزجوامع مسلمانان نتوانسته اند اقدام مهمی در حمایت از مظلومان غزه به انجام برسانند.

رئیس موسسه آل البیت ترکیه اظهار داشت: اگر وحدت داشته باشیم، وضعیت مسلمانان به گونه ای دیگر خواهد بود. مراجع بزرگوار ما، خود محور وحدت بوده و همواره بر انسجام صفوف مسلمین تاکید داشته اند و عملا در این راه مبارزه کرده اند. به یاد داریم که حضرت آیت الله سیستانی فرمودند «اهل سنت  نه تنها برادران ما، بلکه جان ما هستند». باور داریم که این صفوف منسجم ذیل عنایت امام زمان (عج) است. این وحدت به برکت حضرت آیت الله سیستانی است. از این روی ما از استانبول به ایشان سلام می فرستیم که هم پدر ما و هم مرجع ما و هم پناهگاه مسلمانان است. ایشان نورچشم ما و روشن کننده مسیر ماست. همین گونه سلام می فرستم به رهبر انقلاب اسلامی که وجود ایشان نعمت است و چون کوه در برابر دشمنان اسلام ایستاده اند.

رحمانی خاطر نشان ساخت: من باید سپاس خود را  از نجف اشرف و قم مقدسه که  نقطه ی امید و وحدت بوده اند، اعلام کنم. می بینیم که در این جلسه تاریخی شیعیان ترکیه  به استقبال حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی نماینده عالیقدر جهان تشیع آمده اند، تا تعلق خاطر خود را به همدلی و وحدت مسلمین نشان دهند. در حقیقت ویژگی های منحصر بفرد این رویداد بزرگ، موضوع فلسطین و حضور شخصیتی چون حجت الاسلام والسملین شهرستانی که خود از مبشران و عاملان به وحدت است، آن را نقطه ی عطف در تاریخ فعالیت های جامعه شیعی ترکیه قرار می دهد و باید از آن به عنوان یک گام مهم در جهت تقویت وحدت دینی و همدلی بین اقشار مختلف جامعه اسلامی به ویژه شیعیان یاد کنم.

حمایت از مظلومان غزه از ضرورت های انکار ناپذیر ملت های مسلمان است

از دیگر سخنرانان این مراسم، سر کنسول ایران و عراق و آقایان شیخ قدیر آکاراس (مدیرموسسه کوثر) و شیخ علی اکبر یورت سون ريیس مجمع علمای آل البیت بودند. ایشان موضوعات جاری جهان اسلام از جمله موضوع فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند و همدلی با مظلومان غزه، و حمایت معنوی و مادی  از مسلمانان غزه را از ضرورت های انکار ناپذیر ملت های مسلمان بر شمردند و دولت ها و ملت های اسلامی را به پشتیبانی همه جانبه از ملت مظلوم فلسطین فراخواندند. همچنین، اهتمام به وحدت و همدلی دینی و تاکید بر گفت و گوی بین دینی و درون دینی در پیشبرد اهداف متعالی مکتب و تامین و تضمین مصالح عالیه مسلمانان مورد تاکید و تصریح قرار گرفت.

سخنرانان این مراسم بزرگ که از رهبران دینی و نخبگان تاثیر گذار جوامع مذهبی استانبول بودند، همچنین از نقش برجسته  و مثبت شخصیت ها و رهبران مذهبی به ویژه حضرت آیت الله العظمی سیستانی  و رهبر انقلاب اسلامی در ترویج این ارزش‌ها و تقویت ارتباطات بین ادیان و مذاهب مختلف تجلیل کرده و نقش این رهبران دینی را در استحکام و هدفمندی و اعتدال جامعه شیعیان در نقاط مختلف جهان ستودند و اظهار امیدواری نمودند که این نوع تبادلات و گفت و گوهای دینی در آینده نیز ادامه داشته باشد.

یادآور می شود سفر فرهنگی نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله سیستانی به ترکیه از روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه آغاز شد.

دیداربا رهبران اهل تسنن، علویان و مسیحیان ارتدوکس استانبول و دیدار از کتابخانه ی بزرگ  سلیمانیه و اهداء یک جلد از مصحف مشهد رضوی به این کتابخانه، دیدار با موسسه ی کوثر و جامعه المصطفی،  از جمله برنامه های فشرده ی حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی در استانبول بوده است.

شهرستانی که در سفرهای خود همواره بر گفت و گوی مذهبی و معرفی مکتب اهل بیت علیهم السلام به شیوه ی عملی و علمی تاکید داشته است در دیدارهای خود در استانبول نیز تلاش رهبران مذهبی شیعه و سنی و علوی و تعلق خاطر آنان به اهل بیت علیهم السلام  را ستودند و همگان را به درک شرایط امروز جهان فراخوانده و یاد آور شدند که دین و معنویت نیاز واقعی و دائمی بشریت است.

نماینده آیت الله سیستانی اظهار داشتند: ماهیت معتدل، معنوی و امید بخش مکتب  و دو ثقل قرآن کریم و معارف اهل بیت علیهم السلام، تکیه گاهی روشن برای همه ما ماست و راه روشنی پیش روی انسان های حقیقت طلب قرار می دهد. اگر این روزها با دین گریزی در برخی حوامع مواجه هستیم، نتیجه ی کم کاری ها یا بی عملی ها و اشکالات برخی رهبران و موسسات جوامع دینی از یک سو، و خصومت و طرح های بیگانگان از سوی دیگر است. اگر ما رقابت ها را به همدلی و رفاقت تبدیل کنیم و سرمایه هایمان را در جهت صحیح به کار بندیم و دین پیامبر (ٌص) و مکتب اهل بیت علیهم السلام را همانگونه که در قٰرآن و سنت آمده است و به شیوه ی عقلانی و رحمانی و به دور از افراط و تفریط، پیش بگیریم و معرفی کنیم و در این مسیر جدیت و خلاقیت و اخلاص به خرج دهیم، بی تردید جوانان ما جز مکتب اهل بیت علیهم السلام، انتخاب دیگری نخواهند داشت. من در این سفر ظرفیت ها و توانمندی ها و اهتمام و اخلاصی دیدم که آینده را بسیار روشن و امید بخش نشان می دهد.  ان شاء الله جامعه ی شیعیان ترکیه روز به روز نقشی کلیدی تر در این کشور یافته و با مشارکت موثر و سازنده در فرآیندهای فکری و فرهنگی و علمی، منزلتی روزافزون خواهد یافت.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ببینید | فوری؛ ترور محمد بن سلمان ناکام ماند!
  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • حمله شدیدالحن جواد ظریف به آل‌سعود به زبان انگلیسی
  • پلیس آل‌سعود جلوی عکس گرفتن با پرچم فلسطین را گرفت | فیلم
  • نماینده آیت الله سیستانی در ترکیه؛ تأکید بر وحدت و گفت و گوی دینی و نقش مثبت رهبران مذهبی / آینده شیعیان ترکیه، روشن است
  • رمزگشایی از یک پروژه مشکوک
  • فصل پنجم «نون‌خ» برای سلمان همراه با چاشنی ماه عسل بود
  • سلمان؛ روایت درست تاریخ
  • پشت‌پرده انتشار گسترده یک شایعه
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا