Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابستان علاوه بر فصل گرما و تعطیلات، به فصل اجاره منزل و اثاث کشی هم معروف است و تب اجاره بها همچون دمای هوا در این فصل بالا می رود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نارخبر، تابستان علاوه بر فصل گرما و تعطیلات، به فصل اجاره منزل و اثاث کشی هم معروف است و تب اجاره بها همچون دمای هوا در این فصل بالا می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شهرستان ساوه که به دلیل مهاجرپذیری رشد جمعیت بالایی دارد، عرضه مسکن یک قدم از تقاضا عقب تر است و همین امر موجب می شود که مستاجران در این ایام برای یافتن منزل مناسب با جیب خود دچار سختی شوند.

نرخ بالای اجاره بها کمر اقشار کم در آمد را خم کرده است

احمدی یکی از شهروندان ساوجی که با وجود میانسالی در منزل استیجاری زندگی می کند در گفتگو با خبرنگار نارخبر، با اشاره به اینکه نرخ بالای اجاره بها کمر اقشار کم در آمد را خم کرده است گفت: هزینه اجاره بخش زیادی از درآمد یک بازنشسته را صرف می کند و مابقی هم در این شرایط اقتصادی به حد نیازهای اساسی است و چیزی برای کمک به ازدواج جوانان باقی نمی ماند.

وی افزود: افزایش بی حساب و کتاب اجاره بها، برای فردی مثل من با چند فرزند، بسیار دردسرساز است، چون جوان دم بخت و دانشجو دارم.

احمدی تصریح کرد: اجاره های سنگین از عوامل اصلی تاخیر در ازدواج جوانان است.

رشد اجاره بها سنت دیرین هرساله/مسئولان برای خانه دار شدن اقشار کم درآمد چاره ای کنند

حمیدی یکی از مستاجرین ساکن شهرستان ساوه گفت: ساوه با توجه به مهاجرت پذیری و کمبود مسکن هر سال شاهد افزایش اجاره بها است ولی میزان این رشد بستگی به انصاف طرفین از ۱۰ تا ۲۰ درصد است.

وی افزود: بیشتر جمعیت ساوه کارگر هستند و با درآمدی که کسب می کنند سالیان زیادی به طول می انجامد تا قدرت خرید خانه را به دست آوردند و البته این درصورتی است که بیکار نشوند.

این کارگر ساوجی بیان کرد: از مسئولان می خواهیم با طرح هایی مانند مسکن مهر راه حلی برای خانه دار شدن اقشار ضعیف تر جامعه بیاندیشند.

وی ادامه داد: یک فرد شاغل حداقل باید پس از ۵ سال بتواند صاحبخانه شود ولی با وجود قیمت های اجاره فعلی چنین چیزی میسر نیست.

عدم درآمد کافی موجب حاشیه نشینی شده است

حسینی یکی از دیگر متقاضیان بازار مسکن گفت: به دلیل درآمد پایین مجبور هستیم بین مستاجرنشینی و حاشیه نشینی یکی را انتخاب کنیم که با این روند رشد اجاره، تمام تلاش خود را کردیم تا در حاشیه ساکن شویم ولی زندگی در حاشیه شهر همواره با سختی همراه است.

وی افزود: در محله ای مانند یاقوت آباد ساوه که در محدوده شهری هم قرار دارد متاسفانه کوچه ها آسفالت نیست و حتی بعضی کوچه ها هنوز نامگذاری نشده اند. زندگی در این شرایط قطعا خطرات مختلف بهداشتی برای اهالی دارد ولی نبود درآمد مطمئن و کافی مجبور می کند با این شرایط بسازیم.

نرخ اجاره بها از از نرخ تورم پیشی گرفته است/لزوم تلاش دولت برای بهبود بازار مسکن

محمدرضا آذری مسئول آمار و اطلاعات اتحادیه املاک شهرستان ساوه در گفتگو با خبرنگار نارخبر، در خصوص وضعیت مسکن این شهرستان گفت: عدم نگاه سرمایه ای و لزوم نگاه مصرفی به مسکن، تلاش دولت و سیاست های مالی نهادهای سیاست گذاری برای بهبود این وضعیت، نقش حیاتی در بهبود بازار مسکن دارد.

وی با اشاره به افزایش های مکرر اجاره منازل استیجاری افزود: این افزایش ها اکثرا از نرخ تورم بالاتر است و طبق گزارشات میدانی، قیمت اجاره بها در برخی از مناطق ساوه با رشد قیمت ۲۰ درصدی مواجه هستند.

آذری بیان کرد: عدم تعادل بین عرضه و تقاضا موجب این افزایش شده و گرنه قیمت مسکن در این سال ها رشد خاصی نداشته است و تورم هم که در حد کمتر از ۱۲ درصد اعلام شده است.

وی ادامه داد: از طرف دیگر شرایط مالی مناسب برای خانه دار شدن نیست و فرد مجبور است بین حاشیه نشینی و مستاجری یکی را انتخاب کند که افزایش تقاضا در برابر کمبود عرضه موجب گرانی اجاره ها شده است.

تقویت تعاونی های مسکن و افزایش زمان قراردادها باعث تعدیل اجاره مسکن می شود

معاون اتحادیه املاک شهرستان ساوه اظهار کرد: شهرستان ساوه شهرستانی کارگرنشین است که درصورت تقویت و افزایش تعاونی های مسکن می توان به کاهش قیمت تمام شده مسکن برای اقشار متوسط و ضعیف جامعه کمک کرد.

وی افزود: با تکمیل و ادامه طرح های ملی ساخت مسکن می توان به خانه دار شدن بیشتر مردم و کاهش تقاضا در بازار کمک کرد که بصورت خودکار موجب تعادل بین عرضه و تقاضای مسکن و تعدیل قیمت اجاره می شود.

آذری مطرح کرد کرد: یکی از راهکارها، افزایش مدت اجاره عین مستاجره از یک سال به بیش از سه سال است تا مستاجر و موجر با برنامه مالی بلندمدت برنامه ریزی کنند.

وی افزود: در حال حاضر اجاره بها در بازار مسکن اکثر مناطق ساوه ۸ تا ۱۲ درصد افزایش یافته است ولی در بعضی مناطق رشد اجاره بها بسیار بالاتر است.

در این میان با رجوع به وعده های دولت یازدهم برای بهبود اوضاع مسکن برای اقشار کم درآمد، طرح مسکن اجتماعی جایگزین مسکن مهر شد. اما این طرح که پس از گذشت عمر دولت یازدهم در نهایت در ماه های پایانی این دولت به مرحله اجرا رسیده است هم اکنون در کما به سر می برد.

«حامد مظاهریان» معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اردیبهشت در روزهای پایانی عمر دولت یازدهم در این باره در گفت و گو با ایرنا گفت:با اتمام پروژه مسکن مهر، طرح مسکن اجتماعی و حمایتی در کشور آغاز می شود و در پنج سال آینده دولت در نظر دارد ۵۰۰ هزار مسکن برای اقشار کم درآمد در کشور احداث کند.

وی افزود: وظیفه اصلی دولت در طرح مسکن اجتماعی، تامین مسکن مورد نیاز دو دهک پایین جامعه است و قرار است در این طرح سالیانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای قشر آسیب پذیر حامعه ایجاد شود.

حال باید منتظر ماند و دید که آیا تب بالای بازار مسکن با طرح مسکن اجتماعی دولت پاشویه می شود و مهمترین دغدغه اقشار کم درآمد را رفع می کند؟

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۸۴۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان

به گزارش خبرنگار مهر، با پایان سال (۱۴۰۲) و افزایش قیمت مسکن در روزهای پایانی سرد سال و همزمان با شروع سال جدید، افزایش نرخ اجاره بها کابوس مستأجران شد که در مقابل با فاصله گرفتن نرخ‌های پیشنهادی اجاره بها با قدرت پرداختی مردم، موجب تشدید کابوس و دل‌سرد شدن آنها شد.

البته طبق رسم سال‌های گذشته بازار مسکن، افزایش قیمت اصلی ملک در ماه اردیبشهت و خرداد با توجه به اتمام مدارس و تغییر محل زندگی خانوار رخ خواهد داد؛ همچنین بازار ساخت مسکن در سال اخیر روند مثبتی نداشته و سیاست‌های انقباضی دولت، علاوه بر ایجاد آرامش موقتی در این صنعت، عملاً راه به جایی نبرد.

بر اساس این گزارش، بازار مسکن امسال هم با تأثیرپذیری از سال گذشته در رکود تورمی گذراند. کارشناسان حوزه مسکن معتقدند، مردم دیگر توانی برای خرید خانه ندارند و طبق آمار، شاخص دسترسی به مسکن ۱۰۷ یا ۱۰۹ سال شده، حال چه کسی می‌تواند ۱۰۹ سال زنده و تمام عمر خود را کار کند؛ با وجود گرانی‌ها و مشکلات بعدی کشور قطعاً رسیدن به این موضوع، تقریباً یک امر محال است.

همچنین بر اساس گفته مشاورین املاک با کاهش قدرت خرید مصرف کننده نهایی و افزایش دلاری قیمت آپارتمان، انتظار خروج از رکود در کوتاه مدت دور از ذهن است؛ بنا به این دلیل، انتظار می‌رود معاملات تهاتری در بازار مسکن رونق بیشتری پیدا کند.

تلاش سیاست‌گذار برای کنترل نقدینگی از یک سو و حکومت رکود تورمی مسکن از سوی دیگر موجب شده طیف وسیعی از فعالان صنعت ساختمان با بحران جدی روبرو شوند که در صورت ادامه این روند، احتمالاً با تضعیف عرضه مسکن در بازار در بلند مدت، مطابق سیاست‌های دولت برای کنترل قیمت و عرضه مسکن، این بازار حرکت نخواهد کرد.

بر اساس اهمیت مسکن در معیشت و رفاه زندگی مردم، خبرگزاری مهر قصد دارد در سلسله گزارش‌هایی قیمت خرید، رهن و اجاره واحدهای مسکونی در مناطق مختلف تهران را به صورت مجزا بررسی کند.

با توجه به افزایش قیمت مسکن در پایان سال گذشته (۱۴۰۲)، به بررسی وضعیت نرخ رهن و اجاره در مناطق «منطقه ۱۳» و «منطقه ۱۴» و «منطقه ۱۵» و «منطقه ۱۶» و «منطقه ۱۷» و «منطقه ۱۸» و «منطقه ۱۹» پرداختیم؛ حال قصد داریم در گزارش پیش رو نرخ رهن و اجاره «منطقه ۲۰» تهران را بررسی کنیم.

طبق آمار ارائه شده از رهن و اجاره مسکن در مناطق مختلف تهران، یک آپارتمان ۸۸ متری دوخوابه در منطقه ۲۰ محله «جوانمرد قصاب» تهران با پرداخت ۵۵۰ میلیون تومان ودیعه و کرایه ماهیانه ۵ میلیون تومان قابل اجاره و این واحد تازه ساخت (۱۴۰۳) است.

همچنین برای رهن کامل یک واحد آپارتمان ۷۵ متری دوخوابه، تازه ساخت یا به اصطلاح کلید خورده در منطقه ذکر شده، در محله «شهادت» تهران، نیازمند ۵۰۰ میلیون تومان ودیعه خواهید بود.

نرخ رهن اجاره واحدهای دیگر در منطقه ۲۰ تهران را در جدول زیر بررسی کنید؛

محله و خیابان (منطقه ۲۰) متراژ ساختمان عمر ساختمان قیمت اجاره (تومان) قیمت رهن (تومان)
ابن‌بابویه ۸۰ ۱۴۰۱ _ ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰
جوانمرد قصاب ۸۸ ۱۴۰۳ ۵,۰۰۰,۰۰۰ ۵۵۰,۰۰۰,۰۰۰
حمزه آباد - متروی شهر ری ۷۰ ۱۴۰۱ ۱,۰۰۰,۰۰۰ ۶۰۰,۰۰۰,۰۰۰
دولت‌آباد ۸۵ ۱۴۰۳ _ ۹۰۰,۰۰۰,۰۰۰
دیلمان - میدان نماز ۸۵ ۱۴۰۱ ۸,۰۰۰,۰۰۰ ۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰
سر تخت ۸۰ ۱۳۹۵ _ ۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰
شهادت ۷۵ ۱۴۰۳ _ ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰
صفاییه ۸۷ ۱۴۰۱ _ ۵۸۰,۰۰۰,۰۰۰
ظهیر آباد ۸۰ ۱۴۰۰ _ ۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰
عباس‌آباد ۸۰ ۱۴۰۰ _ ۷۲۰,۰۰۰,۰۰۰
فیروزآبادی - شهر ری ۸۶ ۱۴۰۳ _ ۸۳۰,۰۰۰,۰۰۰
ولی آباد - شهید آوینی ۸۵ ۱۳۹۸ _ ۳۵۰,۰۰۰,۰۰۰

به گزارش مهر، طبق مشاهدات میدانی خبرنگار مهر، از منطقه ۲۰ تهران مشخص است که در این منطقه خبری از نوسانات شدید قیمتی نیست و به نظر می‌رسد ترکیب دو عنصر رکود و تورم همچنان در بازار مسکن پا برجاست و زنگ خطر تعداد کم معاملات در این بازار در گوش فعالین این صنعت به صدا در آمده است.

در شرایط رکود تورمی دو سمت عرضه و تقاضا هر دو متضرر خواهند بود، مصرف کننده توان خرید ندارد و تولید کننده با فقدان فروش در چرخه کسب و کار با مشکل مواجه خواهد شد.

کد خبر 6095932 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • وعده‌های مالیاتی برای رام کردن اسب سرکش اجاره‌بها
  • بهار متفاوت بازار اجاره؟
  • فرمول جدید تعیین سقف اجاره‌بها
  • تنظیم بازار در تحقق ابر پروژه مردمی دولت سیزدهم تاثیر گذار است
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • پایانی بر اجاره بهای بی‌حساب و کتاب مسکن
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان