Web Analytics Made Easy - Statcounter

به اعتقاد کارشناس غرب آسیا، سفر اخیر نمایندگان جنبش حماس به ایران و موضع‌گیری‌های آن‌ها نشان می‌دهد که ایران همچنان از وضعیت معتنابهی در ارتباط با حماس برخوردار است.

«مجید مختاری»، کارشناس غرب آسیا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، در خصوص سطح روابط جنبش حماس با ایران به دنبال سفر نماینده این جنبش به تهران، با اشاره به اینکه می‌توان از ظرفیت حماس در ارتباط با سایر جریان‌های اسلامی استفاده کرد، بیان داشت: جنبش حماس و عوامل تأثیرگذار بر موضع‌گیری سیاسی این جنبش را باید شناخت تا بتوان تغییراتی را که رخ می‌دهد، تحلیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با توجه به اینکه حماس یک جنبش اسلام‌گراست که بی‌شک در شکل‌گیری خود از جمهوری اسلامی تأثیر پذیرفته است، یادآوری کرد: این جنبش در عین‌ حال گرایش‌های اخوان ‌المسلمینی دارد که محور اصلی آن در مصر است و بیشتر آن‌ها از اهل سنت هستند. این موضوع موجب شده جنبش حماس با برخی از کشورهای عربی ارتباط برقرار کند. مجموعه‌ای از عوامل در قدرت یافتن جنبش حماس نقش داشته است، نباید تصور کرد حماس شبیه حزب‌الله است. زمانی که این جنبش خوب شناخته شود، می‌توان از ظرفیت‌های آن بهتر استفاده کرد.

کارشناس غرب آسیا با بیان اینکه حماس به هر حال با برخی از جریان‌های مخالف و معارض در سوریه به خصوص شاخه‌های اخوان ‌المسلمین همکاری داشته است، اشاره داشت: بر این اساس می‌توان برخورد تند و خشن با این جنبش داشت یا اینکه از ارتباطات آن با سایر جریان‌های اسلامی در راستای کاهش تنش‌ها استفاده کرد. باید در منطقه این رویکرد کلان را داشت تا در بازی دیگران به خصوص جریان صهیونیستی و غربی که برای ایران و دیگر کشورهای اسلامی طراحی می‌کنند، گرفتار نشد. برای مقابله با سناریوهای دشمنان جهان اسلام لازم است نقشه‌ها و دسیسه‌های آنان درست شناخته شده و سپس خنثی شود.

وی با تأکید بر اینکه جنبش حماس یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب برای ایران است، گفت: ایران و حماس در برخی موارد بین خود اختلاف نظرهایی دارند؛ اما نباید با نگاه اشتباه صفر و یک به این مسئله نگاه کرد. بلکه باید از بخش اشتراکات بیشتر استفاده کرد و گفت‌وگوها را ادامه داد تا اختلافات و تنش‌ها کاهش یابد. اگر از این زاویه نگاه کنیم، می‌توانیم از جنبش حماس به عنوان یک فرصت بسیار خوب برای حل‌وفصل مسائل منطقه استفاده کنیم. حتی در این زمینه تأخیر نیز پیش آمده است. جنبش حماس فراز و نشیب و تغییر و تحول دارد، ایران نیز باید بر اساس منافع جمهوری اسلامی و امت اسلامی مناسبات خود را پیش ببرد.

مختاری با اشاره به سفر اخیر نماینده حماس به ایران تأکید کرد: سفر اخیر نمایندگان این جنبش به ایران و موضع‌گیری‌های آن‌ها نشان می‌دهد که ایران همچنان از وضعیت خوبی در ارتباط با حماس برخوردار است. اسماعیل هنیه که در دفتر سیاسی جانشین شد، ارتباط خوبی با ایران دارد.

وی با توجه به طیف‌بندی‌های جنبش حماس مطرح کرد: باید از طیفی که به ایران نزدیک‌تر است، بیشتر استفاده کرد. آن‌ها نگاه انتقادی به دولت سوریه داشتند. البته جمهوری اسلامی نیز به صورت تمام و کمال اقدامات دولت سوریه را قبول نداشت. باید از طریق گفت‌وگو به جنبش حماس تبیین کرد که وجود اشکال در یک حکومت، مجوز نابود کردن آن حکومت نیست. ممکن است حکومتی که دوباره تشکیل می‌شود، مشکلات بیشتری داشته باشد.

انتهای پیام/

R1396/P36446/S8,90,95/CT3

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۸۵۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال ایران از پاسخ حماس به طرح پایان جنگ علیه غزه

به گزارش «تابناک» به نقل از وزارت امور خارجه، ناصر کنعانی ضمن استقبال از پاسخ جنبش حماس به طرح سیاسی ارائه شده برای توقف ماشین نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه، این هوشمندی سیاسی مقاومت را جلوه دیگری از قدرت میدانی آن توصیف کرد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از طرح ارائه شده برای احقاق حقوق ملت فلسطین شامل توقف فوری و پایدار حملات و جنایات رژیم صهیونیستی، رفع محاصره ظالمانه علیه نوار غزه، آزادی زندانیان فلسطینی، خروج کامل و بی قید و شرط نیروهای اشغالگر اسرائیلی از نوار غزه و بازسازی خرابی‌های جنگ حمایت می‌کند.

به گزارش ایرنا، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) دوشنبه شب ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ از موافقت خود با پیشنهاد مصر و قطر درباره آتش‌بس خبر داد.

دیگر خبرها

  • استقبال ایران از پاسخ حماس به طرح پایان جنگ علیه غزه
  • هنیه در گفتگو با النخاله: هرگز از مواضعمان کوتاه نخواهیم آمد
  • هیأت مذاکره‌کننده تل‌آویو در حال بررسی پاسخ حماس است
  • موافقت حماس با توافق پیشنهادی آتش‌بس
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • نامه حماس به گروه‌های فلسطینی پیرامون گفت‌وگوهای آتش‌ بس
  • نامه حماس به گروه‌های فلسطینی پیرامون گفت‌وگوهای آتش‌بس
  • جهاد اسلامی: شاهد ساعات حساس و تعیین‌کننده در جریان مذاکرات با اشغالگران هستیم
  • عضو ارشد حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از قبلی هاست | خواستار ورود دو کشور به عنوان ضامن توافق شدیم