Web Analytics Made Easy - Statcounter

نقش آیت الله شاهردوی در تغییر جایگاه سیاسی مجمع را باید جدی تر مورد توجه قرار داد. نکته برجسته در این حوزه ویژگی فراجناحی و سعه صدر بالا و ارتباط گسترده آیت الله با گروه های مختلف سیاسی است. از اینجهت جایگاه مجمع به نقطه ایده آل خودش نزدیک می شود. گروه سیاسی جهان نيوز: حکم انتصاب جدید رئیس و اعضای حقیقی و حقوقی مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درباره این حکم چند نکته حایز اهمیت است.

تغییر ساختار
یکم. در این حکم و متفاوت از گذشته بیشتر تاکیدات بر نظارت و حسن اجرای سیاست های کلی نظام است. بر این اساس ارتقای نقش نظارتی مجمع تشخیص مصلحت قابل تامل است و جایگاه این نهاد را برجسته تر می کند.
بازنگری در نقش مجمع تشخیص مصلحت و پررنگ تر شدن موضوع نظارت، سال 92 تصویب و به تائید رهبری رسید. از آن مصوبه و بعد از اینکه شیوه های آن در سال 93 در مجلس به تصویب رسید حدود 3 سال می گذرد و هنوز هیچ گزارش نظارتی روشنی درباره سیاست های کلی نظام از جمله اقتصادمقاومتی و یا سیاست های فرهنگی و چشم انداز و غیره منتشر نشده است. به عنوان مثال در سیاست های اصل 44 تاکید شده است که مجمع وظیفه دارد بصورت دوره ای گزارش دهد که در این رابطه نیز هیچ اظهارنظری منتشر نشده است.

از این جهت تاکید رهبری در این حکم بر نظارت و اثربخشی سیاست ها اهمیت بسزایی دارد که بدون تردید در نحوه انتخاب اعضا نیز تاثیر داشته است.

مجمع در این دوره باید جدای وظیفه سنتی اش و میان داری بین مجلس و شورای نگهبان، به رعایت سیاست های کلی در مصوبات مجلس و اجرای آن در دولت نظارت بیشتری کنند و گزارش دهند.
با این توجه می توان گفت این مجمع نسبت به گذشته نقش معنادار و پررنگ تری خواهد داشت.

اعضای جدید
دوم. برخی از اعضای جدید را باید متناسب با هدف گذاری اصلی و پررنگ شدن حوزه نظارت ارزیابی کرد. به عنوان مثال، تجربه قضائی آقای رئیسی از جهت اهمیت نظارت بر عدلیه و تجربه تقنینی آقای توکلی از جهت نظارت بر مجلس و تجربه آقای قالیباف از جهت نظارت بر اجرا در این حکم قابل توجه است.

تنوع افکار
سوم. یکی از نکات ویژه این حکم تنوع سیاسی در انتصاب اعضاست. ماندگاری آقای ناطق نوری و انصاری و عارف اهمیت دارد.

آقای احمدی نژاد نیز علیرغم اینکه ردصلاحیت شد اما قرار نبود و نیست که هرکس به کار ریاست جمهوری نیامد از تجربیاتش نیز استفاده نشود. کما اینکه مرحوم آیت الله هاشمی نیز مورد اعتماد رهبری برای ریاست مجمع بود اما مطابق قانون، مناسب اداره کشور نبود و ردصلاحیت شد. واین امر جز بلوغ سیاست مداری در کشور نیست.

آقای میرمحمدی از نزدیکان آقای هاشمی بود و سید محمدصدر هم از موسسین حزب مشارکت و از نزدیکان آقای خاتمی است. این هم پیام غیرمستقیم دیگری است به اصلاح طلبان و اینکه غیرفتنه گر در انقلاب جای دارد و نیازی هم به آشتی ملی نیست.

با این نگاه از ترکیب اعضای حقیقی جدید یک سوم اصلاح طلب اند و یک سوم اصولگرا و یک سوم دیگر نیز اصولگرای تحول خواه و نواصولگرا.

حذف لاریجانی و روحانی
چهارم. برخی نوشتند که لاریجانی و روحانی از اعضای حقیقی حذف شدند و با سمت حقوقی حاضرند و این پیام ها دارد. به نظر نمی رسد چنین باشد. چه آنکه دوره قبل نیز احمدی نژاد با سمت حقیقی حذف شد و بعد هم به عنوان عضو حقیقی اضافه شد.

نقش آیت الله
پنجم. نقش آیت الله شاهردوی در تغییر جایگاه سیاسی مجمع را باید جدی تر مورد توجه قرار داد. نکته برجسته در این حوزه ویژگی فراجناحی و سعه صدر بالا و ارتباط گسترده آیت الله با گروه های مختلف سیاسی است. از اینجهت جایگاه مجمع به نقطه ایده آل خودش نزدیک می شود.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۸۸۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احمدی نژاد عازم مجارستان شد

رئیس دولت‌های نهم و دهم برای شرکت در یک نشست علمی و تخصصی عازم مجارستان شد.

به گزارش کانال تلگرامی دولت بهار، محمود احمدی نژاد رئیس دولت‌های نهم و دهم، به منظور شرکت در یک نشست علمی و تخصصی پیرامون «ارزش‌های مشترک در محیط زیست جهانی» امروز عازم بوداپست پایتخت مجارستان شد.

این سفر در پاسخ به دعوت رسمی گرگلی دلی رئیس «دانشگاه ملی لودوویکای» مجارستان انجام شده است.

این نشست علمی از ۱۷ الی ۲۱ اردیبهشت در بوداپست برگزار می‌شود و طی آن، احمدی نژاد به عنوان میهمان ویژه در باره اهمیت و ضرورت مقابله با تهدید‌ها و آسیب‌های وارده به محیط زیست سخنرانی می‌کند.

دانشگاه ملی لودوویکای بوداپست، فعالیت آموزشی خود را به طور متمرکز در حوزه خدمات عمومی و مدیریت دولتی به انجام می‌رساند و ریاست آن توسط رئیس جمهور مجارستان منصوب می‌شود.

دیگر خبرها

  • احمدی نژاد به مجارستان رفت + عکس
  • احمدی نژاد عازم مجارستان شد
  • (ویدئو) احمدی نژاد: ۴۰ هزار هکتار بدهیم؟ برای قوچ؟! اون هم ارمنی؟!
  • (ویدئو) واکنش عجیب «احمدی‌نژاد» به طرح حفاظت از قوچ ارمنی؛۴۰ هزار هکتار؟ برای قوچ؟! اون هم ارمنی؟!
  • واکنش عجیب احمدی‌نژاد به زیستگاه قوچ ارمنی!
  • تحسین احمدی‌نژاد از خوانندگی مریم امیرجلالی!
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند
  • مذاکرات مهدی کروبی با شورای نگهبان به روایت آیت الله هاشمی /سردار سلیمانی و ناطق نوری مهمانم بودند /آقای حجازی از بهزاد نبوی دلخور بود
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان
  • اعتراف عجیب سیدمحمد خاتمی /مولوی سُنی فراری از مشهد در افغانستان کشته شد /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی