Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج ازکرمان؛ ؛استان کرمان یکی از سه استان برتر در زمینه تولید محصولات کشاورزی همچون خرما است. استانی که بیشترین سطح زیر کشت خرما را به خود اختصاص داده است،شهرستان ریگان هم یکی از شهرستان های شرقی استان کرمان است و شغل و منبع درآمد اکثر مردم آن کشاورزی است. شغلی که گرچه به اختصار از آن یاد می شود اما در واقع سخت ترین و پردردسرترین شغل در این شهرستان محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




طی چندین سال اخیر اکثر کشاورزان ریگانی با توجه به مشکلات عدیده ای که بر سر راه آن ها وجود داشت، تولید محصولاتی مانند حنا، وسمه، جو، گندم و… را کنار گذاشته اند و رو به تولید تک محصولی آورده اند.


اقتصاد قشر کثیری از مردم این خطه وابسته به این محصول و از فروش خرما تامین می شود اما متاسفانه این محصول با داشتن سختی های زیاد از زمان کاشت تا برداشت تا کنون نتوانسته است رونق اقتصادی بازار را به دست خود بگیرد و به جرات می توان گفت این بمب های انرژی تو سری خور دست دلالان می‌شوند و این واسطه گران مانع از بهره برداری اقتصادی مناسب و در خور شٱن آن می شوند و باز هم همانند گذشته این روزها درست در زمان فصل برداشت خرما و ثمر دهی نخلستان ها همچنان شاهد تکرار داستان تلخ دست بردن دلالان در جیب کشاورزان این منطقه هستیم.



این دلالان سود جو این روزها تصویر شهر را بر هم زده اند و بی نظمی خاصی به سیمای شهر داده اند به طوری که به هر قسمت از شهر نگاه می کنیم یک نفر با یک ترازو ایستاده است و خرما خریداری می کند. و در واقع کشاورزانی که یک سال زحمت و تلاش بی وقفه خود را برای ثمر دهی بهترمحصول خود متحمل شده اند این روزها باید شاهد دست بازی های دلالان باشند و در حقیقت این واسطه گران با غیر واقعی نشان دادن قیمت اصلی خرما سعی بر هم زدن تعادل بازار را دارند.



حال جای سوال اینجاست که تا چه زمانی این دلال بازی ها ادامه می یابد؟ چرا دولت و مسئولین فکری به حال خرید این محصول از کشاورزان نمی کنند؟ چرا دولتمردان و مسئولین نگاهشان به این محصول همچون قیمت گذاری پسته و گردو نمی شود؟ این قصه ی پر غصه تا به کی ادامه دارد؟چرا مسئولین اعلام نمی کنند که مردم محصولات خود را به دلالان نفروشند؟


حسین ابیار نخلدار ریگانی در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار اظهار داشت:تمام طول سال پای این نخل ها عرق می‌ریزیم و در پایان این دلالان هستند که نفع می‌برند و با این وضعیت امسال نیز نخلداران متضرر می‌شوند و باید یکسال شرمنده زن و بچه‌هایمان باشیم.


وی افزود:دلالان بازار خرما را قبضه کرده‌اند و ما نیز از ترس فروش نرفتن خرماهایمان، با قیمت ناچیزی خرما را به دلالان می‌فروشیم و حتی پولی که هزینه کرده‌ایم نیز دستمان را نمی‌گیرد.


ابیار عنوان کرد: سالهاست این دلالان هستند که سود یک سال زحمت ما را به جیب میزنند و دولت مردان هم در این زمینه هیچ حمایتی نمی کنند و تا کنون دولت در بحث خرید خرما از کشاورزان ورود پیدا نکرده است.حال این سوال را از دولتمردان داریم چرا خرمای کشاورزان ریگانی را با قیمت خوب خریداری نمی کنند،آیا این انصاف است خرمایی را که یک سال با زحمت فراوان به دست امده دلالان از مردم مفت خریداری کنند.


وی افزود:چندین سال است که نخلداران همواره ضرر کرده‌اند و مسئولان فقط وعده داده‌اند.


رسول دهمیری دیگر کشاورز ریگانی در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت:درگوشه کنار شهر مان ریگان درفصل خرماهزارو یک دلال خرید خرما از اول شهر ریگان تا انتها پیدا میشود، قیمت این محصول که با هزار بدبختی بدست می اید چگونه محسابه میشود، قیمت خرما ۱۸۰۰تومان تا سقف۲۰۰۰تومان نرخ داشت و خرید میکردن، چگونه باید زندگی کرد، کدام نهاد نظارت دارد؟ و جالبتر اینکه به خریدار گفتم فرمانداری ریگان قیمت خرما را ۵۰۰۰هزار تومان اعلام کرده است در جواب بنده گفت برید فرمانداری ازتون خرما خریداری کند!



وی افزود: دیگر با چه امیدی باید کار پر زحمت کشاورزی را ادامه داد.دلالان حاصل زحمت و دسترنجمان را مفت میخرن و ایا کسی هست که صدای ما گوش دهد .ایا کسی هست جلوی این دلالان بی انصاف را بگیرید.چرا خود دولت خرما را از نخلداران خریداری نمی کند،چطور دولتی ها گندم و مرکبات و دیگر میوه ها را خریداری می کنند اما به خرما که می رسد هیچ اقدامی نمی کند.



دهمیری تصریح کرد: امسال از طرفی در پی گرمای شدید در ریگان بیشتر خرمایمان بر روی نخل ها خشک شد و از این طرف هم اندک خرمایی که برایمان مانده است را هم دلالان از چنگمان در می‌آورند.انشاالله که با قطع شدن دست دلال از جیب کشاورز وبه عمل نشست وعذه های مسئولین آینده بهتری برای کشاورزی در شهرستان ریگان داشته باشیم.







منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۸۹۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

به گزارش صدای ایران از ایسنا، فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازار‌های رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشد‌هایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.



با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحد‌ها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده ولی هنوز تثبیت نشده است.

دیگر خبرها

  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • ۷ سیلو به صورت شبانه روزی گندم کشاورزان دهلران را خریداری می کنند
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم در باوی +فیلم
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • خرید گندم در خوزستان به ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • خرید گندم در خوزستان به بیش از ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستان
  • ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی خریداری شد