Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-30@15:20:43 GMT

ضعف وزیر پیشنهادی نفت در تجارت گاز

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۹۰۴۴۱

ضعف وزیر پیشنهادی نفت در تجارت گاز

صادرات روزانه تنها 3 درصد از گاز تولیدی کشور نشان از عملکرد ضعیف وزیر پیشنهادی نفت در این حوزه طی 4 سال گذشته دارد، اما وی در برنامه های خود برای مدیریت وزارت نفت وعده احیای قراردادهای گذشته را داده است. به گزارش جهان نيوز، بیژن زنگنه در برنامه جدید خود برای مدیریت صنعت نفت کشور اعلام کرده است در 4 سال آینده قرار است حجم صادرات گاز ایران از 10 میلیارد متر مکعب در سال که فقط به ترکیه صورت می‌گیرد 4 برابر شده و به 40 میلیارد متر مکعب برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در بخش دیگری از برنامه زنگنه آمده است: کشورهای ترکیه، آذربایجان، عراق، پاکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس مقاصد صادرات گاز ایران خواهند بود.
به گزارش فارس طبق قانون بودجه سال جاری وزارت نفت مکلف به این شده تا حداقل یک قرارداد جدید صادرات گاز علاوه بر قراردادهای موجود منعقد کند. در بند ح تبصره 1 ماده واحده بودجه 96 آمده است : با توجه به افزایش روزافزون سهم گاز در سبد انرژی دنیا و افزایش اهمیت به منظور اجرایی کردن سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی، وزارت نفت موظف است در صورت افزایش تولید گاز به یک هزار میلیون متر مکعب در روز نسبت به صادرات گاز به کشورهای همسایه و اروپا که در حال حاضر قرارداد خرید گاز از جمهوری اسلامی ایران ندارند اقدام نماید.
براساس برنامه اعلامی از سوی زنگنه آنچه که به عنوان مقاصد جدید مطرح شده است در واقع برنامه صادراتی ایران در سال‌های گذشته است و باید در 4 سال دولت یازدهم اجرایی می‌شد که این اتفاق رخ نداد و تنها به ادامه قرارداد قدیمی صادرات گاز به ترکیه اکتفا شده است. هرچند که اخیرا برخی از رسانه‌های دولتی نیز رسما اعلام کرده اند حجم صادرات گاز ایران در چهارسال گذشته کاهش یافته و از روزانه 25 میلیون متر مکعب به 23.5 میلیون متر مکعب رسیده است که این موضوع نشان می دهد متاسفانه بیژن زنگنه در امر صادرات گاز کارنامه درخشان و قابل دفاعی ندارد.
موضوع دیگری که باید به آن اشاره کرد صادرات گاز به پاکستان است که براساس تکالیف ستاد اقتصاد مقاومتی در سال‌های گذشته باید توسط وزارت نفت انجام و پیگیری می‌شد، اما این موضوع در برنامه‌های بیژن زنگنه در 4 سال بعد آمده است.
حتی بیژن زنگنه که می توانست در سال 2014 به دلیل عدم برداشت گاز از سوی پاکستان آنها را به دادگاه بکشاند و از آنها جریمه بگیرد این کار را نکرد.
بر اساس این گزارش شاید در این باره عنوان شود 4 سال قبل مذاکرات جدی برای صادرات گاز به عراق و عمان انجام شد که باید در پاسخ گفت گرچه خط لوله صادرات گاز به عراق از ماه‌ها قبل احداث شده است و برای دوره‌ای نیز آزمایشی از طریق این خط گاز به عراق ارسال شد ولی صادرات گاز ایران به عراق در هیچ یک از آمار های رسمی نیامده است و ظاهرا مشکلات مالی هنوز برای پرداخت گاز خریداری شده وجود دارد.
در مورد صادرات گاز به عمان نیز باید گفت این موضوع هنوز در حد طرح است و در طول 4 سال گذشته حتی یک کیلومتر نیز به منظور احداث این خط لوله صورت نگرفت، تا همین چند وقت پیش نیز امارات مانع اصلی صادرات گاز ایران به عمان بود تا اینکه تصمیم گرفته شد مسیر انتقال گاز ایران به عمان تغییر یابد.
این گزارش حاکی است در حال حاضر ایران روزانه حدود 800 میلیون متر مکعب گاز از میادین مشترک و مستقل تولید می‌کند و براساس آمارهای بین المللی رتبه اول در ذخایر گاز طبیعی را در جهان دارا است به همین دلیل زیبنده نیست که حجم صادرات گاز ایران تنها 3 درصد از گاز تولیدی باشد.
در عین حال ایران ظرفیت تبدیل شدن به هاب گاز منطقه و محل تبادلات گازی بین شرق و غرب آسیا و بخشی از شمال و جنوب این قاره را دارد. دریافت گاز از تولیدکنندگان دست‌بسته‌ای مانند ترکمنستان و تحویل آن به همسایگان شرقی یا غربی یا حتی جنوبی کشور با توجه به شبکه گسترده انتقال گاز ایران یک راهبرد عملی و عمیقا کمک‌کننده به دیپلماسی انرژی ایران خواهد بود که متاسفانه اثری از آن در برنامه‌های زنگنه دیده نمی‌شود.
در شرایط فعلی با توجه به عملکرد ضعیف وزارت نفت در حوزه تجارت گاز به نظر نمی‌رسد که وزارت فعلی امکان انعقاد قرارداد جدید را که براساس قانون مکلف شده است داشته باشد. علاوه بر آن در برنامه ارائه شده وزیر نفت برای دولت دوازدهم نیز عزم جدی برای احیای تجارت گاز دیده نمی‌شود.

منبع:فارس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۹۰۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامه فشرده وزارت نفت برای رفع ناترازی بنزین با توجه به افزایش تقاضاها، گفت: با توجه به دستور وزیر نفت و سیاست دولت، صنعت پتروشیمی وارد این حوزه می‌شود تا به‌جای صادرات، از متانول تولیدی صنعت پتروشیمی با فرایند MTG بنزین تولید شود.

به گزارش ایسنا، مرتضی شاهمیرزایی امروز در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید، در جمع خبرنگاران با اشاره به اعلام آمادگی متانول‌سازها برای تولید بنزین، اظهار کرد: معافیت‌ها و مشوق‌هایی برای این واحدها در نظر گرفته شده و مراحل نهایی برنامه‌ریزی زیرساخت‌ها و سازوکارهای لازم برای سرمایه‌گذاری تولید بنزین از متانول انجام شده است، زیرا ظرفیت تولید متانول در کشور بالاست و زنجیره این محصول توسعه نیافته است.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم به‌طور ویژه در زمینه تکمیل زنجیره محصولات برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده است، گفت: جهش در تولید کالا و تجهیزات در کنار افزایش تولید محصولات پتروشیمی از برنامه‌های صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ است، اظهار کرد: به این منظور برنامه‌های مختلفی ترسیم شده که حرکت دانش‌بنیان‌ها در مسیر جهش تولید کالا و تجهیزات، یکی از آن‌هاست.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه این موضوع با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی مطرح و تأکید شده است که کالاهای مورد نیاز خود را با استفاده از توان داخلی تأمین کنند تا شاهد جهش بزرگ و انقلابی در ساخت داخل باشیم، البته تا جایی‌ که آسیبی به برنامه تولید وارد نشود، تاکید کرد: جهت‌گیری‌ها در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های صنعت پتروشیمی نیز به‌سمت کالاها و تجهیزات دانش‌بنیان است که پیش از این در خارج سفارش‌گذاری می‌شد.

راه‌اندازی نخستین PDH کشور در اوایل سال آینده

شاهمیرزایی با بیان اینکه هلدینگ‌هایی همچون پتروفرهنگ و شستان که واحدهای متانولی بیشتری دارند باید بخشی از ظرفیت خود را برای تولید دیگر محصولات زنجیره آماده و برنامه‌ریزی کنند، گفت: بخشی از واحدهای MTP و MTG در قطب پارسیان در مجاورت قطب عسلویه احداث خواهند شد، همچنین واحد PDH پتروشیمی رجال به‌عنوان نخستین PDH کشور تا اوایل سال آینده بهره‌برداری می‌شود.

وی با بیان اینکه سایر طرح‌های PDH نیز در مرحله اجرا قرار دارند و سرمایه‌گذاران به‌دنبال این هستند که صرفه اقتصادی این طرح را افزایش دهند، گفت: هم‌اکنون حدود ۱۲۷ مجوز طرح پتروشیمی به‌طور رسمی صادر شده است،   طرح‌های برنامه هفتم توسعه به‌طور میانگین حدود ۳۷درصد پیشرفت دارند.

شاهمیرزایی راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش به‌منظور پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدورکربوری اعلام و بیان کرد: مجوز حدود ۱۷ طرح پتروشیمی پس از بازنگری‌های انجام‌شده لغو شد و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آن‌ها شدند. همچنین طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش در قالب ۲۱ بسته به هلدینگ‌ها ابلاغ و مجوزهای لازم صادر شده است که با جدیت پیگیر اجرای آن‌ها هستیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • تاکید ایران و قطر بر توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری
  • افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی
  • ایجاد تبادل آخرین تجارت حوزه صادرات کشور با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • ‌بری: طرح پیشنهادی فرانسه را دریافت نکرده‌ایم/ نبرد ما تا توقف جنگ در غزه ادامه می‌یابد
  • بلینکن: پیشنهادی «سخاوتمندانه» به حماس داده شده است
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند