Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ضمن تشریح جزییات افزایش ضریب بازیافت از میادین جنوب، گفت: بر اساس برآوردهای صورت‌گرفته چنانچه ۶۶ مخزن موجود در مناطق نفت‌خیز جنوب وارد مدار شده و همه پروژه‌های افزایش بازیافت نیز اجرا شود، ضریب برداشت فعلی مناطق نفت‌خیز جنوب بین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.

به گزارش ایسنا، بیژن عالی‌پور، با بیان این‌که ۱۸ مخزن از ۶۶ مخزن نفتی موجود در مناطق نفت‌خیز جنوب در نیمه دوم عمرشان قرار دارند، گفت: این ۶۶ مخزن فعال دارای ۲۳۰ میلیارد بشکه حجم نفت درجاست که ۶۷ درصد حجم نفت ایران را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهترین روش ازدیاد برداشت کربناته در میدان‌های مناطق نفتخیز جنوب تزریق گاز است که هم اکنون در ۵۰ درصد مخازن موجود، این عملیات انجام می‌شود.

وی با بیان این‌که تقسیم‌بندی مخازن برای انتخاب روش‌های ازدیاد برداشت بر اساس نفت درجای آن‌ها صورت می‌گیرد، افزود: روش ترزیق گاز به میدان‌های مناطق نفت‌خیز از دو سال قبل از انقلاب شروع شده و در حال حاضر گاز به ۱۴ میدان گاز تزریق می‌شود. روش‌های ازدیاد برداشت متناسب با مشکلات میدان‌ها و خصوصیات سنگ و سیال مخازن انتخاب می‌شوند. عمده مخازن فعلی از جنس کربناته فرکچردار هستند که قبل و بعد از انقلاب شرکت‌های داخلی و خارجی بهترین روش ازدیاد برداشت از این میدان‌ها را تزریق گاز تشخیص داده‌اند. تاکنون با تزریق گاز حدود ۲۵ درصد ذخایر اولیه و هشت درصد نرخ ضریب بازیافت افزایش پیدا کرده است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب افزود: تزریق گاز به مخازن دارای کربناته و نفت دوست پیشنهاد نمی‌شود و از آنجایی که مخازن موجود، نفت دوست هستند، اخیرا در مراکز تحقیقاتی روش تزریق آب تغییر یافته مانند آب هوشمند و کربناته در حال بررسی است و در صورتی که نتایج بررسی مثبت باشد به سمت اجرایی شدن آن‌ها گام بر می‌داریم.

عالی پور با بیان این‌که نفت درجای شرکت ملی مناطق مناطق نفت‌خیز جنوب بالغ بر ۳۳۴ میلیارد بشکه است، اظهار کرد: برای استحصال ۱۸۰ میلیارد بشکه از ۳۳۴ میلیارد بشکه تزریق گاز انجام شده است. ۸۶ میلیارد بشکه از نفت درجای مناطق نفتخیز جنوب به نفت میدان‌های بنگستان تعلق دارد که از ضریب بازیافت پایینی برخوردار هستند و ازدیاد برداشت از آن‌ها نیازمند بکارگیری روش‌های دیگری است. همچنین ۵۰ میلیارد بشکه از نفت درجای مناطق نفتخیز جنوب از میدان‌های اهواز، منصوری و شادگان حاصل خواهد شد که به دلیل وجود آبده طبیعی، به این میدان‌ها آب تزریق می‌شود. با توجه به این‌که سنگ مخزن این میدان‌ها ماسه‌ای است، ضریب بازیافت آن‌ها بیش از ۵۵ درصد است که بیش از اجرای پروژه‌های EOR در دنیا است. بر اساس برآوردهای صورت گرفته چنانچه ۶۶ مخزن موجود وارد مدار شده و همه پروژه‌های افزایش بازیافت نیز اجرا شود ضریب برداشت فعلی مناطق نفتخیز جنوب بین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به آخرین مطالعاتی که در اداره ارزیابی مخازن انجام شده است، گفت: بر اساس این مطالعات طی سه سال گذشته حجم ذخایر مناطق با افزایش ۲.۵ میلیارد بشکه‌ای از حدود ۹۳.۵ میلیارد بشکه به ۹۶ میلیارد بشکه رسیده است. با بازنگری در PGSR‌ (توان تولید مخازن) توان تولید میدان‌ها نیز حدود ۵۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است که این افزایش تولید مستلزم تأمین تأسیسات و الزامات آن است. انجام ۴۳ مطالعه شامل انواع مطالعات شبیه‌سازی و مهندسی مخازن بوده که نتیجه بارز آن ضمن مدیریت بهتر میدان، افزایش ۲.۵ میلیارد بشکه‌ای نفت درجا بوده است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با بیان این‌که مهم‌ترین چالش موجود در افزایش ضریب بازیافت مخازن مناطق نفت‌خیز جنوب، مخازن بنگستانی هستند که این مناطق حدود یک چهارم نفت درجا را به خود اختصاص داده‌اند، تصریح کرد: بر این اساس کارشناسان این شرکت در حال اجرای پروژه‌های تحقیقاتی برای به دست ‌آوردن فرمولی مناسب به منظور ازدیاد برداشت هستند. برنامه توسعه‌ هر میدان بر حسب چالش آن‌ها تدوین شده است. به عنوان مثال برخی از میدان‌ها به حفاری چاه نیاز دارند و برخی دیگر نیازمند سیستم‌های فرازآوری و یا نصب تلمبه در چاه هستند و برحسب مشکلات و امکاناتی که وجود دارد اولویت‌بندی می‌شوند. با نصب هر تلمبه بر روی چاه، سه تا چهار درصد به ضریب بازیافت میدان‌ها اضافه می‌شود. برای مثال در میدان اهواز بدون استفاده از تلمبه‌ها ضریب بازیافت ۶.۵ درصد است که با نصب آن‌ها به حدود ۱۰ درصد می‌رسد.

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۹۴۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۰۰۰ مترمکعبی مخازن آب روستاهای کردستان

مدیرعامل شرکت آبفای کردستان گفت: با احداث ۳۴ باب مخزن از ابتدای طرح جهاد آبرسانی به روستاهای استان، ۴۹۵۰ مترمکعب ظرفیت برای ذخیره سازی آب در این مخازن ایجاد شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد فرهاد، مدیرعامل شرکت آبفای کردستان با بیان این مطلب، اظهار داشت:در قالب طرح جهاد آبرسانی، تاکنون 250 کیلومتر خط انتقال آب، 111 کیلومتر شبکه توزیع آب، 20 باب ایستگاه پمپاژ، حفر و تجهیز 8 حلقه چاه و بهسازی 4 دهنه چشمه در روستاهای مشمول این طرح اجرا شده است.

وی افزود: با احداث 34 باب مخزن از ابتدای طرح جهاد آبرسانی به روستاهای استان، 4950 مترمکعب ظرفیت برای ذخیره سازی آب در این مخازن ایجاد شده است.

مدیرعامل شرکت آبفای کردستان خاطرنشان کرد: طرح جهاد آبرسانی به روستاهای استان به منظور محرومیت زدایی و رفع تنش آبی روستاهای استان با اعتبار 528 میلیارد تومان و برای 169 روستا از ابتدای سال 1401 آغاز شده و در حال حاضر 48.6 درصد پیشرفت دارد.

فرهاد تصریح کرد: این طرح 67 هزار نفر از جمعیت روستایی استان را زیر پوشش قرار خواهد داد و با اتمام آن شاخص بهره مندی جمعیت روستایی از آب شرب بهداشتی و سالم به صورت پایدار از 80 درصد به 86 درصد ارتقاء خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت آبفا کردستان افزود: پس از اتمام طرح فعلی جهاد آبرسانی، قرارداد دوم نیز برای 120 روستای دیگر استان با اعتبار 10 هزار میلیارد ریال و در صورت تأمین اعتبار آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • جزییات آتش‌سوزی گسترده یک کارگاه ۲۰۰۰ متری در جنوب تهران
  • افزایش ۵۰۰۰ مترمکعبی مخازن آب روستاهای کردستان
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • تلوبیون بین برنامه‌ها تبعیض می‌گذارد؟/ محتوایی که ضریب می‌گیرد
  • ریزگردها به ترکیه رسیدند
  • غرب ترکیه در محاصره ریزگردها
  • اجرای طرح دوم جمع‌آوری مخازن زباله از معابر منطقه دو شهرکرد