Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلسه بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی در حال برگزاری است.

به گزارش جنوب نیوز،دقایقی پیش جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم آغاز شد.

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور نیز برای دفاع از وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم وارد صحن مجلس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم‌اکنون 233 تن از وکلای ملت در صحن علنی حضور دارند که بر این اساس کُرسی 57 نماینده مجلس خالی است.

براساس آئین‌نامه داخلی مجلس، رئیس‌جمهور دو ساعت و نیم فرصت دارد از برنامه‌های وزرای پیشنهادی خود دفاع کند و همچنین پس از آن 5 نماینده مخالف و 5 نماینده موافق کلیات برنامه‌ها را هر کدام 15 دقیقه فرصت مطرح کنند که البته می‌توانند بخشی از زمان خود را به نمایندگان دیگر واگذار کنند و پس از آن مجلس وارد بررسی صلاحیت و رای اعتماد تک‌تک وزرای پیشنهادی می‌شود.

روحانی در صحن علنی مجلس:

آمریکا نه شریک خوبی است و نه طرف مذاکره‌کننده مورد اعتماد/ هنوز راه درازی در راه است/ بخش بزرگی از دارایی‌ها در مرز هشدار قرار دارد

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در صحن علنی مجلس و در دفاع از وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم، گفت: خداوند بزرگ را شاکر هستم که بار دیگر پاداش 4 سال تلاش صادقانه به مردم را از طریق رای ملت برای خدمت به آرمان‌های اسلام و انقلاب اسلامی و عظمت ایران قرار داد.

وی افزود: به ساحت ولی‌الله اعظم امام زمان(عج) درود و سلام می‌فرستم که با عنایات خاصه خود، این ملت مومن را در حمایت خود قرار داده است.

روحانی خاطرنشان کرد: از مردم بیدار ایران سپاسگذارم که با حضور آگاهانه خود در انتخابات اخیر از سویی امنیت ملی را تضمین کردند و از سوی دیگر بر اعتبار صندوق رای به عنوان شاخص وحدت و راهنمایی مدیریت کشور پای فشردند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: از رهبری شجاع تشکر می‌کنم که همراه با رهنمودهای خود از استقلال کشور و آزادی مردم حراست کردند و از دولت جمهوری اسلامی ایران در مسیر خدمت به مردم حمایت کردند.

وی در ادامه گفت: انتخابات 96 که با حضور باشکوه مردم برگزار شد، علاوه بر تجلی تثبیت اصل مردم‌سالاری دینی در جامعه جوان ایران 39 سال پس از پایه‌گذاری نظام جمهوری اسلامی ایران فرصتی را فراهم کرد تا مردم در بیان دیدگاه‌ها و رویکردها آگاهانه به داوری بنشینند و به گفتمان و اهداف و برنامه‌های رئیس‌جمهور منتخب خویش رای دهند.

روحانی اظهار داشت: از امروز کاری را که آغاز می‌کنیم، شروع یک همکاری 54 ساله خواهد بود. وزیرانی که با معرفی رئیس‌جمهور و رای اعتماد نمایندگان بار مسئولیت اداره کشور را بر دوش می‌گیرند باید اطمینان داشته باشند که در طول مسیر خدمت از حمایت و همکاری مجلس محترم برخوردار خواهند بود. همان‌طور که رهبری انقلاب بارها تاکید فرمودند، مسئولان کشور تنها با همدلی و همکاری سه قوه و دیگر نهادها می‌توانند مشکلات کشور را حل کنند.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: امروز به لطف خداوند برخی چالش‌های سال 92 را پشت سر گذاشته و امیدوارتر و تواناتر از گذشته آماده تدبیر و عبور از چالش‌های بزرگ پیش رو هستیم.

وی افزود: هنوز راه درازی در راه است، هنوز تا رسیدن به زندگی شایسته برای این مردم سربلند و دستیابی به جایگاه بایسته در خانواده جهانی نیاز به گام‌های بلندتر و یارانی همراه‌تر داریم. دولت تدبیر و امید عزم آن دارد که در فرصت 4 ساله دوم بیش از پیش به اصلاح ساختارها بپردازد. در این مسیر به کمک صمیمانه مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه نیازمند هستیم.

روحانی خاطرنشان کرد: دولت دازودهم بر مبنای واقع‌بینی و ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها و کاستی‌ها و پوشاندن نقاط ضعف عمل خواهد کرد و دولت شجاعانه و با دوراندیشی تصمیم خواهد گرفت. دوراندیشی در هر تصمیمی از محیط زیست و عرصه اجتماعی تا سیاست خارجی شرط عقل است.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: دولت دوازدهم بر مبنای باور به اسلام حکمت و رحمت و سیاست‌گذاری و عمل به مشی اعتدالی تشکیل می‌شود. تصمیم بر مبنای خرد جمعی بنیان نظام تصمیم‌گیری ما خواهد بود و بر همین اساس، جلب مشارکت جامعه در مراحل مختلف تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری از اصول عملی دولت است.

وی در ادامه گفت: منشور حقوق شهروندی را به عنوان راهی برای اهتمام بیشتر به حقوق شهروندان تقدیم نمودیم و بر رعایت کامل آن پای خواهیم فشرد. دولت بر مدار استیفای حقوق مردم در قانون اساسی حرکت خواهد کرد و تحقق حقوق شهروندی در عرصه داخلی خواهد بود.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: هدف همه اقدامات دولت معطوف به تأمین منافع ملی همه ایرانیان است. دولت دوازدهم خواستار آزادی و امنیت مردم ایران برای تحقق آرامش و پیشرفت کشور است.

روحانی در ادامه گفت: مقابله ریشه‌ای با فساد را لازمه تحقق پیشرفت و عدالت اجتماعی می‌دانیم. همه دستگاه‌ها مکلفند برنامه‌های مشخص برای مقابله با فساد و کاهش احتمال بروز فساد در روندهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری و اجرا داشته باشند که البته نیازمند شفاف‌سازی و ارتقای رویه‌های سلامت اداری در همه ارکان نظام و همکاری قوای مقننه و قضائیه است.

وی تصریح کرد: چند نکته صریح در اینجا در زمینه برنامه اقتصادی دولت به نمایندگان و مردم ایران عرض می‌کنم، کشور ما امروز با مشکلاتی در حوزه‌های نظیر نظام بانکی، بودجه دولت، صندوق‌های بازنشستگی، آب و محیط زیست مواجه است. عدم توجه به این مسائل می‌تواند دستاوردهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های گوناگون را با آسیب مواجه کند. انباشت مشکلات ذکر شده ما را به این جمع‌بندی رسانده که تغییر در شیوه اداره اقتصاد کشور یک الزام است و البته برای انتخاب مسیر درست اصلاحات اقتصادی ضروری است به چرایی پایداری مشکلات اقتصادی توجه ویژه داشته باشیم.

روحانی در ادامه اظهار داشت: علیرغم اقدامات خوبی که توسط دولت‌های پیشین انجام شده، رفع ساختاری کمتر مورد توجه قرار گرفته و شکاف بزرگ میان سطح بزرگ مردم ایجاد کرده و مشکلات ساختاری همواره درآمدهای ناپایدار نفت را پر کرده است. همین باعث شده نتوانیم ضعف‌های بعضا بزرگ سیاست‌گذاری‌مان را مشاهده کرده و از آنها به خوبی درس بگیریم.

رئیس‌جمهور گفت: ما با این واقعیت مواجه هستیم که درآمدهای بالای 100 میلیارد دلار سال‌های نیمه دوم دهه 80 فعلا تا چند سال دیگر در دسترس نخواهد بود، پس اولین نکته مهم آن است که فضای جامعه و همچنین توقعات جامعه را متناسب با درآمدهای کمتر از 50 میلیارد دلاری نفت تنظیم کنیم.

وی اظهار داشت: نمی‌توانیم سرنوشت مردم را مانند امنیت، آموزش، بهداشت و درمان و تأمین اجتماعی که باید بیش از هر چیز دیگر از ثبات و بهبود مستمر برخوردار باشند به بازار پرتلاطم جهانی نفت و نوسانات قیمت آن گره بزنیم. هیچ کشوری نتوانسته با جایگزینی، رفاه پایدار را برای مردمش به ارمغان آورد. نکته اصلی در همین واقعیت تلخ نهفته است که دارایی‌های‌مان را به جای اینکه حفظ کنیم و بیافزوییم مصرف کرده‌ایم و بخش بزرگی از این دارایی در مرز هشدار قرار دارد.

روحانی تصریح کرد: دولت دوازدهم به دو دلیل چاره‌ای ندارد، اولین مسئله میزان دارایی‌های طبیعی و مالی کشور است، عده‌ای امکان اداره مصرفانه به شیوه گذشته را می‌دیدند و دوم اینکه منبع شفابخش همیشگی یعنی درآمدهای نفتی حداقل تا چند سال پیش رو به میزانی نخواهد بود که بتواند نقش مسکن قبلی خود را به خوبی ایفا کند.

رئیس‌جمهور گفت: نکته دوم آن است که باید توجه داشت که اجرای موفق اصلاحات اقتصادی منوط به حمایت مردم است. گاهی ابعاد مسائل اقتصادی و بیم دولت از واکنش‌های احتمالی سبب می‌شود دولت‌ها در انجام اصلاحات اقتصادی تعلل کرده و یا با تعویق انداختن اصلاحات، هزینه‌های بیشتری را به نسل‌های آینده تأمین کنند.

وی در ادامه گفت: تجربه نشان داده که مردم اگر بدانند و ببینند که دولت منتخب آنها صادقانه برای اصلاح امور و بهبود زندگی خود آنها در پی انجام اصلاحات اقتصادی است، علیرغم سختی‌ها در کنار دولت خواهند بود. مردم مصالح بلندمدت خود و فرزندان خود را به یک رفاه ناپایدار ترجیح می‌دهند، این را مردم در انتخابات با زبان رأی به خوبی اعلام کردند و مردم می‌دانند که حرکت به سمت قله پیشرفت، صعود در مسیری دشوار و همراه با سختی‌هاست.

روحانی با اشاره به اینکه اگر اقتصاد دچار بیماری است، مردم از ما انتظار دارند درمان درد کنیم نه کتمان بیماری، گفت: مردم از ما شفافیت و صراحت بیشتری می‌خواهند، با تدبیر و تأمل اصلاحات اقتصادی را به اجرا در آوریم، لذا نباید با تشدید مشکلات و پرداخت هزینه‌های فراوان به مهار دشواری‌ها و نپرداختن درست به مسائل تن دهیم.

رئیس شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: دستیابی به اقتصادی برون‌گرا نیازمند غلبه بر چالش‌های مهمی است که در شرایط کنونی کشور با آن مواجه است. طی دهه‌های گذشته اتکای بودجه به درآمدهای نفتی همواره سبب عدم تعادل در بودجه دولت شده است. داستان تکراری در اقتصاد ما آن است که هرگاه قیمت نفت افزایش پیدا کرد مخارج دولت افزایش پیدا کرد و وقتی با کاهش مواجه شد دولت نتوانست مخارج خود را به همان میزان کاهش دهد و همین باعث کسری بودجه و تورم در کشور گردید، اینک پس از افت شدید قیمت نفت در سال 93 توجه به این مسئله اهمیت بسیاری پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: این مسئله موجب شده از طرفی کیفیت خدمات عمومی کاهش پیدا کند و از سوی دیگر بدهی دولت به فعالان اقتصادی افزایش یابد که مسلما قابل تداوم نخواهد بود، از این رو ما در پی انجام اصلاحات در نظام مالیاتی هستیم، ما به سمت یک نظام جامع مالیاتی بر درآمد حرکت خواهیم کرد از سوی دیگر تمرکز سیاست‌های مالیاتی به جای افزایش در نرخ مالیات و افزایش پوشش مالیاتی قرار خواهد گرفت.

رئیس دولت دوازدهم تاکید کرد: کاهش در معافیت های مالیاتی در کنار افزایش پوشش مالیاتی می تواند علاوه بر ایجاد کارایی عدالت در مالیات ستانی را نیز به همراه داشته باشد علاوه بر آن دولت نیازمند آن است نه تنها از هزینه های خود بکاهد بلکه بتواند منافع خود را به صورت کارا تخصیص دهد نظام ارائه خدمات عمومی در حوزه های درمان و آموزش تغییر خواهد کرد و بخشی از خدمات دولتی توسط بخش خصوصی و به عنوان خرید خدمت ارائهخواهد گردید البته حضور بخش خصوصی و سرمایه گذاری در ارائه خدمات عمومی مشروط به این است که با اصلاح نظام قیمت گذاری ایجاد کنیم که نیازمند حمایت و پشتیبانی نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.

فهرست مخالفان و موافقان کابینه دولت دوازدهم اعلام شداکبر رنجبرزاده عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیش از سخنان رئیس جمهور گفت: براساس ثبت نام صورت گرفته و قرعه کشی که با حضور نمایندگان سه فراکسیون مستقلین، امید و ولایی برگزار شد فهرست مخالفان و موافقان به شرح ذیل است:موافقان:1- یوناتن بت کلیا نماینده مسیحیان و آشوریان2- زهرا ساعی نماینده تبریز، اسکو و آذرشهر3- بهروز نعمتی نماینده تهران4- نبی هزار جریبی نماینده گرگان و آق قلا5- احمد همتی نماینده سمنان و مهدی شهرمخالفان:1- محمدرضا صباغیان بافقی نماینده مهریز و بافق2- حشمت الله فلاحت پیشه نماینده اسلام آباد غرب3- محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز ، اسکو و آذر شهر4- سیدجواد حسینی کیا نماینده سنقر5- محمدمهدی زاهدی نماینده کرمان و رابر

هر کدام از این مخالفان و موافقان براساس آیین نامه می توانند 15 دقیقه صحبت کنند و وزرا نیز هر کدام حق دارند یک ساعت از خود دفاع کنند.

در حال به روز رسانی...

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۹۴۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می‌شود

سخنگوی شورای ائتلاف گفت: امروز شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب نشستی را با منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می‌کند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیرابراهیم رسولی سخنگوی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با اعلام نشست منتخبان مجلس دوازدهم به دعوت ائتلاف گفت: این نشست امروز (۳شنبه) برگزارمی شود.

رسولی گفت: این روز‌ها نشست‌های مختلفی توسط گروه‌های سیاسی و صنفی یا توسط افراد برگزارمی شود، ائتلاف با احترام به همه سلایق نشست منتخبان مجلس دوازدهم رابه جهت همدلی و همفکری برگزارمی کند وامیدواریم مجلس آتی بتواند نقش خودرابه خوبی ایفا کند.

رسولی درپایان با اشاره به برخی تخریب‌ها گفت: برخی روشی جزبی اخلاقی وتخریب ندارند، بی محلی سیاست ما به این قلیل افراداست. مسئله ما مردم وکشورست وبا عنایت به رهنمود‌های رهبرانقلاب درباب وحدت وپرهیزاز مجادلات بیهوده سیاسی ازآن‌ها ورفتارشان عبورمی کنیم.

دیگر خبرها

  • جلسات دولت و مجلس برای اتخاذ تدابیر ارزی به کجا رسید؟
  • جلسه منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می‌شود
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس
  • وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • ضرب‌الاجل به پاستور