Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@13:02:04 GMT

افغانی‌کش‌ها، خون آشامان جاده‌های کرمان

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۹۵۰۰۴

افغانی‌کش‌ها، خون آشامان جاده‌های کرمان

اتباع افغانی مهمانان ناخوانده ای هستند که سال هاست با ورود غیر قانونی به کشورمان، بدون پرداخت هیچگونه عوارض و مالیاتی، بخش عمده ای از یارانه های دولتی را استفاده می کنند و همچنین باعث بروز پدیده های ناهنجار اجتماعی، بهداشتی و فرهنگی شده اند.

به گزارش ایسنا، زیاد از معضلات و مشکلاتی که اتباع افغانی برای ایرانیان به وجود آورده اند، سخن گفته شده است، اما نگاه ما در این گزارش از زاویه دیگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شنبه 22 مردادماه در ساعت 13 و 45 دقیقه و ساعت 14 و 48 دو خودروی افغانی کش در جاده های استان کرمان واژگون شدند که متاسفانه این دو حادثه 27 کشته و زخمی در پی داشت، از این نوع حوادث مربوط به افغانی کش ها در سطح جاده های استان کرمان کم نیست و هر چند وقت یکبار افغانی کش ها حادثه می آفرینند.

امیر عباس سلطانی یک شاهد عینی این ماجراها به ایسنا می گوید: به واسطه شرایط زندگیم زیاد در جاده «کرمان – جیرفت» و «کرمان – انار» تردد می کنم، برخی اوقات شاهد قدرت نمایی افغانی کش ها شب ها در جاده ها هستم، این رانندگان دیوانه وار با سرعت بالای 180 کیلومتر در ساعت در جاده ها حرکت می کنند.

این شاهد عینی افزود: باید راننده حرفه ای باشید در غیر این صورت زمانی که افغانی کش ها با سرعت زیاد از پشت سر خودروی شما ظاهر می شوند، کنترل خودرو از دست خواهید داد و از جاده منحرف می شوید.

سلطانی ادامه داد: یک بار نیز شاهد این بودم که وقتی خودروی افغانی کش متوجه حضور پلیس در جاده شد، برعکس مسیر حرکت خودروها شروع به حرکت کرد.

وی افغانی کش ها را به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم عامل برخی از تصادفات جاده های استان دانست و معتقد است: جان انسان ها برای افغانی کش ها ارزشی ندارد، آنها فقط به منافع خودشان فکر می کنند که در برخی اوقات جان خودشان نیز در این راه فدا می کنند.

27 کشته و زخمی در یک ساعت

سرهنگ یوسف نجفی، فرمانده پلیس راه شمال استان کرمان با اشاره به اینکه در 22 مردادماه در ظرف یک ساعت، 27 کشته و زخمی در دو حادثه واژگونی خودروهای افغانی کش در سطح جاده های استان داشته ایم، به ایسنا می گوید: در این دو حادثه شش نفر در صحنه تصادف کشته شدند، ضمن آنکه 21 نفر نیز مصدوم در بر داشته است.

وی علت این دو حادثه را سرعت غیرمجاز اعلام کرد و ادامه داد: متاسفانه افغانی کش ها بدون رعایت قوانین با سرعت زیاد حرکت می کنند و معمولا وقتی که از جاده خارج می شوند به علت سرعت زیاد و تعداد زیاد سرنشینان، این خروج از جاده مرگبار است.

فرمانده پلیس راه شمال استان کرمان با بیان این مطلب که در جاده های اصلی و یا فرعی استان هر چند وقت یکبار شاهد حادثه آفرینی افغانی کش ها هستیم، اظهار کرد: افغانی کش ها برای آنکه توسط مامورین انتظامی متوقف نشوند، بیشتر اوقات در جاده های فرعی، اصلی و روستایی با سرعت زیاد حرکت می کنند و معمولا پلیس برای حفظ جان سرنشینان آنها را نمی تواند متوقف کند، زیرا در زمان متوقف کردن آنها، احتمال ایجاد حادثه وجود دارد.

وی از برخوردهای که توسط مامورین انتظامی با این هنجارشکنان صورت می گیرد، سخن به میان آورد و تصریح کرد: بخشی از آمار تصادفات استان مربوط به این افغانی کش ها است.

نجفی این پدیده را مختص استان کرمان ندانست و خاطر نشان کرد: در قوانین مربوط به قاچاق انسان بایستی بازنگری شود و به نظر می رسد که قوانین موجود بازدارندگی لازم را ندارد. قابل ذکر است که اقداماتی از جمله توقیف خودرو و دستگیری افغانی کش ها که در حیطه وظایف پلیس و نیروی انتظامی بوده، صورت گرفته است اما این پدیده ریشه کن نشده است.

افغان های غیرمجاز بیمارستان ها را به زانو در آورده اند

مهدی احمدی نژاد رییس بیمارستان شهید باهنر کرمان به ایسنا می گوید: از نهادهای قانون گذار بارها درخواست کردیم که در خصوص هزینه های حوادث ترافیکی اتباع غیرمجاز اقدامی انجام دهند، اما متاسفانه این موضوع بسیار پیچیده است و تا کنون اقدامی صورت نگرفته است.

وی از عدم پیدا شدن راه حل منطقی در این خصوص سخن به میان آورد و عنوان کرد: اکثر مجروحین تصافات خودروهای افغانی کش را به بیمارستان شهید باهنر منتقل می کنند که اکثر آنها نیاز به عمل جراحی دارند و بیشتر مواقع در آی سی یو (ICU) بستری می شوند که نهایتا هزینه های درمان آنها بسیار زیاد می شود.

رییس بیمارستان شهید باهنر کرمان تاکید کرد: به طور متوسط هزینه درمان هر یک از مصدومان (اتباع بیگانه) بد حال حوادث ترافیکی حدود 40 میلیون تومان می شود که متاسفانه هیچ ردیف بودجه ای برای آن در نظر گرفته نشده است.

وی بیان کرد: از نظر انسانی موظفیم که همه بیمارانی به ما مراجعه می کنند، درمان کنیم و به اینکه بیمار از چه نژاد، قشر و ... است، توجه نمی کنیم، اما اگر آخر قضیه را بنگریم در می یابیم که این هزینه ها برای بیمارستان برگشت ناپذیر است و نهایت این هزینه به بدنه بیمارستان تحمیل شده و هیچ ارگانی به ما در خصوص پرداخت این هزینه ها کمک نمی کند.

احمدی نژاد با تاکید برآنکه هزینه های درمانی و رفاهی که در اختیار این بیماران قرار می دهیم، هیچ ارگانی پرداخت نمی کند، اظهار کرد: تعداد مصدومین حوادث ترافیکی افغان خیلی زیاد است.

وی ادامه داد: تعدادی اتباع بیگانه در حال کار در استان نیز داریم که زمانی دچار حادثه می شوند، آنها را بیمه پوشش نمی دهد، ضمن آنکه خود آنها توان پرداخت هزینه های درمان را ندارند و هزینه های آنها نیز متاسفانه روز به روز افزایش پیدا می کند و کمیساریای عالی سازمان ملل نیز به علت اینکه این افراد غیرمجاز وارد کشور شده اند، پاسخگوی هزینه های درمان آنها نیستند.

رییس بیمارستان شهید باهنر کرمان به بیماران افغانی که با حال وخیم به بیمارستان مراجعه می کنند، اشاره کرد و افزود: اکنون بیماران افغانی داریم که برای شیمی درمانی به صورت غیرمجاز به ایران آمده اند، با هزینه های بسیار زیاد خدمات شیمی درمانی را دریافت می کنند و پس از تکمیل درمان بدون پرداخت هیچ هزینه ای از ایران می روند و ما به علت آنکه حال بیمار(اتباع غیرمجاز) وخیم است به صورت اورژانس پذیرش می کنیم اما بیمار توان پرداخت هزینه ها را ندارد و در نهایت پس از طی مراحل درمان، بدون پرداخت هیچ هزینه ای ترخیص می شود.

سالانه 500 میلیون تومان هزینه درمان حوادث ترافیکی اتباع غیرمجاز

وی گفت: متاسفانه دولت در رابطه با این بیماران غیرمجاز هیچ اقدامی صورت نداده است.

احمدی نژاد به میزان هزینه ای که در اثر حوادث ترافیکی اتباع بیگانه به بدنه بهداشت و درمان وارد میشود، اشاره و اعلام کرد: سالانه حدود 500 میلیون تومان هزینه درمان اتباع بیگانه غیرمجاز که به علت حوادث ترافیکی دچار مصدومیت شده اند، به مجموعه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی وارد می کنند که حدود 400 میلیون تومان آن مربوط به بیمارستان شهید باهنر کرمان است.

وی مطرح کرد: در مورد اتباع بیگانه مجاز، بیمه راحت تر هزینه های آنها را متقبل می شود، اما اتباع بیگانه غیرمجاز به هیچ وجه بیمه آنها را تحت پوشش خود قرار نمی دهد.

رییس بیمارستان شهید باهنر کرمان بیان کرد: برخی تصور می کنند که پول خاصی از وزارت بهداشت و درمان به بیمارستان ها تزریق می شود، اما حقیقت این نیست و اگر لیست بدهی ما را به شرکت های دارویی، خدماتی و بیمه ای بررسی کنید، در می یابید که بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی در حال بحران هستند و به زور سرپا مانده اند.

وی با بیان اینکه ما با خواهش و تمنا بیمارستان ها را می چرخانیم، نه با پول، اظهار کرد: اگر همه پول ما وصول شود، باز نیز تراز مالی ما منفی است، اما سعی کردیم خدمات درمانی خود را در حد قابل قبولی حفظ کنیم، اما آنچه باید اذعان کرد این است که بیمارستان ها با این وضعیت اقتصادی، خیلی بیشتر از توانشان در حال خدمت رسانی هستند.

احمدی نژاد عنوان کرد: اما باتوجه به این شرایط اقتصادی بد بیمارستان ها، اینکه پاسخگوی هزینه های درمان افراد غیرمجاز باشیم، هیچ منطقی این موضوع را قبول نمی کند و هیچ کجای دنیا چنین موردی وجود ندارد.

وی با اشاره مشکل مشابه پاکستان با افغان های غیرمجاز، تصریح کرد: کشور پاکستان دقیقا همین مشکل را با اتباع افغان داشت و اعلام شد که افغانستان سیستم بهداشتی و درمانی پاکستان را به زانو در آورده است، پاکستان شدید با این پدیده برخورد کرد و ورود افغان های غیرمجاز را ممنوع کرد.

رییس بیمارستان شهید باهنر کرمان ادامه داد: اگر ایران نیز این چنین نکند، قطعا بیمارستان های مخصوصا بیمارستان های استان های مرزی مثل کرمان، سیستان و بلوچستان، بندرعباس، خراسان با مشکلات بسیار زیادی مواجه خواهند شد.

کم رنگی نقش مردم در برخورد با اتباع غیرمجاز

سرهنگ علیرضا پریور معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمان در خصوص اقدامات نیروی انتظامی با افغانی کش ها به ایسنا می گوید: نیروی انتظامی اگر تخلفی صورت گیرد برابر قانون با مخلان نظم و امنیت برخورد می کند.

وی ادامه داد: نیروی انتظامی براساس قانون با خودروهایی که افاغنه را حمل می کنند، برخورد می کند، به گونه ای که خودرو را توقیف و اتباع بیگانه را دستگیر و از کشور طرد می کند، ضمن آنکه ما فراتر از قانون نمی توانیم اقدامی انجام دهیم.

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمان با بیان این مطلب که قوانین را مجلس تصویب می کند و ما مجری قانون هستیم، عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی تا کنون فراتر از این مجازات دیگری تصویب نکرده است تا ما بتوانیم آن را اجرایی کنیم.

وی در خصوص حضور اتباع بیگانه گفت: اگر ما معترض به حضور اتباع بیگانه غیرمجاز در استان هستیم، طبیعتا باید خودمان نیز کمک کنیم تا آنها نتوانند در استان حضور پیدا کنند، اما وقتی مردم شرایط برای حضور آنها فراهم می کنند، به طور مثال خانه در اختیار آنها قرار می دهیم، شغل برای آنها ایجاد می کنیم و ...؛ طبیعتا این افراد به سمت استان ما سرازیر می شوند.

پریور با بیان اینکه مردم نیز باید در این زمینه نقش خود را ایفا کنند و شرایط برای حضور اتباع غیرمجاز را فراهم نکنند؛ افزود: متاسفانه برخی افراد به علت منفعت شخصی خود، اتباع غیرمجاز را در درون کشور خودشان جابجا می کنند؛ اما دولت برابر سیاست هایی که دارد اقدامات لازم را انجام می دهم، ضمن آنکه نیروی انتظامی نیز طبق قانون برخوردهای لازم را انجام می دهد.

وی از ترد سالانه چندین هزار اتباع بیگانه غیرمجاز خبر داد و بیان کرد: نقش مردم در برخورد با این افراد را مشاهده نمی کنم و لازم است مردم در این خصوص با فراهم نکردن شرایط مناسب برای اتباع غیر مجاز، کمک کنند.

قانون هیچ مشکلی ندارد

شهباز حسن پور نماینده مردم بردسیر و سیرجان در مجلس شورای اسلامی در این خصوص به ایسنا می گوید: قانون هیچ مشکلی ندارد و اتباع غیرمجاز طبق ضوابط حق ورود به مرز را ندارند و باید مسئولین مربوطه در این زمینه پاسخگو باشند.

وی ادامه داد: متاسفانه استان کرمان بیشتر اتباع بیگانه را در خود جای داده و به معضل اصلی استان تبدیل شده است، به طوریکه افغان ها اکثر مشاغل استان را در اختیار گرفته اند.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی به جلسات متعددی که با مسئولین در خصوص رفع این معضل داشته اند، اشاره کرد و افزود: مجمع نمایندگان استان و استاندار کرمان اخیرا نشستی با وزیر کشور در این زمینه داشته است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در کشور همسایه ثبات امنیتی وجود ندارد، بنابراین اتباع آن به کشور ما پناه می آورند اما مسئولین استان، نمایندگان مردم در مجلس، نیروهای امنیتی، انتظامی و اطلاعاتی در برخورد با این پدیده مصر هستند.

حسن پور با بیان اینکه مسئولین و ارگان های مربوطه در حد توانشان اقدامات موثری در برخورد با این پدیده داشته اند، اظهار کرد: به دلیل اینکه حضور اتباع بیگانه در استان های همسایه ممنوع اعلام شده است، بنابراین اتباع غیرمجاز استان کرمان برای آنها اولین ایستگاه امنی که می توانند در آن به راحتی تردد کنند، می باشد، اما هزینه آن را باید کشور بپردازد نه استان کرمان.

وی با اشاره به آنکه همه مسایل و مشکلات در این زمینه طی نامه ای به معاون اول رییس جمهور تقدیم کرده ام، عنوان کرد: دکتر جهانگیری معاون اول رییس جمهور نیز دستورات لازم در خصوص تسریع در پیگیری این معضل صادر کرده اند اما به زمان نیاز داریم تا نتایج اقدامات را مشاهده کنیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: قبول داریم که استان کرمان در بخش درمانی هزینه های گزافی را در خصوص اتباع بیگانه غیرمجاز متحمل شده است، ضمن آنکه حدود 40 درصد زندانیان استان کرمان اتباع بیگانه تشکیل داده است.

وی با اعلام اینکه 10 درصد جمعیت استان کرمان را اتباع بیگانه تشکیل داده اند، بیان کرد: با توجه به اینکه بازار کار برای اتباع بیگانه در استان کرمان مخصوصا در باغات پسته، کارخانه های آجرپزی، دامداری های صنعتی و ... فراهم است، باعث حضور بیشتر اتباع بیگانه در استان شده است که باید در این خصوص تدبیری اندیشیده شود که در دستور کار مجمع نمایندگان استان قرار دارد.

حسن پور افزایش مجازات را الزامی ندانست و بیان کرد: با توجه به اینکه در هیچ کشوری حتی خود کشور افغانستان تا ویزا نداشته باشیم، حق ورود به آن کشور را نداریم و اگر چنین موردی رخ دهد، فرد را مدت ها به زندان می اندازند، بنابراین ما نیز باید مرزها را بیشتر کنترل کنیم.

وی از آغاز اقدامات پیشگیرانه در راستای کاهش ورود اتباع غیرمجاز به کشور سخن به میان آورد و مطرح کرد: برخورد با این پدیده خواست جدی مجمع نمایندگان استان است.

گزارش از «سارا سلطانی» خبرنگار ایسنا منطقه کویر


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۹۵۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت بیش از ۹۴ هزار تخلف سبقت غیرمجاز در محورهای مواصلاتی اردبیل

به گزارش خبرنگار مهر، منصور نجف قلیزاده ظهر چهارشنبه در بازدید از سامانه‌های هوشمند محور اردبیل-آستارا اظهار کرد: ۹۴ هزار و ۸۶۵ تردد تخلف سبقت غیرمجاز در مبادی ورودی و خروجی اردبیل طی یک ماهه گذشته ثبت شده است.

وی با اشاره به ثبت بیش از یک میلیون تردد تخلف سرعت غیرمجاز در محورهای اردبیل خاطرنشان کرد: این میزان خلف شامل ۱۰ درصد کل تردد در محورهای مواصلاتی استان اردبیل است.

معاون فنی و راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبی گفت: سرعت متوسط در محورهای اردبیل استان ۷۳ کیلومتر است که انتظار داریم رانندگان برای حفظ جان خود و سایر ترددکنندگان به علائم راهور در جاده توجه کنند.

نجف قلیزاده ادامه داد: محور مشگین‌شهر _ کنگرلو با ثبت ۲۹ هزار و ۹۵۳ تردد تخلف سرعت غیرمجاز، قره‌آغاج _ بران با ۴۳ هزار و ۸۷۳ تردد و هیر _ سه راهی فاراب با ۶۷ هزار و ۱۱۹ تردد تخلف جزو محورهای پرتردد و تخلف استان اردبیل طی یک ماهه گذشته هستند.

وی از ثبت ۲ میلیون و ۱۱۱ هزار و ۲۲۲ تردد تخلف فاصله طولی غیرمجاز در محورهای مواصلاتی استان اردبیل خبر داد و بیان کرد: در مدت یاد شده ۱۵۷ هزار و ۳۷۸ تردد در محور اردبیل-آستارا، ۱۵ هزار و ۴۹۷ تردد در محور آستارا - اردبیل و ۷۷ هزار و۷۱۲ تردد تخلف فاصله طولی غیرمجاز در محور گرمی- اردبیل ثبت شده است.

معاون فنی و راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبی خاطرنشان کرد: از مردم و همشهریان تقاضا داریم قبل از سفر برای اطلاع از آخرین وضعیت جوی و ترافیکی استان با سامانه ۱۴۱ اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبیل تماس بگیرند.

کد خبر 6094152

دیگر خبرها

  • جاده‌های استان کرمانشاه لغزنده اند رانندگان احتیاط کنند
  • ثبت بیش از ۹۴ هزار تخلف سبقت غیرمجاز در محورهای مواصلاتی اردبیل
  • اتباع غیرمجاز افغان دستگیر و از کشور خارج می شوند /۵۰ درصد اتباع در کدام شهر ساکن هستند؟
  • استاندار تهران: اتباع غیرمجاز بازگردانده می‌شوند
  • اقدامات لازم برای خروج اتباع غیرمجاز استان تهران از کشور در حال انجام است
  • استاندار تهران: اتباع غیرمجاز دستگیر و از کشور خارج شوند
  • وزیر کشور: دیگر قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم
  • ارائه خدمات درمانی بهداشتی به اتباع مجاز و غیرمجاز در سیستان و بلوچستان
  • برخورد با اتباع غیرمجاز در خراسان رضوی
  • ممنوعیت به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در زنجان