Web Analytics Made Easy - Statcounter

حذف معافیت بیمه ناشران ناشی از کسر پرداخت موضوعی است که در سال‌های اخیر مشکلات بسیاری برای نشر پدید آورده است،‌ این در حالی است که به باور ناشران چنین چیزی قانونی نیست‌، حال قرار است شورای حقوقی سازمان تأمین اجتماعی در این زمینه تصمیم‌گیری کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا‌، در چند سال اخیر که مشکلات اقتصادی در حوزه نشر اثرات سوء بسیاری گذاشته است،‌ پرداخت‌های حق بیمه نیز مشکلاتی را برای این صنف به وجود آورده که تلاش شده است این مشکلات توسط اتحادیه‌های صنفی و وزارت ارشاد از طریق تعامل با مدیران سازمان تأمین اجتماعی برطرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین این مشکلات در خصوص معافیت کارگاه‌ها تا سقف 5 نفر از حق بیمه است،‌ که در پاره‌ای از موارد به دلایل غیرقانونی این معافیت حذف شده است. در این راستا شاید بتوان گفت، مهمترین یا نخستین اتفاق رخداده حضور رئیس سازمان تامین اجتماعی در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و حضور در نشستی با ناشران و بحث بر سر چالش‌های موجود بود،‌ نوربخش در این نشست که در آخرین روز نمایشگاه کتاب برپا شد‌، وعده‌هایی برای حل مشکلات ناشران با ماموران و قوانین تامین اجتماعی داد که بخشی از آن‌ها نظیر اختصاص 3 شعبه ویژه در تهران برای بررسی پرونده‌های ناشران هنوز محقق نشده است. اما یکی دیگر از وعده‌های نوربخش برگزاری کارگروهی متشکل از ناشران و مسئولان سازمان تامین اجتماعی برای بررسی این مشکلات بود،‌ او در این نشسست جعفریان مشاور خود را نماینده تام‌الاختیار برای برسی مطالبات ناشران قرار داد.

به هر حال نخستین جلسه کارگروه مشترک تامین اجتماعی و ناشران بدون حضور نماینده تام‌الاختیار برگزار شد و توافقاتی نیز حاصل شد که از مهمترین این توافقات می‌توان به رعایت دقیق تبصره 6 ماده واحده قانون معافیت از پرداخت سهم بیمه کارفرمایان کلیه کارگاه‌های تولیدی، صنعتی و فنی مصوب 1361.12.16 تا میزان 5نفر کارگر که می‌گوید؛ «در مورد کارفرمایانی که صورت مزد یا حقوق و نیز حق بیمه ماهانه سهم کارگر را تا دوماه پس از مهلت قانونی ارسال و پرداخت نکنند، بخشودگی موضوع این قانون برای آن مدت منتفی می‌شود و مکلف به پرداخت حق بیمه قانونی ماهانه خواهند بود.» اشاره کرد.

هم‌چنین در این کارگروه توافق شد که از پرداخت لیست بیمه ناشران و کتابفروشان به هیچ دلیلی از سوی شعب سازمان، جلوگیری نشود.با وجود اینکه این توافقات با حضور مدیران سازمان تامین اجتماعی انجام شد،‌ اما بنا به گفته فرهاد تیمورزاده نماینده اتحادیه ناشران و کتابفروشان در پیگیری مطالبات ناشران از تأمین اجتماعی هنوز بخشی از آن‌ها اجرایی نشده است.

تیمورزاده در این زمینه به تسنیم گفت: در این راستا هفته گذشته جلسه‌ای با حضور محمدرضا جعفریان معاون امور اجتماعی و فرهنگی سازمان تامین اجتماعی تشکیل شد که معاون فنی سازمان نیز در این جلسه حضور داشت‌، ما در این نشست گلایه کردیم که چرا یکی از توافقات نخستین جلسه کارگروه که می‌گفت‌، عدم درج مزایای انگیزشی و لیست بیمه نباید موجب حذف کارفرما از بخشودگی شود،‌ هنوز توسط شعبات اجرا نمی‌شود. حتی قرار شد،‌ کسانی که از این شیوه جریمه شده و از بخشودگی حذف شده‌اند،‌ بتوانند وجه پرداختی خود را پس بگیرند که عملی نشد.

وی ادامه داد: به جز ناشران 37 صنف دیگر نیز از این موضوع بهره‌مند هستند،‌ مدیران سازمان تامین اجتماعی می‌گویند‌، ناشران و صنوفی که دچار این مشکل شده‌اند برای پس گرفتن وجه پرداختی خود باید درخواست‌نامه بنویسند،‌ در حالیکه واقعا نیازی به این کار نیست و سازمان می‌توان وجه پرداختی‌ها را به حساب واریز کند.

این ناشر کتابهای پزشکی ادامه داد: مشکل اصلی ما ناشران این است که می‌گوییم تفسیر موسّع مدیران سازمان از تبصره 6 و تسرّی عدم‌پرداخت در مهلت قانونی لیست حق بیمه به کسری پرداخت غیرقانونی است و بروز و ظهور شدید آن در سال 94 به‌دنبال عدم‌اطلاع بسیاری از کارفرمایان این 38 صنف از افزایش مبلغ 110هزار تومان به‌صورت دستمزد مشمول حق بیمه رخ داد که در واقع بسیاری از کارفرمایان به‌دلیل عدم‌پرداخت این 11هزار تومان (10درصد 110هزار تومان) به‌ازای هر کارگر نه‌تنها لیست بیمه آنان از مأخذ 10درصد به 30درصد تبدیل شد، بلکه مشمول جرائم 10درصد عدم‌پرداخت مهلت مقرر و نیز 2درصد ماهیانه مابه‌التفاوت کسری پرداخت شدند که مبالغ سنگینی را به‌عنوان بدهی آنان ایجاد کرد. ما معتقد بودیم و هستیم که تبصره 6 فقط در صورت تأخیر پرداخت قابلیت اجرایی دارد و نه در کسری پرداخت.

وی با بیان این مطلب که حضور آقای جعفریان و معاونت فنی سازمان در این نشست بسیار خوب بود،‌ گفت: این دو مسئول همراهی و همکاری خوبی کردند،‌ اما به نظر من این مشکل از اینجا ناشی می‌شود که دولت برای استفاده ناشران از این بخشودگی تا 5 نفر‌، باید سالانه پولی را به سازمان پرداخت کند،‌ سازمان تامین اجتماعی هم چون نمی‌تواند از دولت پول بگیرد و 18 هزار میلیارد تومان از دولت مطالبه دارد‌، تلاش می‌کند، این بخشودگی را به بهانه‌های مختلفی به هم بزند.

تیمورزاده تصریح کرد:‌ در جلسه هفته گذشته نیز دوستان تامین اجتماعی می‌گفتند،‌ اگر کسی تاخیری در پرداخت داشت، در کسری پرداخت کمتر از ده درصد ما معافیت را حذف نمی‌کنیم،‌ که ما به هیچ عنوان نپذیرفتیم و گفتیم طبق قانون شما حق ندارید چنین کنید‌، اصلا نباید معافیت بدلیل کسری پرداخت حذف شود. نهایتاً‌ قرار شد شورای عالی حقوقی سازمان تامین اجتماعی درباره حذف معافیت به دلیل کسری پرداخت تصمیم‌گیری کند.

وی گفت:‌ درباره شعبات اختصاصی هم مشکلاتی وجود دارد،‌ مثلا ممکن است دفتر نشری در شمال تهران باشد و برایش مقدور نباشد که به مرکز بیایید و از شعبات اختصاصی استفاده کند،‌ ما پیشنهادمون این بود که شما این 3 شعبه را اختصاص دهید،‌ سایر شعبه‌ها نیز امکانش را داشته باشند،‌ به تدریج ناشرانی که تمایل داشته باشند به این 3 شعبه اختصاصی مراجعه خواهند کرد این موضوع هم هنوز نهایی نشده است.

مشکلات ناشران با سازمان تامین اجتماعی به کلاف سردرگمی تبدیل شده است که انتظار می‌رود‌، هر چه زودتر تکلیف این موضوع در سایه تفاهم و تعامل خوبی که بین دو طرف به وجود آمده است رفع شود.

انتهای پیام/

R1013198/P1013197/S4,35/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۹۵۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، رئیس جمهور در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون تفسیر ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی» را که ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، جهت اجرا به وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: قراردادهای موقت کارگران ۵ ساله می‌شود؟

قانون بیمه کارگران ساختمانی در خصوص تغییرات ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی مبنی بر تغییر وضعیت منابع درآمدی سازمان تامین اجتماعی به مجلس ارائه شد و مجلس فروردین ماه امسال با تصویب کلیات و جزییات طرح استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، سازوکاری برای پرداخت بیمه کارگران ساختمانی تعیین کرد.

کارگر ساختمانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور به شمار می‌رود و طبق آمارها بیشترین حوادث ناشی از کار مربوط به فعالیت در کارگاه‌های ساختمانی و بخش ساختمان است.

برابر آمارها ۵۰ درصد حوادث کشور مربوط به کارگران ساختمانی و ۵۰ درصد مابقی حوادث، مربوط به بیمه‌شدگان دیگر مشاغل است که این مساله اهمیت بیمه کارگران ساختمانی را بیش از پیش نشان می‌دهد.

روز گذشته در گردهمایی جشنواره امتنان که با حضور رئیس جمهور، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کارگران منتخب برگزار شد، حل مسأله بیمه کارگران ساختمانی و تامین مسکن کارگران مورد تاکید قرار گرفت.

علیرضا محجوب - دبیرکل خانه کارگر از رئیس جمهور خواست تا موضوع بیمه کارگران ساختمانی را رسیدگی کند و گفت: بیمه کارگران ساختمانی مدام به محاق می‌رود و کم اهمیت‌تر نزد مسئولین می‌شود. از شما خواهش می‌کنیم که به این موضوع رسیدگی کنید.

وی با بیان اینکه حل مشکل بیمه کارگران ساختمانی به بن بست رسیده است، توجه به بیمه کارگران ساختمانی و کمک به این قشر از کارگران را توجه به شریف‌ترین بخش کارگران کشور دانست.

بر اساس استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، مقرر شد که ۲۵ درصد از عوارض شهرداری به سازمان تامین اجتماعی به منظور بیمه کارگران ساختمانی اختصاص پیدا کند تا کارگر ساختمانی مورد حمایت قرار گیرد. همچنین از محل مواد ۹۹ و ۱۰۰ قانون شهرداری حق بیمه کارگران ساختمانی به جهت اینکه ساخت و ساز به واسطه آنها صورت می گیرد، پرداخت شود. با تعیین این ساز و کار دیگر مشکلی برای بیمه کارگران ساختمانی وجود ندارد چون هم منافع تامین اجتماعی از محل بیمه کارگران ساختمانی تامین شده و هم منابع بیمه کارگران مشخص شده است.

با ابلاغ قانون تفسیر ماده(۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی توسط رئیس جمهور، سازمان تامین اجتماعی موظف است به تعهد قطعی خود در خصوص بیمه کارگران ساختمانی عمل کند و به آرزوی دیرینه کارگران ساختمانی که سال‌ها در انتظار بهره مندی از مزایای بیمه اجتماعی لحظه شماری می کردند، جامه عمل بپوشاند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229104 برچسب‌ها کارگران

دیگر خبرها

  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟
  • مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان‌غربی: مطالبات کلیه داروخانه‌ها پرداخت شد
  • درخواست اجرایی شدن معافیت تولیدکنندگان از پرداخت ارزش افزوده در منطقه آزاد ارس
  • شاکری: تامین اجتماعی آمار بیمه کارگران ساختمانی را شفاف ارائه دهد + فیلم
  • بازنشستگی ۵۵۲ مددجوی کمیته امداد بوشهر با پرداخت ۱۰ سال بیمه
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به تامین اجتماعی؛ چرا کسی حرفه ما را به رسمیت نمی‌شناسد؟
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به سازمان تامین اجتماعی
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • نامه سرگشاده قوچانی به سازمان تامین اجتماعی