Web Analytics Made Easy - Statcounter

به پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج دانشجویی از ایلام؛ عبدالباسط انصاری کارشناس سیاسی در ایلام در یادداشتی چنین نوشت:
امروز اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام برای دوره ی پنج ساله جدید توسط رهبری معظم انقلاب معرفی شدند. به مانند همیشه ترکیب اعضای مجمع نشان از رویه ی حکیمانه و عالمانه رهبری معظم انقلاب دارد.

اما نکات همیشگی مد نظر رهبری انقلاب در معرفی اعضای مجمع چیست؟

۱_ترکیبی فراجناحی

رهبری معظم به مانند همیشه ترکیبی از چهره های مختلف جناح های مختلف درون نظام را که دارای تجارب مختلف در سمت های مختلف نظام هستند، را معرفی کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از مجید انصاری و عارف اصلاح طلب تا امثال باهنر و مصباحی مقدم با دیدگاه های راست سنتی تا محمد باقر قالیباف اصولگرای میانه رو تا سعید جلیلی اصولگرای پایداری و تا چهره هایی مانند احمدی نژاد همگی از دید ایشان در دایره ی نظام قرار داشته و تجارب آنان برای مجمع مهم است.

۲_انتخاب رئیس ریش سفید

در تمام سالهایی که رهبری انقلاب مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی را در ریاست مجمع نگه داشتند، مورد انتقاد دوستان کم تحمل قرار گرفتند. اما فلسفه ی حضور مرحوم هاشمی در این جایگاه به خاطر تجارب گوناگون و کسوت و جایگاه سیاسی محکم وی در انقلاب و نظام بود. وگرنه خود رهبری صراحتا در سال ۸۸ از اختلاف دیدگاه خود با آقای هاشمی خبر دادند. اما فلسفه ی دیگری که می شد برای این کار رهبری در نظر داشت، حفظ آقای هاشمی و جلوگیری از عدم سقوط و تقابل وی با نظام بود.

در این دوره نیز شاید بتوان گفت رهبری معظم با انتخاب آیت الله شاهرودي به ریاست مجمع، وجهه ریش سفیدی و کسوت وی را برای این کار مد نظر داشتند. البته در ادامه به اینکه چرا کسانی دیگر معرفی نشدند خواهم پرداخت

اما در این دوره نکات غیر منتظره ای نیز (البته به زعم نگارنده) ، در انتخاب این ترکیب وجود دارد که قابل توجه است

اولین نکته ابقای محمود احمدی نژاد در ترکیب اعضای مجمع تشخیص مصلحت است. محمود احمدی نژاد که در سال ۹۵ و ۹۶ با عدم رعایت توصیه رهبری معظم در عدم ورود به انتخابات، این توصیه را نادیده گرفته و خود و اعضای حلقه ی نزدیک اش در انتخابات شرکت کردند. در حالیکه گمانه زنی ها و انتظاراتی مبنی بر عدم معرفی احمدی نژاد در این دوره وجود داشت اما رهبری به همان دلیلی که سالها آقای هاشمی را در ریاست مجمع نگه داشتند، احمدی نژاد را هم از ترکیب مجمع خارج نکردند.

دومین نکته که البته در سال ۹۲ نیز سابقه دارد، افزودن چهره هایی چون آقایان قالیباف و رئیسی به مجمع است. همانطور که سال ۹۲ جلیلی و احمدی نژاد به مجمع افزوده شدند. ظاهراً رهبری چهره هایی را که احساس کنند در فضای سیاسی کشور بعد از سالها تجربه و عملکرد های خوب و قوی از یک جایگاه بالا کنار رفته یا به خاطر عدم موفقیت در انتخابات ممکن است به حاشیه بروند را به مجمع می افزایند. که از تجارب آنان به بهترین نحو برای نظام استفاده شود، افزودن جلیلی و احمدی نژاد در ۹۲ و رئیسی و قالیباف در ۹۶ به مجمع حکایت از این مسئله دارد.

سومین مسئله ای که به زعم نگارنده مهم است عدم انتخاب آقای ناطق نوری برای ریاست مجمع است. در عین اینکه رویه ی رهبری در انتخاب رییس ریش سفید و با سابقه، معمول است و غیر منتظره نیست، اما عدم انتخاب آقای ناطق نوری شاید از نظر خیلی از سیاسیون غیر منتظره بود. چیزی که باز هم در گمانه زنی ها احتمال بالایی برای آن تصور می شد.

البته رهبری در سالهای اخیر و در انتخاب رییس جایگاه های مهمی، هر گاه یک پیشکسوت دارای عملکرد های بحث برانگيز به دلیل فوت یا مسائل دیگر کنار می رود، ایشان نه فردی از همان جنس بلکه شخصی با مواضع و رویکرد های روشن تر و درخشان تر از حیث انقلابی گری جایگزین آنان می کنند، که عدم انتخاب آقای ناطق و انتخاب آقای شاهرودي حکایت از این دارد.

چه اینکه انتخاب آقای رئیسی و باقری به جای حضرات آقایان مرحوم واعظ طبسی و فیروزآبادی هم از این دست بود. اما به هر حال در مورد مجمع چنین گمانه ای کمتر مطرح بود، ولی رهبری نشان دادند که بنا دارند این رویکرد را ادامه دهند.

امید که اعضای دوره ی جدید مجمع در سیاستگذاری کلان مناسب برای نظام در آستانه ی ورود به دهه ی پنجم موفق بوده و در ساختار کلان و سیاست های کلی نظام تحولاتی را ایجاد کنند که در تحقق هدف دولت اسلامی و ساختار اسلامی تسریع و تسهیل ایجاد کرده و زمینه را برای ورود به مرحله چهارم تمدن سازی، یعنی جامعه اسلامی فراهم کنند.

انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۹۷۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر، هیات عالی نظارت به ریاست آیت الله آملی لاریجانی و با حضور اکثریت اعضاء، نمایندگان تام الاختیار رؤسای سران قوا و رؤسای کمیسیون های ذیربط مجلس شورای اسلامی تشکیل جلسه داد و به بررسی موارد مغایرت با سیاست های کلی نظام درباره طرح اصلاح قانون نظام صنفی کشور پرداخت.

در جلسه هیات عالی نظارت نظر کمیسیون اقتصادی در مورد مغایرت اصلاح تبصره های یک و سه ماده ۲۲ این قانون در خصوص تمدید عضویت بیش از دو دوره متوالی اعضای هیات مدیره اتحادیه های صنفی و نحوه انتخاب اعضا پس از بررسی دیدگاه موافقان و مخالفان رای گیری بعمل آمد و در نهایت مصوبه مجلس مغایر با سیاست های کلی نظام شناخته نشد.

بر اساس این مصوبه طبق تبصره یک ماده ۲۲ مدت مسئولیت اعضای هیات مدیره اتحادیه‌ها بعد از لازم الاجرا شدن قانون اصلاحی از اولین نوبت انتخابات برگزار شده، چهار سال تمام است. اعضای هیأت مدیره با رأی مخفی و مستقیم اعضای اتحادیه انتخاب می شوند. عضویت بیش از دو دوره متوالی (ادوار قبلی ملاک محاسبه می باشد) در هیأت رئیسه اتحادیه‌ها منوط به تحصیل دوسوم آرای ماخوذه است.

بنا بر این گزارش ملاک محاسبه، شماره (کد) ملی هر شخص می‌باشد، فرآیند انتخابات تشکل‌های صنفی که قبل از ابلاغ این قانون شروع و در مرحله بررسی صلاحیت داوطلبان در کمیته تطبیق یا بعد از آن قرار دارد، مطابق قانون مصوب سال ۱۳۹۲ ادامه می‌باید.

در تبصره سه ماده ۲۲ همچنین آمده است، انتخابات اتحادیه‌ها در دور اول با حضور حداقل یک سوم اعضاء و در صورت عدم دستیابی به حد نصاب مذکور، در دور دوم با حضور حداقل یک چهارم اعضاء به فاصله کمتر از دو هفته رسمیت می‌یابد. در صورت عدم دستیابی به حد نصاب مذکور رای گیری برای آخرین مرتبه با نصاب یک چهارم اعضا به فاصله یک هفته بعد از زمان تعیین شده مرحله قبل تکرار می‌گردد. در صورت عدم دستیابی به این نصاب کمیسیون نظارت مکلف به ادغام اتحادیه‌ها می‌باشد. آئین نامه اجرایی نحوه برگزاری انتخابات موضوع این تبصره ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون توسط دبیرخانه هیأت عالی نظارت با همکاری اتاق اصناف ایران تهیه می‌شود و پس از تأیید هیأت عالی نظارت به تصویب وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌رسد.

در ادامه جلسه اعضای هیات عالی نظارت به بررسی ماده ۴۷ مصوبه اصلاحی مجلس درخصوص لایحه یک فوریتی حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب از حیث مغایرت با سیاست های کلی نظام پرداختند.

اعضا آراء مطرح شده در خصوص مغایرت یا عدم مغایرت مصوبه مجلس با بند ۹ سیاست های کلی نظام قانون گذاری مبنی بر رعایت اصول قانون گذاری و رعایت نیازهای واقعی و همچنین از حیث رعایت تمرکز امور قضایی در قوه قضائیه به بحث گذاشتند، که در نهایت ماده ۴۷ مصوبه اصلاحی مجلس شورای اسلامی مغایر سیاست های کلی نظام شناخته نشد.

بنابراین گزارش، این ماده اشعار می دارد، هر شخصی در انظار عمومی، معابر یا اماکن عمومی که نوعاً در منظر نامحرم است اعم از فضای حقیقی یا مجازی مرتکب بدپوششی شود در مرتبه اول از طریق سامانه های هوشمند فرماندهی انتظامی نیروی انتظامی (فراجا) با تطبیق با سایر بانکهای اطلاعاتی اطمینان آور و احراز هویت قطعی مرتکب معادل دو سوم حداکثر جزای نقدی درجه هشت جریمه و لیکن اخذ جریمه مذکور برای مدت سه سال معلق می شود و با استفاده از سامانه های هوشمند یا پیامک یا پست به وی اعلام می شود.

براساس این گزارش، در صورت تکرار در مدت تعلیق جریمه در مرتبه دوم علاوه بر اخذ جریمه مرتبه اول، معادل یک و دو دهم حداکثر جزای نقدی درجه هشت جریمه و با استفاده از طرق مذکور به وی اعلام میشود. در مرتبه سوم توسط مرجع قضایی به حداکثر جزای نقدی درجه شش و در مراتب بعدی جزای نقدی درجه پنج محکوم میشود، در صورت تکرار بیش از چهار بار مرتکب به مجازات تکرار جرم موضوع ماده (۳۷) این قانون محکوم می گردد.

اعضای هیأت عالی نظارت در ادامه، ماده ۵۴ این لایحه که به پرداخت جریمه ها یا جزاهای نقدی مرتکبین می پردازد را مورد بررسی قرار دادند که پس از شور و بررسی، آن را به لحاظ مغایرت با اجزای مختلف بند ۹ سیاست های کلی نظام قانون گذاری و از حیث لطمه زدن به انسجام قوانین، مغایر سیاست های کلی نظام تشخیص دادند.

کد خبر 6093555 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • برنامه‌های بزرگداشت سالروز سفر مقام‌ معظم رهبری به کردستان
  • ۲۰ توصیه رهبر معظم انقلاب در دیدار فرهنگیان چه بود؟
  • مصوبه«تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان
  • چهره فقاهت و قرآنی رهبر انقلاب به جهان معرفی می‌شود
  • رهبر معظم انقلاب در دیدار معلمان: سند تحول را چندسال در کشو گذاشتند و درش را بستند/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید؛ نشان می‌دهد ملت‌ها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند
  • مهم‌ترین بیانات رهبر انقلاب در دیدار با معلمان از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳
  • مقام معظم رهبری:رفتار آمریکا در غزه اثبات حقانیت بی‌اعتمادی ایران است/ آمریکا شریک جرم رژیم صهیونیستی است
  • معلمان با رهبر انقلاب دیدار کردند
  • آغاز دیدار جمعی از معلمان با رهبر معظم انقلاب
  • هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد