Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@05:24:29 GMT

هنرهای سنتی نمی تواند در حجره ها مهجور بماند

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۹۸۷۴۹

هنرهای سنتی نمی تواند در حجره ها مهجور بماند

شیراز- مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس در جمع هنرمندان و پیشکسوتان هنرهای سنتی استان گفت: هنرهای سنتی نمی تواند و نباید در حجره ها مهجور بماند.

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد مریدی ظهر سه شنبه در مجمع عمومی انجمن هنرهای سنتی استان فارس که با حضور پیشکسوتان، هنرمندان و صنعتگران سنتی در تالار مهر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد با بیان اینکه اگر نتوان حوزه هنرهای سنتی، خود را به روز بگرداند خواهد مُرد و این رویدادی ناگوار است چراکه این روند مگر با پیوستن به فناوری ها و ادامه مسیر شاگرد و استادی میسر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریدی با ابراز تاسف از اینکه در دیدار با برخی پیشکسوتان و فعالان هنرهای سنتی فارس مشاهده می شود، فرزندان آنان هم رغبتی به ادامه راه پدران خویش ندارند تصریح کرد: در بخش خدمات رسانی کاستی هایی در ارایه به هنرمندان سنتی دیده می شود در حالیکه رایزنی ها برای بیمه هنرمندان این حوزه و رفع کاستی ها درحال انجام است.

مریدی در عین حال فاصله گرفتن هنر و عدم پیوست به حوزه اقتصادی را برای هنرهای سنتی امری مهم ارزیابی کرد که نیاز به پویایی دارد زیرا فاصله یافتن از این حوزه، سد راه جریان سازی خواهد بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس حلقه واسط هنرهای سنتی و بخش اقتصادی را این نهاد عنوان کرد و گفت: بنابر این انجمن هنرهای سنتی استان برای کاستن این فاصله شکل گرفت تا به مرور چالش ها هم کاهش یابد.

مریدی دو هدف را برای انجمن هنرهای سنتی ترسیم کرد و افزود: انجمن ابتدا به جدیت باید رسانه ای کردن و معرفی اشخاص و هنرهای سنتی را در اولویت قرار داده سپس در پی گره زدن هنرهای سنتی با دیگر حوزه های هنری باشد.

وی با تاکید بر اینکه هنرهای سنتی نمی تواند در حجره ها مهجور بماند تصریح کرد: اگر نتوان این حوزه را به روز کرد از بین خواهد رفت.

مریدی در بخش دیگری از این نشست که با حضور هنرمندانی از رشته های مقرنس کاری، خاتم کاری، جواهرسازی، دواتگری، نگارگری، تذهیب، دست بافته و... برگزار شد؛ استان فارس را ناگزیر به گسترش گردشگری عنوان کرد و گفت: اگر شیراز و استان می خواهد برپا بماند چاره ای جز گردشگری در حوزه های ادبی، تاریخی، هنری، سلامت و... ندارد.

مدیر ارشاد فارس در ادامه با اشاره به اینکه در مواجهه با کثرت جریان های جوان شاید گردشگری تاریخی هم دیگر پاسخگوی این قشر نباشد بیان کرد: گسترش گردشگری ادبی و هنری می تواند در جلب گردشگران جوان موثر واقع شود زیرا اقبال نسل جوان نشان دهنده تمایل آنان به هنرهای سنتی است.

وی با توجه به بها ندادن به معماری سنتی که متاثر از هنرهای سنتی است گفت: از آنجا که ما در دوران گذار از مدرنیسم به پسامدرنیسم هستیم به مرور آشتی دوباره نسل جوان با هنرهای سنتی شکل گرفته که نمونه آن را می توان در رواج سفره خانه های سنتی و توجه نسل جوان به هنرهای سنتی جستجو کرد.

در ادامه این نشست پرسش و پاسخ میان حاضران و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس شکل گرفت که مریدی در پاسخ به عدم دلگرمی هنرمندان سنتی در نبود حمایت مسئولان به صنعتگران و هنرمندان این حوزه گفت: با تشکیل انجمن هنرهای سنتی و حرکتی همه جانبه هر مسئولی ناچار به حرکت و حمایت در این راستاست.

این مقام مسئول در خصوص ابراز تاسف استاد رضا جانعلی پور، هنرمند پیشکسوت مقرنس کار سنتی که معتقد است معماری سنتی شیراز روبه انقراض گذارده و معماران سنتی از این موضوع در رنج به سر می برند در پاسخ به پیشنهاد این هنرمند که خواستار توجه به معماری سنتی در آپارتمان سازی ها شد گفت: از آنجا که من هم فرزند یکی از معماران سنتی این استانم که سالها عمر خویش را در راه تعلق خاطر به هنر معماری صرف کرد معتقدم باید به معماری سنتی بها داد.

وی در پاسخ به یکی از بانوان هنرمند حوزه ساخت سازهای سنتی فیروزآباد که خواستار اختصاص مکانی برای این حوزه شد عنوان کرد: خانه هنرهای سنتی گزینه ایست که می توان با رایزنی با نهادهای مرتبط به این بخش به آن اختصاص یابد، زیرا در شهرهای گراش با اختصاص ۲ خانه و اِوَز با استفاده از خانه تاریخی زرنگار این موضوع مرتفع شد؛ مطمئن باشید با وجود خانه های سنتی در شهر فیروزآباد هم این موضوع قابل دسترسی است.

محسن نوربخش صنعتگر فلزکار و جواهرساز دیگر هنرمندی بود که در خصوص میزان استقلال انجمن جویا شد که مدیرکل ارشاد فارس پاسخ داد: انجمن به طور کامل مستقل است و هیئت امنایی آغاز بکار کرده است. این درحالیست که ۵ کارگروه مشخص شده تا انجمن را در این مورد یاری کنند.

مریدی با یادآوری اینکه هیئت امنا انجمن هنرهای تجسمی موظف است تا پایان اسفند سال جاری انتخابات برگزار کند افزود: نمایندگان ۲۹ شهرستان و ۶ منتخب شیراز هیئت رئیسه انجمن یادشده را تشکیل می دهند. این در حالیست که انجمن اکنون ثبت شده است و ماهیت مستقل خویش را داراست و در هیچ شرایطی و توسط هیچ کس قابل انحلال نیست. چراکه انجمن هنرهای سنتی و تجسمی استان فارس را هم کسی نتوانست منحل کند.

وی به پیشنهاد نوربخش درخصوص تشکیل کارگروهی در جهت حفظ حقوق مالکیت آثار هنرمندان سنتی هم گفت: انجمنهای فرهنگی و هنری به تناسب کمیته هایی را تشکیل داده اند که می توان این الگو را در انجمن هنرهای سنتی فارس هم عملی ساخت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس در ادامه افزود: در کنار این، معاونت حقوقی وزارت ارشاد برای ثبت مالکیت معنوی آمادگی هرگونه یاری به هنرمندان این حوزه را دارد.

وی در پایان از اختصاص مجتمع فرهنگی و هنری «مادر سلیمان» شهرستان پاسارگاد برای ارایه آثار هنرهای سنتی استقبال کرد و نوید داد که این مجتمع آمادگی دارد فضای لازم را برای ارایه و عرضه تولیدات در اختیار هنرمندان سنتی به شکل رایگان قرار دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، در مجمع عمومی انجمن هنرهای سنتی استان که به میزبانی تالار مهر فرهنگ و ارشاد فارس برگزار شد، هنرمندانی از حوزه های مختلف سنتی از جمله عبدالخالق گلریز خاتمی، مصطفی افشارپور، علی صدری، علی اصغر تجویدی، آذر نکیسایی، فریبا محمدی کشکولی، مهدی ظهرابی و... حضور یافتند که در پایان حکم خویش را دریافت کردند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۹۸۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از کسب رتبه چهارم جهانی تولید علم در حوزه تولید گیاهان دارویی و طب سنتی از سوی محققان ایرانی خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا شمس اردکانی؛ دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از کسب رتبه چهارم جهانی تولید علم در حوزه تولید گیاهان دارویی و طب سنتی از سوی محققان ایرانی خبر داد.

شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین‌المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال 1386 با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (2022) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه‌ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش‌ بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در پازل ایران قوی بتواند موضوع و سرفصل بسیار مهم در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

وجود 1200 گیاه دارویی در ایران/ رتبه چهارم کشور در تولید علم طب سنتی

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این راستا ما شرکت‌های دانش‌بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می‌کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته وی، مردم در ایران از نظر فرهنگی و تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری‌ها دارند و عطاری‌ها توانسته‌اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‌‎‌بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت‌های افزوده کار را پیش ببریم. در سال‌های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه‌ها پررنگ شده و امیدواریم با تلاش خودمان و به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها در این زمینه موفق‌تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت‌محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه‌‌های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه‌دار بودن این آموزه‌ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنها است. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی ، نوع غذاها، کم تحرکی و ... علی‌رغم کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیرواگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی در پایان "رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی" را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگاهی به یک نمایشگاه هنری قرآنی/ مسؤولیتی که امید را زنده می‌کند
  • انتشارفراخوان حمایت از تولیدات نمایشی انجمن هنرهای نمایشی خوزستان
  • رونمایی از «شب آبستن» در نمایشگاه کتاب تهران
  • قدردانی کاظم نظری از هنرمندان و اعضای انجمن هنرهای نمایشی کشور
  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • انتخابات انجمن مد و لباس شهر بوشهر تشکیل شد
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!