Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو ضمن تشریح فرآیند تبدیل دانش به ثروت، گفت: صنعت پویا بوده و متحول می‌شود، اما کارخانه فقط تجهیزات می‌خرد و به تولید می‌پردازد؛ از این رو کیفیت محصولی پس از 10 سال تولید نه تنها بهبود نمی‌یابد، بلکه ضعیف‌تر از نسخه اولیه نیز می‌شود.

به گزارش ایسنا، سرکار امروز در پنجمین مجمع اقتصاد فناوری نانو با بیان اینکه رکن اصلی اقتصاد مقاومتی اقتصاد دانش‌بنیان است، اظهار کرد: اقتصاد دانش‌بنیان ارزش‌افزوده بالایی دارد و اگر ما مبتنی بر محصولات پیشرفته این اقتصاد را شکوفا کنیم، ایران در مدار دید جهانیان قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به ملزومات تحقق اقتصاد دانش‌بنیان، افزود: یکی از ارکان اقتصاد دانش‌بنیان تبدیل ثروت به دانش است که در ایران نزدیک به دو دهه روی این مبحث کار کرده‌ایم. تبدیل ثروت به دانش به این معنا است که سرمایه‌گذاری با هدف تولید دانش انجام شود.

وی با بیان اینکه نام این فرایند "تحقیقات" است، گفت: یکی از شاخص‌های تولید دانش "کمیت" و "کیفیت" مقالات معتبر بین‌المللی است که ما از نظر کمی رشد خوبی داشته‌ایم؛ از این رو هم‌اکنون بر بحث کیفی کردن دانش تمرکز کرده‌ایم که مبنای اصلی اقتصاد دانش‌بنیان است.

سرکار تصریح کرد: مشخصه علم با کیفیت، رجوع دانشمندان برجسته دنیا به یافته‌های علمی است، به گونه‌ای که ایران در جایگاه مرجعیت علمی قرار گیرد.

وی افزود: اگر ما به علم با کیفیت توجه نکنیم، در نهایت به یک کپی‌کار تبدیل می‌شویم؛ از این رو بدون حرکت در مرز دانش، توسعه تکنولوژی بی‌معناست.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه یکی از مشکلات ما این است که در دانشگاه، اساتید در سطح دانشجو "تحقیق" تعریف می‌کنند که این مساله منجر به ارائه علم بی‌کیفیت می‌شود، گفت: بدون داشتن آزمایشگاه پیشرفته و تغییر نگرش در بین اساتید تولید "علم با کیفیت" اتفاق نمی‌افتد.

سرکار به مبحث "تبدیل دانش به ثروت" نیز اشاره کرد و افزود: در مقوله تبدل دانش به ثروت تجربه زیادی نداریم. چرخه تبدیل دانش به ثروت عبارت از تبدیل دانش به فناوری، فناوری به محصول و محصول به ثروت است که به این ترتیب اقتصاد دانش‌بنیان شکل می‌گیرد.

محققان در ایران الفبای پتنت را نمی‌دانند

وی با بیان اینکه موفقیت در اقتصاد دانش‌بنیان مستلزم توجه به مقوله پتنت است، گفت: محققان در ایران الفبای پتنت را نمی‌دانند و فقط یافته‌های علمی را خلاصه در انتشار مقالات می‌دانند. البته انتشار مقاله بی‌ارزش نیست؛ اما در ابتدا باید پتنت یافته‌های علمی با ارزش را ثبت کرد.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو ادامه داد: متاسفانه رتبه 6 را در بین کشورهای اسلامی در عرصه پتنت داریم؛ از این رو باید فرهنگ پتنت در کشور جا افتد.

سرکار همچنین با بیان اینکه حلقه واسط در چرخه تبدیل دانش به ثروت در کشور ما مفقود است، اظهار کرد: اگر در حد گرنت محصولی را در آزمایشگاه تولید می‌کنیم، باید در سطح بالاتر پایلوت کنیم و سپس به تدریج به فضای صنعتی ببریم.

وی تاکید کرد: کریدور خدمات فناوری تا بازار، صندوق‌های توسعه بازار، کانون پتنت و حمایت‌های لازم را مرحله به مرحله آماده می‌کنیم، اما قطعا باید تغییر نگرشی در اساتید، مسئولان و متولیان شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شود.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در ادامه با بیان اینکه در کشور صنعت کم بوده و بیشتر کارخانه داریم، گفت: صنعت پویا بوده و متحول می‌شود، اما کارخانه فقط تجهیزات می‌خرد و به تولید می‌پردازد؛ از این رو کیفیت محصولی پس از 10 سال تولید نه تنها بهبود نمی‌یابد بلکه ضعیف‌تر از نسخه اولیه نیز می‌شود.

سرکار تاکید کرد: خوراک صنعت تکنولوژی است، زمانی که در کشور از سوی صنعت کششی برای تکنولوژی ایجاد شد، متوجه می‌شویم که در ایران نیز صنعت وجود دارد.

عدم حضور در بازارهای بین‌المللی، منجر به تعطیلی شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود

وی همچنین با بیان اینکه در عرصه های‌تک بازار 80 میلیونی کشور مطلوب نبوده، زیرا های‌تک محصول مصرفی نیست، گفت: بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور ما در بن‌بست هستند. اگر نتوانیم وارد بازارهای بین‌المللی شویم شرکت‌های دانش‌بنیان به سمت تعطیلی خواهند رفت.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو تاکید کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان باید بین‌المللی فکر کرده و با استانداردهای بین‌المللی طراحی کنند؛ اگر این نگرش حاکم شود قطعا محصولات راه خود را به بازار پیدا می‌کنند.

سرکار با بیان اینکه باید ایران را در عرصه محصولات های‌تک به رسمت بشناسند، اظهار کرد: باید در ایران برندهای خوبی ایجاد شود و به دنیا معرفی کنیم و به محصول "ساخت ایران" اعتبار دهیم. البته این مبحث زمان‌بر بوده و لازم است صبر و استقامت خود را افزایش دهیم. در این زمینه نیاز به تجار های‌تک داریم.

وی تاکید کرد: ما به عنوان ستاد نانو بیش از 50 درصد برنامه‌ریزی‌ها و انرژی خود را صرف همین ملزومات کرده‌ایم تا اکوسیستم لازم را برای تبدیل دانش به ثروت فراهم کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۹۹۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها

  امسال ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران «ایران‌اکسپو ۲۰۲۴» از سوی سازمان توسعه تجارت با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به‌عنوان بزرگ‌ترین نمایشگاه معرفی دستاورد‌ها و محصولات ایرانی در شش گروه از محصولات شرکت‌های ایرانی به مدت پنج روز از هشتم اردیبهشت در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی آغاز به کار کرده است؛ رویدادی صادراتی که بیش از ۳۰۰۰ تاجر و بازرگان خارجی از بیش از ۱۲۰کشور جهان در آن حضور یافته‌اند و در کنار شرکت‌های بزرگ تجاری، همزمان ۷۰۰‌شرکت دانش‌بنیان نیز توانمندی‌ها و محصولات‌شان را در آن عرضه کرده‌اند. در گفت‌وگو با سیدمجتبی قدمگاهی، معاون توسعه کسب‌وکار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری دستاوردهای ایران‌اکسپو را جویا شده‌ایم.
دانش، فقط زمانی از نظر اقتصادی اهمیت پیدا می‌کند که تبدیل به ارزش اقتصادی شود. اقتصاد دانش‌بنیان به‌عنوان الگوی توسعه اقتصادی، تاکید بر دانش و نوآوری دارد. طی دو دهه اخیر گسترش کمی و کیفی شرکت‌های دانش‌بنیان، نقش مهمی در رشد اقتصادی کشور برعهده داشته‌ است. این شرکت‌ها با فعالیت‌های به‌روز علمی خود ضمن رفع نیاز‌های داخلی، می‌توانند در بازار‌های جهانی سهمی نیز داشته باشند. قطعا صادرات محصولات دانش‌بنیان می‌تواند در تعامل با کشور‌های دیگر نقش مهمی در دیپلماسی فناوری و رورنق اقتصاد غیرنفتی ایران ایفا کند.
   
بازدیدکنندگانی از ۱۲۰ کشور جهان 
سیدمجتبی قدمگاهی درخصوص برگزاری نمایشگاه ایران‌اکسپو۲۰۲۴به جام‌جم می‌گوید: هدف اصلی نمایشگاه اکسپو معرفی و نمایش آخرین دستاورد‌ها و محصولات ایران برای مجموعه‌های خارجی است. درششمین دوره ازبرگزاری این نمایشگاه ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان با توانمندی صادراتی، دستاورد‌های علمی و فناورانه خودشان رابه نمایش گذاشته‌اند. همچنین معاونت علمی و فناوری سالن ۳۷ A را نیز به‌صورت دائمی و اختصاصی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته است. خانه نوآوری و فناوری ایران نیز در تهران تحت عنوان(iHiT)درمحل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران دایراست.وی می‌افزاید: مساحت این نمایشگاه نسبت به سال گذاشته ۵۰۰۰ ــ ۴۰۰۰ مترمربع افزایش پیداکرده است.تاکنون نزدیک به۲۰۰۰مهمان خارجی نیز درقالب هیات‌های تجاری بین‌المللی ازمحصولات صادراتی ایران بازدید کرده‌اند.این نمایشگاه همزمان با اجلاس آفریقا آغاز به کار کرده است، از این‌رو امسال جمعیت قابل‌توجهی ازمقامات ومسئولان، تجار و بازرگانان کشور‌های آفریقایی ازنمایشگاه ایران‌اکسپو ۲۰۲۴ بازدید به‌عمل‌آورده‌اند. وی خاطرنشان می‌کند:دراین رویداد صادراتی،مسئولان، تجاروبازرگانان از ۱۲۰‌کشور جهان حضور پیداکرده‌اندکه عمده آنها ازکشور‌های همسایه مانند پاکستان وعراق به این نمایشگاه آمده‌اند.همچنین مسئولان وتجارکشور‌های آفریقایی مانند ساحل‌عاج، کامرون، زیمبابوه، تانزانیا و کنیا نیز حضور پررنگی در این نمایشگاه داشته‌اند.ازکشورهای چین،سوریه، یمن وونزوئلا هم مهمانان زیادی ازغرفه‌های نمایشگاه ایران‌اکسپو ۲۰۲۴ بازدید به‌عمل‌آورده‌اند.
   
فروش یک‌میلیارد دلاری محصولات ایرانی
معاون توسعه کسب‌وکار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری می‌گوید: در نمایشگاه ایران اکسپوی امسال ۱۵۰۰ محصول فناورانه حوزه‌های مختلف به نمایش درآمده است. قدمگاهی بیان می‌کند: برگزاری نمایشگاهی مانند اکسپو به لحاظ بازاریابی و شناخت بیشتر شرکت‌های خارجی از محصولات ایرانی بسیار مهم است و باعث انعقاد قرارداد‌های زیادی می‌شود. پیش‌بینی شده است در ششمین دوره نمایشگاه اکسپو (برای تمام محصولات نمایشگاه نه صرفا محصولات دانش‌بنیان) یک‌میلیارد دلار قرارداد منعقد شود؛ سال گذشته ارزش قراردادها ۴۰۰ میلیون دلار بود.

صادرات محصولات دانش‌بنیان به ۱۲ کشور
قدمگاهی تاکید می‌کند: بازار هدف مادراین نمایشگاه تمام کشورهاست امامعاونت علمی،فناوری واقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری ۱۲‌کشور ازجمله پاکستان، ویتنام، هندوستان، کنیا، ونزوئلا، سوریه، روسیه، ازبکستان، اندونزی، عمان‌‌و... را در اولویت خود برای صادرات محصولات دانش‌بنیان قرار داده است. محصولات ما عمدتا به‌دلیل مزایای رقابتی مانند کیفیت مطلوب و قیمت مناسب نسبت به نمونه مشابه خارجی مورد استقبال این کشور‌ها قرارگرفته‌اند.وی با اشاره به برنامه‌های حمایتی معاونت علمی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان می‌گوید: درحال‌حاضر آیین‌نامه حمایتی شامل۱۹بند مصوب شده است.براساس این آیین‌نامه از نیروی بازاریابی محلی تا شرکت در نمایشگاه خارجی و اعزام هیات تجاری، برگزاری پاویون‌های تخصصی در کشور‌های مختلف و مشاوره‌های بازرگانی، سبد حمایتی متنوعی رادرنظرگرفته‌ایم.به گفته قدمگاهی، اکنون مسائلی از قبیل تحریم‌ها و وضعیت ارز شرایط صادرات محصولات دانش‌بنیان را باچالش‌هایی‌همراه‌کرده است؛اما باهمه این شرایط براساس آمار گمرک درسال۱۴۰۲بیش از دومیلیارد دلار صادرات محصولات دانش‌بنیان داشته‌ایم وشاهد رشد دوبرابری آن نسبت به سال قبل بوده‌ایم.

دیگر خبرها

  • حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها
  • استان بوشهر در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان رتبه سوم کشور شد
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد