Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست امضاء تفاهم‌نامه همکاری معاونت مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با حضور علیرضا مختارپور؛ دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، حسین انتظامی؛ معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد و جمعی از معاونان و مدیران نهاد و این معاونت، در سالن جلسات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتظامی در این نشست با تأکید بر لزوم همگرایی دستگاه‌های مختلف برای پیشبرد اهداف مشترک در مباحث توسعه فرهنگی، به ارائه گزارشی از وضعیت حمایتی نشریات کشور پرداخت و با بیان اینکه از سال 1392 یارانه نشریات دولتی و وابسته به بخش عمومی حذف شده است، توضیح داد: معتقدیم این کار به عدالت رسانه‌ای نزدیکتر است و فرصتی ایجاد می‌شود تا نشریات بخش خصوصی بهتر فعالیت کنند.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بسته‌های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مطبوعات تصریح کرد: از ابتدای سال 96 به غیر از نشریاتی که موضوع آنها یکی از 13 موضوع مهم حاکمیتی مورد اشاره در بسته حمایتی است، پرداخت یارانه مستقیم آنها حذف شده و در طرحهای مختلف و زیرساختی هزینه می‌شود مانند یارانه بیمه، طرح اشتراک، توزیع مویرگی، خرید برگشتی، طرح توزیع ریلی و...

وی تصریح کرد: علاوه بر 13 موضوع حاکمیتی بسته حمایتی مانند «قرآن، معارف اسلامی،‌احکام اسلامی یا شعائر دینی، فرهنگ ایثار، شهادت و دفاع مقدس، ترویج سبک زندتفاهم نامهاسلامی ـ ایرانی، ترویج زبان فارسی و افزایش سواد علمی جامعه، معرفی و نقد کتاب، فرهنگ وقف و سایر فعالیت‌های خیریه‌ای، قانون انتشار دسترسی آزاد به اطلاعات، توسعه ایرانگردی با رویکرد جذب جهانگرد، محیط زیست، حل آسیبهای اجتماعی و...» نشریات فعال در هر یک از محورهای ٢٤ گانه اقتصاد مقاومتی و نشریات استانهای کم برخوردار، جدار مرزی و نشریات تک شهر نیز از حمایت یارانه مستقیم برخوردار خواهند شد.

وی در ادامه با تأکید بر تقویت توزیع نشریات به عنوان یکی از مشکلات اصلی مطبوعات در کشور به ظرفیت خوب کتابخانه‌های عمومی در سراسر کشور اشاره و تصریح کرد: در مورد تأمین بخشی از اعتبار خرید مجلات برای کتابخانه‌های عمومی کشور، شاخصهای مختلفی از جمله ضریب کیفی نشریات درنظر گرفته شده که می‌تواند مکمل شاخصهای مدنظر نهاد کتابخانه‌ها هم باشد تا این طرح به خوبی انجام شود و توسعه یابد.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه این تفاهم‌نامه به دیده شدن نشریات در سراسر کشور کمک می‌کند، ابراز امیدواری کرد: در صورت موفقیت این طرح در توسعه فرهنگ مطالعه نشریات، بازاریابی مخاطب و تقویت بنیه اقتصادی نشریات بخش خصوصی، این تفاهم‌نامه به عنوان الگویی برای سایر حوزه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز استفاده شود.

علیرضا مختارپور؛ دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز در این نشست ضمن تقدیر از نگاه موجود در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به تأمین بخشی از منابع کتابخانه‌های عمومی کشور، گفت: امروز در کشور با مشکلی روبه‌رو هستیم که می‌توان آن را مشکل مشترک حوزه کتاب و مطبوعات عنوان کرد؛ همانطور که آقای انتظامی بارها در مصاحبه‌های خود مطرح کرده‌اند، شمارگان مطبوعات و شمارگان کتاب در کشور ما از حد انتظار پایین‌تر است که یکی از مهم‌ترین دلایل این موضوع را می‌توان سطح پایین مراکز عرضه و فروش کتاب و مطبوعات در کشور دانست.

وی افزود: بنا بر اطلاعات موجود تعداد کتابفروشیهای کشور طی چند سال گذشته روند نزولی به خود گرفته است؛ براساس این اطلاعات ظاهرا مراکز فروش نشریات نیز در شرایط بهتری نیستند و از طرف دیگر نمی‌توان تنها به مراکز فروش و عرضه مطبوعات اتکا داشت زیرا اگر 100 هزار مرکز فروش مطبوعات هم در کشور وجود داشته باشد، نشریات توان مالی چاپ و ارسال به همه این مراکز را ندارند.

مختارپور خاطر‌نشان کرد: این موضوع باعث شده که کاهش عرضه، به کاهش فروش و کاهش فروش به ضعیف شدن نشریات منجر شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به سیاستهای به‌کار گرفته شده در دوره مدیریت نهاد برای خرید نشریات، عنوان کرد: معتقدیم اینکه صرفا گروهی در مرکز بنشینند و تصمیم بگیرند که چه نشریاتی برای کتابخانه‌های سراسر کشور ارسال شود، روندی غیر منطقی است؛ بر این اساس از زمستان سال 1393 در دوران جدید مدیریت نهاد تصمیم گرفتیم روند انتخاب نشریات بر اساس نظرسنجی از کتابداران کتابخانه‌های عمومی صورت گیرد تا خرید نشریات براساس نیازسنجی از مخاطبان و مراجعه کنندگان به کتابخانه‌ها انجام شود.

وی با تأکید بر ضرورت اطلاع‌رسانی مناسب به اعضا و کتابداران برای آشنایی با نشریات، گفت: مشکلی که در این روند با آن مواجه هستیم، عدم آشنایی برخی کتابداران با بسیاری از نشریات منتشر شده است.

مختارپور افزود: باید مسیری درست برای آشنایی کتابخانه‌ها با نشریات کشور در موضوعات مختلف فراهم کنیم و در این مسیر از معاونت مطبوعاتی و کارشناسان آنها یاری می‌طلبیم تا از طریق کتاب، لوح فشرده و یا هر مسیر دیگری بتوانیم به این امر دست یابیم. این موضوع باعث ایجاد تقاضای نشریات در کشور خواهد شد به طوریکه اگر اعضای کتابخانه‌ها بدانند چنین نشریاتی وجود دارد، حتی اگر نهاد برای خرید آنها اقدام نکند، ممکن است آنها علاقه‌مند شوند و اشتراک آن را بخواهند.

تفاهم‌نامه همکاری نهاد کتابخانه‌ها با معاونت مطبوعاتی با هدف تعامل و ارتباط مستمر کتابخانه‌های عمومی و مطبوعات و رسانه‌ها، ترویج فرهنگ کتابخوانی از طریق رسانه‌ها و حمایت از مطبوعات و نشریات موردنیاز کتابخانه‌های عمومی، میان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به امضاء رسید.

بر این اساس پرداخت 50 درصد از هزینه خرید نشریات مورد تأیید کمیته مشترک، ارسال رایگان یک نسخه از کلیه نشریات کشوری و محلی به نهاد به منظور بررسی در کارگروه‌های تخصصی انتخاب منابع، ارسال آثار و محصولات علمی و فرهنگی اهدایی (از طرح مجلات برگشتی) به نهاد برای توزیع در کتابخانه‌های عمومی، همکاری معاونت در ارتباط با ارزیابی عملکرد رسانه‌ها و مطبوعات برتر در حوزه کتاب و کتابخوانی از تعهدات معاونت امور مطبوعاتی در این تفاهمنامه است.

سقف حمایتی معاونت امور مطبوعاتی برای خرید نشریات در سال 96، چهل میلیارد ریال است و برابر استاندارد این معاونت، نشریات با ضریب کیفی بالاتر از 60 در اولویت قرار گرفتن در فهرست خرید مشترک خواهند بود.

ضمنا برای موضوعات دارای اولویت که در بسته حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام می شود، تا ضریب کیفی 50 نیز قابل قبول است؛ همچنین نشریاتی که حداقل شش ماه از انتشار آنها گذشته باشد و نظم در انتشار آنها بیش از 80 درصد است خریداری می‌شوند؛ مدت اعتبار این تفاهم‌نامه یکسال است که در صورت توافق طرفین قابل تمدید خواهد بود.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۰۰۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم

"کتاب" یار مهربانی است که با بی‌مهری مردم روبه رو‌ست و همین سبب سرانه پایین مطالعه در کشور شده است. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، با همه‌گیر شدن فضای مجازی رفته رفته انس مردم با کتاب و مطالعه کم و دور شد، به طوری که هستند کسانی که در روز و هفته حتی صفحه‌ای از کتاب را مطالعه نکرده و با این یار مهربان نامانوس هستند.

ایام نوروز فرصت مناسبی است تا مردم به ویژه جوانان و نوجوانان با مراجعه به کتاب ساعاتی را به مطالعه بپردازند هرچند طبق آمار سرانه مطالعه در کشور وضعیت چندان خوبی ندارد، این درحالیست که اوضاع حوزه کتابخانه‌ها و مراجعه مردم به کتابخانه‌های عمومی استان نیز وضعیت متفاوتی از اوضاع نامطلوب مطالعه در کشور ندارد.

یکی از آقایان اراکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره مطالعه خود اظهار داشت: بهترین یار، دوست و مونس کتاب است و 100 درصد مطالعه دارم، به لحاظ اینکه مدرس دانشگاه هستم می‌طلبد روزمره مطالعه کتاب‌های تخصصی را داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما هفته‌ای را به نام کتاب و کتابخوانی داریم بنابراین سرانه کتاب و محصول فرهنگی باید در سبد خانوده‌ها قرار داشته باشد، هرچند رسانه‌ چاپی، روزنامه، رساله‌ها معقوله‌هایی هستند که در سبد روزانه اساتید و دانشجوها قرار دارد، بنده روزانه 5 ساعت را مطالعه دارم.

این همشهری اراکی در ادامه عنوان کرد: قبلا از فضای کتابخانه عمومی به ویژه از قسمت مخزن استفاده می‌کردم اما الان از آنجایی که رشته بنده علوم ارتباطات است و کتاب‌های تخصصی این حوزه در کتابخانه‌های عمومی اراک وجود ندارد از این فضا استفاده نمی‌کنم.

یکی از بانوان اراکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک درباره وضعیت مطالعه خود اظهار داشت: مطالعه به طور سواد و آگاهی افراد را بالا می‌برد به همین منظور هفته‌ای دو الی سه کتاب مطالعه دارم و از کتاب‌های مختلف از جمله مذهبی و رمان و غیره برای مطالعه بیشتر استفاده می‌کنم.

وی ادامه داد: گاهی اوقات با فرزندان خود، فضای کتابخانه عمومی را برای مطالعه انتخاب می‌کنیم چراکه فضای مناسب کتابخانه آرامش خاصی دارد و بچه‌ها بیشتر به کتابخوانی و مطالعه علاقه پیدا خواهند کرد.

یکی دیگر از آقایان اراکی در مصاحبه با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: حدودا در هفته دو ساعت مطالعه دارد و از کتاب‌های مذهبی و کتب‌ درسی و کتب مربوط به رشته کاری برای مطالعه استفاده می‌کند و ممکن است به دلیل مشغله کاری امکان مطالعه روزانه و مستمر وجود نداشته باشد.

وی افزود: فضای کتابخانه عمومی برای مطالعه بسیار مناسب است و افراد می‌توانند برای تمرکز بیشتر از این فضا برای مطالعه استفاده کنند، قبلا بنده از فضای کتابخانه عمومی برای مطالعه استفاده می‌کردم اما به دلیل مشغله کاری امکان استفاده از این فضتا وجود ندارد و در هر زمان و مکانی فرصت داشته باشم مطالعه می‌کنم.

از دیگر بانوان اراکی در این باره اظهار داشت: هفته‌ای یک داستان کوتاه می‌خوانم و این داستان کوتاه را برای دوستان و آشنایان خود رد فضای مجازی ارسال می‌کنم. برای ضبط داستان کوتاه حداقل 20 دقیقه زمان نیاز است و حتی برای اینکه بدون تپق باشد معمولا یک ساعت طول می‌کشد.

وی بیان کرد: قبلا گاهی از کتابخانه عمومی نزدیک منزل برای مطالعه استفاده می‌کردم اما الان آرامش فضای منزل را برای مطالعه ترجیح می‌دهم و اینکه ممکن است شرایط فراهم نباشد تا از کتابخانه عمومی استفاده کنم اما در منزل هر زمانی که فرصت داشته باشم مطالعه می‌کنم.

فعالیت 86 کتابخانه شهری و روستایی در کل استان مرکزی

علی گودرزی، مدیرکل کتابخانه‌های استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در حال حاضر کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی با بیش از 70 خدمت فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی در حال خدمت به مردم سرزمین آفتاب هستند، 86 کتابخانه شهری و روستایی در کل استان  و یک کتابخانه سیار در پنج روستا مشغول خدمت رسانی هستند.

وی افزود: کتابخانه مرکزی شهر اراک به عنوان بزرگترین کتابخانه مرکزی جهان اسلام و کتابخانه عمومی خاورمیانه و غرب آسیا بزرگترین کتابخانه عمومی کشور در آینده‌ای نزدیک اتفاق نوین و جدیدی را در سطح فرهنگی، هنری و اجتماعی ایجاد خواهد کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های استان مرکزی تصریح کرد: فضای این کتابخانه با ریزفضای بسیار متعدد و خدمات بسیار متنوع و گونانگونی که قرار است ارائه دهد می‌تواند در ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی خطه مفاخر و مشاهیر نقش مهمی را ایفا کند و تاثیرگذار باشد، امیدواریم با افتتاح این کتابخانه اتفاق نو و فصل جدید از فعالیت‌ها در استان مرکزی و شهر اراک آغاز شود.

عضویت بیش از 10 میلیون نفر در کتابخانه های عمومی کشور

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در گفت‌وگو باخبرنگار تسنیم اظهار داشت: در سراسر کشور حدود 3 هزار و 800 کتابخانه وجود دارد که حدود یک هزار کتابخانه خصوصی و مشارکتی است و بیش از 2 هزار و 700 کتابخانه نهادی است که مستقیما زیر نظر نهاد کتابخانه‌ها اداره می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: گسترده‌ترین شبکه فرهنگی در کشور را برای خدمات عمومی نیز کتابخانه‌های عمومی ارائه‌ می‌کنند، اعضای قطعی عضو کتابخانه‌ها بیش از 10 میلیون نفر است که بیش از 2.5 میلیون نفر از افراد فعالیت و تراکنش عضویت امانت دارند، این تعداد غیر از اعضایی است که خدمات دیگری از کتابخانه دریافت می‌کنند.

.

گزارش از فاطمه ساریخانی

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور
  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • مردمی شدن فرهنگ در اولویت کار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور
  • راهیابی 417 اثر به دومین جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور