Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-بر اساس نتایج بدست آمده، در حوزه تجارت، سرمایه‌گذاری بر روی جامعه مجازی متشکل از رهبران عقاید برای تبلیغات، بسیار کارآمدتر از تبلیغات مستقیم برای انبوه کاربران توئیتر خواهد بود. رهگیری پست‌های 300 هزار کاربر فعال توئیتر توسط محقق ایرانی در طول یک ماه نشان می‌دهد این شبکه اجتماعی آن‌ طور که ادعا می‌شود، کاملا عادلانه و دموکراتیک نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از ساینس‌دیلی، مطالعات مسعود والافر، دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی‌شریف و مهندس شرکت توئیتر، و "هارشا گانگادهارباتلا" (Harsha Gangadharbatla) از دانشگاه کلرادو در بودلر نشان می‌دهد یک جریان دو مرحله‌ای (two-step flow) از اطلاعات در رسانه‌های اجتماعی مانند توئیتر وجود دارد که از طریق آن، اقلیت کاربران، بیشترین تاثیر را بر توده افراد دارند.

بر اساس این پژوهش، در توئیتر و اینستاگرام، رهبران عقاید معمولا سایر رهبران عقاید را دنبال می‌کنند و جامعه‌ای متشکل از عناصر تاثیرگذار را در داخل پایگاه کاربری وسیع‌تری شکل می‌دهند؛ اطلاعات توزیع شده توسط این عناصر بر توئیت کردن و به اشتراک گذاشتن اطلاعات توسط کاربران معمولی تاثیر می‌گذارد.

به گفته والافر و همکارش، نظریه‌های متعددی درباره چگونگی توزیع اطلاعات جهت تاثیرگذاری بر عقاید عمومی و نحوه تصمیم‌گیری مصرف‌کنندگان وجود دارد و همچنین مطالعات زیادی درباره چگونگی تاثیرگذاری رسانه و رسانه‌های اجتماعی بر افراد و گروه‌ها انجام شده است.

یکی از این نظریه‌ها، نظریه جریان دو مرحله‌ای نام دارد و بر اساس آن، اکثر مردم زمانی که در معرض دیدگاه‌های رهبران عقاید قرار می‌گیرند، عقیده‌ای را حول یک موضوع خاص شکل می‌دهند و این رهبران خود تحت تاثیر رسانه‌های انبوه قرار دارند. اما بر اساس نظریه "جریان یک مرحله‌ای" یا نظریه "گلوله جادویی"، مردم مستقیما تحت تاثیر رسانه اجتماعی قرار دارند.

واضح است که کاربران در سطح فردی مرتبا در معرض رسانه‌ انبوه قرار دارند، چه این رسانه تلویزیون، رادیو، روزنامه‌ها یا اینترنت باشد اما والافر معتقد است عقاید مردم در واقع به احتمال زیاد در یک فرآیند دومرحله‌ای شکل می‌گیرند. این موضوع به ویژه درباره عقاید به اشتراک گذاشته شده در رسانه‌های اجتماعی صدق می‌کند و می‌تواند به عناصر تاثیرگذار در رسانه‌های سنتی مانند تلویزیون، روزنامه‌ها و ستون‌های مجله هم اعمال شود.

در حال حاضر این ادعا وجود دارد که موجی از رسانه‌های جدید در شکل یوتیوب، توئیتر و اینستاگرام، دارای دموکراسی اطلاعات و تاثیر هستند، با این حال، والافر و همکارش نشان داده‌اند این موضوع حداقل در مورد توئیتر صدق نمی‌کند.

بر اساس تحقیق تیم علمی، رسانه اجتماعی شیوه دریافت اطلاعات، اخبار و عقاید کاربران و مصرف‌کنندگان را تا حد بسیار زیادی تغییر می‌دهد اما درست مانند رسانه‌های سنتی، در این رسانه‌های اجتماهی هم عناصر تاثیرگذار بزرگ وجود دارند. این اشخاص یا سازمان‌ها که شاید شامل هاب‌های اطلاعات و خبری، گروه‌های فشار و حتی سلبریتی‌ها باشند، به عنوان منبع اصلی اطلاعات و عقاید عمل می‌کنند.

پژوهش جدید نشان می‌دهد شیوه تولید اطلاعات در رسانه‌های اجتماعی به هیچ عنوان با رسانه‌های سنتی تفاوتی ندارد؛ به عبارت دیگر، حتی در محیط‌های ظاهرا دموکراتیک مانند توئیتر و اینستاگرام ، اطلاعات عمدتا از طریق رهبران عقاید تولید می‌شود و این رهبران همگی به رهبران عقاید دیگر در رسانه مرتبط‌اند؛ این امر منجر به شکل‌گیری نوعی جامعه مجازی متشکل از رهبران عقاید می‌شود که تاثیر قوی بر چگونگی و سرعت گسترش اطلاعات در رسانه‌های اجتماعی دارند.

بر اساس نتایج بدست آمده، در حوزه تجارت، سرمایه‌گذاری بر روی جامعه مجازی متشکل از رهبران عقاید برای تبلیغات، بسیار کارآمدتر از تبلیغات مستقیم برای انبوه کاربران توئیتر خواهد بود.

جزئیات این پژوهش درInternational Journal of Internet Marketing and Advertisingمنتشر شد.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۰۲۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،کتاب «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» تالیف هژیر فتحی و با همکاری فائزه تقی‌پور منتشر شد.

روندهای طی شده دهه‌های اخیر نشان داده که میزان مصرف رسانه‌های سنتی که روزگاری رسانه‌های جریان اصلی جامعه بوده‌اند رو به افول نهاده و شبکه‌های اجتماعی مجازی منبع اصلی دریافت اطلاعات شده‌اند. تبدیل این شبکه های اجتماعی به عنوان منابع اصلی تولید و توزیع خبر، فضایی را شکل داده است که این روزها می توان ادعا کرد رسانه‌های سنتی دیگر مثل گذشته قادر نیستند دستورکار برای افکار عمومی تعیین کنند. در این وضعیت، رسانه‌های اجتماعی کارکرد تعیین دستورکارها و برجسته سازی موضوعات را بر عهده گرفته اند از این منظر متخصصان حوزه رسانه در خصوص ادامه این روند و آینده مواجه ای که شبکه های اجتماعی با رسانه های سنتی دارند، نگران باشند.

منظر آینده پژوهی در حوزه رسانه هم برای تحریریه رسانه ها و هم برای سیاستگذاران حوزه رسانه مفید و اثر بخش خواهد بود. در این کتاب کوشیده شد که سناریوهای محتمل آینده که در مواجهه شبکه های اجتماعی مجازی با رسانه های سنتی ایران رخ خواهد داد، با روش علمی شناسایی و تبیین شود تا هم فعالان حوزه رسانه به خصوص مطبوعات از آن بهره ببرند و هم متولیان رسانه ای کشور درک بهتری از جایگاه آینده شبکه های اجتماعی در فضای رسانه ای کشور داشته باشند.

کتاب حاضر حاصل پژوهشی است با روش آینده‌پژوهی در مقطع دکترا، با عنوان «آینده پژوهی شبکه های اجتماعی در مواجهه با رسانه های سنتی ایران از منظر روابط قدرت» که در آن سعی شده آینده های محتملی که شبکه های اجتماعی مجازی در مواجهه با رسانه های سنتی ایران دارند، شناسایی و تبیین شود. در این پژوهش، خبرگان رسانه ای، دانشگاهی و فضای مجازی به شناسایی مولفه های اثربخش در این مواجهه رسانه ای پرداختند که در نهایت به ترسیم سناریوهای آینده منجر شد. همچنین در فصل آخر نیز به موضوع روزنامه نگاری رباتی به عنوان روشی برای برون رفت رسانه های سنتی از منجلاب کمبود مخاطب و بهبود وضعیت این وسایل ارتباط جمعی در حوزه محتوا و مخاطب پرداخته شده است.

«آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» در ۱۸۰ و به قیمت ۱۸۰ هزار تومان در سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شده است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899353

دیگر خبرها

  • طرح عجیب و خطرناک شهرداری تهران +فیلم
  • جدول اضافه حقوق‌ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و لشکری و کشوری
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • جزئیات صورتجلسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره سامانه اعتبارسنجی/ تامین اجتماعی، ثبت احوال و فراجا ترک فعل کردند؟
  • جزئیات صورتجلسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره سامانه اعتبارسنجی/ سازمان تامین اجتماعی، ثبت احوال و فراجا ترک فعل کردند؟
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • دیپلمات سابق آمریکایی: کابینه اسرائیل روانی است
  • طراحی جدید یوتیوب پس از انتقاد‌های شدید از دسترس خارج شد
  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد