Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، بیژن زنگنه در برنامه جدید خود برای مدیریت صنعت نفت کشور اعلام کرده است در 4 سال آینده قرار است حجم صادرات گاز ایران از 10 میلیارد متر مکعب در سال که فقط به ترکیه صورت می‌گیرد 4 برابر شده و به 40 میلیارد متر مکعب برسد.

در بخش دیگری از برنامه زنگنه آمده است: کشورهای ترکیه، آذربایجان، عراق، پاکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس مقاصد صادرات گاز ایران خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فارس طبق قانون بودجه سال جاری وزارت نفت مکلف به این شده تا حداقل یک قرارداد جدید صادرات گاز علاوه بر قراردادهای موجود منعقد کند. در بند ح تبصره 1 ماده واحده بودجه 96 آمده است : با توجه به افزایش روزافزون سهم گاز در سبد انرژی دنیا و افزایش اهمیت به منظور اجرایی کردن سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی، وزارت نفت موظف است در صورت افزایش تولید گاز به یک هزار میلیون متر مکعب در روز نسبت به صادرات گاز به کشورهای همسایه و اروپا که در حال حاضر قرارداد خرید گاز از جمهوری اسلامی ایران ندارند اقدام نماید.

براساس برنامه اعلامی از سوی زنگنه آنچه که به عنوان مقاصد جدید مطرح شده است در واقع برنامه صادراتی ایران در سال‌های گذشته است و باید در 4 سال دولت یازدهم اجرایی می‌شد که این اتفاق رخ نداد و تنها به ادامه قرارداد قدیمی صادرات گاز به ترکیه اکتفا شده است. هرچند که اخیرا برخی از رسانه‌های دولتی نیز رسما اعلام کرده اند حجم صادرات گاز ایران در چهارسال گذشته کاهش یافته و از روزانه 25 میلیون متر مکعب به 23.5 میلیون متر مکعب رسیده است که این موضوع نشان می دهد متاسفانه بیژن زنگنه در امر صادرات گاز کارنامه درخشان و قابل دفاعی ندارد.

موضوع دیگری که باید به آن اشاره کرد صادرات گاز به پاکستان است که براساس تکالیف ستاد اقتصاد مقاومتی در سال‌های گذشته باید توسط وزارت نفت انجام و پیگیری می‌شد، اما این موضوع در برنامه‌های بیژن زنگنه در 4 سال بعد آمده است.

حتی بیژن زنگنه که می توانست در سال 2014 به دلیل عدم برداشت گاز از سوی پاکستان آنها را به دادگاه بکشاند و از آنها جریمه بگیرد این کار را نکرد.

بر اساس این گزارش شاید در این باره عنوان شود 4 سال قبل مذاکرات جدی برای صادرات گاز به عراق و عمان انجام شد که باید در پاسخ گفت گرچه خط لوله صادرات گاز به عراق از ماه‌ها قبل احداث شده است و برای دوره‌ای نیز آزمایشی از طریق این خط گاز به عراق ارسال شد ولی صادرات گاز ایران به عراق در هیچ یک از آمار های رسمی نیامده است و ظاهرا مشکلات مالی هنوز برای پرداخت گاز خریداری شده وجود دارد.

در مورد صادرات گاز به عمان نیز باید گفت این موضوع هنوز در حد طرح است و در طول 4 سال گذشته حتی یک کیلومتر نیز به منظور احداث این خط لوله صورت نگرفت، تا همین چند وقت پیش نیز امارات مانع اصلی صادرات گاز ایران به عمان بود تا اینکه تصمیم گرفته شد مسیر انتقال گاز ایران به عمان تغییر یابد.

این گزارش حاکی است در حال حاضر ایران روزانه حدود 800 میلیون متر مکعب گاز از میادین مشترک و مستقل تولید می‌کند و براساس آمارهای بین المللی رتبه اول در ذخایر گاز طبیعی را در جهان دارا است به همین دلیل زیبنده نیست که حجم صادرات گاز ایران تنها 3 درصد از گاز تولیدی باشد.

در عین حال ایران ظرفیت تبدیل شدن به هاب گاز منطقه و محل تبادلات گازی بین شرق و غرب آسیا و بخشی از شمال و جنوب این قاره را دارد. دریافت گاز از تولیدکنندگان دست‌بسته‌ای مانند ترکمنستان و تحویل آن به همسایگان شرقی یا غربی یا حتی جنوبی کشور با توجه به شبکه گسترده انتقال گاز ایران یک راهبرد عملی و عمیقا کمک‌کننده به دیپلماسی انرژی ایران خواهد بود که متاسفانه اثری از آن در برنامه‌های زنگنه دیده نمی‌شود.

در شرایط فعلی با توجه به عملکرد ضعیف وزارت نفت در حوزه تجارت گاز به نظر نمی‌رسد که وزارت فعلی امکان انعقاد قرارداد جدید را که براساس قانون مکلف شده است داشته باشد. علاوه بر آن در برنامه ارائه شده وزیر نفت برای دولت دوازدهم نیز عزم جدی برای احیای تجارت گاز دیده نمی‌شود.

فارس

110

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۰۳۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه صادرات ایران افتتاح شد

مدرسه صادرات ایران از سوی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت همزمان با ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی افتتاح شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، مدرسه صادرات از سوی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت همزمان در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی افتتاح شد.

مرتضی کارگر رئیس هیات عامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اظهار داشت: این موسسه سابقه 30ساله دارد، بحث صادرات محور بودن دوره‌های آموزشی در مدرسه صادرات در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: هشت دوره جامع آموزشی در این مدرسه برای تجار و صادرکنندگان برگزار می‌شود.

به گفته رئیس هیات عامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، دوره‌های جامع صادرات محصولات پتروشیمی، صادرات فراورده‌های نفتی، محصولات معدنی و فلزی، محصولات کشاورزی، صادرات خدمات و مصالح ساختمانی، دوره جامع خرده‌فروشی صادراتی و تربیت کارشناسی صادرات در مدرسه صادرات برگزار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر به سامانه WWW.IBTC.ir مراجعه کنند.

کارگر با اشاره به اینکه مرکز آموزش بازرگانی در راستای رسالت خود مبنی بر ارتقای دانش و مهارت فعالان اقتصادی، اقدام به تأسیس مدرسه صادرات کرده است گفت: این پایگاه آموزشی با تمرکز بر آموزش، مشاوره و ارائه اطلاعات تجاری، به دنبال توانمندسازی صادرکنندگان و کمک به توسعه صادرات کشور است.

وی عنوان کرد: کمک به حل چالش‌های صادرات، ارائه راهکارهای عملی برای افزایش صادرات، ارتقای دسترسی به داده‌های تجاری و سامانه‌های اطلاعاتی، ارائه اطلاعات به‌روز در مورد بازارهای هدف، معرفی فرصت‌های صادراتی، ارتقای دانش و مهارت‌های صادراتی، افزایش شانس موفقیت در صادرات، کاهش هزینه‌ها و ریسک صادرات و دسترسی به شبکه‌ای از متخصصان و صادرکنندگان از مهم‌ترین اهداف راه‌اندازی این مدرسه است.

رئیس هیات عامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت ابراز کرد: مدرسه صادرات با تکیه بر تجارب و تخصص مرکز آموزش بازرگانی، در تلاش است تا به عنوان مرجعی معتبر در زمینه آموزش و مشاوره صادرات شناخته شود. این پایگاه آموزشی با ارائه خدمات نوین و کارآمد، به دنبال کمک به توسعه صادرات کشور و رونق اقتصادی ایران است.

*برگزاری  دوره های تخصصی برای تجار

محمد وحیدی مدیرعامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در باره جزییات این مدرسه گفت: در این مدرسه به صورت تخصصی بر روی کالاهای صادرات محور تمرکز کرده‌ایم 12 موضوع کالایی مشخص شده است.

وی افزود: در این مدرسه بر روی کشورهای مقاصد صادراتی فعالیت آموزشی خواهیم کرد.

مدیرعامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صادرات در زنجیره ارزشمندتری قرار دارد، گفت: صادرات محور کردن کالاها منجر به تقویت فعالیت‌های کسب و کارها و استانداردسازی کالاها در عرصه بین‌المللی می‌شود.

وی تاکید کرد: شبکه‌سازی در صادرات و تجارت از مهم‌ترین مسایلی است که در این مدرسه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

وحیدی خاطرنشان کرد: مدرسه صادرات با تمرکز بر کالاهای صادرات محور و کشورهای هدف صادرات راه‌اندازی شده که در آن دوره‌های تخصصی و علمی برای تجار و بازرگانان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی
  • ۳۵۶ مورد کارت بازرگانی جدید در کردستان صادر شده است
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند