Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-30@06:14:34 GMT

دادگاه متهمان پرونده نفتی پایان یافت

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۰۵۰۵۳

دادگاه رسیدگی به اتهامات متهمان ردیف دوم و سوم پرونده نفتی از شرکای بابک زنجانی سرانجام پس از برگزاری 12 جلسه در شعبه 28 دادگاه انقلاب اسلامی پایان یافت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دوازدهمین جلسه دادگاه مهدی شمس زاده و حمید فلاح هروی متهمان ردیف دوم و سوم پرونده نفتی صبح امروز در شعبه 28 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی محمد مقیسه با ادامه دفاعیات متهم ردیف سوم پرونده آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاضی مقیسه در پایان دوازدهمین جلسه این دادگاه گفت: وکلای متهمان یاد شده لایحه دفاعیه خود را ارائه دهند و چنانچه ضرورتی ایجاد شود جلسه ای تشکیل خواهد شد.براساس این گزارش، از جلسه هشتم دادگاه تا کنون متهم ردیف سوم در حال بیان دفاعیات خود در برابر اتهامات مندرج در کیفرخواست است؛ البته در هشتمین جلسه، قبل از قرار گرفتن حمید فلاح هروی متهم ردیف سوم در جایگاه برای دفاع در برابر اتهامات وارده قاضی از شکات خواست تا شکایت خود را مطرح کنند که غلامحسنی صادقی قهاره وکیل شرکت «اچ کی» به نمایندگی از دو شرکت ملی نفت و اچ کی، جواد احمدی پور به وکالت از بانک مسکن، فرزاد ملکی به نمایندگی از سازمان تامین اجتماعی با حضور در جایگاه شکایت نهادهای متبوع خود را قرائت کردند.در جلسه هفتم دادگاه هم بعد از پایان دفاعیات متهم ردیف دوم و وکلای مدافع او ، کیفرخواست متهم ردیف سوم به درخواست رئیس دادگاه و از سوی رضا نجفی نماینده دادستان قرائت شد که نماینده دادستان طبق کیفرخواست، اتهامات فلاح هروی را افساد فی الارض از طریق مشارکت در اخلال نظام اقتصادی با علم به ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی و مشارکت عالمانه و عامدانه برای جعل، استفاده از پولشویی و کلاهبرداری؛ مشارکت در کلاهبرداری از سازمان تامین اجتماعی به مبلغ 444 میلیارد ین ژاپن و شرکت نفت اچ کی به مبلغ یک میلیارد و 100 میلیون یورو؛ مشارکت در پولشویی به مبلغ 148 میلیارد و 136 میلیون ریال از طریق تملک عواید حاصل از جرم، اعلام کرد.جلسات ششم، پنجم، چهارم، سوم و دوم دادگاه هم به دفاعیات مهدی شمس زاده متهم ردیف دوم این پرونده و همچنین صحبت های نماینده دادستان و پرسش و پاسخ با قاضی اختصاص یافت. در جلسات دوم و اول نماینده دادستان کیفرخواست متهم را قرائت کرده بود و قاضی هم از متهم ردیف دوم خواست تا در برابر این کیفرخواست صادر شده از خود دفاع کند.به گزارش ایرنا،‌ دادگاه بابک زنجانی متهم ردیف اول پرونده نفتی، مهدی شمس زاده و حمید فلاح هروی متهمان ردیف دوم و سوم این پرونده در سال ٩٤ در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی، برگزار شد.دادگاه این متهمان ، براساس کیفرخواست صادر شده به اتهام افساد فی الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی کشور با تشکیل و رهبری سازمان یافته به منظور ارتکاب جرایمی مانند جعل سند، پولشویی با علم به موثر بودن در ضرر به کشور، کلاهبرداری در سطح گسترده از شرکت نفت، سازمان تامین اجتماعی و بانک مسکن، جعل 24فقره اسناد و صورت حساب بانکی، استفاده از اسناد مجعول و پولشویی به مبلغ 1967 میلیون یورو در 26 جلسه علنی(جز یک جلسه) برگزار شد.دادگاه بدوی پس از رسیدگی پرونده، سه متهم ردیف اول بابک زنجانی، مهدی شمس زاده و حمید فلاح هروی را به اعدام، رد مال به شاکی و پرداخت جزای نقدی معادل یک چهارم پولشویی محکوم کرد. اما دیوان عالی کشور با بررسی پرونده، حکم اعدام بابک زنجانی را تایید و حکم مهدی شمس زاده و حمید فلاح هروی متهمان دیگر پرونده را نقض و برای رسیدگی به شعبه هم عرض ارجاع کرد که اکنون این پرونده در شعبه هم عرض در حال رسیدگی مجدد است.

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۰۵۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادگاه‌های صلح در تهران ایجاد شود

 به گزارش تابناک به نقل از موج، دادگاه صلح نهاد جدیدی است که به موجب قانون شورای حل اختلاف سال ۱۴۰۲ پیش بینی شده است، ماهیت وجودی این نهاد متفاوت از دادگاه‌های عمومی است.

طبق قانون جدید، دادگاه صلح تمامی صلاحیت‌های شورای حل اختلاف بر اساس قانون سابق، مضاف برصلاحیت‌های جدیدی که قانونگذار برای آن پیش بینی کرده است را داراست. این دادگاه، ابتدا باید پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع دهد، در صورت عدم امکان سازش یا عدم امکان اخذ تصمیم مقتضی و یا در صورت مخالفت یکی از طرفین دعوا در رابطه با ارجاع به شورای حل اختلاف، دادگاه صلح رأسًا به ماهیت دعوا رسیدگی می‌کند.

برگزاری ۵ نشست هماهنگی تشکیل دادگاه‌های صلح در دادگستری استان تهران

علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران نیز در راستای اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف در هشتمین ماموریت خود به مدیران قضایی استان تهران، ایجاد دادگاه‌های صلح در سال ۱۴۰۳ را مورد تاکید قرار داد و تا کنون ۵ نشست هماهنگی و پیگیری اجرای این قانون در دستگاه قضایی استان تهران تشکیل شده است.

حاجی رضا شاکرمی قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران در پنجمین نشست پیگیری اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف و برگزاری دادگاه‌های صلح در استان تهران که با حضور غلامرضا مهدوی معاون قضایی دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف، معاونین قضایی، برنامه‌ریزی و منابع انسانی و همچنین روسای دادگستری‌های شهرستان‌ها و بخش‌های استان تهران برگزار شد، اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف را مورد تاکید قرار داد.

شاکرمی با اشاره به اینکه طبق قانون، دادگاه‌های بخش می‌توانند وظایف دادگاه‌های صلح را انجام دهند، گفت: دادگاه‌های بخش در این زمینه کمافی‌السابق می‌توانند وظایف دادگاه‌های صلح را برعهده داشته باشند.

قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران از روسای دادگستری‌ها و حوزه‌های قضایی بخش خواست تا هماهنگی و تمهیدات لازم را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند تا پایان نیمه اول سال مقدمات و زمینه‌های تشکیل دادگاه‌های صلح در دادگستری‌ها فراهم شود.

وی تصریح کرد: صلاحیت‌های دادگاه صلح مشخص است و فقط پرونده‌های در صلاحیت این دادگاه‌ها به شعب تعیین شده برای دادگاه صلح ارجاع می‌شود و پرونده‌های شعب تبدیلی که خارج از صلاحیت دادگاه صلح است طبق روند قانونی و همچون گذشته مورد رسیدگی قرار می‌گیرند.

شوراهای حل اختلاف همچنان در کنار دادگاه‌های صلح فعال هستند

شاکرمی صلاحیت شوراهای حل اختلاف را در قانون جدید اختصاصا در زمینه سازش برشمرد و عنوان کرد: پرونده‌های خارج از این توصیف در قالب دادگاه صلح مطرح خواهد شد و البته شوراهای حل اختلاف همچنان در کنار دادگاه‌های صلح فعال هستند و رای مربوطه و تصمیم قضایی توسط قاضی دادگاه صلح صادر خواهد شد.

قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران در پایان گفت: دادیاران و بازپرسانی که پیش از این به عنوان قاضی شورا فعالیت داشته‌اند با بررسی و طی مراحل قانونی بعد از تشکیل دادگاه صلح و در صورت صدور ابلاغ مراجع مربوطه می‌توانند حسب مورد به عنوان دادرس یا رئیس شعبه دادگاه صلح انجام وظیفه کنند.

غلامرضامهدوی معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان تهران در امور شوراهای حل اختلاف نیز در این جلسه با تاکید بر آثار مثبت شکل‌گیری دادگاه‌های صلح، گفت: با تشکیل دادگاه‌های صلح تعداد زیادی از پرونده‌های در صلاحیت این دادگاه مانند تصادفات به شعب این دادگاه‌ها ارجاع داده می‌شوند و کاهش ورودی پرونده‌های قضایی به دادسراها را در پی خواهد داشت.

قربانی: دادگاه‌های صلح موجب کاهش ورودی پرونده‌های قضایی می‌شوند

ربیع الله قربانی رئیس کل محاکم تهران نیز ایجاد دادگاه صلح در معیت محاکم و دادسرا را موجب کاهش ورودی پرونده‌های قضایی در این دو مرجع دانست و اتخاذ تصمیمات مدیریتی برای تامین نیروی انسانی و تعیین قضات برای رسیدگی به پرونده‌های در صلاحیت دادگاه‌های صلح، را ضروری برشمرد.

دیگر خبرها

  • ماجرای عجیب قتل حسین به دست «ع» گدا
  • فیلم/ در یازدهمین جلسه دادگاه منافقین چه گذشت؟
  • تعیین تکلیف ۱۸ هزار و ۸۳۵ ردیف کالا در حوزه گمرکات و اموال تملیکی
  • کیفرخواست پرونده گروه (ش) با بیش از هزار شاکی در دادسرای تهران صادر شد
  • پرونده کثیرالشاکی موسوم گروه "ش" به دادگاه ارسال شد
  • رسیدگی قضائی به اخلال ۶۰۰۰ میلیارد ریالی در نظام اقتصادی
  • دادگاه‌های صلح در تهران ایجاد شود
  • دستبند پلیس بر دستان باند سارقان اماکن خصوصی و کشف اموال سرقتی
  • حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی
  • متهمان به قتل در آمل دستگیر شدند