Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی گفت: با پرورش بز سانن در استان و به‌خصوص شهرستان درمیان می‌توان رونق اقتصادی بازار گوشت را شاهد بود.

«هاشم ولی‌پور مطلق» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بز «سانن» بز باهدف افزایش تولید شیر و گوشت نگهداری می‌شود و چند قلویی در این بزها 70 تا 80 درصد است.

وی افزود: با پرورش بزهای سانن نه تنها می‌توان به آینده دام امیدوار بود، چون این امر در اقتصاد استان نیز تأثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به این‌که خاستگاه نژاد بز سانن کشور فرانسه است، تصریح کرد: از ویژگی‌های برجسته این نژاد، سازگاری بالا با رژیم‌های خوراکی گوناگون و اقلیم‌های متفاوت از جمله مناطق کوهستانی و دشت است.

وی خاطرنشان کرد: بزهای سانن از نظر بدنی اصطلاحاً توپٌر و مستحکم هستند که قابلیت زیادی در تولید شیر دارند و سطح بدن این بزها پوشیده از موهای کوتاه ابریشم مانند و بدن به طور یکنواخت سفید است.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد: سینه عمیق، پهن و کشیده به این نژاد «ظرفیت سینه‌ای» عظیمی بخشیده است. شانه‌های پهن و با اتصالات خوب همراه با جدوگاهِ بسته و گوشتی از دیگر برتری‌های آناتومیک بزهای سانن است.

ولی‌پور مطلق افزود: پاهای قدرتمند و در عین حال ظریف، شیوه راه رفتن این حیوان را دلپذیر کرده و اتصالات پستانی بسیار مناسب و در بخش بالای پستان پهن شده است.

وی با اشاره به مزیت‌های این بز گفت: تولید شیر بالا همراه با ویژگی‌هایی مانند عادت پذیری سریع با محیط، قناعت در مصرف خوراک، درصد دوقلوزایی بالا، توانایی سازگاری نژادی این بز بسیار قابل توجه است.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: آن‌ها بدون هیچ توجهی با نژادهای بومی ترکیب می‌شوند و نژاد دورگه پایدار بوجود می‌آورند.

ولی‌پور مطلق یادآور شد: شمار قابل ملاحظه‌ای بز سانن به‌صورت سنتی در سطح شهرستان درمیان پرورش می‌یابد، به‌صورت پرورش صنعتی هم‌اکنون یک نفر پیگیر کارهای صدور پروانه است.

وی یادآور شد: با اطلاع‌رسانی مزیت‌های این نوع نژاد نسبت به دیگر نژادها و صرفه اقتصادی آن نسبت به سایر بزهای بومی منطقه در راستای افزایش این بز تلاش می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی افزود: محصولات تولید شده از شیر بز به‌علت طعم و ویژگی‌های خاص و تأثیر این محصول بر سلامت افراد جامعه با وجود مواد مغذی، قیمت بیشتری نسبت به محصولات مشابه داشته و بازار خوبی در استان دارد.

ولی‌پور مطلق ادامه داد: می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح و کارشناسی شده بازار جدیدی را با ثبت برند خاص در استان ثبت کرد که در نهایت سود آن عاید دامدار می‌شود.

وی افزود: در صورت ابلاغ تسهیلات برای واحدهای پرورش دام می‌توان اشخاص را برای دریافت تسهیلات معرفی کرد.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی یادآور شد: بطور کلی میزان تولیدی کل گوشت قرمز در شهرستان درمیان در سال گذشته 1055 تن بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۱۰۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رمضانی رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران گفت: با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی تاکنون ۹۶ هزار هکتار اراضی شالیزاری مازندران شخم و شیار اولیه، آب تخت اولیه هم در سطح ۷۰ هزار هکتار و ۱۰۹ هزار هکتار خزانه‌گیری انجام شد. 

رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به کشت برنج در حدود ۱۰۶ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان، افزود: کشت برنج در ۷۴ هزار هکتار شالیزار استان به صورت مکانیزه و نزدیک به ۳۲ هزار هکتار به روش سنتی انجام شد.

رمضانی تصریح کرد: تاکنون ارقام محلی برنج در ۹۵ هزار هکتار و ارقام پرمحصول در ۱۲هزار هکتار شالیزار استان کشت شد.




دیگر خبرها

  • حمایت از کارآفرینان و بخش خصوصی برای تحقق جهش تولید
  • حمایت از کارآفرینان و بخش خصوصی استان برای تحقق جهش تولید
  • جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • بهره مندی از گلستان های گل محمدی برای جذب گردشگر
  • پیش بینی برداشت ۸۸۱ تن گل محمدی در خراسان جنوبی
  • آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است
  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • خسارت ۳۹۰ میلیاردی سیل به باغات خراسان شمالی
  • استفاده از ظرفیت بنیاد علوی در توانمندسازی اقتصادی مناطق کمتر توسعه‌یافته
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی