Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارحوزه میراث و گردشگریگروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حاضر در نشست خبری «دست آفریدگان» که امروز در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد؛ بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تأکید بر لزوم همکاری هر چه بیشتر معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و سازمان صدا و سیما، اظهار داشت: البته در دوره فعلی شبکه‌های صدا و سیما همکاری خوبی با ما داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به نیاز متقابل سازمان میراث فرهنگی و سازمان صدا و سیما به یکدیگر اشاره کرد و افزود: امروزه سرشت صنایع دستی در حال تغییر است اما تصویر آن هنوز تغییر نکرده است.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش گفت: تصویری که تا به امروز صدا و سیما از صنایع دستی نشان داده، تولید بوده اما با توجه به آنکه مشکل امروز صنایع دستی فروش است به سازمان صدا و سیما پیشنهاد دادیم که کار مصرف محور باشد و الگوهای صحیح مصرف صنایع دستی ارائه شود.

نامور مطلق ادامه داد: تلاش ما بر این است که الگوهای مصرف صنایع دستی به سمت الگوهای هویتی‌مان سوق داده شود. این کار با تولید مجموعه «دست آفریدگان» انجام می‌شود البته شاید در حد مطلوب نباشد.

وی تصریح کرد: می‌خواهیم تصویر صنایع دستی پویایی که پاسخگوی نیاز خانواده‌های ایرانی است را عرضه کنیم. هدف ما از تولید مجموعه «دست آفریدگان» ارائه الگوی صحیح خرید، مصرف و استفاده صنایع دستی در معماری داخلی است.

معاون صنایع دستی و هنرهای دستی سازمان میراث فرهنگی در بخش پایانی سخنانش در پاسخ به اینکه چه برنامه‌ای برای جلوه هر چه بیشتر صنایع دستی در تولیدات داستانی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و شبکه‌های خانگی دارید، خاطرنشان کرد: صحبت‌ها در این خصوص با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شده اما هیچ بودجه‌ای برای تبلیغات معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دیده نشده است.

وی به نقش مؤثر سریال «شهرزاد» در ترویج هر چه بیشتر استفاده از زیورآلات سنتی اشاره کرد و گفت: با تولید این سریال کمک شایانی به چرخش اقتصادی هنر زیورآلات سنتی شد.

همچنین، جعفری جلوه مدیر شبکه دوم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از نشست خبری «دست آفریده‌ها» به لزوم حفظ و تداوم حیات صنایع دستی اشاره کرد و اظهار داشت: صنایع دستی یک امر تجملی نبوده و محصولاتی که در قالب آن تولید می‌شوند لوازم زندگی هستند.

وی افزود: صنایع دستی زندگی را در بستر دیروز به سمت فردا می‌برند لذا ادامه حیات صنایع دستی از اهمیت بالایی برخوردار است.

مدیر شبکه دوم صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنانش از تبدیل شدن چرخه اقتصادی صنایع دستی به یک چرخه اقتصادی جدی ابراز امیدواری کرد و گفت: می‌توان از صنایع دستی به عنوان یکی از نمادهای مشاغل خانگی یاد کرد. امروزه در شرق آسیا توجه ویژه‌ای به صنایع دستی و مشاغل خانگی می‌شود.

جعفری جلوه ادامه داد: وجه سوم اهمیت تداوم حیات صنایع دستی این است که وقتی از صنایع دستی و هنرهای سنتی سخن به میان می‌آید با هنرهای جدید مواجه می‌شویم و نیازمند یکپارچگی هستیم.

وی تصریح کرد: صنایع دستی و هنرهای سنتی می‌توانند خودشان را به هنرهای جدید تسری بدهند تا این هنرها که از خارج وارد کشور شده‌اند هر چه زودتر با فرهنگ ما انطباق پیدا کرده و بومی شوند.

مدیر شبکه دوم صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با توجه به میزان ادامه حیات صنایع دستی، برنامه‌هایی برای ترویج این صنایع تولید می‌کند. البته این برنامه‌ها باید در تمامی بخش‌های کاری صدا و سیما از جمله بخش خبر و تولید آثار داستانی تهیه شوند.

خبر در حال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۱۰۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمدرضا زارعی پیش از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برابر گزارش واصله به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سنندج مبنی بر حفاری غیرمجاز در زمین‌های زراعی یکی از روستاهای اطراف شهرستان، بررسی‌ها و تحقیقات در دستور کار قرار گرفت.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: با همراهی یگان حفاظت شهرستان و کارشناس باستان‌شناسی و همکاری پاسگاه انتظامی بخش سیروان دو نفر در محدوده حفاری غیرمجاز با هویت بومی شناسایی و به مراجع قضائی معرفی شدند.

وی با بیان اینکه از متهمان یک دستگاه موتور برق و سه عدد میله فلزی کشف و ضبط شد، افزود: متهمان اقدام به حفر یک چاله به عرض ۱.۵ متر و عمق ۵ متر به قصد کشف اشیای تاریخی کرده بودند.

سرهنگ زارعی عنوان کرد: پرونده قضائی عوامل دستگیر شده تشکیل و این موضوع از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان یادآور شد: شهروندان در صورت اطلاع از فعالیت‌های غیرمجاز افراد سودجو و سوداگران آثار تاریخی، مراتب را در اسرع وقت به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان فرماندهی یگان حفاظت شماره تلفن ۰۸۷۳۳۱۷۸۸۵۵ گزارش و ما را در حفاظت از این سرمایه ملی یاری نمایند.

کد خبر 6087468

دیگر خبرها

  • حضور میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • ضرغامی: آخرین آمار حکایت از رشد قابل توجه گردشگری است/ حال مردم خوب است
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • تحول در گردشگری اشتهارد با پیشبرد پروژه‌های این حوزه در شهرستان