Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@21:39:20 GMT

برنج و شکر بیش از حد وارد شد/حجتی ضعیف بود

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۱۱۲۷۹

برنج و شکر بیش از حد وارد شد/حجتی ضعیف بود

بیابانی گفت وزرای پیشنهادی آقای روحانی برای وزارتخانه‌های صنعت، معدن، تجارت و جهاد کشاورزی وزرای با سابقه‌ای هستند و نمی‌توان روی تجربه و سوابق آنها شک کرد، اما عملکرد وزارت جهاد کشاورزی مورد قبول نبوده است.

به گزارش قدس آنلاین، عنایت الله بیابانی قائم مقام خانه کشاورز در خصوص وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی اظهار کرد: وزرای پیشنهادی آقای روحانی برای وزارتخانه‌های صنعت، معدن، تجارت و جهاد کشاورزی وزرای با سابقه‌ای هستند و نمی‌توان روی تجربه و سوابق آنها شک کرد، اما عملکرد وزارت جهاد کشاورزی مورد قبول نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: بعد از اجرای قانون انتزاع بخش بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی موفق عمل نکرد. واردات بی‌رویه بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله مرکبات بدون نظارت و ارزیابی دقیق انجام شد. اگر تجربیات آقای حجتی در زمینه کارهای فنی به کار گرفته شود قابل قبول است. اما در بخش بازرگانی عملکرد ایشان مورد تایید نیست.
قائم مقام خانه کشاورز با بیان این مطلب که "چابکی وزارت جهاد کشاورزی در بخش زراعت بسیار خوب و موفق بودند" به «نود اقتصادی» گفت: با این که ما حامی طرح انتزاع بودیم و اعتقاد داشتیم که وزارتخانه متولی توزیع می‌تواند در بخش توزیع هم با برنامه ریزی دقیق موفق شود، اما متاسفانه عملکرد آقای حجتی در این بخش خوب نبود. در این چهار سال ما محصولات خودمان را گران توزیع کردیم و ارزان فروختیم و زیان کردیم.
بیابانی با انتقاد از صدور مجوز برای واردات برنج نیز عنوان کرد: متاسفانه مجوز برای واردات برنج داده شده در حالی کشت دوم برنج در مازندران شروع شده و حتی امیدوار هستیم که بتوانیم به مرز خودکفایی هم برسیم. در مورد ذرت و خوراک دامی ما اساسا پتانسیل تولید را نداریم.
وی گفت: در شرایطی هستیم که مسئله آب برای کشور یک امر حیاتی است. تولیدات ما باید از نظر نرخ آب در حوزه بین المللی تولید شود. ما سالهای سال است که یکی از بزرگترین وارد کنندگان ذرن و کنجاله سویا هستیم و امکان تولید این محصولات را نداریم. واردات این محصولات یکی از ضروریات بخش طیور است، بنابراین در این بخش ناچاریم وارد کنیم، اما در بخش کشاورزی نباید همه محصولات را وارد کنیم.
قائم مقام خانه کشاورز خاطرنشان کرد: در مورد برنج امسال ما مازاد نیاز کشور وارد کردیم. ما نزدیک به دو میلیون تن تولید برنج داریم و نباید مجوز واردات داده می‌شد چون وضعیت برنج امسال خوب است. بهتر بود ابتدا تولیدات برنجمان را از بازار جمع آوری می‌کردیم بعد متوجه می‌شدیم که چقدر باید وارد کنیم.
بیابانی با اشاره به گرانی برنج در بازار نیز بیان کرد: البته تولید کنندگان برنج هم نباید انتظار داشته باشند که مردم برنج را به هر قیمتی بخرند.
باید تولیدات برنج به گونه‌ای باشد که هم برنج گران قیمت داشته باشیم و هم برنج با قیمت متوسط به مردم عرضه کنیم.
قائم مقام خانه کشاورز از افزایش شدید واردات برنج در چهار ماهه نخست امسال گلایه کرد و گفت: در مورد شکر هم با برنامه ریزی در مورد کارخانجات و بازپرداخت به موقع پول مواد اولیه تولید شکر ما می‌توانستیم وضعیت بهتری داشته باشیم. با این که توان ما در تولید شکر به گونه‌ای بود که ما می‌توانستیم کمتر این محصول را وارد کنیم ولی بیش از حد معمول شکر وارد کردیم. شکر و برخی از محصولات مانند مرکبات بیش از مقدار مورد نیاز وارد کشور شد.
بیابانی با اشاره به واردات پرتقال مصری برای تنظیم شب عید گفت: طبق گفته آقای حجتی ما ۶۰۰ هزار تن تولید در بخش مرکبات داشتیم. ولی برای تامین مرکبات شب عید مرکبات مصری وارد شد. مگر ما چقدر به واردات مرکبات نیاز داشتیم؟ شاید ۵۰۰ تن مرکبات خارجی بازار کشور را تامین می کرد. ولی در حال حاضر متاسفانه هنوز مرکبات مصری با قیمت گران در بازار توزیع می‌شود. سازمان تعاونی روستایی پرتقال مصری را به برخی از عوامل توزیع کننده کیلویی ۳۰۰۰ تومان فروخت، ولی در حال حاضر در بازار کیلویی ۱۱ هزار تومان است.
وی تصریح کرد: مرکبات باید در زمان خودش که همان شب عید باشد به گونه‌ای وارد می‌شد که نه تولید داخلی آسیب ببیند و در سردخانه‌ها فاسد شود و اصطلاحا نه از هول حلیم در دیگ بیفتیم آنها را ارزان بفروشیم. در حال حاضر پرتقال مصری که قبلا در سردخانه‌ها نگه داشته بودند به قیمت ۱۰ هزار تومان، ۱۱ هزار تومان و ۱۶ هزار تومان به مردم عرضه می‌شود.

قائم مقام خانه کشاورز در خصوص وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت نیز بیان کرد: آقای شریعتمداری تجربه خوبی را در گذشته در حوزه بازرگانی داشته‌اند، هرچند در آن زمان شرایط مالی کشور با الان فرق داشت، با این وجود فرد با تجربه‌ای است که می‌تواند برنامه ریزی اقتصادی موفقی را داشته باشد.

منبع: سایت نود اقتصادی

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۱۱۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز واردات میوه های گرمسیری از مرز باشماق مریوان

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان شامگاه جمعه در گفت‌وگو با خبرنگاران از واردات موز، انبه، آناناس، نارگیل و … از مرز رسمی باشماق خبر داد.

پیمان اسکندری بیان کرد: مرز رسمی باشماق از جایگاه ویژه‌ای بین مرزهای رسمی کشور برخوردار است که در سال ۱۴۰۱ مقدار ۲۶۴ هزار تن و در سال ۱۴۰۲ مقدار ۲۶۶ هزار تن محصولات کشاورزی از این مرز به کشور عراق صادر شده است.

وی افزود: این روند با توجه به سیاست‌های جهش تولید، تولید پایدار، ایجاد اشتغال، ازر آوری، تنظیم و کنترل قیمت محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی در سطح بازار در کشور رو به افزایش است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: یک حلقه مغفول هم برای واردات محصولات گرمسیری وجود داشت که با توسعه ظرفیت‌های زیر ساختی مرتفع شد و این حرکت باعث رونق بیشتر مرز باشماق و توسعه تجارت خارجی شود.

اسکندری عنوان کرد: تأمین نیاز بازار و مصرف میوه‌های گرمسیری در داخل کشور و نزدیکی مرز باشماق به بندر لاذقیه سوریه نسبت به دیگر مرزهای ترانزیتی رسمی کشور و کاهش هزینه‌های حمل و صرفه جویی در زمان ما را بر آن داشت که مجوز واردات میوه‌های گرمسیری از جمله موز، آناناس، انبه و نارگیل را از این مرز رسمی را از سازمان حفظ نباتات کشور اخذ نمائیم.

وی اذعان کرد: با ایجاد زیر ساخت‌های لازم از جمله احداث ساختمان و ایجاد پست قرنطینه نباتی، بکارگیری نیروی متخصص و آموزش دیده و استقرار آزمایشگاه قرنطینه‌ای دولتی و خصوصی توسط این سازمان و اداره کل گمرک استان با توسعه زیر ساخت‌های گمرکی و پیگیری مستمر توانستیم مجوز واردات میوه‌های گرمسیری را از سازمان حفظ نباتات کشور دریافت کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: تجار می‌توانند ضمن اخذ مجوزات لازم اقدام به واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق مریوان نمایند.

کد خبر 6096056

دیگر خبرها

  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • بخشنامه اخیر بانک مرکزی پیرامون واردات ابهام دارد
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • رتبه دوم هرمزگان در تولید نهال مرکبات در کشور
  • برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج اعلام شود
  • واردات ۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی در ۲ ماه
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور
  • آغاز واردات میوه های گرمسیری از مرز باشماق مریوان