Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علیرضا کلاهی رئیس سندیکای صنعت برق در نشستی خبری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: صنایع مادر باید در قبال یارانه هایی که دریافت می کنند، مواد اولیه مورد نیاز صنایع کوچک و متوسط را تامین کنند.

وی یکی از راهکارهای خروج از رکود را فروش اعتباریِ مواد اولیه به زنجیره تامین دانست و افزود: در شرایطی که سود سرمایه گذاری در صنایع مختلف پایین تر از نرخ سود سپرده بانکی است، اگر صنایع کوچک و متوسط مواد اولیه خود را به صورت اعتباری دریافت کنند، انتظار آنها برای کسب سود کمتر می شود و این امر چرخه صنایعی مختلف از جمله صنعت برق، لوازم خانگی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را به حرکت در می آورد.

کلاهی با بیان اینکه صنایع مادر از جمله فلزات پایه و پتروشیمی ها سالیانه از میلیاردها دلار یارانه برخوردار می شوند، خاطرنشان کرد: این صنایع در قبال این رقم از دریافت یارانه محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر می کنند.

وی با تاکید بر اینکه معافیت مالیات صادرات مواد اولیه باید لغو شود، گفت: در شرایطی که عرضه محصولات به دیگر کشورها مشمول معافیت مالیاتی است، صنایع مادر به جای تامین نیاز داخل به سمت صادرات مواد اولیه گرایش پیدا می کنند.

رئیس سندیکای صنعت برق تصریح کرد: انتظار می رود صادرات مواد اولیه مشمول عوارض صادراتی شود اما می بینیم که آنها حتی از پرداخت مالیات نیز معاف شده اند که در این شرایط باید گفت، نمی خواهیم صادرکنندگان مواد اولیه را جریمه کنید، حداقل برای آنها دست نزنید.

وی با بیان اینکه روند تعطیلی و ورشکستگی شرکت های خصوصی در صنعت برق ادامه پیدا کرده است، به طوری که شاهدیم برخی حاضرند در عوض پرداخت بدهی هایشان، حتی شرکت را به صورت رایگان واگذار کنند.

کلاهی درباره عملکرد وزارت نیرو در دولت یازدهم گفت: دولت یازدهم وزارت نیرو را در شرایطی سخت تحویل گرفت و در این دوره دو نقطه ضعف داشت؛ نخست اینکه از ظرفیت های ماده 12 بهره برداری نکرد و دوم اینکه در قراردادهای فاینانس تعجیل کرد.

وی در ادامه معرفی حبیب الله بیطرف برای تصدی وزارت نیرو در دولت دوازدهم را مثبت ارزیابی کرد و گفت: خوشبین هستیم که با حضور بیطرف، شاهد اتفاق های خوبی در وزارت نیرو باشیم.

کلاهی همچنین از تشکیل شورای مشورتی فعالان بخش خصوصی در وزارت نیرو خبر داد و گفت: این شورا متشکل از تعدادی از اعضای سندیکای صنعت برق از جمله حمیدرضا صالحی، علی بخشی و همچنین فعالانی از سایر حوزه ها است.

وی افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد داده است که یک شورای مشورتی با حضور 10 نفر از متخصصان و پیمانکاران و تولیدکنندگان برق در این شورا حضور داشته باشند تا مشکلات صنعت برق کاهش یابد.

رئیس سندیکای برق به قرارداد وزارت نیرو با یونیت ترکیه نیز اشاره کرد و گفت: گفت: یونیت ترکیه اصلاً نیروگاه‌ساز نیست که بخواهد در این سطح بزرگ در ایران نیروگاه احداث کند به طوری که می بینیم قرارداد به حدی برای این شرکت ترک سوآور بوده که شرکت SK کره حاضر به خرید 30 درصد سهام آن شده است.

کلاهی با انتقاد از این موضوع که متأسفانه قیمت تمام شده کالا در ایران بالا است گفت: بالا بودن قیمت تمام شده کالا به دلیل قیمت بالای مواد اولیه و بالا بودن سود انتظاری است چرا که برخی از تولیدکنندگان تصور می‌کنند باید سودی که کسب می‌کنند با سودی که در بانک‌ها می‌توانند با سپرده‌گذاری به دست بیاورند برابر باشد.

وی ملزم کردن صنایع مادر به تغییر رفتار با مصرف کننده را از جمله راه های برون رفت از وضعیت کنونی صنایع عنوان کرد و افزود: یکی از معضلات کشور ما تعدد برندها است در حالی که باید ساختار به نحوی باشد که بتوانند با هم ادغام شوند چرا که این روند به نفع اقتصا ملی نیز است، اما فعلا قوانین به هیچ وجه این قضیه را توجیه نمی کند.

رئیس سندیکای صنعت برق در ادامه به قرارداد وزارت نفت با توتال را موفقیت آمیز ذکر کرد و گفت: مثلا در فازهای 15 و 16 می توانستیم با 2.5 میلیاردد دلار طی مدت 32 ماه پروژه را تکمیل کنیم اما به پیمانکار داخلی داده شد و عملا 6.5 میلیارد دلار هزینه شد و 10 سال نیز به طول انجامید و نیمه کاره هم تحویل داده شد.

وی همچنین بیان کرد: ما قرار بود یک قرارداد پلنت GTL با شل با 4.2 میلیارد دلار سرمایه داشته باشیم که بنا به دلایلی اجرایی نشد و این شرکت همین پروژه را با قطر امضا کرد و اکنون ما نمی توانیم با 10 میلیون دلار هم پروژه را اجرا کنیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۱۲۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است

یوسف صادقی گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده و هم‌زمان با سفر رئیس جمهور به استان، طرح توسعه ظرفیت بخش ۲۳۰ کیلوولت پست نیروگاه قم به میزان ۱۶۰ مگاولت آمپر در نیروگاه سیکل ترکیبی قم به بهره‌برداری خواهد رسید.

 مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم تصریح کرد: این طرح با هدف تامین برق مستمر و پایدار برای صنایع استان و مردم شریف قم به بهره‌برداری می‌رسد.

نیروگاه سیکل ترکیبی قم با چهار واحد گازی و ۲ واحد بخاری هر یک با قدرت ۱۰۰ مگاوات و مجموع توان تولید ۷۱۴ مگاوات، با ۶ خط ۲۳۰ کیلو ولت، در کیلومتر ۱۵ جاده قم ـ اراک به شبکه سراسری برق متصل است. این نیروگاه در سال ۱۳۷۲ به بهره برداری رسیده‌است.

 مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم در بخش دیگری از سخنان خود همراهی خانواده و صنعتگران را شرط عبور از پیک مصرف بار در فصل گرم سال یاد کرد و گفت: با پیش‌بینی‌های انجام شده در سطح کلان، امید می‌رود در تابستان امسال شاهد خاموشی برق در بخش خانگی نباشیم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم، نصب کنتور هوشمند و جلوگیری از برداشت بی‌رویه از چاه‌های آب و به‌تبع آن مصرف خارج از قاعده برق را از برنامه‌های جاری این شرکت در تابستان سال جاری یاد کرد.

گفتنی است طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده آیت‌الله رییسی، رییس جمهور روز بیستم اردیبهشت‌ماه جاری در قالب دومین سفر استانی خود به قم سفر خواهد کرد.

در سطح استان قم ۶۲۰ هزار مشترک برق وجود دارد که از این بین ۵۰۰ هزار مشترک در بخش خانگی است که ۸۰ درصد مجموع مشترکان را شامل می‌شود. هفت هزار مشترک بخش صنعت و کشاورزی نیز به ترتیب حدود ۳۰ و ۱۵ درصد از ظرفیت برق این استان را مصرف می‌کنند. ۱۵ درصد برق قم نیز در سایر مصارف مصرف می‌شود.

قم چهارهزار کیلومتر شبکه فشارضعیف و چهارهزار کیلومتر نیز شبکه فشار متوسط اجرا شده است، همچنین یک‌هزار ترانس زمینی به همراه ۹ هزار ترانس هوایی برق نیز در سطح استان قم با پیک‌بار حدود هزار و ۲۰۰ مگاوات نصب گردیده‌است.

۱۳ درصد برق قم در بخش کشاورزی، ۲۸.۴ درصد در بخش صنعت، ۳۶.۵۵ درصد در بخش خانگی، ۱۰.۴ درصد در بخش عمومی، ۹.۷۸ درصد سایر مصارف و ۱.۸۳ در بخش روشنایی معابر مصرف می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • بنگاه‌های اقتصادی چشم انتظار حل مشکل مواد اولیه هستند
  • تابستان منهای خاموشی
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی دلال پتروشیمی در فارس
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • روی کین دست از سر هالند بر نمی‌دارد؛ بچه لوسِ بی‌ادب!
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند